Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

deko
Szerintem meg a fánk legnagyobb probléja: megenném😊))
Komolyan, amúgy az ilyen aránytalan formákban végképp a képzelet segít... na meg a cukrászda😄

deko --- az élet értelme: 42 ---

Penatesz
Szerintem a fank legnagyobb problemaja nem abban van,hogy gyenge lenne a hab,hanem az,hogy aranytalan.Ez az egyik kedvenc sutim a kepviselofank es batran allithatom,hogy a hab dominal a sutiben.A modellen viszont alig eszreveheto.

Amugy alakul

Penatesz

Boba
Metalic shaders- highend3d
Esetleg ez kell neked, nemtudom. Én magam még nem néztem meg...

By the way, just a small update, i added the lights to the shape and some correction.

Bongo_render
ofkóz with PrMan... Mental ray is so slow... Prman is two times faster in this scene...

youth
Nem mindig jönnek be a képek...

Youth

youth
Keress másik szervert.
Freeweb.hu
pl

Youth

ok😊)
már problémát ugy is tudjátok😊
peetmaya akkor adsz linet fémhez?

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

gyraph
Remelem ez segit eligazodni:

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

youth
Lekonel: Bocsi de moderáltalak. A kép túl nagy! Szedd le a szélességet 650 pixelre és rakd fel megint!
Ja és kérek mindenkit 100K-snál nagyobb képet ne rakjunk be mert modemesek is vannak köztünk.
Laci, Dani: Ha csak azért jöttetek ide hogy poénkodjatok -aminek nagy az esélyje- akkor kérlek titeket huzzatok a... Suliba poénkodjatok ne itt. Nem azért van ez a topic. Tényleg ne csináljátok, ne ezzel bosszantsatok.
Szálljatok le Hertyrõl. Téma lezárva.

Youth

Peetmaya
A modellben szerintem az a rossz, hogy ezt simán lehetne csinálni NURBS-bõl, erre pl teljesen jó volna. A formáját meg nem igazán tudom kivenni, hogy mi micsoda rajta😞

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
Leonkel, lambertet ne nagyon használj, inkább a blinn. Specular kell a kõnek is, fémnek is, mindennek!

gyraph
Nekem is volt most egy kis idom a fankra...a hab az nagyon gyenge, de majd meg alakitom. Mi rossz meg a modelben?

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

és pl a gombokra rá kéne csavarintani hogy play meg nyilak meg anyámkínja😊)

hát 1
ez a fém nem tükrözõdik csak megtöri fényt😊
a burkolat blinn a beseje kazi tarto lambert...
az üveg stimmel egyedül😊
és még müanyagot is kéne varázsolni😊
de az a link jo volna

deko
Lekonel, elõször is olyan, mintha csak lambert shadert használtál volna. nincs semmi tükrözõdés, fényvisszaverõdés.

Talán mutasd meg a hypershade-et, benne a node-okat és a Renderglobals-t is, mert így nehéz megmondani hol a hiba.
Egyenlõre úgy néz ki mint egy sreenshot. én legalábbis azt hittem az.

Ha gondolod, szívesen adok linkeket, ahonnan jó kis shadereket (akár fémet) készen free leszedhetsz. De a rendert akkor is be kell álítanod hozzá.

Peetmaya
Leonkel miben kell segítség? textúrázás?

deko
És még egy kérésem van feléd Nemesys.
Mint ArtistPub Adminisztrátor kérlek meg Téged, az ott nyitott fórumodban tájékoztasd az embereket errõl, nem szeretném én leírni nekik.

Köszönöm elõre is.

Amúgy Peace😊 csak jobb a kakis pelenkát mielõbb leszedni a kölyökrõl, mielõtt kicsípné a popóját... khm😊

Nem akarok puncsolni senkienk, de DEKOnak igaza van!!!
Attól hogy NEMESYS a mesterem attól még ezt nem lesem eltõle, de hétvégén kérek néhány TUTORT..
NAH HOLNAP MAJD FELNÉZEK
BYE
deko
Nem akarom bántani Nemesyst, mert szerintem már így is elég vaczakul érezheti magát, de a poén kicsit erõsre sikerdett.
Egész addig jó móka volt, míg itt ment a dolog és ki nem tette a CGtalkra.
Egyrészt lejáratta vele a Magyar honfitársakat, fõleg akik hittek benne és védték véresen komolyan, valamint saját magát tette hiteltelenné, legalábbis ami a jövõbeni nincnevét illet.

Persze mindent jóvá lehet tenni, de az idõbe kerül és nem kevés energiába.
(hmm.... talán én vagyok konzervatív ehez az "átverés show"-hoz.)

youth
Jólenne indulni... Hmm...

Youth

Boba
1: igen, de mással foglalkoztam.
2: Jó a mentál, de a rendermanhoz képest már ilyen alap szinten (sima blinn+nurbs surface+dof) is nagyon lassú. DOF nélkül a scene-t lényegesen jobb minõségben kb fele idõ alatt számolta le, pontos adatot most nem tudok.

Peetmaya
Boba mit akarsz hosszú hétvégéd votl, volt idõd rengeteg😊))
Jó a mental, nemtom mi a bajod vele.

