Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FRenkie
szerintem modellezd le a repedéseket

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

VanBuuren
uhh lekódolom az animomat amit egy fklub társaságnak csináltam
a határidõ kissé szros volt ezért a bemutatóra ami kb 3 hete volt egy nem egészen tökéletes változta ment el epróbb hibákkal... de ezért mindjárt belinkelem ha sikerül

asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2

VanBuuren
áhh most esett le ,h mit is akrtál csinálni :) én azt hittem ,h ez a repcsi repülni fog:)

asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2

Boba
Thx! Bár a mostanit elvben felraktam az elõzõ helyére:
Avi, 1.2 mega.

Boba
Törött üveghez nemtudok hozzászólni, ilyet még nemcsináltam. Üveg shader-t sem csináltam még:(((

Az arányok akkor pont most jönnek jól ki. A bolygó ahova tervezem elég nagy hulámok vannak (A bongó 15méteres elvben, hullámok 35-40méteresek elvben) Kicsit olyan, mintha makett lenne:/ Végülis ez egy tesztanim (Hja, amúgy megvan az új verzió az új vízzel, csak 8 mega, nemtudom hova felrakni. Bár lehet újratömörítem és kicserélem a régi animmal.)

VanBuuren
yah és Boba sztem a hullámok mérete és a fodrozódás nagysága valamit az ûrhajó mérete sztem nem eránmyosak..nekem olyan hatást keltett mintha egészen picúrka lenne a hajó...de lehethogy ezt csak én érzem így amúgy klassz.:)

VanBuuren
Csumesz Mkinek!
Hmmm egy kis 5letet szeretnék kérni egy új megrendelésemhez: egy törött üveget kellene modelleznem amit majd egy bizonyos kép elé kellene tennem... az összeillesztést pedig vmi kompozittal kellene megcsinálni.a lényeg oylan hatást kell elérnem mintha az adott kép egy repedezett üveg mögött lenne. CSak kicsit gondban vagyok ,mert én ezt úgy terveztem ,hogy egy összetett anyagot hozk létre..de nem akar sikerülni..ha vkinek esetleg van használható 5lete ,hogy hogyan lehetne megcsinálni azt megköszönném. Üdv

Boba
Bárki aki privit küld, nemtudom kiaz. De ne írjon, mert kijelzi, hogy van de nemtudom elolvasni, nemtudom mivan.
Akinek kellek: 145-131-952 ICQ szám... inkább itt.

Boba
Ehh, megnéztem az eddígi képkockákat... Hát persze, hogy elrontottam. Kop feketék az árnyékok. Sztem ujrarenderelem árnyékok nélkül... tesztvideó létére már így is túlsokat szarozok vele:(

Boba
Én az új vízzel most renderelem ujra... sajna jelenleg csak 320*240-ben. Tegnap kb fél11 körül indítottam el. Most néztem meg, 87ik képkockánál tart a 175-bõl. Szóval muszájlesz vegyek egy kábelt és a másik gépet is bevonni a renderelésbe:)
2: hangcodec bajod nemlehet, nincsbenne hang.
3: hajráhajrá!;)

Peetmaya
nem telejesen jó a video, de müxik, valami hang codec baja van, bár az lehet nálam probléma:(

Komolyan mondom kivan már mindenem. Nem én dolgozom lassan, hanem egyszerûen nem érek rá. Hónapok óta annyit haladtam a varázslómmal, hogy van egy botja, meg egy félkész ruhája:(((( Na mind1, mostmár gyúrni fogom keményen. Addig is mindenki munkára fel!:)

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Penatesz
En voltam a toketlen

Penatesz

Penatesz
Boba videoja mukodik mindenkinek,vagy csak en vagyok toketlen ?

Penatesz

Boba
a Maya beépített helpje alapján csináltam, majd azt tettem amit mondasz. Saját kedvemre módosítottam:)

Boba nem gondoltát lá hogy esetleg az egyik exsample-t használjad?
nagyon jók és az attribute editorban utána kedvedre állítod és a színnek én egy világos kékes zöldet ajánlanék..

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Boba
Ment vissza is a privi...
Fluid... "F1" és hajrá... én jobban nemtudom leírni mint a Maya beépített helpje. Ott keresd meg. Ha ezek után sem vili valami, akkor kérdezz!

Boba
Ehh, megakartam csinálni az animot ezzel a vízzel is... 640*480ban motionblur-al kihal a gép, felzabálja az összes memóriát (1,5 giga ezekszerint kevés neki... ehh)

youth
+ fulid?? Ezt nem értem, kérlek fejtsd ki. (Nem foglalkoztam még ilyennel.)

