Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nemesys
Sziasztok újra!

Nem tudja valaki hogyan kell UV-zni NURBS felületet? Textúra meg minden megvan csak hogy kell ráfeszíteni??

Elõre is köszi!

Nemesys

Boba
Youth, nekem maya 4.5-ös pref-el is ment, próbáltam.
Ha kell, szólj és felrakhatom a sajátomat.

gyraph
Ilyen nekem is szokott lenni...es ezzel egy idoben a persp. nezetben nem tudom bekapcsolni a grid-et. Nekem csak reinstall szokott segiteni.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

inz
http:ragna.uw.hu/prefs.zip
Egyébként megint eltûnt a mentalray-om 😊

x

youth
Sound: Kedves hogy gondoltál rám! A kollekcióban jobb kocsi van.. dehát nem is akartam kidolgozni nagyon... Azér köszi 😊)))

Valaki!! Bárki!!!
C:\Documentums and Settings\felhasználónév\Dokumentumok\Maya\5.0\Prefs\
könyvtár tartalmát valki csomagolja be nekem és küldje az e-mailemre:

[email protected]

Nem kellenek az ikonok csak a többbi!!!
Ja és csak akkor ha MAYA 5-öd van!!!
Ugyanis az történt hogy felülírtam 4.5-ös fájlokkal és most szarakszik pár dolog...

Elõre is köszi!!

Youth

Boba
De, feltünt a Max viewport. És nem is bánom a viewportot, csak az alliasing jelenség zavart.
2: nem tudhattam, hogy nem saját kép.

Sound
😄 elõször is, ez nem saját, gondolom Boba ez fel se tünt hogy viewport a kép 😛. Csak CG.CAR.COLLECTIONS.VOL.1-ISO-ön láttam, és gondoltam rád Youth😊

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

Nemesys
Leginkábba a modellezés. Szerintem az a legélvezetesebb. Azon bellül is a NURBS az amibe most próbálok minnél jobban beljönni, meg elolvasni róla mindent. Bár még sokszor van olyan hogy valami olyan egyszerû dolggal szarozok 1 órát, amit polyban pár perc alatt meg lehet csinálni. A textúrázás mindíg felhúzza az agyamat. 😊. De malyd ha megnézem a textúrás videóimat akkor talán ahhoz is nagyobb kedvem lesz 😊. Egyébként lassacskán befejezem a mobilomat, szóval még a mai nap folyamán feldobok pár képet.

Nemesys

youth
Na huzzál haza! Nincs saját ötleted? 😊))))

Youth

Boba
Sound, nincs kedved hozzánk vágni pár rendert is? Nekem tetszik, csak az alliasing jelenség zavar.

Sound

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

Peetmaya
gratu a mobilokért, valóban ügyesek. Nemesys én is gnomon videokból tanultam, érdemes, tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom! Amúgy téged a 3d melyik területe érdekel a legjobban?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Nemesys
Kafa. Remélem az enyém is ilyen jó lesz ha befejezem.

Nemesys

deko
Hmmm, úgy látszik mindenki lemodellezi a telefonját, anno én is megtettem, és nem is spóroltam a face-ekkel😊))

deko --- az élet értelme: 42 ---

Nemesys
Ténleg nem most kezdtem a 3d-t. Hú ez nagyon menõsen hangzott 😊. Na mindegy az a lényeg hogy kb 8 hónapja kezdtem el max-ezni (de csak polyval). Mayával meg kb 3 hete foglalkozom de marha nagy segítség ez a pár hónap max elõképzés. Amit most látsz az NURBS, és ezt most tanultam meg mayában. Egyébként megnézel pár gnomon video tutort és egy kis gyakorlás (napi 8-10 óra) 😊), és máris összedobhatsz nagyon szép dolgokat. Egyébként a felszeletelésrõl: ha NURBS-ben vágsz vonalat egy surfacebe, akkor végülis csak a NURBS-öt leíró képletet véltoztatod meg, ezért tudsz annyit belevégni amennyit akarsz. viszont a poly nem egy képlettel felírt görbékbõl álló surface, hanem lapokból álló felület, melybe ha bele akarsz vágni, akkor még több lap keletkezik. Szóval nem tudsz olyat csinálni mint nurbsnél.Szerintem. De mayában még én is full homály vagyok. Ajánlom neked ha engedi a sávszélességed is meg kedved is van akkor szedj le pár gnomon polytutort, és nézd meg, vagy olvasd el Youth politutorát, amit malyd a jövõben meg fog írni (de szerintem csak a szája jár 😄).

Nemesys

Bocs a tudatlanságért...

