Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boba
Próbáld meg mentalray-el... az egészen mást hoz ki. Ott addíg bontogatja a felszínt, amíg tökéletesen nem fog passzolni a maphoz, nemkell sokszoros polyszám. PRman-ban meg microdisplacement mapping is van, az mégjobb😊

youth
Közben rájöttem.
Nem törlöm az elõbbi hozzászólásomat abból a megfontolásból, hátha valaki tanul belõle.
Szóval feljebb vettem a poly számot és jobb lett, ugyanis mint leesett: A displacement a létezõ polygonokat, faceket mozgatja el úgy ahogy a map készteti (féhérnél kifelé, feketénél marad a poly), ebben az esetbe nem quad sokszögekrõl beszélünk, hanem felbontja háromszögekre a sokszögeket.

Youth

youth
Egy displacement próba.

Miért lett olyan csúnya? mintha össze vissza állnának a polyk...

Youth

youth
Köszi sikerült!

Youth

inz
o/
HS - csinálsz egy blinnt mondjuk, output connections gomb (négyzetbõl kifele mutató nyíl), Blinn1SG node ra duplaklikk, a shading group attributes nál ott figyel a Displacement Mat. sor

x

deko
Youth! Nagyon jól választottál témát😊
A növényzet legyen a legutolsó problémád, a PFX csodásan megoldja majd, de amíg modellezel ne pakolgasd be, mert lefogja a gépet sajna.
Mint tudjuk😞

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko
Gondoltam a legutóbbi alkotásomat megmutatom nektek, egy kis véleményezésre.
kép
valamit megmutatnám a scene-ét is😊 mert én mindíg abból okulok:
scene

A hold csak egy plane, de sikerült PS-ben úgy megfestenem, hogy 3D hatása legyen.
Bár egyszerûbb lett volna egy Sphere, arra textúrát húzni, de nekem így volt kihívás😊

A csillag ember materiálján a PFX maya "brush galactic" ecsetje volt segítségemre.

youth
Ja elkezdtem csinálni a kis tájat:

Most ráigazítottam a kamerát meg belõttem mi hol lesz majd... Most kezdhetem kidolgozni.

Amúgy azért lenne jó displacement mert pl a kövek, tégláknak sima bump elég gagyi...

Youth

youth
Ráhúzom és mondom neki displacement map, de nem köti össze...

Youth

Peetmaya
Penatesz, lehet láma kérdés, de mit jelent az, hogy openGL-ben kódolni?
Huhú, nem is tudtam, hogy a mi kis csoportunknak van nõi tagja is!
Displacement, mit akarsz csinálni vele? nem lenne egyszerûbb modell+bump?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

youth
Ja displacement-et hogy kell alkalmazni? Egyszermár csináltam vele jó dolgokat mosmeg aztse tudomá hogy kell rátenni a testre... simán ráhúzom semmi. bumpnak bekötöm akkor meg sima bump lesz...
Elõre is köszi!

Youth

youth
Boba: hogy raktad fel? Ja és ne add fel RM-t! Jól jön majd késõbb ez a tudás amikor egy filmbe épp RM-onst keresnek... 😊)

Peet: Ildi = Deko, avagy tündérvirágbogár a köbön 😊

Youth

Penatesz
Nagyon beindult most ez az oldal.De hat ha ilyen jo hazigazdaja van mint youth,nem is lehetne mast varni.

Egy kerdesem lenne: Nem tudjatok,hogy mayaban letrehozott kepeket hogyan lehet Open-GL ben kodolni?

Penatesz

Boba
Mental ray ha jóltudom, de nyakam nem tenném rá. Holnapra megkérdezem, itthon van.

Peetmaya
Boba ahol apud dolgozik, ott mivel renderelnek?

Boba
Nah megvan... most próbálgatom milyen a renderman😊

Boba
Bonyeszabb, de tanulásra hajlandó lennék... Gi-t meg nem használok.

Peet, nem elégedetlenkednék, ha jó lenne a depthmap shadows maya rendere vagy mental alatt. Valahogy nemjön össze nekem a mostani jelenetemben egy két dolog.

Peetmaya
Youth amúgy ki az Ildi?

Boba ja, PR-el semmire nem mész, amúgy meg van elég jó vasad ahhoz, hogy MR-el is eldöcögjön... ne legyél elégedetlen, én 256sdvel és egy 700mhz-es procival szórikázom😊

Sound
Boba: PR túl nagy falat neked, vagy bárkinek itt. Amúgyis, home felhasznállásra fölödleges, displacement mapot úgyse sûrûn használod, aztán GI-je se gyorsabb mint MR. Megaztán bonyolultabb is egy cseppet😊

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

Peetmaya
Elvileg a shave and a haircut tud olyat, ami helyettesíti a scattert, de biztos meg lehet oldani máshogy is, nemtom hogy. Növényzetre amúgy ott van a paintfx, nagyon sok nagyon szép növény van benne, próbáld ki.

Boba
Látványterveknél fognak egy plane-t és rárakják textúrának a növény fotóját alpha csatornával. Hogy normál filmekben hogy megy azt nemtudom, gondolom generálják. De modellezheted is😊
Mayában van olyan funkció mint max-ban a scatter?

youth
Ja növényzetet hogy csináljak??

Youth

youth
Köszi Ildi! Találtam is képet:

Õt modellezem le legközelebb.

Inz: Szórd a képeket mert nagyon fasza ez a muksó!!!!! Ja és nem moderállak.
1. mert szép a kép
2. mert annyira nem rombolja a fórumot 😊
láthatjátok a jószívû Youth uralkodót 😄DDDD

Boba: Nemtom mi lehet, de megkérdem egy ismerõsöm... hátha õ tudja...