Boba
Nekem már meglenne a Kapu témám... engem meg egy varázsló csókoljon homlokon és adjon idõt😄

Boba
Váltottam pár szót Ly-al és egy következtetésre jutottam... Rendermant hanyagolom... Material problémáim vannak. Ill nem probléma, csak vakon kell dolgozni, ez nekem meg nem megy. Ha valamit változtatok a materialban, nem látom azt a maya nézetablakban, ill nemtudok uvw-zni. Én még nem érzem olyan profinak magam, hogy csukott szemmel feltudjak textúrázni egy tárgyat. Amíg clay rendert használok addíg marad a renderman, utána vissza kell álljak MentalRay-re...😞(((((

Azért sajnálom, mert a bongó jelenetemnél:
1: az alap aa sokkal de sokkal szebb és gyorsabb
2: nurbs tesszeláció mérföldekkel minõségibb, és természetesen gyorsabb
3: fények kezelése szebb
------------------------------------------
Iszonyat gyors renderelõ progi, de Én sajna nemtudom használni. Clay-re maradhat, minden másra Mental😞

deko
Nos vigyázz, mert félreolvastad a kiírást! A képen NEM szabad fotónak lennie, a háttérnek is CG-nek, modelleknek kell lenniük.

A "KAPU" lehet elképzelt, lehet valóságos, mely két "másik világot köt össze".

NEM lehet elméleti kapu, mint pl. a boldogság kapuja, de lehet például a menyország kapuja, lehet elképzelt és lehet valóságos kapu. Nem használhatsz fotó alapú ráfeszített textúrákat sem. Nem díjazzák az utólagos PS-os belepiszkálást sem.
A kapunak a fókuszban kell lennie, s látszani kell honnan hova vezet. Vagy legalábbis a nézõnek meg kell mutatni, megértetni vele, mi van az elõtérben és mi van a kapu mögött.

(természetesen csak saját modelleket használhatsz, poser és társai kizárva, a kép nem publikálódhat máshol az eredmény kiírásig, s bár nem láttam most a feltételek között, de nem árt ha 1.333 aspect ratio-t használsz a kép méreténél.)

Nagyon tetszik a téma.
Mostmár csak annyi kell, hogy megálmodjam a kép témáját, vagy hogy egy múzsa homlokon csókoljon😊 Aztán senki és semmi sem tarthat vissza az alkotástól. 😊))

Remélem segítettem némileg.

Hajrá emberek, induljunk minél többen

Boba
Jelenleg Wacom intous 2 A4, 160ezer, közeli számtech bót😊
Cm*m... passz... asszem 27,9*21 az A4-es felület, ez elvben egy pöppet nagyobb. Érzékeny szerintem, kényelmes a toll, nagyon pontos. Az egér viszont nem nekem való. Lehet, hogy jó, de a logitech mx700nál nemjobb, az biztos.😊

Egy kicsit lassabb a meló vele mint normál papíron, de pontosabb szerintem és kényelmesebb.
EZT kb 15-20 perc alatt készítettem eddíg úgy, hogy az 1ik moncsin ez, a másikon meg az eredeti, amit Feng Zhu csinált a BloodRayne játékhoz.

Peetmaya
Mi a versenykiírás?
sajna én se érek rá, úgyhogy ebbõl is kimaradok....

Peetmaya
Azért azt megjegyezném, hogy aki kritikus hozzáállású a dolgokhoz, hozzáfûzött a fényképhez egykét olyan kritikát, ami szerinte fotorealabbá tette volna, szal kicsit a kritikát mérsékelni kéne az arcok részérõl és ténylegesen nem belekötni, hanem jótanácsot adni, a jót meg megdícsérni!

Teleg jo pofa a versenykiírás😊
ÉS muszály a háttérnek fotónak lenni?😊
ezt nem vágtam le..segitsetek mi van a háttérrel?

Peetmaya
Nemesys miatt szerintem nem kéne ennyire felháborodnia mindenkinek, vicc volt, egy próba, és mi voltunk a hülyék, hogy bevettük, holott látszott rajta, hogy nem cg, na mind1. Nemesys azért ez egy komoly fórum, nem kéne mások hiszékenységével játszani, de most bûntetésbõl lemodellezed, textúrázod és renderelsz nekünk egy ilyen telefont!😊)
na és akkor zárjuk le ezt a témát, inkább ALKOSSUNK!!!!

oryon
Már megint lemaradtam mindenrõl...
Mentség: nincs 😊
Oszlop-csarnok Tutorialom: már majdnem kész.

Boba és akinek van digitális rajztáblája:
Mennyibe került, milyen nagy (cmxcm), beépített kijelzõs vagy nem (már láttam ilyet is olyat is 😊, mennyire érzékeny és hol lehet kapni???
Egyenlõre ennyi...
Majd jelentkezem.

Oryon

FRenkie
bocs hogy belepofázok, de kurva nagy poén volt 😊))
Mindenki bevette.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

youth
Egy update:

Render:
Egy próba render csak azért hogy lássátok hogyis állnak most a facek 😊) A másik képen nemsok látszik...

