32214
Maya
  • hiftu
    Azmodan:
    Én is láttam az antidoton... De 3 dsl-es usernél láttam.
    (Sajna, egyiknek sincs soha slotja... :((

Panic:
    Ha lejött, valahogy osztd meg velünk is. :))
  • Azmodan
    ááááá, ISTEN vagy!
    Melyik HUB-on lelted meg???????
  • PaniC-
    >Nagyonoff: Kedvcsináló a paintballhoz Oryonnak...

Phoenix: ez inkabb Painball-nak tunik :)
  • PaniC-
    Azmodan: megtalaltam dc++-on, majd lecsorog...

SIMPLYMAYA.COM.APACHE.MODELING.DVDR-W3D
  • szkoryon
    Igazából amikor láttam az FF 1-et, és megtudtam, hogy lesz folytatás...elbízva magam az Animátrix SquareSoft-ra bízott rész megcsinálásával, gondoltam, hogy talán a cég a játékaiban kiéli a mangát és a filmjeiben már inkább a Real World-öt preferálja...még a mangára emlékeztető dolgok is maradhatnak.... de hogy megint meg kelljen barátkoznom a hatalmas szemű emberekkel...hát... :P
    Na jó, ennyi tiszteletet megérdemel az ETALON gyártó Square!!!
    Elnézve a kis bemutatót, mindenképpen megéri megnézni!
    Nagyon szép lesz...ha lesz!
  • hiftu
    Szerintem kérd meg a fejlesztőket, hogy ha lehet, akkor demangásítsák már... :)) Mert így gagyi, de nagyon... :)))
  • szkoryon
    Szép lesz!!!
    Bump + Specular map + környezet + egyebek és ütős lesz!!!! :o)
  • szkoryon
    Jójó...persze, de az előzetesre gondoltam!!!!!Ha jó az előzetes és látom benne a fejlődést, ami a SquareSoft-ra mindig is jellemző volt, akkor tuti, hogy megnézem, mégha manga is :P
    Egyébként már kis animot láttam a filmből és nagyon szép lesz...csak a manga ne lenne. Na mindegy..egyszer kibírom :))))))
  • Magoo
    pedig a piros is kell bele :)
  • nenad
    jo ez a falcon! A piros szin nem odavalo, nekem csak ennyi szur szemet :)
  • Magoo
    apropó újrakezdtem a textúrát, a bump megmaradt, de a sok kormot leszedtem és most újraprobálkozok más techinkákkal...... ejjj de pepecs meló :D viszont a totaltextures7 télleg jól jönne :)
  • Magoo
    nincs valami YO forrás ahonnan be tudnám szerezni? :D
  • petesilver
    Háát, pedig máshogy nemigen fog menni. Próbáld beszerezni a TotalTextures 7-es CD-t, az pont az űri bigyók texturájának témakörét dolgozta fel. Ott van pár olyan, amit használhatsz talán. Amúgy a galéria érdekes, új értelmet ad a filmnézésnek!
  • Peetmaya
    ugyan nem vagyok profi textúrás, de ami rögtön szemet szúrt nekem, hogy nagy9on hiányoznak a specular mapok, és elkellne neki némi bump, ez fel tudná kicsit turbózni. no meg egy kis reflection is jól jöhet néha, de azt szépen belőni, pff... amúgy a modelled nagyon szép, gratu!
  • Magoo
    Sziasztok!
    Még új vagyok itt, úgyhogy remélem semmi egetverő hülyeséget nem írok be :)
    Jelenleg a Star Warsból jól ismert Millennium Falconon dolgozok. Éppen a textúrázásnál járok. pontosabban itt:
    http://kep.tar.hu/magoo/index.phtml?aid=27674872&pid=6357091
    Aki bármiben tud segíteni, attól szívesen várok emaileket :D ez életem második textúrája szóval még nem tudok élethű textúrát rajzolni a semmiből. így tényleg örülöl bármilyen segítőkész emailnek.
    A bevilágításra hasonlók igazak :)
    amúgy a többi munkám ugyanott megtalálható:
    http://kep.tar.hu/magoo/
    Bár nincs minden fent. De aki profi textúrás az legyen szíves segítsen nekem, mert lenne pár dolog a falconon kívül amit jó lenne befejezni, és nem ártana élethűre csinálni :D
    Köszi előre is minden segítséget

by Magoo
  • mookid
    azt mondtad, 'ha ilyen jellegű fejlődést látok a ff2-ben (...), megnézem, az biztos.' namost ez nekem azért paradoxon, mert ahhoz, hogy lásd a fejlődést, nem kell éppen nézned a filmet? úgy értem, azelőtt, hogy megnéznéd, nem tudod eldönteni, látsz-e rajta fejlődést, nem?
    najó, bocs, én is fáradt vagyok, és már nemtok mibe belekötni :)
  • Penatesz
    Ezt igazabol mikor irja ki neked,es melyik maya van telepitve nalad?
  • szjozsef
    Szevasztok, segítsen már valaki, ezt a hibát írja ki a maya:
    / Result: Dropped lambert1 onto pCylinder4 //
    // Error: (Mayatomr.Shader) : no shader assigned in material //
    // Error: (Mayatomr) : mental ray has stopped with errors, see the log //
    // Info (Mayatomr): Aborted //
    A log pedig ezt:
    rror: The function is already registered.
    Error: The function is already registered.
    Mit kell ilyenkor tenni, találkozoztt már valaki ilyennel?
  • szkoryon
    Bocs...ezt nem értem, konkrétabban kérlek, mert fáradt vagyok! :)
  • mookid
    bocs, de ahhoz, hogy különbséget láss, nem kell közben nézned? :)
  • szkoryon
    Szerintem úgy, hogy a kamera állása végett, csak a padlót látod...ezért nincs átmenet a padló és a fal között.
    Ha nem akkor tévedtem és sorry!
  • Lekonel
    Mi az h csak apadlot latom?:)
  • szkoryon
    Na végre megnéztem a Shrek2-t...
    Nagyon szép lett CG-ileg és a történet is jobb volt. Na és a sok poén... :P