Youth

Boba
Jah, most tudok gyors lenni, nemkell suliban rohadjak😊

deko
Boba, gyors voltál mint a villám😊 Akkor az FTP-t kilövöm.
Tetszeni fog a BPtools😊 nekem is bejött.
Jöhet majd az élménybeszámoló.

Boba
Köszönöm szépen! Privit is elintéztem!
Nah megyek felinstallálni, remélem megy😊

Boba
Youth, kérhetnék egy linket a ByronPolytools-ról? Mégiscsak megtetszett a dolog, de downloadot eddíg nem találtam😞

deko
Hmm, addig oké, hogy a projection be van kötve a blinn colorjába, a projection image-ébe pedig a file. Legalábbis,így következtetek.
Na de a place3dTexture melyik csatornájába van bekötve a projection-nak?

Nem mintha szeretném a NURBS-öt, de mostmár kezd érdekelni a dolog😊

deko
Youth, ha nincs 5leted épületre, ítt biztosan találsz:
Free high quality photos
aztán hajrá😊

Peetmaya
aranyos lesz, ez mennyi ideig készült idáig?

Youth, ha nagyon épületet akarsz modellezni, akkor modellezz egy templomot, arra úgyis szükségem lesz😊) Kívül belül!😊

inz
uh bocs nem is vettem észre, bár nekem még belefér 😊
moderáljon, arra van |)

x

Nemesys
Vagy engem amiért sokat dumálok 😊.

Nemesys

Nemesys
Jut eszembe inz széthúzod a fórumot. Youth pipa lesz, aztán mérgében még moderál 😊).

Nemesys

Nemesys
Tetszik a fék, avagy gázkar. a többi még tényleg kezdetleges. Az nurbs uv-zéssel kapcsolatban: hogyan kell bekötni a projectiont?

Nemesys

inz
uram igenis uram

tegnap kezdtem el, úgyhogy a kezdeti fázis kategótiában nyerõ vagyok 😛

x

youth
Én most ujjgyakorlatnak egy épületet szeretnbék csinálni de még nemtom milyet 😊))

Youth

Peetmaya
Ryleh thx a privit, megpróbálok eleget tenni a kérésednek!
Na skacok, akkor most mindenki rukkoljon elõ éppenséggel folyamatban lévõ munkájával, akármilyen kezdeti fázisban is van, mutasson képet, hogy jól ki lehessen vesézni, mert ebbõl tanul mindenki!

Peetmaya
jé tényleg nem lehet UVzni a NURBS-öt, akkor elnézést srácok, azt hittem lehet, de ezekszerint nagyon nem😞(

Peetmaya
én szinte csak polyt használok amúgy, modellezésnél még sub-dt de a rendernél poly hálásabb ahogy észrevettem, de javítsatok ki ha tévednék (minõségben sub-d tökéletes, nem errõl van szó, de time az gány)

Peetmaya
ha bevilágítást akarod tanulni, akkor tanulj meg a fényekkel festeni
színezd a lámpákat, csináld meg több napszak fényeit, pl éjszaka, akkor kékes gyenge holdfény szûrõdjön be, vagy verõ déli napfény, borús-esõs délután, ilyesmik. kurvára meg tudják adni a hangulatát a képnek, és az ember a textúrát már nem is fogja hiányolni. minden képnek az a lényege, hogy érzelmet vigyen bele az ember!

Boba
Úgyúgy, és lehet szépen nurbs-ben modellezgetni!😊
Bár én mondjuk 40százalékot adok a nurbs-nek és 60at a poly-nak. Animációs filmekben lényegesen több a poli, sõõt... Asszem Renderman jóideig nem is tudta kezelni a subd-t meg a nurbs-t.

youth
Tényleg mûködik a blendelés... Na akkor minden megoldódott 😊

Youth

Boba
Igen. Illik is a képvilághoz, a valóságban egy barna "szõrös" szõnyeg van itt. A növényt majd kifogom dolgozni jobban, hogy milyen növény azt nemtudom. Pár (kb 5-6) bazinagy(kb mint a képen) zöldes fehéres levelei vannak, elég szép. A textúráját ennek megcsinálom majd, de persze a színvilág marad.

youth
Nem. Sõt ha jól megcsinálod, akkor még realisztikusabb.
Szõnyeg lesz?

Youth

Boba
Köszönöm😊
Túl sok berendezés nem lesz... az életben kb hasonló a nappalink, az ablak alatt túl sok minden nincs.
Hmm... nagyon illúzió romboló lenne egy radiátor a nagy ablak alatt?😊 Azt lehet megcsinálom gyorsan.

deko
Boba, nekem bejön ez a színvilág, nem is hiányoznak a textúrák😊 Ha berendezted, biztos jól fog kinézni😊

Boba
Én csináltam 2 nurbs sphere-t, majd az egyiket megmozgattam kicsit. Majd kijelöltem mind a kettõt, create blendshape option box. Ott beállítottam valamilyen nevet.
Utána nem történik semmi, dejó. Az eredeti object attribute editorjában megfog jelenni egy olyan fül, amilyen nevet Te megadtál. Alul lesz 2 csúszka, valamelyikkel megy a blendelés. Ha pontosabban kell szólj.

youth
Akkor viszont szépen kell megcsinálni 😊) Utánozni a GI-t...
Hajrá!!

Hogy tudom blendelni?

Youth

Boba
Kompozíció még nem az igazi, a végleges kép álló kép lesz, és csak az elõzõ kép felét fogja tartalmazni, a festõizé és a talaj környékét, az ablakig.
Mi ez? Lightning study-nak szánom a dolgot. Pár modellt rakok még bele, nemhiszem, hogy sokat. Textúrázni sem fogom, a célem meg az, hogy minél jobban bevilágítsam. Természetesen Maya default render, és semmi Gi, Fg meg ilyesmi.