Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
és a scene-bõl:

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

deko
Uhhh, de felpörögtek itt az események😊 Alig bírom követni.
Peetmaya: én nem vagyok oda a játék készítésért, ez az elsõ, hogy játékhoz készítek kigészítést. Persze csak ha befejezem. A modell készen van, de olyan bonyolult lett, hogy kétségeim vannak az UV-zással kapcsolatban. 256 x 256 ismétlõdõ textúrát használni agyrém. Fõleg egy összevissza tekergõzõ, rengeteg nyúlvánnyal ellátott ojjektumon. Szóval jelenleg küzdök vele😞

Jobb szeretem az állóképeket, és a highpolyt.

Nézem a modelledet, nagyon jó lesz. Hova készül? mi lesz belõle, ha nagy lesz? 😄

deko --- az élet értelme: 42 ---

Peetmaya
még nem is annyira ilyesztõ😊 de amúgy annak szánom. a szeme hályogos lesz, és egy kígyó fog tekeregni a nyaka körül....

inz
az elsõ képtõl eskü frászt kaptam 😊 hirtelen hozta be és megijedtem

x

gyraph
Aha peersze 😊 ez foto 😊.

Szep lesz.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Peetmaya
hülyék ezek az amcsik😊)))
Youth, NURBS épületet szerintem könnyebb textúrázni, mintha polyval csinálnád, mert ott az esetek 99%ában nem kell trimmelned😊))) Na itt van egy készülõ képem:

youth mert ha mondjuk megav ez a felirat: EJECT ez 1 képzeletbeli lapon van...aminek szinét meg mindenét egyeztetni kell..nekem csak a betõk kellenek róla..😊)
szarul fogalmazok de remélem érted mostmár?😊))

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

gyraph
Olvastam 😊. Ezek seggfejek 😊 .

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Boba
Mintha egy gyík pikkely lenne, csak szabályosabb. Kicsi csavarokkal talán, bár még nemvagyok biztos benne.

youth
Én mentem a menthetõt!!! 😊)
írta a gyerek hogy a magyarok mindig fa lapra rakják a modellt, mint pl a lejátszóm, Aldaryn DnDD-je, stb...
Mondom mert Mi magyarok szeretjük ezt... erre pofázik hogy amcsik nem szereéék, mondom vicceltem koma 😊)

Youth

Boba
Nemsemmi, szinte egy nap leforgása alatt 5 oldal... huhh.😊

youth
Peet: Hehh én meg pont polyval építkezem 😊) Mindegy, könnyebb lesz textúrázni legalább 😊) modellezni meg nem nagy cucc..

Boba: Milyen felületet akarsz rátenni? fingom sincs hogy néz ki egy ilyen a "valóságban", má bocsi :/

Youth

gyraph
CGTALK-on mar teljessen ketsegbe vontak, hogy ez render...konyorgom cafold meg! 😊

Boba
Youth, de pl bumpot sok helyre szeretnék sajátkezüleg rajzolni... Mondjuk elõször megpróbálom megoldani az egészet procedurálisakkal, ha nagyon nem megy akkor próbálkozom másvalamivel...
elõször a modellezés legyen meg a teljes scenével.

Peetmaya
na igen, nurbs bongomodellezésre nem jó, erre inkább poly
de épületekhez nurbs kifejezetten jó!

youth
Elvesztettem a fonalat. PS-ben azt csinálsz amit akarsz ami 2D... milyen alapról beszélsz? 😊

Youth

kereke nem lesz autonak😊))
szoval ps csak a betûket számítja?
és nem lesz annak alapja?!

youth
AZ!! Zsír... 😊)

Boba: Milyen vonalka kéne rá? amúgy meg felesleges mindet UV-zni... Soka alkatrészre csak dobsz egy acélos shadert vagy ami kell és kész...
Megkímélheted a sok munkát, ha pl egyesíted az egymásba érõ testeket, amiknek ugyanazt akarod majd adni (mármint shadert).

Youth

zsír😊
berakta...

jah amuyg megvan az oldal(csak pár pill.ig ilyen..)itt van 1-2 kép...befejezetlen munkák...😊)

youth ps benm csinálok feliratot és csak a betõket huzza rá?

Boba
majd 300száz felületbõl áll a bongóm! Így értettem a felületet... 300szor kéne megcsináljam a kiterítést? gyorsabb szerintem akkor már a kapásbóli paint3d és vonalak festegetése.

youth
Õ belevágta a felratokat a gombok geometriájába...

De PS-ben tudsz feliratokat csinálni...

Youth

fuh bazz:😊
Nekem feliratokat kéne készítenem mint nemesys a telcsijére segítsetek pls!

youth
Milyen 300 object??? amúgy ha pl 300 grimaszra gondolsz akkor elõször azt csinálod, hogy csinálsz 1 másolatot az alap fejrõl, azt megcsinálod, felUV-zed, majd blendeled, majd mindegyiknél blendeled... így csak 1x kell UV-zni de 300x blendelni 😊)
Utána history törlése és lehet tovább blendelni a grimaszokat...
Érted...
Persze ezt elméletis zinten mondtam 😄D

Youth

Boba
Vagy másik kérdés... 300 objectbõl hogy csináljak egyet úgy, hogy ne torzuljanak el a részegységek?

