Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudja valaki hogyan kell UV-zni NURBS felületet? Textúra meg minden megvan csak hogy kell ráfeszíteni??
Elõre is köszi!
Nemesys
Ha kell, szólj és felrakhatom a sajátomat.
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
Valaki!! Bárki!!!
C:\Documentums and Settings\felhasználónév\Dokumentumok\Maya\5.0\Prefs\
könyvtár tartalmát valki csomagolja be nekem és küldje az e-mailemre:
[email protected]
Nem kellenek az ikonok csak a többbi!!!
Ja és csak akkor ha MAYA 5-öd van!!!
Ugyanis az történt hogy felülírtam 4.5-ös fájlokkal és most szarakszik pár dolog...
Elõre is köszi!!
Youth
2: nem tudhattam, hogy nem saját kép.
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
Nemesys
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

deko --- az élet értelme: 42 ---
Nemesys
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Minden tutorba ugy van hogy monjuk csinálok (telefon esetében) egy görbét akörül megforgatom revolve val és utána kivágok hozzátoldok...ez nurbs...de poly nál is lehetne igy nem és ott az isopramokkal meg mittomén mivel variálni még..😊)
?
Nem most kezdted a mayat....😛PP
elõtte micsináltál?
Youth
Youth
Kirika nincs inkább csak egy tipp: hamár ilyen jó a modell 😛 akkor figyelj arra is hogy nincs benne tökéles felület. A legélesebb részek is picit gömbölyûek ha megnézed közelrõl... persze miliméter tört része, de ha erre is odafigyelsz akkor hibátlan lesz...

Youth
Na nekiálltam lemodellezni a telefonomat (jó eredményt várva),ami elég merész figyelembe véve azt hogy még csak most kezdtem el mayázni. De azt hiszem a felismerhetõség határát azért megüti 😊. Mutatok pár képet a modellrõl, de mint már mondtam kezdõ vagyok szóval nem kell nagyon fikázni 8). Építõ jellegû kritikát kérnék. Köszi!

Nemesys
1. csinálsz egy sima görbét, tökmindegy milyet...
2. Polygons> Create Polygon Tool-al létrehozod a polygont...
3. Aztán elkezded felszeletelni a keletkezett sokoldalú polygont...
4. vertexeket rendezed...
Dereng már? 😊)
Youth
cv háló és bevel ?
vagy felépítetted egyesével az edgeket..na most lehet h hülyeséget montam😄D
Vannak olyan vonalak amik élesek mégsem a test szélén helyezkednek el, ezeket úgy értem el, hogy a meglévõ vonalakat chamferelztem vagyis megkettõztem, közöttük egy újabb face keletkezett. Gondolom ezt nem kell taglalni... Próbáltam ezeket a vonalakat úgy rendezni hogy bármely nézetbõl szép íve legyen...
Íme az ajtó:
Nemtom errõl mit lehetne mondani, azthiszem a kép beszél helyettem, hogy hogy oldottam meg...
A kocsi formájából adódóan úgy próbáltam a kerék körüli részt megcsinálni hogy sugarasan jönnek ki belõle az edgek:
Ezeket ís úgy próbáltam rendezni hogy szép ívük legyen, akárcsak a merõlegesen jövõ edgeknek...
Valami van kérdezzetek vagy mondjátok melyik részére vagytok kíváncsiak ami nehézséget tud okozni...
Valójában a modellezés olyan hogy próbálgatni kell és rájön az ember (lehet hogy a 10. próbálkozásra) hogy melyik a legjobb út...
Youth
standalone lesz elobb es onnan lesz egy connection mayahoz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
A V-ray ról nincs valami infótok hogy mikor jelenik meg maya alá? külföldi dc hubokon egyre többen kérdezgetik h "is vray for maya out?" 😊 csak sose vagyok ott amikor válaszolnak is rá :F Nem mintha a MR nem lenne elég jó, csak érdekelnek az új dolgok 😊
x
Gondolok itt az ajto elulso also "sarka", motorhazteto es szelvedo talalkozasa, kilincs stb...
Ez meg abszolut low-poly mondom...
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
De nekem elég csak ha a nézetablakról csinálsz egy képet... Beállítod a Shadingnél hogy Wire legyen rajta a shadelt testen...
Amúgy a renderelt wiret csak Maxban tudtam összehozni egy plugin segítségével. Mayaban nemtudom hogy kell...
Youth
Egyebken meg fogalmam nincs hogyan kell wire-t renderelni...sose tettem meg. Azokat a rendereket, amiket korabban muttattal a bmw-rol...hogy kell (kek wire)?

Igen tudom, meg sokat kell rajta javitani...csak az utobbi naokban nem sok idom volt ra.
Egyebkent amit mondasz teljessen igaz! Kivancsian varom a peldat. A 3567# -es postomban is jol lathato, hogy a bukolampa tetejenel az ivet teljessen szethuzza, ha atteszem polybol-subdivbe...na ott is van meg mit csinalni...

Youth
Pár megjegyzés:
Ahol a különbözõ elemeket elválasztod (ajtó, motorháztetõ) ott már van egy bemélyedés de a széle nem éles, hanem gömbölyû... na ezen kéne pl javítani... mindjárt mutatok egy példát...
Youth

Üdvözöllek világunkban!
Gyraph: A tutorok szerintem azért hasznosak (most a Gnomon-félékre gondolok csak) mert meglehet tanulni melyik parancs mire jó, hogy mûködik, modellezni nemlehet megtanulni belõle. Én így látom.
Én amikor ránézek a lemodellezendõ testre végiggondolom hogy lenne célszerûbb megcsinálni, esetleg milyen primitívbõl kiindulni... már látom is magam elõtt a wirejét és megpróbálom ahhoz hasonlóvá tenni 😊)
Én pl úgy tanulok modelelzni, felépíteni testeket hogy nagyobb mûvészektõl vagy bárkitõl akinek szép alkotása van kérek wire képet... látni hol rontja el hol van ügyes megoldás és ezek úgy megmaradnak az emberben...
Youth
Koszi!