Jó nagy a különbség grafikailag az 1 és a 2 között...A 2 javára :)
    Ha ilyen mértékű fejlődést látok majd a FinalFantasy folytatásában is, akkor leküzdöm a manga elleni neheztelésem és megnézem az biztos! :))))))
  • szala
    Hi
    ASK Homework mi a pálya a jo kis autos játékotokkal, lehet belöle látni vmit már? :)
  • petesilver
    HJA! PL mutatta a kinti eljárást, ami jelen. Ember bemegy a plasztikai guruhoz, az netolja az MR alá, és hogy élethű képet kaphasson a fejéről, az MR segítségével szeletekben bescenneli a fejet. Ezután kis CG trükk, és máris meg tudja a páciensnek mutatni, hogy ha pár csontot kiveszünk az arcból, vagy bármit csinálunk, az hogyan fog kinézni.
  • petesilver
    Nos az előadás az egy élmény volt. Az ember Dr.valaki, nem emlékszem, de Los Angelesben tölti az év nagyobb idejét, ott van valami cége, és a CG jelenéről, jövőjéről tűzközelből is sokat tud nagyon. azzal fejezte be az előadást, hogy aki a jövőre gondol, az gyúrjon nagyon az emberi testre, bőrre, és ezek viselkedésére, annak visszaadására, mert ez a jövő. Hja és még valami: sokmindent visszatudunk adni a CG segítségével már most is, de élethű szemet, tekintete még pl mindíg nem. És persze megemlítette az öreg élethű tehén témát is. Véleménye a FF CG filmről: megmutattuk, hogy mennyire nem megy ez még nekünk! emlegetett továbbá olyat, hogy a LOTR filmben egy képkocka kiszámolása 15 óráig tartott.
  • Peetmaya
    petesilver, ha ez tényleg így van, akkor én annak nagyon örülök:)))
    engem a film ipar sokkal inkább izgat, mint a játék...
  • petesilver
    Mondjuk én eddig csak maxoztam, azt is very alap szinten, viszont a Max bemutatón egy ember, aki nagyon vágta ezt az egészet, az azt mondta, hogy a CG animáció főleg Maya vonalon halad. A max7 pedig az újítások alapján a játékkészítés felé tolódott el.
  • petesilver
    Hát izgalmasan hangzik, de mit lehet a poligonokkal pluszban csinálni, mint alapból?
  • Peetmaya
    "ha az erkélyről a szemébe néz
    vonza mint méhet a méz..." egészen pontosan, de nem akarok kötöszködni:)

én még sose próbáltam a bpt-t, írhatnál róla egy tutort Youth, egy kis prezentáció, hogy mivel tud többet, mint a maya beépített cuccai...
  • youth #9629
    Én 5-össel nyomom, mivel ByronPolyTools ahhoz van egyelőre és nekem az kell mint méhnek a méz...
  • petesilver
    :) háát én nem vagyok egy hülyegyerek, a végén már saját datot is írtam a sok leírás alapján, de szerintem én a beta miatt szívtam. Holnap kipróbálom a finalt, kiváncsi vagyok nagyon.
  • Peetmaya
    pontosan!
    erről a licenselés dologról annyian kérdeznek folyamatosan itt a fórumon, hogy kéne írni róla egy tutorialt:)) persze csak vicc volt, az oldalra semmi illegális cucc nem kerül fel.
  • petesilver
    Ezt már annyiszor említetted, hogy megpróbáltam felrakni mostmár a Myaát, hogy kipróbáljam. Felrakni sikerült, aktivizálni nem :( Bár lehet azért, mert csak egy hatos beta volt meg. Majd kipróbálom a véglegessel, most egy 2CD-s 6-os van. Kérdezném, hogy ezzel nyomjátok Ti is? 6-os final?
  • Aldaryn
    Az nem kifejezés. Még egy nyammvadt bitmap export sincs. MAX7-új projection UV-je viszont elég ütős. Bár, ez is oylan dolog, ami nekem, s szerintem a fél világnak már kb sok éve eszébe jutott... :/
  • nenad
    vraynel irradiance map van es bele van szamolva a renderidobe, amit maga a program ir ki vegen, tehat attol szamitva hogy megnyomod a render gombot, a renderer ujrainicializalasaig tarto ido.
  • nenad
    csak fg, azert annyira nem jo a mental...
  • Peetmaya
    nenad milyen gi beállításokat használtál?
    vagy ez FG?
  • Peetmaya
    A photon emission számolását is beleszámoltátok ebbe a 14 meg 27 mp-be?
    ezt mondjuk elég érdekesnek tartom:) ezekszerint nem olyan szar ez a mental...
  • youth #9620
    Max UV editorja nagyon silány úgyhogy UVzés is MAYAban célszerűbb, maxban shadereket kell csak belőni, meg a rendert aztán mehet...