Kaptál egy privit, ha minden igaz...

Youth

Boba
Nyet... oceanshader+fluid és Mental-al renderelve. Sajna.

youth
Sima ocean shader?

Youth

Boba
Félíg renderman, félíg mental ray. Mentalray a "víz" renderman a bongó és az árnyékok. Az összeillesztés Shake-ban történt, az avi gyártás szintén. Jelenleg kicsit módosítottam rajta:
KÉP
Most ezzel fogom ujracsinálni az animot. Ez FULL mental sajna, fluid effects-et nem támogat renderman, esetleg majd poly-bá konvertálom és akkor hajrá.

youth
Ja és itt már javítottam a dolgokon: A kép...

Youth

youth
Boba: Nagyon fasza! RenderMan?

A víz shaderje jó, de kéne rá egy kis moszgás... mintha hullámozna vagy valami mert így... nos... :))
A repülõ nagyon király!

Valami adatokat elárulnál? Renderelési idõ, egy framet meddig renderelt, stb, stb...

Aldaryn: Szóval... Azért kapnak nagyobb csillogást azok a részek amelyek töredezettek, mert az frissen tört le, míg a régebbieket moha, kosz fedi azok a törés következtében még nem tudtak annyira bekoszolódni...
De ne hidd hogy láma vagy. Ezt az egész textúrázást, melyik map mire való most kóstolgatom mégcsak...

Youth

Srácok Háttérbe videót hogyan tudok beilleszteni???
és milyen formátumot?

Boba
Irix-rõl hallottam, használtam:P Hogy renderfarmokon mivan, arról lövésem sincs.

Peetmaya
Na üdvelet, nagyon sûrû programom van, alig tudok ide beírni. Boba: opera van linux alá, de amúgy megnézed az opera oldalát, letöltés és ott lesz, én is használtam, amíg át nem szoktam mozillára:)) Amúgy renderfarmokon sem unix van a gépeken, hanem irix, nem tom hallottál-e róla, ez az SGI gépek oprendszere, mást nem is nagyon csinálnak hozzá, ha jól tudom. A Sun-os meg a HP-ken van? szal minden unix klónnak van valami hülye neve, amit valamilyen cél gépre fejlesztenek tovább, a linux célgépe meg a pc lett, ennyi.

Boba
Énis azt szeretnék leginkább, de elõször egy jelenetet szeretnék összedobni. A bongó kezd véglegesedni, a fõ formák már készen vannak, ezt állíthatom. Az apróbb részleteket kell rárakjam. Azért így, mert nehéz lesz textúrázni, és a részletek amit textúrával raktam volna rá azt modelleznem kell, és csak procedurális mapeket és shadereket fogok használni rajta.
Ha ezzel készenvagyok, akkor jöhet a vízalatti világ, aka Gungan underwater city, az SwEp1-bõl. Ha ez is meglesz, akkor jönnek a halak, esetleges szörnyek... Majd a kasszasiker a mozikban

Boba szép lett:)
lesz..ne hagyd abba félorás avit akarunk!

Boba
Motion blur-t meg DoF-ot próbálgattam egy rövidke animon:
Avi(1.8 mega körüli)
ÉS egy képet kiszedtem külön a videóból, hátha valakinek nagy az:

KÉP

Aldaryn
Hmm... nekem ezen csak az nem stimmel, hogy miért ott tükröz (specular highlight...), ahol pl bele van törve a kõbe, vagy hasonló. A diffuse mapból arra asszociálnék, hogy a kövek "kopott" felülete csillog inkább. Így a specular mapot kicsit máshogy készíteném el... Persze, ez lámer én vagyok.
+1: A diffuse mapból eltávolíthatnád az árnyékokat! Ne zavarjon, hogy így esetleg PS-ben nagyon "furcsán" néz majd ki, renderben annál inkább jobb!

per aspera ad astra

http://alkotas.srv.hu/deck.jpg
Ez lett:)
a fehér foltal ne törõdjeteke az egy planar kisérlezteztem a feliratozással:)

Boba
Naggyon frankó! Ez faszántos lesz!

youth
És egy kis teszt:

Youth

youth
VideoMach. Keress rá googleben, ingyen lehet 30 napig használni...

Youth

Boba
Ahoy... Tud valaki ajánlani olyan programot amivel képkockákat lehet összefûzni és mondjuk avi-ba menteni?

