Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boba
a depth-et kisebbre, a size-t meg nagyobbra kell állítani. De már semmit sem merek kijelenteni.

Peetmaya
áááh sszar az egész

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
Nem megy sokkal jobban, kb 5x5 pixel terület lett kész😊))
na ahogy én olvastam ebbõl az elsõt minél nagyobbra, a másodikat minél kisebbre és akkor lassú de jó lesz...

Boba
Hmm, feljebb állítod és jobban megy. Akkor erre azt kell mondjam:
Hát a lógóm, tudja mi van ezzel...

Boba
binary space partitioning.

Röviden annyi, hogy a jelenetet felosztja X számú voxelre (Voxel=3d-s pixel) és egyszerre csak Y voxel-t számol ki, annyit tárol a memóriában.

"The maximum number of levels in the BSP tree. This option is used only if binary space partitioning is enabled. Larger tree depths reduce rendering time but increase memory consumption, and also slightly increase preprocessing time. The default is 40."
"The maximum number of primitives in a leaf of the BSP tree. Larger leaves will be subdivided unless the bsp_depth is reached. This option is used only if binary space partitioning is enabled. Larger leaf sizes reduce memory consumption but increase rendering time. The default is 10."

Ezekszerint akkora marhaságot mondtam mint egy ház... Szóval ha jól vettem ki, a kisebb értékek a jobbak. Talán 5/25ös arány?

Peetmaya
ahogy állítom feljebb a bsp-t egyre megy tovább, de már így is 100/400-on van, felrakom neki 500/2000-re azon már csak nem fagy el....

Peetmaya
amúgy hallottam valami netrenderes progiról, tud valaki ilyet?

Peetmaya
okws thx megpróbálom, amúgy ez mit jelent ez a bsp?

Boba
Nah... BSP beállításokat nézd mega "memory and performances" panelen. 10/40 az alap. Próbáld meg 20/60-al esetleg, vagy mégnagyobb számmal (Az arány nem árt, ha körülbelülire megmarad.)

Standalone Mental ray van, de ennyit tudok öszvisz. Fogalmam sincs hogy mûködik. Nekem is kéne pedíg, mert hálózatba raktam 2 gépet és egyszerre szeretnék velük renderelni.

Peetmaya
vagy ha valaki tud egy stand alone renderer progit mayas scene-hez akkor nagyon megköszönném, és KURVÁRA FONTOS!!!!!

Peetmaya
üdv!
Nagy segítség kéne!
Renderelni akarok egy scene-t, de kb 1 millió vagy annál is több face van benne és valamiért kiakad a gép render közben. Milyen memória beállításokat kell adni a mental raynek, hogy ne akadjon ki rajta?

Thx megtaláltam utána 1bõl😊)

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

inz
üdv!
Nekem tegnap hasonló dolgot mûelt: elmozgattam egy marék vertexet és amikor át akartam vágni splittel, visszamozdította a helyükre, ha nyomtam egy undo-t akkor mégjobban eltolta negatív irányba (annyival amennyivel eredetileg eltoltam pozitívba😊) Elkeseredettségemben töröltem egy rakás facet a környékén és append toollal felépítgettem szép lassan.
-
Lekonel: display - heads up display - frame rate

x

Megvan bevált köszi😊
Fps számot hogyan lehet kiiratni?

deko
úúú, egy darabig kerestem a szkenét, hogy megmutassam neked, de nem lett meg😞
Az csak játék volt, a kamera nézetével szórakoztam.
Vagy 2 órát csak azzal játszottam anno, hogy belõjjem az élességet, hova fókuszáljon a kamera. ha egyszer rábukkanok a file-ra, eskü megmutatom😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

Peetmaya
Oryon mi lesz ez amúgy?

Peetmaya
Az oldal valamiért még mindig nem jó. Az Irix állítólag dettó olyan, mint linux, csak vannak benne jó programok.

