Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Peetmaya: én nem vagyok oda a játék készítésért, ez az elsõ, hogy játékhoz készítek kigészítést. Persze csak ha befejezem. A modell készen van, de olyan bonyolult lett, hogy kétségeim vannak az UV-zással kapcsolatban. 256 x 256 ismétlõdõ textúrát használni agyrém. Fõleg egy összevissza tekergõzõ, rengeteg nyúlvánnyal ellátott ojjektumon. Szóval jelenleg küzdök vele😞
Jobb szeretem az állóképeket, és a highpolyt.
Nézem a modelledet, nagyon jó lesz. Hova készül? mi lesz belõle, ha nagy lesz? 😄
deko --- az élet értelme: 42 ---
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Szep lesz.
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
Youth, NURBS épületet szerintem könnyebb textúrázni, mintha polyval csinálnád, mert ott az esetek 99%ában nem kell trimmelned😊))) Na itt van egy készülõ képem:

szarul fogalmazok de remélem érted mostmár?😊))
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
írta a gyerek hogy a magyarok mindig fa lapra rakják a modellt, mint pl a lejátszóm, Aldaryn DnDD-je, stb...
Mondom mert Mi magyarok szeretjük ezt... erre pofázik hogy amcsik nem szereéék, mondom vicceltem koma 😊)
Youth
Boba: Milyen felületet akarsz rátenni? fingom sincs hogy néz ki egy ilyen a "valóságban", má bocsi :/
Youth
elõször a modellezés legyen meg a teljes scenével.
de épületekhez nurbs kifejezetten jó!
Youth
szoval ps csak a betûket számítja?
és nem lesz annak alapja?!
Boba: Milyen vonalka kéne rá? amúgy meg felesleges mindet UV-zni... Soka alkatrészre csak dobsz egy acélos shadert vagy ami kell és kész...
Megkímélheted a sok munkát, ha pl egyesíted az egymásba érõ testeket, amiknek ugyanazt akarod majd adni (mármint shadert).
Youth

berakta...

De PS-ben tudsz feliratokat csinálni...
Youth
Nekem feliratokat kéne készítenem mint nemesys a telcsijére segítsetek pls!
Utána history törlése és lehet tovább blendelni a grimaszokat...
Érted...
Persze ezt elméletis zinten mondtam 😄D
Youth
Megcsinálod a modellt, csinálsz egy másolatot belõle majd kiteríted attól függõen milyen a geometriája majd adsz rá egy projection node-ot, ahol beállítod hogy plane, cilinder vagy bármilyen módszerrel feszítse rá a textúrát majd... És most jöhet a 3dpaint... 😊) megcsináloda textúrát mindkét tesre ráhúzod majd blendeled õket tehát visszaalakítod a másolt testet az eredetibe, de az UV-je már az lesz amit a projectionnal adtál neki... És voala!!! 😊
Kipróbáltam, mûködik.
Youth
Amúgy, khmm. Megvan hogyan kell feltextúrázni a nurbsöket. Kicsit dedós módszer, meg fárasztó de én ígyfogom csinálni, használható. Nahszóval, egyszerre adjuk ki a felületekre a 3dpaint tool "assing/edit textures parancsokat" és jobb 5letem híján itt megkell rajzolni a fontosabb vonalakat. Mivel együtt adtuk ki a parancsot, simán átrajzolhatod a vonalat egy másikra, nem szakad meg a dolog. Namost, ezután elmentjük a scene-t és a textúrákat. Ezután meglessük õket a
"C:\Documents and Settings\user\Dokumentumok\maya\projects\StarShip Troopers\3dPaintTextures\proba_nurbtext" (nekem itt) mappában. Látjuk, hogy minden felület kapott egy egy textúrát. Ezután ezt editálhatjuk Photoshop-ban, majd pedíg ezt elmentjük, és elvben uv helyes (ha pontosan rajzoltuk meg a segédvonalakat 3d paint-el, akkor nemlesz torz a photoshopos textúra sem.) textúrát kapunk. Szépséghibája a dolognak, hogy a felületekhez egyenként kell assignolni a textúrát, 400 darabos nurbs modellnél ez kicsit húzós, de jelenleg jobb módszert nem tudok.
Van valakinek jobb módszere?
-grats itt is
x
http://www.learning-maya.com/rendering.php
ittszoktak lenni RM-hoz tutorok...
Youth
A nurbs az tényleg jó, egészen más mint poly, és nem is eszi annyira a memóriát, de ahhoz, hogy rendereld, polyvá kell tesszalálni, és akkor onnantól meg már többet eszik, mintha belõsz jól egy poly objectet...
CgTalk.com
Youth
Youth

. És örülök hogy tetszik nektek.