Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hány lámpa van a jelenetben???
Oryon
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
nah itt van a javítottabb😊
Aldaryn: asszem direkt fénynél még nem volt ilyen, csak amikor átraktam MR+Gi+Fg-be...
Én vagyok a lámer, mert nem vágom mi a gondod a design-el, válasz:
-a téma
-a kidolgozás
-a négy fázisú animok
-hogy nem 3D-ben csináltam meg
-hogy PS-ben csináltam és nem egy DTP-sebb eszközzel
-egyéb
Kösz a tippeket.
A dal jogos (nekem is onnan jött), csak nem tudtam, hogy Can vagy Could (fene a sok elbliccelt angolórába 😊
Oryon
Oryon
Nem lehet, hogy pustán a NURBS tesszalációval van gond?
Csupán GI számolás esetén vannak ott, vagy ha direkte fény éri, akkor is elõjön?
Igazán csak azért merek ehhez itt hozzsászólni, mert MAX-ban találkoztam már hasonló problémával, igaz nem MR alatt, de az eredmény nagyon hasonló volt.
Lehet, hogy én vagyok nagyon lámer, de a honlapodat miért PS-ben csinálod??! Ezt nyugodtan renderelhetted is volna. Sokkal flexibilisebb, kezelhetõbb lenne a design folyamat.
Perzse, csak tipp.
Minden esetre gartula az oldalhoz, fõleg, mivel van türelme a tanulmányok szöveganyagát korrekt módon, szöszmötölve illusztrálgatni is. (kimentegetni, PS-ben rádolgozni, stb...)
Azért én még a helyedben a design-t még átgondolnám. Nem fikázás, jótanács. Na, ugye, persze, tudom, mintha én akkora nagy webdesigner májer lennék! 😊)))
Ha visszafordíthatnám az idõt: "If I could turn back time!" Hmm... errõl egy régi dal jutott eszembe, jajj... most eg belemászott a fülembe! Ááááá....
per aspera ad astra
Peet te hogy tanultad meg?😊))
Azt nem hoszem h végignézted kibökted a megfelelõ sdhaer meg fejbõl véletlenöl feliratot csináltál😊)
a felirat alatt a gombok feliratait értem...
Az oszlopok valóban nagyok, de hangsúlyossá akartam tenni a mennyiségével és nagyságával 😊
A képen is látható a jobb oldali sor jóval vastagabb a szélsõknél, ez a tutorból kiderül.
Boba: A tesszelációval mi a gondod???
A legjobb minõségû és 5x5-ös...vagy ez kevés lenne???
A hibát hol keressem a képen???
Rajztábla: asszem maradok egy scannernél 😊 Csak a kíváncsiság hajtott.
Nálatok lejött a kép alja itt a topicban???
Sajna lenne még munka vele, de csak a tanulmány kedvéért csináltam és ezt is órákba telt kiszámolni az MR-el. Mert a tetõszerkezet túl kevés fényt tükrözött tovább a hátsó oszlopokhoz, így meg kellett növelnem az értékeket...
Oryon
Örülök hogy itt látlak, gyakrabban lephetnél meg minket 😊
Csinálhatok UV-s tutort csak kéne egy NURBS fej vagy akármi amin bemutatom 😊
Az oszlpcsarnokról:
Nekem túl nagynak tûnnek az oszlpok mintha nem lenne levegõ sem köztük 😄D
Persze lehet én tévedek de nagyot. A tutorhoz gratula, azt is végigolvasom!
Youth
Rajztábláról... igen, ez egy sima Intous2 tábla, nincsbenne lcd panel. A 15colos Cintique 500ezer körül van magyarhonban.
Elkészült az Oszlopcsarnok modellezése Nurbs-el tutorial (már nem is tudom ki kérte):
Oryon oldala
Újradizájnoltam az oldalt is (belekerült vagy 50-100 Layerbe PS-ben 😊.
Apropó: a nurbs plafonon miért jelentkeznek ezek a háromszögletû hibák???
Becsillanás egy Lambert shaderen nem lehet.
MOST elérkezett az ÉN idõm: elkezdem az elsõ "ezt most be is fejezem" jelenetem 😊
Ha valaki tud angolul nézzem meg, jól fordítottam le a majdani mûvem címét:
Ha visszaforgathatnám az idõt = If I can turn back time
Youth: A nurbs-ös UV-s texturázásról készítenél egy tutort?
potyek: Köszi a tippet, remélem bejön.
Boba: a digitális rajztábládról...csak beviteli eszköz, vagy képernyõ is van benne???
Lemaradtam 4 oldallal, ilyenkor offline, idõ szerint haladok elõre és írom a hozzászólásokat. Meglátva Nemesys telóját ezt írtam "Le a kalappal a telód elõtt, nagyon valós lett.", és mint kiderült nem tévedtem 😊. Érdekes gondolat volt Nemesys-tõl, hogy tesztelte a népet.
De Penatesz elmélete sem semmi: mi van, ha most vág át minket Nemesys?
Bár úgy lenne...
Oryon

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
A kép 😊
Youth
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ha tudok segítek, bár a boolean annyira egyszerû... Oda kell figyelni a poly normál vektoraira, hogy jól végezze el a mûveletet, aztán tapasztald ki, hogy melyiket kell elõbb kijelölni. Vigyázz arra, hogy lehetõség szerint a két objectnek ne nagyon legyen egy vonalban két edge (boolean esetében ne legyen két edge ugyanabban az egyenesben egymáson), mert a boolean hatására eltûnik a két object.
