Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Youth
Nemesys
Nemesys
Neharagudjatok hogy ide fogom irni de a 3dsmax forum kihalt!
Szoval ha vki ert a 3dsmx5-hoz legyszi segitsen!Az lenne a kerdesem hogy mikor beraktam a blueprinteket hogy lehet a perspectiva nezetet kicsinyiteni mert nem latok semmit????
Legyszi segitsetek!
Koszonom
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Szerintem használ ha az ember 2* hallvalamit sokkal jobban rögzül.
Nemesys
ime a tutor:
part1
part2
part3
part4
jó szórakozást :)
Nemesys
deko --- az élet értelme: 42 ---
A tutor modellezéseket maximum átnézni érdemes, de végigcsinálni felesleges.
Kizárólag a gyakorlás és a magunk által felfedezett eszközök használata rögzül végleg.
Amikor készen megkapod a beállításokat, soxor fogalmad sincs mit miért teszel, de hopp remek az eredmény. Aztán jön egy éles feladat, persze tudod van rá valami megoldás, dereng mert láttad, de mégis ködben marad.
kérdés: a piros karikásokhoz is betudok lépni, vagy ahhoz új kódot kell kérjek? Végülis ha kétszer kérem el a kódot, még az is bõven belefér a pénzbe. Olcsóbb mint megrendelni (870ezer forint+vámköltség+postaköltség lenne legálisan:D)
Amúgy Nemesys is megcsinálta, tõle kérdezd... szólok neki hogy nézzen be.
Youth
Megcsináltam a kocsit a gnomon nurbs tutorból..viszont azt nmmonták meg aszemetek hogy hogyan csináljak kereket...valaki segitsen plz.:)
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Szóval a meglévõ scene-t *.ma-ban kell lementeni és a Requires Mayaxx sort át kell írni. Én ezt a WinCommander F4 szerkesztõjében a replace (ctrl+H) funkciójával egy mozdulattal kicseréltem.
Valamint ha vannak pluginok, azokat is törölni kell.
A dolog szépséghibája, hogy nem minden olvasódik vissza (érthetõ okonál fogva), némi hibaüzenet is lefut, de mindezek ellenére mûködik ez a "verzió butítási" export.
Állati..ami nincs ott meg az megvan nekem
mindenkinek ajánlom...
ha tudtok ilyet azt monjátok már maj pls..
jah és ennek szavatossága nem jár le ugy_?elõfizetek azt kikapcsolják...

Youth
Szóval én már kaptam maya 5-ösbõl visszafelé mentett 4.0-ás filet, ami az animokat tartalmazta!
Úgyhogy azt tudom, ez megoldható, csak nem tudom hogyan.
Amúgy az 5.0.1 is tartalmaz szép kerek, hízott bug-okat:)
Animot meg nem lehet konvertálni, eddig legalábbis nem találkoztam ilyennel.. csak mesh-t tudtam eddig konvertlni...
De miért is kéne visszamenteni amikor Maya 5 sokkal jobb, felteszel egy 5.0.1-es frissítést és eltûnnek a hibák amiért sokan sírtak :))
Valamint van benne alapbõl MR!!!
Pussz :)
Youth
Szóval az obj export ebben az esetben nem megoldás.
Mesh és az UV-t ki tudod így menteni és bármelyik verziószámnak bekéne olvasnia így!
Youth
Lemodelleztél valamit 5-ben és 4.5-be akarod betenni? vagy mire gondolsz?
Youth
Gratula!
Nemesys
Youth
Telcsishader
Telcsishader2
Ja, és nem tudja valaki hogy miért tûnik el Mental Raynek az a menöpontja ahol GI-t meg chaosticsot +Photon mapet állítok, Maya 4.5-ben? Amikor feltettem mental rayt akkor megvolt a menüpont és azóta nincs meg. Vagy lehet hogy akkor benyomtam valamit és azért volt. :)
Egyébként Boba. SZVSZ ha a netrõl szeded le a gnomon videókat úgy gyorsabb és megbizhatóbb is mintha DC++-szal.
Nem tudom hogy ismered -e ezt a címet, de itt asszem 120 ft-ért 7 napig tölthetsz le, szóval szinte semmi a sebesség meg maximum. Mi Youthttal már 3* szedjük le malydnem az összeset, mert a szerencsésznek mindigy elcseszõdik a 80 gigás vinyója és akkor kezdhetjük elõröl :P. Ja a címet malydnem elfelejtettem.
gnomon
Nemesys
az összes megvan!
ennyi elég lehet a csatlakozáshoz?
Thx a tutorral kapcsolatos véleményt, lesz folytatása, csak ez a hét kemény volt, 2 zh meg jegyzõkönyvek stb...
Amúgy ff-ben nem tom hogy csinálták, de valóban lassú a cloth szimulálás, de szerintem szép eredményt hoz. Majd a dinamikai beállításokra fogok rámenni az elkövetkezendõkben, sakkor jólesz:)
Nemesys a nurbs elõnye a textúrázás szempontjából, hogy annak kész UV mapja van, nem kell vele szarozni. U vízszintes, V függõleges, de ebben nem vagyok biztos lehet pont fordítva, mind1, de egy négyzetet feszít ki minden NURBS felület, és ha erre egy textúrát húzol rá, akkor széthúzza rajta.
Oryon
Nálatok is lassúnak tûnik ez a "valós" Cloth-szimulálás???
Például, ha egy 5 perces animban egy nõ ruhájának dinamikáját kiszámolnátok vele, vagy valahogy fake-elnétek???
A Final Fantasy-ban nem fake-elték úgye???
Peetmaya:Nagyon jó lett a tutorialod, sokat segített. Jól döntöttél, hogy "hasábosan" helyezted el a szöveg, és nem a teljes oldalszélességben. Tetszett, hogy nem részletezted feleslegesen túl, sajna én még mindig nem szoktam le errõl :). A következõ oszlopos-tutorialomat hozzád hasonló formában szeretném elkészíteni :).
Várom a folytatást.
Kinek közületek Digitális rajztáblája?
(Valaki írta, hogy asszem karácsonyra kapta a szüleitõl, vagy rosszul emléxem?)
Oryon