32214
Maya
  • deko
    igen hitfu, igazad van az ékezetekkel kapcsolatban, kijavítom. kicsit rövidek, de azthittem csak én látom annak, de így mindenképp javításra szorul. az ap linket is helyre tettem. köszi, hogy figyelsz, bár az csak átmeneti, de ebből is látszik, mennyire figyelmetlen vagyok! minden kritikát lökjetek azonnal, hogy haladjunk.
    Az infókat és képeket is srácok, légysziiii, hogy egy alapot öszerakhassak. Aztán úgy is tiétek a pálya, Sanyimanó már vért izzad miattam:D
  • dirty dogg
    figyu: ha egy képet akarok importálni vagy megnyitni, akkor azt hol kell és milyen formátumban? az import-nál nem találtam se bmp-t, se gif, jpg, tiff, psd, semmi ismerős!
    autót akarok modellezni vagy mi....lehet a szóhasználatom nem túl szakszerű, de mint már rájöttetek gondolom láma vagyok a témában......
  • szkoryon
    Egy álomot látok megvalósulni!!!
    A mi kis csapatunk álmát, hála dekonak, aki intenzíven dolgozik, hogy minden maya3d.hu-s tagnak és a nagyközönségnek legyen oldala, ahol Minden megtalálható (lesz) Ami Maya :)

Köszi deko!
    Szemetgyönyörködtető lett a design! Gratula!
  • hiftu
    Deko:

Tök jó az oldal!
    Kettő apró hiányosságot látok jelenleg.
    - az artistpub rosszul van belinkelve
    - a hosszú ékezet elégé pinyurka (számomra 1024x768) és rövid ékezetnek látszik...

(Jól van na... Nem kell rögtön hajat tépni... Csak úgy megjegyeztem... :))
  • szkoryon
    Csak mindig kijavítod ha valaki vertexnek hívja a CV-t :)))))
  • hiftu
    Lehet, hogy engem is érdekelne egy-két video dvd-re felírva... ;)
  • gyraph
    Szerintem ez tobbeket is erdekelne, hatha meg nincs meg valami.
  • Magnificat
    De mennyiért?
    Mert nem kellene egyszerre mind, de pl 1-2 DVD-nyi jó lenne
  • Phoenix007
    Összesen 70 db Gnomon, Alias, egyéb tutorial videó, ilyen-olyan formátumban.
  • Magnificat
    Mennyi? És mi?
  • Phoenix007
    Szétnéztem én is az site-odon Deko! Hát az a "More than human" ... na az már beteg ...
  • Phoenix007
    Magnificat, én is töltöttem le vagy 20 DVD-re valót, de az se ingyenes. De ha érdekel, szóljál.
  • Magnificat
    semmi sem műxik. Bocs, de úgy áthaladtatok rajtam, hogy azt hittem nem olvastátok, azlrt írtam ilyen intenzíven... Azért köszi mindenkinek
  • Peetmaya
    Magnificat, ha senki nem ír semmit, akkor az valószínűleg azt jelenti, hogy minden ötlet kifújt, és nem tudunk segíteni. DC++-on vannak, de az meg neked nem működik, ne haragudj, de innentől kezdve nem tudunk segíteni. Próbálj ki más file-share programokat, hátha...
  • Peetmaya
    Oryon, mi az hogy megelőzöl engem, ennyit azért nem szoktam okoskodni!:) Vagy ha igen, és hülyeséget beszélek, akkor üssetek le:)
    Deko szép lesz ez a design, nekem így már tetszik nagyon. Ez a bemutatkozós móka hm... majd megbeszéljük.
    Na mentem dolgozni, hogy legyen miből ennem:)) üdv
  • Magnificat
    Valami FTP hely, ahonnan lehetne tölteni MAya tutor videókat?
    Lehetőleg ingyen, vagy olcsón. Nincs vavi 1500-2000Ft-om rá
  • deko
    dehogynem. pont ezen munkálkodok, hálistennek többedmagammal, akiket már szinte családnak tudok be:
    maya3d
    Az én kis "családom" itt lakik az SG fórumon:)
    Remélem küldenek pár anyagot.
    Főoldalra: Híreket... bármi mayásat egy 100*100 pixeles képmelléklettel. az sem baj ha külföldi oldalra mutat, csak legyen legalább két sor magyar bevezető hozzá.
    A készítőknek: mindenkitől kérek pár soros bemutatkozást az infóoldalra immáron a [email protected] mélre, esetleg 100*100 pixel fotót. Nem avatárt! Fotót. adjuk magunkat. a bemutatkozás nem kell hogy komoly legyen, de tükrözze mit fog csinálni a siteon.
    A fórumot meg majd megbeszéljük, mert szeretném ha ez a fórum, az SG, amit rettenetesen szeretek, köszönet neked érte YOUTH... és az ArtistPub-os ugyan élne tovább a maya3d égisze alatt ahogy eddig. szóval semmi hátrányt nem szeretnék látni más kárára.
  • dirty dogg
    http://deko.atw.hu - de jó...! nem akarnád, csak úgy hobbi célból fejlesztgetni? ilyen kis maya kezdőknek second edition-re gondoltam. szerintem jó lenne neked is mert büszkébb lehetnél még jobban, mi meg tanulhatnánk az okosságokat. (gondolom nem csak én nézem az oldalt)
    na? mit szólsz? szerinem teljesen jó ötlet!
  • Magnificat
    Ha valaki mégis találna egy ilyet, az szóljon azonnal, mert töltök...
  • deko
    Kijavítom Oryont, mert bár KATT a ingyenes, de a regisztáció kötelező, és csak belépővel lehet bemenni, amit jóesetben kipostáznak, vagy a helyszínen névreszólóan átveheted.

