Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boba
Nos, ami érdekes, hogy materialonként egyben kezeli a tárgyakat. Tehát ha egy materialú tárgyak vannak egymás mellett, akkor az 1ik Uv-je hat a másikra, így ha egy textúrát használsz csak, elvben jó beállítás mellett sosem lesznek seam-ek. Eddíg legalábbis én azt tapasztaltam. Szóval király, lehet mégis fogom textúrázni a bongómat?:)))

Boba
Nah, mostmár azis megvan oldva, hogylehet könyebben nurbs-t textúrázni... Majdnem olyan mitn az Uv-zás, csak itt a nézetablakban kell elrendezni a textúrát, nem az Uv editorban. A kulcsszó: Nurbs texturing placement tool. (F5 majd texture menü) Marhakirály a dolog, még könyebb elrendezni, hogy a textúra hol legyen mint a poliknál. A textúrát nemlehet torzítani, de elhelyezni könnyen lehet. Tehát a festést megfontoltabban kell elvégezni, de utána kényelmesen rálehet dobni a tárgyra... Most próbálgatom, eddíg Okés. Egy biral1-re nyomtam egy 512*512es textúrát és azt torzítom meg ilyenek.

youth
Egyszerûen van egy ecseted amivel egy görbét festesz. a görbe mentén "kihajt" a fû... De fát is tudsz így festeni, bokrot fényket, felhõket, tüzet, sokmindent :)

Majd eldõl a végén... csak azért nem akarom kompozitálgatni mert... mert... majd meglátom :))

Youth

Peetmaya
Szerintem külön layerben számolj amit csak tudsz, mert sokkal gyorsabb úgy, ráadásul az árnyékok miatt jó lenne ha MR-el csinálnád a paintfx-et is. Aztán kompozit, és retus...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

FRenkie
jól néz ki az a fû, az hogy is mûködik?(3ds festés?)

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Boba
Azt nincs kedved meggondolni, hogy a paint effects-et Mayában számold le, a többit Mr-ben, majd kompozit? Talán még így is gyorsabb lenne... bár a fene tudja. Ahogy jónak látod!

youth
Köszi!
Hát a textúrát meg a bevilágítást párhuzamosan fogom csinálni. MR-el renderelem, ki fog akadni a gép :)) ugyanis MR nem tud paint effectet számolni így polyba át kell rakni mindet... külön layerbe lerenderelni, kompozitálni nem akarom :/

gyraph: Nagyonjó!!!!

Youth

gyraph
Nagyon jol nez ki!!!

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

gyraph
En pedig osszedobtam most unalmamban egy ilyet:

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Boba
Rohadtjó! Sztem nagyon frankó! Elõbb világítod és utána textúrázod vagy fordítva? Mivel fogod renderelni?

youth
És egy kép: A készülõben lévõ "mûrõl" :))
Nagyon hiányoznak a textúrák, növények ,stb... de a modellezést mindjárt befejezem. Juppi!!

Youth

youth
Már Boba elmondta hogy kell... Make paintable, de csak nurbsre jó...

Youth

Peetmaya
JAA leesett Youth. Az lesz amit Boba mond, mágnessel make live a poly objectet, és rajzolsz rá egy curve-ot. amikor megvagy, kijelölöd a curve-ot és rárakod valamilyen parancsal, nem jut eszembe melyikkel, az éppen aktuális paint effects ceruzát vagy mit.

zsír nagyon de kell hozzá vas...

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

youth
És mégegy kép csakhogy teljes legyen :))

Megtartják a mozgást?? Hûûha!!!
Még mindig nem tudtam megcsinálni hogy egy poly tesre fessek paint effectel :/

Youth

Sziasztok
igen ez nagyon jo dolog a maya ban, és ezeket lehet animálni is, fa virág, fü (hamburger :o) ) kinö a földböl és hasonlo kis effektek, és ha poli vá konvertálod, akkor ugyanugy megtarja ezeket az animált paramétereket :o)
youth
Kis próbálgatás:
Valószínû növényzetet is MR-el rendelem... Polyvá alakítottam a Paint effectet:

Ray Tracelve...

Shadow mappal kivitelezve...

Bye :)

Youth

youth
Tudjátok lehet 3ds objecteket festeni pl.: fa meg hasonlók, és növényzetet szeretnék festeni egy terepre...

Youth

az nem lesz jo...:(

Boba
Colormap sakktábla, majd Movie... elvben.

Peetmaya
Leonkel nemtom, de ez engem is érdekelne!
gondolom lehet a colormapnek mozgó képet megadni... franc se tudja

Peetmaya
Youth mire gondolsz egészen pontosan? a paint3d textures vagy mi??

Srácok animáciot hogyan tudok vagy videót mayaban akár plane re vagy valahova rakni???

Boba
Make live funkció majd a mágnes ikon a "tapadás ikonrésznél"

youth
Hali!

Hogy lehet test felszínére festeni fát meg ilyeneket? Nem találtam azt az opciót hogy ne gridre hanem tesre fessen :/

Elõre is köszi!

