32214
Maya
  • Mayer
    Peet: Nekem tetszik. Az üres helyre lehetne egy flashes animot. Nem tom még mit, de az faszán nézne ki :).
  • Johnyy
    Nemrackjátok bé bannernek?
  • szkoryon
    Szerintem várd meg deko legújabb fejléc és design ötletét!
    Van egy sanda gyanum, hogy az tetszeni fog! :)
    Eszméletlen lesz, ha lesz ideje és megcsinálja!
  • astrantia
    Azt hiszem megvan, a Render Globals ablak maya fül-nél változtattam az Antialiasing értékein (number of samples, multi-pixel filtering, contrast threshold) egy netes oldal alapján, most elmosódottabb távolról a textúra, de így valszeg jó lesz. Ja, és bekapcsoltam a pre-filtert is, ez is talán javít rajta.
  • astrantia
    esetleg a textúrafájlnál, ha bekapcsolom a pre-filter funkciót, illetve Gaussian helyett jobbat használok, az segít? Vagyis ez arra való?
  • astrantia
    Ahogy közelítem a kamerát egy objektumhoz (amin egy egyszerű textúra van a színcsatornába bekötve (lambert shaderen), a textúra mintái pedig elég kicsik), de még nem vagyok hozzá túl közel, akkor kis pontok "futkároznak" rajta, hasonlít ahhoz, mikor "hangyás" a TV képe.
  • VanBuuren
    hm én szívesen segítenék ,de nem tudom ,hogy mit értesz "hangyázáson" ha kicsit pontosabban kifejtenéd :)
  • astrantia
    Nem tudna valaki segíteni abban, hogy animációnál mit kell az ellen tenni, hogy a textúra ne "hangyázzon" a felületen? Ezt mi okozhatja? Nem használok motion blurt, alap maya render, production quality.
  • astrantia
    Én is most próbáltam egy elég egyszerű jelenetet mental-lal renderelni, méghozzá nem is batch, hanem csak szimpla képkockaként, és kameraállástól függetlenül ugyanazt a képet nyomta be. Megnéztem a script editort, ott meg azt írta, hogy nem renderelt, mert nem tetszett neki a textúrafájl. Úgyhogy most sima maya rendert használok.
    Majd talán a renderman for maya 1.0 egyszerűbb lesz:(
  • VanBuuren
    ohhhhh shit elkiabáltam nyomtam egy show batch render-t és csak gyönyörű szép szürke semmit renderel... megint egyhelyben topogok.látom azért itt sincs túl nagy forgalom:) lehethogy valami sűrűbben látogatott külföldi (cgtalk) fórumon kellene érdeklődnöm...
  • VanBuuren
    Mental-Batch render problem megoldva:) megoldás--->>>a batch render ikonra kattintva csinálja a hibát amikor a render menüből indítva tökéletesen müködik a render szálak számát monjuk a beállításoknál átálítottam 2-ről 4-re (nem tudom ,hogy ez mit befolyásol)
  • VanBuuren
    Amúgy én most töltöm ezt a turtle-t meglesem ,hogy mit tud,kicsit tesztelgetem...az a mental-tól 5-ször gyorsabb renderidő szimpi-nek tűnik...bár valszeg algorithm függő a dolog.egy próbát megér:)
  • VanBuuren
    Üdv! kössz Peet az infót a mental-batch-ról...Még mindig nem reagál semmire csinálja a hülyeségét...követhetetlen gyakorlatilag ,hogy honnan szedi a render beállításokat. lehethogy újra kellene telepítenem az egészet.Ha valaki tudna kis időt szakítani és csinálna egy próbát ,hogy nála működik-e a mental-batch render azt megköszönném.
  • Peetmaya
    Nya én is dolgozgattam picit a fejlécen. Sajnos a közepe még eléggé üres, oda még nem találtam ki semmit. Meg a képen meg is látszik Ps-hez való hozzá nem értésem, de mindenesetre nekem valami ilyesmi jobban tetszene.

• astrantia
    ehetne=lehetne:))
  • astrantia
    Nekem is nagyon tetszik deko fejléce, kicsit talán tényleg lehetne növelni a színtelítettséget, de ez SZVSZ.
    Ha valaki készít jobb hátteret, azt is be ehetne rakni, de legalább ilyen jó legyen:)))
  • steone
    Nenadesz, a magaság lehet, hogy csalóka ebből a nézetből, de elfér benne egy ember. Amúgy az ülésben szinte feküdni fog.
  • nenad
    urhajo-ember, a pilotafulke nagyon kenyelmetlen lenne.. :)
    (magassag)
  • mookid
    phoenix azaz, úgy értettem, hogy a bénán még nincs. ezt a ripet nem találom sehol dc-n... nem szánnál meg vele esetleg? írj priviben, ha esetleg neked nagyon kéne valami (hátha megvan), és cserélhetünk...
  • Phoenix007
    Mookid: nekem van Gnomon texturing 1-em, teljesen jó minőség, konkrétam DVD-s, de a csávónak olyan körszakálla van, mint a régi Zorro sorozatban Monastario kapitánynak...

