Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem törlöm az elõbbi hozzászólásomat abból a megfontolásból, hátha valaki tanul belõle.
Szóval feljebb vettem a poly számot és jobb lett, ugyanis mint leesett: A displacement a létezõ polygonokat, faceket mozgatja el úgy ahogy a map készteti (féhérnél kifelé, feketénél marad a poly), ebben az esetbe nem quad sokszögekrõl beszélünk, hanem felbontja háromszögekre a sokszögeket.
Youth
Youth
HS - csinálsz egy blinnt mondjuk, output connections gomb (négyzetbõl kifele mutató nyíl), Blinn1SG node ra duplaklikk, a shading group attributes nál ott figyel a Displacement Mat. sor
x
A növényzet legyen a legutolsó problémád, a PFX csodásan megoldja majd, de amíg modellezel ne pakolgasd be, mert lefogja a gépet sajna.
Mint tudjuk😞
deko --- az élet értelme: 42 ---
kép
valamit megmutatnám a scene-ét is😊 mert én mindíg abból okulok:
scene
A hold csak egy plane, de sikerült PS-ben úgy megfestenem, hogy 3D hatása legyen.
Bár egyszerûbb lett volna egy Sphere, arra textúrát húzni, de nekem így volt kihívás😊
A csillag ember materiálján a PFX maya "brush galactic" ecsetje volt segítségemre.
Most ráigazítottam a kamerát meg belõttem mi hol lesz majd... Most kezdhetem kidolgozni.
Amúgy azért lenne jó displacement mert pl a kövek, tégláknak sima bump elég gagyi...
Youth
Huhú, nem is tudtam, hogy a mi kis csoportunknak van nõi tagja is!
Displacement, mit akarsz csinálni vele? nem lenne egyszerûbb modell+bump?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Elõre is köszi!
Youth
Peet: Ildi = Deko, avagy tündérvirágbogár a köbön 😊
Youth
Egy kerdesem lenne: Nem tudjatok,hogy mayaban letrehozott kepeket hogyan lehet Open-GL ben kodolni?
Penatesz
Peet, nem elégedetlenkednék, ha jó lenne a depthmap shadows maya rendere vagy mental alatt. Valahogy nemjön össze nekem a mostani jelenetemben egy két dolog.
Boba ja, PR-el semmire nem mész, amúgy meg van elég jó vasad ahhoz, hogy MR-el is eldöcögjön... ne legyél elégedetlen, én 256sdvel és egy 700mhz-es procival szórikázom😊
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
Mayában van olyan funkció mint max-ban a scatter?
Õt modellezem le legközelebb.
Inz: Szórd a képeket mert nagyon fasza ez a muksó!!!!! Ja és nem moderállak.
1. mert szép a kép
2. mert annyira nem rombolja a fórumot 😊
láthatjátok a jószívû Youth uralkodót 😄DDDD
Boba: Nemtom mi lehet, de megkérdem egy ismerõsöm... hátha õ tudja...
Youth
Tetszeni fog a BPtools😊 nekem is bejött.
Jöhet majd az élménybeszámoló.
Na de a place3dTexture melyik csatornájába van bekötve a projection-nak?
Nem mintha szeretném a NURBS-öt, de mostmár kezd érdekelni a dolog😊
Youth, ha nagyon épületet akarsz modellezni, akkor modellezz egy templomot, arra úgyis szükségem lesz😊) Kívül belül!😊
Nemesys
Na skacok, akkor most mindenki rukkoljon elõ éppenséggel folyamatban lévõ munkájával, akármilyen kezdeti fázisban is van, mutasson képet, hogy jól ki lehessen vesézni, mert ebbõl tanul mindenki!
színezd a lámpákat, csináld meg több napszak fényeit, pl éjszaka, akkor kékes gyenge holdfény szûrõdjön be, vagy verõ déli napfény, borús-esõs délután, ilyesmik. kurvára meg tudják adni a hangulatát a képnek, és az ember a textúrát már nem is fogja hiányolni. minden képnek az a lényege, hogy érzelmet vigyen bele az ember!
Bár én mondjuk 40százalékot adok a nurbs-nek és 60at a poly-nak. Animációs filmekben lényegesen több a poli, sõõt... Asszem Renderman jóideig nem is tudta kezelni a subd-t meg a nurbs-t.
Túl sok berendezés nem lesz... az életben kb hasonló a nappalink, az ablak alatt túl sok minden nincs.
Hmm... nagyon illúzió romboló lenne egy radiátor a nagy ablak alatt?😊 Azt lehet megcsinálom gyorsan.
Utána nem történik semmi, dejó. Az eredeti object attribute editorjában megfog jelenni egy olyan fül, amilyen nevet Te megadtál. Alul lesz 2 csúszka, valamelyikkel megy a blendelés. Ha pontosabban kell szólj.
Mi ez? Lightning study-nak szánom a dolgot. Pár modellt rakok még bele, nemhiszem, hogy sokat. Textúrázni sem fogom, a célem meg az, hogy minél jobban bevilágítsam. Természetesen Maya default render, és semmi Gi, Fg meg ilyesmi.
|)