Youth

PaniC-
elobb volt maya-hoz mint maxhoz...

dehogy nincs

VanBuuren
Panic ezzel a Glue-val az a baj ,h nem találtam meg maya-hoz csak max-hoz...lehethogy maya hoz nincs is ?!

asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2

VanBuuren
Kössz mindjárt le is szedem.

asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2

PaniC-
glue plugin + fasza shader

VanBuuren
kössze...de portman kisasszony nem szerepel az animban :) nagyon kis felbontású képeket sikerült találni igazából ezért rosszak a képek...a jelenetek több kamerával lettek lerenderelve és a kapcsolódásoknál nagyon görcsösen lettek összerakva.Amúgy az 5tlet és a desgin nem az én agyszüleményem csak a megvalósítás....szóval egy sráccal ketten dolgoztunk Õ mondta ,hogy mit szeretne látni és én csináltam és így született... lesz jövõre egy Jancsó miklós nevével fémjelzett filmes pályázat "fesztivál" és ahhoz is én fogom csinálni a logóanimációt bár mondjuk ez még korai...még a tervek sincsenek meg :) addig pedig marad a tanulás:)....
Most áttérnék egy másik témára: nem tudom a higanycseppekkel ti hogy álltok modellezés és animálás területén, de én gyakorlatilag semmit nem tudok az egészrõl és olyan részecskerendszert sem sikerült eddig készítenem ami kicsit is hasonlítana rá... ötleteket várok ,hogy ki hogyan csinálná..

Peetmaya
ennyi telik ki tõlük, na mind1.

Boba
"Mi többen vagyunk" :D

Peetmaya
én már kinõttem ebbõl a szavajárás hülyeségekbõl, néha van 1-2 jó poén, amit mondunk pár napig haverokkal, de semmi több.
pl múltkor mesélték, hogy kidobó gyerekhez odamegy a kis seggdugasz cigány és elkezd magyarázni:
"Ne póverkodjál, mi többen vagyunk!":)))))) azóta ezzel oltjuk egymást:)))

Boba
Hja?! Az faszántos:) Amúgy akkor még nemhallottál életben, az ottani szavajárásom hidd el sokkal idegesítõbb:D

Peetmaya
ez egy szavajárás, mint neked a faszántos. kb ugyanannyi értelme van:))))

Dekó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hol lehet veled kapcsolatba lépni?:))) beszélni szeretnék veled!

Boba
"hülye"?

Peetmaya
hülye, nagyon aranyos ez az anim, tetszik nagyon! gratu

Boba
Nagyon jólett, a Dzsoni Kveszt-es beütés is feelinges, zene, indító anim:) Bár az arcok nemigazán kivehetõek, de mintha láttam volna egy Natalie Portman-t is, jólmondom?:D A kedvenc szinésznõm (Nem, nem a hatalmas alakítésai miatt:D)

VanBuuren
Nah itt van az anim siekrült végre egy teljese rendszercsere után lekódólmom divx-be...úgy 9MB körül van és a felbontás is lejebb vettem ,hogy még kisebb legyen a méret..az eredeti az 2 giga :) várom a véleményeket.. csõváz
kaldorfklub ha esetleg nem mûködne akkor itt a gépem innen is le lehet szedni az ftp éjjel-nappal él (máramikor a kábelem nincs megtörve:ÐÐÐ) ftp://192.168.1.12 login:anim password:anim

VanBuuren
Kössz a tanácsot én is gondoltam rá ,h lemodellezem ,de az egyszerû és gyors megoldások híve vagyok viszont ez most nagyon úgy tûnik ,h kudarcra van ítélve :) marad a modellezés.

Peetmaya
Miért pofátlankodás? minél többen vagyunk és többet írunk, annál jobb, úgyhogy várunk vissza sûrûn!
Quicktime jó ötlet, én is szeretném, cska linux alá nem sikerült még beüzemelni a quicktime-ot:(

Boba én ebbõl a megfontolásból nem engedem szüleimet a szobám közelébe rendrakás céljából:))

Sziasztok. Bocsi, hogy idepofátlankodtam.
Peet: próbáld ki Quicktime-mal Boba avi-ját, nekem azzal ment. Mindenkinek jó Mayázást:)
Üdv.

Boba
Peet 1: A vízalatti városban kidokkol az egyik hangárból a bongó, majd úszkál kicsit és eltûnik a közeli barlangban, vagy szikák közt, kb 28-30 másodperc az egész.
Peet 2: Asszem kipróbálom a premiert valahogy és divx-be fogom tömöríteni.
Lekonel: Make boat bevan állítva, csak roszul. Nem én animáltam rá így a vízra, a maya. Csak mint mondtam, roszul van beállítva, és ezmár csak renderkor jött ki nekem...

Amúgymeg... így nemlehet dolgozni. Iskolában kiidegelnek és arra jövök haza, hogy muterom szanaszéjjel rendezte a szobámat cd-ket meg minden... 1 órámba telt mindent visszapakolni, árghh!

Persze peet:) majd megcsinálom...
boba ha a vizben uszik vagy rajta akkor van fluid surface lokátor és akkor frankon lebegni fog...a vizen
a fluid tul. alat nézz körbe lokator és boat lokator a neve

Peetmaya
Leonkel tudsz mutatni egy nagyfelbontású rendert a képedrõl?
Boba próbálj ki 3. kodeket:)

Peetmaya
Mirõl fog szóni az anim amúgy?

Boba
Shake-ban 2 kódekkel ment a dolog, ez votl a kisebbik és a szebbik is.
2: Ez a vízalatt fog úszni elvben, az animban meg a vizen úszik. De a véglegesben mindenképp a vízalatt fog közlekedni.

boba az a hajo mit csinál a vizen megy repül vagy úszik?

Peetmaya
AVI missing stream, nem a hangal van baja, elnéztem. Azt mondja lépjek kapcsolatba a szerzõjével:) Boba?:))))
Tömörítsd más kodekkel mer ez szar:))) Amúgy nem lesz rossz a bongó!