Deko: nekem is tetszik a fejléc, csak a színek egy kicsit fakók...

Amúgy szerintem ez a Kenneth A. Huff nem normális...
  • mookid
    na, megkérdezem mégegyszer, hátha:
    nincs valakinek egy jó minőségű (nem vhsrip, amin a fazonnak még is nincs körszakálla :) gnomon texturing 1. (hypershade and materials) cd-je?? dc-n nem találom sehol, csak a bénát...
  • mookid
    Oryon, ez jól hangzik, csatlakozom!
  • youth #8669
    Ha Neked tetszik, akkor nekem is :) Én nem tudnék most így hirtelen belekötni. Köszönet a fáradozásaidért!
  • szkoryon
    Nekem a logó eszméletlenül tetszik...maradhat így 100%-osan!

Egyedül nekem is a háttérrel van gondom...
    Amit ki lehetne próbálni:
    A logó kerüljön balra és a kép jobb oldali részét a maya bejelentkezős kép foglalhatná el...
    Felnagyítva egy része fog csak látszódni, de szeritem jó lesz...
    DE erősen SZVSZ!

Jó lesz deko, csak így tovább!
  • mookid
    nekem is tetszik. én esetleg elvetném a huff-féle képet, oda akár mi is összekontárkodhatnánk valamit, ami nagyjából szimmetrikus, de mégsem pont ugyanaz, csak tükrözve. a betűkkel teljesen meg vagyok elégedve, az 'ami' kötőszó elé illene egy vessző :)
  • PaniC-
    deko: kicsit zavaro, hogy 3 kulonbozo betutipus talalhato a logoba.
    de tetszik.
  • Mayer
    jaj deko nagyon jó!

Nekem egy kicsit zavaró az hogy méndkét oldalon majdnem ugyan az van, de tényleg rohadt jól néz ki. Két oldalra ahol már nincs semmi oda lehetne feliratokat.

Nagyon jó tényleg.
  • deko
    játszadoztam ma tovább a site anyagával, íme az általam elképzelt fejléc és szín világ.
    A felhasznált anyag a 6-os maya indulóképe, Kenneth A. Huff alapján készült.

Vélemény?
  • youth #8663
    Nagyon frankó!!! Csak így tovább!
  • youth #8662
    Igen, én is várom nagyon, de remélem lesz olyan jó mint a Max-ban lévő változat...
  • steone
    Űrhajó wip.
    A doboz mellette egy ember, viszonyításként.
  • Lekonel
    http://leko.srv.hu/Fules.jpg

sziasztok na ezt kéne már befejeznem:) van valami ötlet arra a villára?:) mert amit mondtal pít az nem jó:)
  • Peetmaya
    nekem nem volt szimpi ez a turtle, de a vray-t viszont már nagyon várom, az egy érdekes renderer lesz!
  • Peetmaya
    értem, és az igazság az, hogy már csinált nekem is hasonló problémát, 10 képpel ugyan, de nem emlékszem rá, hogy mi volt a megoldás, ne haragudj!
  • youth #8657
    Akit érdekel:
    Software reviews: Turtle for Maya
    http://www.rendernode.com/articles.php?articleId=195

Bár lehet itt egyesek többet tudnak mint ami le van írva, de azért aki még nem ismerné olvassa el...
  • VanBuuren
    Kössz ,de sztem kicsit félreértettél... Szóval nyísd meg a képet aminek a linkjét beírtam és nézd meg a beállításokat.. ha figyelmesen megnézed látod ,hogy elvileg a batch rendernek 120 .tiff kiterjesztésű képet kellene csinálnia...ehejett amikor elindítom a batch rendert csinál 1 db jpeg -et....érted már a problémát?
  • Peetmaya
    Van Buuren, nyomj a batch render után rögvest egy olyat, hogy show batch render vagy hasonló, ott van mellette, és script editorban mutatja a %-os arányt, hogy hol tart és melyik rendert csinálja éppen. A project direden belül a mental/images könyvtárba menti le a képeket.
  • mookid
    najó... ki volt kapcsolva a plugin a managerben... de hogy miért és hogyan...?
  • mookid
    sehol senki...? eléggé idegesít, hová tűnt a mental ray?? vanbuuren: nem tudom, nem értek a renderhez. hubok:
    antidot.no-ip.org
    graffixlab.no-ip.org
    gorehide.mine.nu
    lataverne.dyndns.org:4114
  • VanBuuren
    hm és még egy aprócska kérdés:) : van mostanában valami egészen használható grafikai HUB ?