Lekonel: Ha nem viccbõl kérdezed, akkor nem viccesen válaszolok:) A specular map adja meg, hogy a felületen hol lesz becsillanás illetve milyen élességû/intenzitású. Például ha felraksz egy shadert, vegyük Youth tégláját. Esõben mondjuk a felsõ része csilloghat, az alsõ része nem, mert nem éri víz, vagy ott koszos, és ott kevésbé csillog. Fõleg ilyen célkora szokták használni. Én úgycsinálnám meg, hogy fognám a diffuse textúrát, (az alapot), Photoshopba benyomnám és grayscale-vé alakítanám. Innentõl meg elõvenném a darken/dodge tool-t és szépen megbûvölném a képet, hogy csak ott legyen fehér ahol kell is. (Asszem a fehér résznél fog csillogni. Ha nem akkor meg nyomsz egy invertet és kész.)

Peet:Specular map? What is that?:)

Boba
Nomégegyszer... most látom nekem jött ez a "linuxom vane..." Van, de szerencsére nem eladó!:) Azt bírom linuxban nagyon, hogy ingyenes. És jelenleg Redhat9 van fent próbaképpen az egyik partición, java van. Konqueror-al kényelmesen ment nekem...

Peet: Van opera Linux alá? Winalatt tökre megszerettem és szeretném itt is azt haszálni.

Boba
Kiegészítés... Van a render/setnurbs tessellation option box. Namost ott van olyan, hogy "curvature tolerance". Ez minnél magasabb, annál alacsonyabb _lehet_ az U-V division factor és fordítva. Namost, nekem a Mental csak akkor ette meg jól a nurbs-t, ha "no curvature tolerance" volt beállítva, 5ös UV-division factorral asszem, illetve a Mental Renderglobals-ban egyénire állítottam a tesszellációt. Ott megkersed az "Overrides" lenyíló menüt, majd a "Tessellation" menüt. A surface approx melletti sakktáblára kell nyomni. Felnyíilik a menü és a Presets-ek közül válogathatsz, én a "parametric" és a "pixelarea" módszert ajánlom, nekem ez a kettõ jött be leginkább. Lasabb mint az alap, de nekem így jól kezelte a nurbs felületeket.

Boba
Oryon, Peetmaya én bocs, kicsit rohadt szar volt az elõzõ hetem, fõleg a péntek és a szombat... 2 hülyegyerekkel elõttetek vitát folytattam egy másik fórumon, és 1: még ideges voltam, 2: tegnap voltam nyelvvizsgázni szóval fáradt is...
még1szer bocs!

Aldaryn
Semmi bajoûm, úgy igazán, csak azt mondom, hogy ezt, amivel gondolom (mert 100 layer, az az! :)) ) szenvedtél PS-ben, kb 5 perc lett volna megcsinálnod Mayában. Ennyi.

per aspera ad astra

oryon
Linux-od van?
A böngészõd támogatja a Java-t?
Itt egy közvetlen link:
http://www.freeweb.hu/oryon/tanulmanyok/ocsarnok/ocsarnok.html
Nézd meg: behozta a képeket & a szöveget?

Ha nem menne & megadod az e-mailcímed elküldöm levélben...

Oryon

oryon
Ha ezt elõre mondod nem kell mindent újra átnéznem :)
De köszi, meg is nézem javít e...

Oryon

Boba
Ok, bepofázom azt amit Aldaryn mondott, curvature tolerance asszem nincs jól beállítva, ezért hibázik a renderer és emiatt vannak az artifactek.
Második okoskodásom, igenis Unixot használnak több helyen. Fõleg az igennagy szerverekben.
Harmadik okoskodásom: Hagyj lógva ma.

Peetmaya
Oryon nekem semmi nem jön be az oldaladból:(

Peetmaya
Már alakul, az árnyék nagyon sötét szerintem, a fém felületnek adhatnál specular mapot, csíkosan lehetne intenzívebb meg kevésbé intenzív a csillogás. Nem tökéletes csíkokra gondolok, használd fel a colormapját grayscale-ben és egy kicsit kontrasztosítsd ps-ben, hátha...

Boba: ne okoskodj mindenbe, nem tudom mi bajod azzal a tesszalációval 1, de ha bajod van, akkor mond, hogy mi, ne csak azt, hogy csúnya. 2 a linux a unixból alakult ki, másrészt amit ma linuxnak hívunk, az kizárólag a kernel, a disztrib már lehet uhu, red hat, debian stb...

youth
Na sokkal jobb!!!

Youth

jah és 4 lámpa van

Referencia?nem:)
a gombok külön vannak...ahogy igazából is