32214
Maya
-
ezt a telefonos képet maya-val csináltad? ezt nem mondhatjátok komolyan!!!!
nagggggyon kafa!!!
-
Cricket #9538 Nagyon szép és a fényhatások durván ütősek! Gratula! -
Fantasztikus lett. Csak gratulálni tudok... -
Hi mindenki.
Be van hát fejezve a nagy mű, igen
A gép gorog, az alkotó pihen. :)) lol
Na szóval csak azt akartam mondani9 hogy kész a teló. Köszi a segítséget és a bíztatást mindenkitől.
CGtalk
Threedy fórum -
másképp csinálja MR és másképp mayasoft.
MR a map felbontásán alapszik, annak megfelelő lesz majd a disp minősége. Felbontja a modellt annyiszor annyi vertexre, ahányas a map, aztán zokat tologatja ki be. Maya soft nem ennyire részletes, illetve függ a modell disp előtti részletességétől... -
ja, én is pont ezen gondolkodtam...
egyébként mesélje már el valaki, hogy is működik tulképp a displacement mayában? én azt hittem, hogy a kép alfa csatornája adott pixelének értékének megfelelően kitolja a vertexet, de nem, ha átkonvertálom a displacement mapos polyt eszerint, akkor behúz egy rakás élt, összehányja az egészet... de végülis az eredmény megfelelő lesz. -
Szóval szerintem felesleges kimenteni több millio polys testet amikor a displacementel ugyanez szebben megvan, hogy gyorsabban e azt nem tudom, mindenesetre megnézném hogy morpholják a 1-2 milliós emberfejet :) -
Zbrushban álltalában displacement mapot és normal mapot készítenek, aztán mondjuk mayaban rá a low poly testre, pl normal map esetében, vagy SubD vagy smootholt test esetében meg mehet a displacement aztán hagy számoljon :)
Nekem tetszik hogy lehet festegetni meg minden bár tény hogy kicsit nehéz rájönni hogy kell ezt azt kimenteni, még manuallal is :) -
Lekonel #9531 Nha visszatértem:)
Holnap lehet h én is benézek olyan 6 fele:) -
steone #9530 na jó Zbrush elfelejtve mert egy nagy rakás...
inkább megcsinálom mayában azt a fáz amit Zbrusban akartam. -
steone szerintem is szar a kezelhetősége, igazából maya-nál jobb kezelhetőségű 3d-s progit még nem láttam, annyira kézre áll benne minden, hogy egyszerű az egész, hogy csak na:) -
steone #9528 Hát nem maya hanem Z brush kérdés, hogy az istenbe lehet valamilyen 3d-s formátumba kimenteni amit összeszenvedek?
Halkan megjegyzem most szivesen ütném a Z brush készítőjét. >:( Ilyen ratyi kezelhetőséget...
Na jó tudom, hogy bennem van a hiba, majd megszokom -
Már megoldódott, köszi Youth :) -
120 Euro nem olyan rossz ár 17 óra anyagért (Gnomonnál 2 óra kb ugyanennyi), de ki tudja, hogy milyen tartalmas, most ha 12 órán át arról beszél, hogy "igen ez egy vertex, mit is lehet vele kezdeni" akkor nem ér sokat, ugye érted, szerintem először írj a fórumba és kérd ki mások véleményét akik már megvették, mit gondolnak róla...
SimplyMaya fórum (azt hiszem regisztrálni kell magad ha írni akarsz, meg bármit csinálni) -
OFF: Valaki segíthetne belőni a dev listát, mert nem tudom elérni :(
Pontosan írja le légyszi valaki, hogy hogyan állítsam be az outlook-ot, plz!
Köszi! :)
ON -
Azmodan #9524 hát, nem sok eddig a jelentkező:) -
ha jól tudom component editorban, de ne vegyél rá mérget -
Embörök Cluster weighting-et hol kell csinyálni? -
Azmodan #9521 hát, kerestem ott kb. másfél hónapja, de semmi nem volt meg, és tény, hogy olcsóbb lenne:) Nem lelem, próbálkoztam, gondoltam ez sem rossz megoldás, hátha sokan összeállunk és akkor olcsó lenne!!!! -
Nem akarod inkább Dc++ -on letöltögetni?
(Csak megvan már valakinek.)
Lehetséges, hogy úgy még olcsóbb lenne. :) -
Azmodan #9519 üdv all!
jó rég nem jártam erre!
Kérdésem az lenne, hogy esetleg valaki mást is érdekelne a SimplyMaya-n lévő Apache modelling tutorial? Megrendelném DVD-n, de gondoltam, ha másnak is kellene, akkor összeállhatnánk és olcsóbb lenne! Most úgy néz ki, hogy 120 euróba fáj az a kb. 17 órányi modelling videó tutorial és küldik DVD-n, postán! -
Ejh.. Mindig lemaradok a jó kis szaftos dolgokról...