Egyebkent, ha erre se ismernel ra, akkor segitek: madareteto. 😊
Egyebkent egy kis segitsegnek jobban orultem volna 😞.
Azert kosz mindenkinek.
6-10 curve és kész vagy😊) még az UV mapok is faszák lesznek, textúrázhatod egybõl, ehelyett polyval pöcsölsz, aztán UVzel és akkor hol van még a render... na mindegy sorry😊
jóestét:]
attol függ mire akarod használni, maya nak nem erössége a bolean, ezért ha pl játékba kellene a modell, akkor máshogy old meg, mert rengeteget kell takaritani utána, hogy hibátlan legyen a modell, ha csak arra, hogy képet renderelj belöle, akkor lehet használni mert arra jo.Bocs hogy ilyet irok, nem cseszegetés, de ha megnézed a maya help jét, nagyon jo infok vannak benne a poli eszközökröl, pl a boleans rol is 😊
Regebben sokat nyomtam mayat, marhara bejott a nurbs meg minden benne. Cinema4d utan tanultam meg. Majd jott max. azota maradtam is ott, a nurbsot felvaltotta rhinonurbs, aminel jobb nincs is 😊 Plusz a Zbrush talanyos megoldasai (pl zpshere) es tenyleg megvan minden ami kell.
ok mondtak egy cikkben avolt ami a munkajukrol szolt. Gondolm az (a cikk melett) szol hogy nekik van a legnagyobb renderfarmjuk. Sebesseg igy vagy ugy, nem mernem osszerakni a kettot, a masik dolog az hogy prman nem raytracinget hasznal hanem valami reyes scanline szeru dolgot...

------------------------
Renderman Mentalhoz képest gyorsabb, aa-ja minõségibb, világítási alapmodellje (gi, fg meg ilyeneket még nem néztem) évezredekkel pontosabb és gyorsabb, nurbs és subd tesszeláció milyen meglepõ, gyorsabb és szebb mint a mental.
----------------------------------
De ez nem a renderer erdeme, hanem a belefektetett munkae.
------------
Nagy igazság.
Én mondjuk úgy vélem kellenek azok a körülményes renderek (PR) ugyanis nem mindent lehet megoldani egy shaderrel. Van amit még nem találtak ki, mondjuk egy plazmareaktor shaderét (Nemtok most ennél hülyébbet mondani, mindegy tehát egy olyat ami még nem létezik vagy nem lehet jól belõni), arra viszont jó a renderman mivel leprogramozzák annak a shadernek a fizikai tulajdonságait... Persze nem értek hozzá tehát nem akarok itt okoskodni.
Gondolom milyen lehet Cinema 4D-vel renderelni, én így voltam a brazillal, skylight be és minden szép 😊)))
De komolyan én emiatt szerettem bele a Brazilba, aztán jött a Maya és a MentalRay és hánynom kellett 😊) Sokat kell állítgatni és még akkorse érem el a kívánt eredményt... De aztán felfedeztem a Final Gathert 😊)
Amúgy mennyire használod a MAYA-t? Mert szinte minden progihoz értessz 😊) Na nem nyalok többet 😊
Ja és nem mondtad hogy honnan van a V-rayes info... Nemtudod Betat mikor lehet már gyûrni?
Bye!
Youth
Meg ok maguk is megmondtak(pixar renderman), tudjuk hogy lassu, tudjuk korulmenyes, de ez van..., a sebessegre megvan a megoldas, a korulmenyes dolgokat meg megoldjak...
Ami pedig a feature listat illeti gondolom nagyon tisztaban lehettek vele, foleg mivel mayan sem brazil, sem vray sem mas nemigen van jelen pillanatban.
Egy ket aprosag, nincsen area shadow tamogatas (raytraceddel lehet fakelni)Nincsen photometric light tamogatas(ez peldaul csak majd minden epiteszt erint aki rendereli is a melojat)
Shadow map jo minosgben tetu lassu. Kamera a fov/lensben ki is merul...
Photon map az igazi mental ray erossege desktop kornyezetben.A tobbihez ha komolyan akarod hasznalni mar park kell. Sahredereket is belertve, ami le a kalappal szep, csak azt kene eszrevenni, nehol 1/10 vagy kevesebb ido alatt produkaljak az egyezo minosgu eredmenyt. (pl glass)
De nem is kell maxhoz menni, ott van pl cinema 4d, szinte nehez vele csunya kepet renderelni. Annyira jol be van love a renderer (fr van benne) A shaderek gyonyoruek es korrekt a renderido is.
Es itt jonnek be brail,vray,fr....mental ray/renderman es egyeb "eljart az ido csoda felett" Ha megnezed minden melo mogott rengeteg ember van akik kulonbozo problemakat oldanak meg. Kulon kodot irnak hozza. Nagy ceg belefer. De ez nem a renderer erdeme, hanem a belefektetett munkae.
Nekem ez a velenyem az aktualis szituaciorol.
Mikor is lehet tesztelni? Vagy erre mondtad Nenad hogy május elején?
Youth
Youth
Jah... bár én még mindíg azt mondom, renderman-t kéne kitanuljam😊
Boba, azt mondtad maxban a mental is szar, tehát nem a vray hibája ezexerint a lassúság, hanem maxé, akkor vray nem is lehet olyan rossz maya alatt. mind1, majd meglássuk ahogy a vak is megmondta.
kikapcsolom..😊
a feliratozásra nincs valahiol tutor esetleg?