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Hm youth az a felszeletelés meg kicsit homálos...😊))
Minden tutorba ugy van hogy monjuk csinálok (telefon esetében) egy görbét akörül megforgatom revolve val és utána kivágok hozzátoldok...ez nurbs...de poly nál is lehetne igy nem és ott az isopramokkal meg mittomén mivel variálni még..😊)
?

Te nemesys...
Nem most kezdted a mayat....😛PP
elõtte micsináltál?

youth
A különbözõ élekre. Egyik él sem tükéletesen éles. Kicsit élethõbb is ha gömbölyödik (persze kicsit), máshogy törik a fény, stb...

Youth

Nemesys
Oksi. Milyen nem görbülõ részekre gondolsz Youth? A töltõ csatlakozójára?

Nemesys

youth
Ja mégvalami: folyamatosan tölsd fel a képeket ahogy haladsz, mint ahogy most tetted... jó nézni az ilyet hidd el... nameg ha valakinek észrevétele van, most tud szólni nempedig amikor már a fényket állítgatnás 😊

Youth

youth
Hát ez nagyon szuper!!!
Kirika nincs inkább csak egy tipp: hamár ilyen jó a modell 😛 akkor figyelj arra is hogy nincs benne tökéles felület. A legélesebb részek is picit gömbölyûek ha megnézed közelrõl... persze miliméter tört része, de ha erre is odafigyelsz akkor hibátlan lesz...

Youth

Nemesys
Hi!
Na nekiálltam lemodellezni a telefonomat (jó eredményt várva),ami elég merész figyelembe véve azt hogy még csak most kezdtem el mayázni. De azt hiszem a felismerhetõség határát azért megüti 😊. Mutatok pár képet a modellrõl, de mint már mondtam kezdõ vagyok szóval nem kell nagyon fikázni 8). Építõ jellegû kritikát kérnék. Köszi!

Nemesys

youth
http://youth.freeweb.hu/tutor/maya/poly/03.gif

1. csinálsz egy sima görbét, tökmindegy milyet...
2. Polygons> Create Polygon Tool-al létrehozod a polygont...
3. Aztán elkezded felszeletelni a keletkezett sokoldalú polygont...
4. vertexeket rendezed...

Dereng már? 😊)

Youth

youth
Pill mutatok képet, hogy jobban megértsd...

Youth

Youth te most végülis akkor hogy raktad össze kocsit?😄DD
cv háló és bevel ?
vagy felépítetted egyesével az edgeket..na most lehet h hülyeséget montam😄D

youth
Nos akkor pár kép és megjegyzés:

Vannak olyan vonalak amik élesek mégsem a test szélén helyezkednek el, ezeket úgy értem el, hogy a meglévõ vonalakat chamferelztem vagyis megkettõztem, közöttük egy újabb face keletkezett. Gondolom ezt nem kell taglalni... Próbáltam ezeket a vonalakat úgy rendezni hogy bármely nézetbõl szép íve legyen...

Íme az ajtó:

Nemtom errõl mit lehetne mondani, azthiszem a kép beszél helyettem, hogy hogy oldottam meg...

A kocsi formájából adódóan úgy próbáltam a kerék körüli részt megcsinálni hogy sugarasan jönnek ki belõle az edgek:

Ezeket ís úgy próbáltam rendezni hogy szép ívük legyen, akárcsak a merõlegesen jövõ edgeknek...

Valami van kérdezzetek vagy mondjátok melyik részére vagytok kíváncsiak ami nehézséget tud okozni...

Valójában a modellezés olyan hogy próbálgatni kell és rájön az ember (lehet hogy a 10. próbálkozásra) hogy melyik a legjobb út...

Youth

vray mayahoz.. arra meg varni kell.
standalone lesz elobb es onnan lesz egy connection mayahoz.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Jaja engem is érdekel, de nemtudok semmit róla :/

Youth

inz
Sziasztok
A V-ray ról nincs valami infótok hogy mikor jelenik meg maya alá? külföldi dc hubokon egyre többen kérdezgetik h "is vray for maya out?" 😊 csak sose vagyok ott amikor válaszolnak is rá :F Nem mintha a MR nem lenne elég jó, csak érdekelnek az új dolgok 😊

x

youth
Okés, majd picit pihenés képpen csinálok pár képet...

Youth

Youth, ha mar ennyire raersz screenshott-okra akkor nincs kedved a kritikus pontokat igy megmutatni okulas keppen?
Gondolok itt az ajto elulso also "sarka", motorhazteto es szelvedo talalkozasa, kilincs stb...
gyraph
Bocs, csak kozben zajlik az elet. 😊

Ez meg abszolut low-poly mondom...