Herty: pár nap és minden rendbe jön, csak a legbosszantóbb hogy hittem benne hogy te csináltad, és drukkoltam hogy meglegyen az a fránya díj...
Na midnegy majd lenyugszom...

Youth

Nemesys
Bocsássatok meg nekem. És ezúton is elnézést kérk mindenkitõl (ez a közeljövõben sejtésem szerint, még sokszor elõ fog fordulni), fõleg yuothttól, akit a legjobb barátomnak tartok, és ezzel most marhára megbéntottam. Szóval bocsi. Én ezt egy KIS tréfának gondoltam, és aztán elég gigantikussá nõtte ki magát. Azt hittem, hogy jó buli lesz, de belátom, igazatok van. Azokat végtam át, akikrõl eleve tudható volt hogy úgy is hinni fognak nekem. 😞. Azt hittem vicces lesz, erre most meg szarul vagyok. Mint azt már itt sokaknak mondtam, az emberek nem mindíg értik a vicceimet. Szóval, ha leht ne haragudjatok nagyon sokáig, mert szeretek veletek beszélgetni.

Nemesys

gyraph
Velemenyem szerint igazandibol a szeme alapjan szinte senki nem vette volna be, mert mindenki rogton azt irta, hogy teljessen fotonak nez ki, de mivel te azt irtad, hogy te csinaltad...ezert meg ki is alltunk erted. Ertem en, hogy mi volt a szandekod, de a baj az ezzel, hogy igy nem a full ketelkedo idegeneket verted at, hanem pont azoknak hazudtal, akiknek nem volt miertje, hogy ketelkedjenek benned... Vegul is jo moka volt, de azert en most kicsit elkonyveltelek hulyegyereknek, meg ha nem is szamit itt sokat a szavam. 😊 Bocs.

youth
Már mindegy. Törölték a topicját cgtalkról...

Youth

Penatesz
A vicces az az egeszben,hogyha megis kiderulne,hogy megse fenykep es az "emberagyatvagas" most tortenik nem korabban tortent,akkor is elhinnem,hogy ez egy fenykep,pont ugy,ahogy elhittem,hogy harom heti megfeszitett kemeny meloval hoztad ossze.

Penatesz

Boba
3Dluvr-os téma nekem is tetszik, de most inkább a saját scenémmel foglalkozom. Így is kevés idõm van, nem akarom azt is megosztani😊

youth
Hogy mersz még a szemembe nézni ezek után???????

Youth

inz
ÁÉÁ tetszik is a téma

x

deko
Bizony, bizony

Már nagyon vártam, itt az újabb kihívás😊 A 3Dluvr jól megváratott minket az újabb contest-el.

Lehet, mert tegnap délután rakták fel az uj windozost (56.64 forceware)
Peetmaya
potyek ez érdekes, nekem is csinálja, pedig linuxom van. Amúgy ez a hiba az 5.01-es updatenél jelentkezett. lehet meg kéne nézni linuxos drivert is?

PaniC-
Végre...
Új contest a 3dluvr-on..
http://contest.3dluvr.com/assignment/current.php

Sziasztok
Nem a mostani témába vág , de régebben másnak is volt ezzel gondja ( maya viewport üres lesz nézetváltásnál uj Nvidia driver el ) szoval tegnap kiadták a legujabb drivert, azzal hibátlan, legalábbis nekem jo vele, eddig az ujakkal nekem is gond volt.
deko
????????????????????????

Nemesys
Tegnap, sznte végig figyeltem cgtalkot, és jegyzeteltem. Ha valakit érdekelnek a human etokógiai vizsgálataim redményei, akkor az tegye fel a kezét. Szívesen leírom a kritikákat. 😊))))

Nemesys

Nemesys
Remélem nem lesz harag, a kis galaktikus emberagyátvágásomért.😊)). Youthttal beszéltül nem is olyan rég, hogy milyen lenne, ha valaki feltöltene egy fényképet. Milyen kritikát írnának róla. Mi az ami nem realisztikus egy fényképen. 😄. UH. Érdekes eredmény született a legtöbben nem tudtak kritikát (várható volt). Viszont akadtak olyanok is akik szerint tele van hibhákkal.: nem realisztihus a talaj, a kijelzõ túl sötét, az árnyék nem eléggé sötét, stb..... 😊). Mivel semmi vesztenivalóm nem volt, gondoltam ezt megjátszom. Köszi hogy bevettétek. Ha jól emlékszem, ilyet még senki sem csinált. De nagyon jól esett ahogy kiálltatok mellettem. Na ebbõl mi lessz!!! 😊))

Nemesys

inz
hmm levették frontpagerõl :/

x

Peetmaya
Deko mutass képet a modelledrõl pls! Amúgy anim nem tetszik? Csak az állókép? Vagy az állókép jobban?

Peetmaya
Õ egy varázsló lesz, imádom a fantasyt. MAGUS, ha valakinek mond valamit. Amúgy írtam egy novellát és ezt akarom megcsinálni animban. Tudom nagy feladat, de egyszer csak kész leszek vele😊))) Még nincs semmi, csak ez az ürge, egyedül lassan haladok😊