Megkeresem a söralátáteimet, de szerintem most is lesz valami kis repi ajándék.
  • VanBuuren
    hiftu kössz megcsináltam ez jobb mint a szimpla összehúzás...kb 6 cv-t kellet összehúzni...
  • VanBuuren
    én tudtam régen egy sms web-es helyet de már rég megyszünt. Amíg müködött kb. 15 giga oktató filmet szedtem le.
  • hiftu
    Van:
    Ha esetleg nincs sok CV a cilinder tetején, akkor minden
    egyes CV-t külön-külön behúzod egy pontba.
    (snap to grid beállítva)
    Egy pontot kijelölsz, x irány-ba és z irányba is behúzod középre.
    így mindegyik 1 pontba kerül az tuti.
    (Persze csak akkor jó, ha origoban van a test alapból.)
  • Magnificat
    Naaaaaa.
    Akkor nem tud senki ilyen FTP vagy egyéb HTTP-s helyet?
    Ahonnan le lehetne szedni Gnomon videókat.
  • VanBuuren
    Igen én is erre az egyetlen alternatívára gondoltam...így folyatom. Lehethogy a verziószám különbség miatt nem mqködik nálam...
  • szjozsef
    Hát én mennék szivesen mindegyikre csak a szörnyű anyagiak, mert ugye Miskolc elég messze van meg ugye nem is vagyok diák :-(((((
  • szkoryon
    Scale-zhatod, az nem jó????
    Egyebet nem tudok, sorry :(
  • VanBuuren
    lépések ahogy elmondja:
    Grab the top hull first and then switch the gird snapet.Ezután a kijelölt cvket felfelé próbálja mozgatni oldalnézetben és hirtelen összeugranak egy pontba...na ez nálam nem jön össze..csak egy sima eltolást csinál az összes ponttal.
  • szkoryon
    Erről jut eszembe, DEKO!
    Tudnál hozni mayás söralátéteket????
  • szkoryon
    Kérdezted???
    " KATT ra Van belépő"

Nincs, mert ingyenes és mivel a héten lett volna és elmarad, így szerveztem mostanra egy SG-talit, mert hamár nincs ló... :)
    Amúgy akkorra szerintem elég lest a KATT is!
    Ha majd sír a társaság, akkor a KATT útán írány a törzshely és akkor megkezdődik az SG-tali is :P

Szívesen látunk akkor is, meg most pénteken is!!!!
  • VanBuuren
    Én ott voltam a müszaki egyetemen múltkor...akkor nagyon tetszett..maya-s söralátétem még mindig megvan :)
  • szkoryon
    Sajna ahhoz én sem értek, a videóból nem derül ki???
  • szjozsef
    Szevasztok a KATT ra an belépő, mert szivesen elmennék végre életemben először 1 komolyabb mayas megmozdulásra.Ja és akár sg talit is szervezhetnétek akkorra.
  • VanBuuren
    az efnet-es w3d-n is egy snappolást javasoltak ,de amikor arra kérdeztem rá ,hogy azt mégis pontosan hogy is csináljam hátt mély hallgatás lett:)
  • VanBuuren
    hehe bocs csak a jobklikkes control vertex-es megnevezés miatt írtam :) igazán átjavíthatták volna CVs-re :) na szóval egy NURBs fej készül. a cylinder tetejét akarom íly módon összezárni. Egy gnomon tutort csinálok és ott egy gird snapinggel csinálta meg az illetQ ,de nekem a világért nem akarja összehúzni a pontokat.
  • szkoryon
    "nurbs cylinder tetején lévö vertexeket"
    Nem akarok kukacoskodni, csak poénból elöbb helyreigazítom a mondatod, mert meg akarom előzni Peet-et :P
    Nurbs esetén nem vertexnek hívjuk, hanem CV (kontrol vertex) :)

Milyen objektumot akarsz végeredményűl???
    Mutass képet, légyszi!

A nurbs olyan technika, mely nem szereti, ha a felhasználó csak úgy mozgatja a CV-it :)))))
    Arra ott a poly, szerintem azzal old meg :)
  • VanBuuren
    Sziasztok! Lenne egy olyan gondom ,hogy egy sima nurbs cylinder tetején lévö vertexeket akarom egy pontba összehúzni..van valamilyen 5letetek? hasonló megoldás kellene mint a poly merge
  • szkoryon
    A revolve opcióboxában polyra raktad!!!!
    Rakd vissza Nurbs-re!!!!!

Vigyázz!
    Ha megváltoztatod egy parancs alparamétereit (opció-boxban, kis négyzet a parancs mellett), akkor az úgy is marad! Nem megy vissza magától az alapértékre!!!
    Amíg át nem állítod, illetve nem reset-eled!
  • szkoryon
    Jaj, csak most olvastam...bocsi!
    Elvileg kiszedi a CleanUP a felesleget, ha beállítod...nem?
  • szkoryon
    Van, mely kijavít egy csomó hibát, amit a felhasználó elkövet :P
    De ha lehet modellezz pontosan és akkor nem kell használni :PPPPPP