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

gyraph
Pontossan erre gondoltam...nagyon tetszik (nem is kek wire...rosszul emlekeztem). Okes, rogton.

youth
Ez renderelve van: BMW wire + shading
De nekem elég csak ha a nézetablakról csinálsz egy képet... Beállítod a Shadingnél hogy Wire legyen rajta a shadelt testen...
Amúgy a renderelt wiret csak Maxban tudtam összehozni egy plugin segítségével. Mayaban nemtudom hogy kell...

Youth

gyraph
Persze majd mutattok, ha kicsit jobban ki lesz dolgozva 😊 . Az enyem egyenlore csak subdivben nez ki jol, mert a tiedhez kepest abszolut low-poly. Meg sokat kell rajta dolgoznom.
Egyebken meg fogalmam nincs hogyan kell wire-t renderelni...sose tettem meg. Azokat a rendereket, amiket korabban muttattal a bmw-rol...hogy kell (kek wire)?

youth
hehe 😊)

Youth

youth
Wire-t mutatsz esetleg? úgy jobban kijönnek a hibák 😊)
Köszi

Youth

gyraph
Nagyon tetszik..5 perce bamulom 😊 .

gyraph
Megfogadom! THX.

gyraph
Hat ez igy nagyon profi!!! Ezeket a reszeket teljessen at fogom epiteni ezzel a modszerrel. Nagyon szep! Na az en auto modellem ettol messze van, de ezt mar korabban is mondtam 😊 Koszonom!!!

gyraph
Koszonom!, ez jolesik 😊 .
Igen tudom, meg sokat kell rajta javitani...csak az utobbi naokban nem sok idom volt ra.
Egyebkent amit mondasz teljessen igaz! Kivancsian varom a peldat. A 3567# -es postomban is jol lathato, hogy a bukolampa tetejenel az ivet teljessen szethuzza, ha atteszem polybol-subdivbe...na ott is van meg mit csinalni...

youth
Próbálj kicsit precízkedni 😊)
Hidd el megéri!

Youth

youth
Én pl így dolgoztam ki az éleket, majd a közöttük lévû polyt kitöröltem és így külön tudtam választani az elemeket:

Youth

youth
Na, szép ez nagyon!

Pár megjegyzés:
Ahol a különbözõ elemeket elválasztod (ajtó, motorháztetõ) ott már van egy bemélyedés de a széle nem éles, hanem gömbölyû... na ezen kéne pl javítani... mindjárt mutatok egy példát...

Youth

gyraph
De igen szivessen...nem sokat haladtam, de azert alakul 😊.

youth
Na akkor mindenki vidám és csak tanul 😊)
Nem mutatnál képet hogy áll a kocsi?

Youth

gyraph
Nagyabol 1et ertunk, de azert te is mondod, hogy kersz egy wire-rendert es ebbol tudsz tanulni...en ugyanerre gondolok, effektive nem modellezni tanulsz meg a tutorokbol...ezt nem is lehet, de lathatsz hasznos dolgokat es otleteket, amiket kesobb at tudsz ertekelni es jo esetbe hasznosithatod is. En is amit csinalok Jaguart... alant irtam is rola, hogy en egesz mashogy drotoztam, mint a tutorba van, mert rajottem, hogyha ugy csinalom mint a ficko, akkor nem lesz eleg hatekony a modell. Egybkent az tenyleg sokkal jobb megkozelites, hogy az ember kepzeletben bedrotozza az objektumot es ugy indul ki...igy sokkal atgondoltabb az egesz...mashogy nem is lehet.

youth
Aldaryn: Moderálni?? Téged?? Akkorse tudnám megtenni ha beraknál egy 1600x1200-as képet 😄DDD
Üdvözöllek világunkban!

Gyraph: A tutorok szerintem azért hasznosak (most a Gnomon-félékre gondolok csak) mert meglehet tanulni melyik parancs mire jó, hogy mûködik, modellezni nemlehet megtanulni belõle. Én így látom.
Én amikor ránézek a lemodellezendõ testre végiggondolom hogy lenne célszerûbb megcsinálni, esetleg milyen primitívbõl kiindulni... már látom is magam elõtt a wirejét és megpróbálom ahhoz hasonlóvá tenni 😊)
Én pl úgy tanulok modelelzni, felépíteni testeket hogy nagyobb mûvészektõl vagy bárkitõl akinek szép alkotása van kérek wire képet... látni hol rontja el hol van ügyes megoldás és ezek úgy megmaradnak az emberben...

Youth

gyraph
Mostmar benne vagyok a polygon tengerbe, szoval mar nem nurbs-ozok, de lehet igazad van. Es abban is igazad van,, hogy ugyis a materialnal, texturazasnal dol el majd ez a dolog 1elore nalam. 😊 A modellezes vegul mar nem olyan remiszto kepviselofank ugyben, mint tegnap ejjel, faradtan.
Koszi!