-
hm...en itt asszem lemaradtam valamirol -
De írtam freemailodra is ha nem sikerülne beállítani vagy valami gond lenne.
Minden jót! -
penatesz, állítsd be a levelezőprogidban, hogy beérkező leveleket szedje le a maya3d.hu szerverről is, és akkor automatikusan megkapot a körleveles leveleket. -
Youth te nem nagyon szoktad hasznalni a moderalasi jogodat,ugyhogy kivancsiva tett a dolog,hogy mit talaltal tulzonak...Hol tudom elolvasni a dev listat? -
Bocs fiúk a moderálásért. A Dev listán elolvashatjátok miért történt. -
Remélem, hogy nem mert túl sok munka van már benne!!!
Főleg deko részéről!!! :) -
Oké, gyere, addigra hág a tetőfokra a hangulat!!! :) -
Csak pár gondolat.
1. Én végig nem tudtam, hogy fénykép. Ezért is esett rossul, hogy kiderült. De mivel fórumba még senki nem írt (AP) ezért nemtökmindegy hogy én írom be vagy más? (ha erről beszélsz)
2. Engem büszkeség töltött el amikor dícsérték, elvégre én indítottam el a "pályán", vagyis kis lökés aztán tanult már ő magától...
3. Visszaolvasva nem találtam olyat aki abba kötött volna bele, hogy így az árnyék úgy az árnyék, én is hozzászóltam, de én kamera (mint később kiderült fénykép) beállítását firtattam (AP), elvégre ha távolabbról rendereli/fotózza abból még vághat, de így kitöltötte szinte az egész képet és ebbe belefárad a szem legyen az CG vagy fénykép.
4. Soha nem mondtam, hogy pöcs, sőt egyik legjobba haverom volt van és lesz, ezért is esett rosszul az átcseszés, mert az nem kapnja fel annyira a vizet aki nem ismeri.
5. Ja nemzetközi lapok... :/
Én már lezártam magamban ezt az 'ügyet' úgyhogy a továbbiakben nem kívánnék erről beszélni. Aki akar csámcsogjon ezen engem hagyjon ki. Köszi! -
szala #9502 itt a link a reel hez :
http://aliaswavefront.topdownloads.com/pub/bws/bws_79/gmk_640_glly_mayareel_0405.mov -
Bocsi Youth-tol,hogy most szoba fogom hozni,de mivel 8.-an neztem utoljara az sg-re es mindenfele nyomorom volt,ezert csak most tudok reagalni a dolgokra,amiket azota olvastam.(mert becsuletemre legyen mondva,elolvastam mind a harom oldalt.)
Phoenix: Nemesys nem volt egy pocs,sot... nagyon igenyesen dolgozott es ezert is hitte el mindenki,hogy a kep az valoban sajat render volt.Azt hiszem,hogy ebben nincs igaza Youth-nak,mert o mondta el,hogy render helyett fenykepet tett be,mert baszta a csoret azoknak a hozzaszolasa,akik a "kákán is csomót kerestek".Az egyetlen hibaja az volt,hogy nem kellett volna nemzetkozi lapokon is talalnia a dolgot.
VanBuuren: altalaban csak akkor jelensz meg az oldalon,ha van valami kerdesed.Szerintem mindenki szivesen venne,ha gyakrabban latogatnal ide es nem csak kerdeznel,hanem segitenel is a tobbieknek a tapasztalataiddal.No meg persze az alkotasaidat is kozszemlere tehetned... ;-)
Oryon: nekem egyenlore jo az idopont es ha ugyan nagy hasznomat nem fogjatok venni,mert mar egy ideje nem alkottam semmit,de igyekezni fogok megjelenni.
-
szala linkeld be pls -
szala #9499 hi
lehet csak én vagyok lemaradva és nem vettem még észre, de az alias oldalán fent van a 2004-2005 ös costumer reel, hát elég durva mit ne mondjak :O) -
ööö... én jelentem megcsináltam, de lehet nem küldtem el (???), máris elküldöm.
-
tényleg srácok, small contestel mi van már????? Egyedül Oryon adta le a képét, szarik rá mindenki? Marha jó, hogy kitaláltok valamit, hogy kéne csinálni, az ember nekiáll, megteremti hozzá az alapot, aztán nagy ívben leszarjátok. Remélem a maya3d.hu nem csak egy ilyen jött-ment gondolat volt többek részéről... -
remélem még péntekig átutalja a müisz a pénzemet:) -
helyes, flegoval még nem is találkoztam -
Udv! Remelhetoleg en is eltudok menni, de leghamarabb, 18 ora korul tudok odaerni. -
---Találkozó!!!---
Akkor pontosan:
Most Pénteken (15.-ödike) 16:00-tól a Western Pub-ban SG/MAYA és Maya3d.hu Találkozó!!!!
Aki bújt, aki nem én megyek :P