Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
na ahogy én olvastam ebbõl az elsõt minél nagyobbra, a másodikat minél kisebbre és akkor lassú de jó lesz...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Hát a lógóm, tudja mi van ezzel...
Röviden annyi, hogy a jelenetet felosztja X számú voxelre (Voxel=3d-s pixel) és egyszerre csak Y voxel-t számol ki, annyit tárol a memóriában.
"The maximum number of levels in the BSP tree. This option is used only if binary space partitioning is enabled. Larger tree depths reduce rendering time but increase memory consumption, and also slightly increase preprocessing time. The default is 40."
"The maximum number of primitives in a leaf of the BSP tree. Larger leaves will be subdivided unless the bsp_depth is reached. This option is used only if binary space partitioning is enabled. Larger leaf sizes reduce memory consumption but increase rendering time. The default is 10."
Ezekszerint akkora marhaságot mondtam mint egy ház... Szóval ha jól vettem ki, a kisebb értékek a jobbak. Talán 5/25ös arány?
Standalone Mental ray van, de ennyit tudok öszvisz. Fogalmam sincs hogy mûködik. Nekem is kéne pedíg, mert hálózatba raktam 2 gépet és egyszerre szeretnék velük renderelni.
Nagy segítség kéne!
Renderelni akarok egy scene-t, de kb 1 millió vagy annál is több face van benne és valamiért kiakad a gép render közben. Milyen memória beállításokat kell adni a mental raynek, hogy ne akadjon ki rajta?
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Nekem tegnap hasonló dolgot mûelt: elmozgattam egy marék vertexet és amikor át akartam vágni splittel, visszamozdította a helyükre, ha nyomtam egy undo-t akkor mégjobban eltolta negatív irányba (annyival amennyivel eredetileg eltoltam pozitívba😊) Elkeseredettségemben töröltem egy rakás facet a környékén és append toollal felépítgettem szép lassan.
-
Lekonel: display - heads up display - frame rate
x
Fps számot hogyan lehet kiiratni?
Az csak játék volt, a kamera nézetével szórakoztam.
Vagy 2 órát csak azzal játszottam anno, hogy belõjjem az élességet, hova fókuszáljon a kamera. ha egyszer rábukkanok a file-ra, eskü megmutatom😊
deko --- az élet értelme: 42 ---
Oryon sose találkoztam még ilyen hibával, nem tudom mi a baj😞((
Skacok, honnan lehetne mental ray shadereket leszedni? Brazilhoz voltak ilyen car, chrome, wax meg ilyen shaderek, mayaban csak blinn van, amit érdemes használni. nem tud valaki egy ilyen oldalt? lehet meg kéne tanulni programozni a shadereket😊))
Kéne egy kis SEGÍTSÉG!
Hibásan Split-eli a testet!!!
Eddig 100x ment, de egy ideje már nem megy a ByronsPolyTool-ból a bevel, pontosabban elvégezi a mûveletet, de ekkor eltûnik a test felszíne (nem a face, hanem a shade) és csak a wire maradt...
Most már a maya Split-je sem megy minden élen...
KÁR, hogy az MR nem támogatja a PaintTool-os rajzokat, csak ha konvertálom, de az már nem az igazi...egy két dolgot kihagy a konverter 😞
Még egy napom elment, de megvan:
Oryon oldala
-Peetmaya problémájára: Java nélkül, Aldaryn tanácsára: újradizájnolva 😊
Peetmaya: Nézd meg, most jó az oldal?
Youth: Megint remekeltél... (vár, textúrázás, fû 😊
Boba: Milyen az Irix?
Oryon
Youth
A tutort ne a közeljövõben wárd (hehe 😊) elvan havazva a mi kis barátunk eléggé, de énis várom hidd el 😊)
Mégvalami:
Bodypaint 2 és maya kapcsolatáról tud valaki valamit? A gyártó oldalán vannak videók amin az van hogy mayaban megcsinálta a gyerek a modellet nyom egy bodypaint gombot és egybõl ûtvitte és már festhet is...
Na erre ki mond valami okosat? 😊
Youth
Ajánlanád kezdõknek is a rendermant? Aki csak saját scenéjüket akarják szépen, és gyorsan lerenderelni? Én úgyvettem észre, hogy szépen dolgozik (aa, tesszeláció) és elég gyorsan is.
Lenne még milliónyi kérdésem, de inkább nem bombázlak vele😊
lead Lighting TD - Weta Digital www.balazskiss.com
vagy hogy fokuszáltál a vircsikre
Youth
Hogy mikor használják a procedurális mapokat? Amikor úgy kívánja a helyzet... Boba márványpadlója jó példa. De procedurálisan lehet töréseket, piszkot rátenni, szóval kimeríthetetlen a tárház 😊
Bye
Youth
5K.The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
Nemcsak játékokban használják az ismétlõdést. Nem látszik az ismétlõdés, lehet 2-3 esetleg több textúrát is alkalmazni. Aki Ross textúrái is ismétlõdõek voltak, de használtak 17 layert keverve és ezért nem tûnt fel.
(játékban 512*512es textúrák mostanában az alapok.)
Egy játék betöltése jó "hatásfokú" lenne 1024x1024-es textúrákkal

youth már lehet h kérdezték ..ez poly ugye?mármint a wár
Egy képecskémet beszúrok ide nektek:
Valamint egy kis infót, amit a PFX-rõl írogattam kezdõknek.
Egyenlõre csak a 2D festésrõl:
PFX 2D help