Boba
300 modell esetében ezt hogy csinálom meg? És itt is felületenként lesznek a textúrák vagy itt egy nagy lesz?

youth
Igen van! 😊

Megcsinálod a modellt, csinálsz egy másolatot belõle majd kiteríted attól függõen milyen a geometriája majd adsz rá egy projection node-ot, ahol beállítod hogy plane, cilinder vagy bármilyen módszerrel feszítse rá a textúrát majd... És most jöhet a 3dpaint... 😊) megcsináloda textúrát mindkét tesre ráhúzod majd blendeled õket tehát visszaalakítod a másolt testet az eredetibe, de az UV-je már az lesz amit a projectionnal adtál neki... És voala!!! 😊

Kipróbáltam, mûködik.

Youth

Boba
ok😉

Amúgy, khmm. Megvan hogyan kell feltextúrázni a nurbsöket. Kicsit dedós módszer, meg fárasztó de én ígyfogom csinálni, használható. Nahszóval, egyszerre adjuk ki a felületekre a 3dpaint tool "assing/edit textures parancsokat" és jobb 5letem híján itt megkell rajzolni a fontosabb vonalakat. Mivel együtt adtuk ki a parancsot, simán átrajzolhatod a vonalat egy másikra, nem szakad meg a dolog. Namost, ezután elmentjük a scene-t és a textúrákat. Ezután meglessük õket a
"C:\Documents and Settings\user\Dokumentumok\maya\projects\StarShip Troopers\3dPaintTextures\proba_nurbtext" (nekem itt) mappában. Látjuk, hogy minden felület kapott egy egy textúrát. Ezután ezt editálhatjuk Photoshop-ban, majd pedíg ezt elmentjük, és elvben uv helyes (ha pontosan rajzoltuk meg a segédvonalakat 3d paint-el, akkor nemlesz torz a photoshopos textúra sem.) textúrát kapunk. Szépséghibája a dolognak, hogy a felületekhez egyenként kell assignolni a textúrát, 400 darabos nurbs modellnél ez kicsit húzós, de jelenleg jobb módszert nem tudok.

Van valakinek jobb módszere?

youth
Jólesz hát 😊)
Boba: élni fogok vele! 😊)

Youth

Peetmaya
nekiálltam a cloth rulajdonságokat kikísérletezni. sajnabajna kicsit kevés a gépem a cloth szimulációhoz, de már haladok. Errõl nem képes tutor lesz, hanem csak egy tapasztalat leírás, hogy mi mire jó, jó lesz úgy fórumfõnök?😊

Boba
amit = amint.(félreérthetõ volt.)

Boba
Amit megtanultam valamit, állok rendelkezésedre😄

youth
Jólenne nekem is megtanulni... Majd segítessz ugye? 😊)

Youth

Boba
Youth, ezeket már végigolvastam ami használható, de köszönöm! Hogy állok vele? Mivel túl komoly jeleneten most nem dolgozom, csak a bongón, eddíg nemtudom megmondani hogy állok vele. AA-ja szép és gyors, DOF szintén, material editorja kicsit komplexebb mint a hypershade de meglehet szokni. Viszont pl a fényeknél nem az van, hogy beikszelem, hogy legyen árnyék hanem az, hogy elõször kiválasztom, hogy konnektelni szeretném az árnyékot valahova, létrehozok egy shadowmap-ot, majd hozzákötöm a lámpa árnyék node-jához... érdekes mindenesetre, de átláthatónak tûnik.

Rigley
WoW !!! Ha ez tényleg CG, akkor le a kalappal elõtted - nagyon realisztikus !

dddstudio.tk

inz
HMmm.. cgtalkon páran már más kameranézetért sírnak, mert nem hiszik el, hogy cg 😊)
-grats itt is

x

youth
Tényleg rendermanel hogy állsz?
http://www.learning-maya.com/rendering.php
ittszoktak lenni RM-hoz tutorok...

Youth

Boba
Decsak renderkor kell poly-vá tesszelálni, akkor meg már mind1 mennyire memóriát fogyaszt. Minden magára valamit is adó render bucketekbe tördeli a képet, így egy nagyon nagy kép sem fogyaszt _egyszerre_ sok memóriát. Mental ray is ilyen, renderman is.

Peetmaya
Gratu még1x Nemesys, de többet nem dícsérlek, mert elbízod magad😊) Szal még1x a kérdés Dekónak, te csak játék 3d-vel foglalkozol, vagy az érdekel jobban, vagy mi?😊
A nurbs az tényleg jó, egészen más mint poly, és nem is eszi annyira a memóriát, de ahhoz, hogy rendereld, polyvá kell tesszalálni, és akkor onnantól meg már többet eszik, mintha belõsz jól egy poly objectet...

Nemesys
Juhí 😊)

Nemesys

Boba
Hoppácska😊

youth
Front page!!! 😊)
CgTalk.com

Youth

Nemesys
Ja, és tessék menni CGtalkra, és írni nekem. 😛

Nemesys

Nemesys
Köszi hogy belinkelted Youth. Én meg el is felejtettem . És örülök hogy tetszik nektek.

Nemesys

Boba
nem memóriára gondoltam, hanem a proci használtságot... a poly-nál eltárolod a geometria adatokat... ez sok memóriát eszik, viszont gyorsan lehet feldolgozni. a nurbsnél meg egyenletek írják le a felületet, ez kevés memóriát eszik de sok procit. valamit valamiért.😊

youth
Nem eszi anyira a memórát!! A poly többszötösét eszi... Na mindegy persze ha nem törlöda historyt 😊)

Youth

gyraph
Ez gyonyoru lett, mintha most toltad volna at egy D100-as Nikonrol a gepre. 😊 . Abszolut fotorealisztikus. Tesomnak pont ilyen telcsije van es a kep melle tettem, de nem nagyon van hiba...gyonyoru!