Oryon sose találkoztam még ilyen hibával, nem tudom mi a baj😞((

Skacok, honnan lehetne mental ray shadereket leszedni? Brazilhoz voltak ilyen car, chrome, wax meg ilyen shaderek, mayaban csak blinn van, amit érdemes használni. nem tud valaki egy ilyen oldalt? lehet meg kéne tanulni programozni a shadereket😊))

oryon
Hi.

Kéne egy kis SEGÍTSÉG!

Hibásan Split-eli a testet!!!
Eddig 100x ment, de egy ideje már nem megy a ByronsPolyTool-ból a bevel, pontosabban elvégezi a mûveletet, de ekkor eltûnik a test felszíne (nem a face, hanem a shade) és csak a wire maradt...
Most már a maya Split-je sem megy minden élen...

KÁR, hogy az MR nem támogatja a PaintTool-os rajzokat, csak ha konvertálom, de az már nem az igazi...egy két dolgot kihagy a konverter 😞

Még egy napom elment, de megvan:
Oryon oldala

-Peetmaya problémájára: Java nélkül, Aldaryn tanácsára: újradizájnolva 😊

Peetmaya: Nézd meg, most jó az oldal?

Youth: Megint remekeltél... (vár, textúrázás, fû 😊

Boba: Milyen az Irix?

Oryon

Boba
? Clipping plane-ra gondolsz? Kijelölöd a kamerát és a near és far clipping-et átállítod... mondjuk tízszeresére, és akkor jólesz valszleg. (Bár nemvagyok abban biztos, hogy erre gondolsz...)

srácok a ködöt hogy tudom eltüntetni? hogy nagyobb dolgokat is láásak?

Peetmaya
oks, kezdjük ott, hogy mi az a bodypaint? hogy mûködik? linux alá van?😊))

youth
Átvitte a testet bodypaintbe és már festhette is, mert amúgy ki kell menteni a testet megnyitni a bodypaintet, aztán ott beolvasni a testet, stb... szal amolyan összekötés a maya és bodypaint között hogy könnyebbe legyen a meló...

Youth

Peetmaya
Micsoda??? mit csinált azzal hogy megnyomta a body paint gombot?

youth
Ward írja a tutort igen, cgtalk-on publikálta is az abból született képét ami egybõl choice awardot kapott, a kis mázlis gyerek!!! Egyszer megölöm...
A tutort ne a közeljövõben wárd (hehe 😊) elvan havazva a mi kis barátunk eléggé, de énis várom hidd el 😊)

Mégvalami:
Bodypaint 2 és maya kapcsolatáról tud valaki valamit? A gyártó oldalán vannak videók amin az van hogy mayaban megcsinálta a gyerek a modellet nyom egy bodypaint gombot és egybõl ûtvitte és már festhet is...
Na erre ki mond valami okosat? 😊

Youth

FRenkie
Kössz

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Boba
Hja még1 kérdés... Ugye Te írod a renderman tutorialt? Mikor lesz látható? Tökre Renderman lázban égek, beleszerettem a programba. Most olvasom az Advenced Renderman könyvet. Még nagyon az elején tartok, még matematikáról van szó. Kb az 50ik oldalnál lehetek. Nagyon furcsa angolul olvasni a matekot, furcsamód olyanokat értettem meg, amit tanár nemtudott normálisan elmagyarázni (itt fõleg a vektorokra gondolok és a mátrix mûveletekre.)

Ajánlanád kezdõknek is a rendermant? Aki csak saját scenéjüket akarják szépen, és gyorsan lerenderelni? Én úgyvettem észre, hogy szépen dolgozik (aa, tesszeláció) és elég gyorsan is.

Lenne még milliónyi kérdésem, de inkább nem bombázlak vele😊

Boba
Sajnos nem😞 Pedíg dejólenne nekem, ha ismernél😊 Elég régóta Boba vagyok, decsak magyar fórumokon. Külföldieket csak olvasok, nemszoktam hozzászólni. Tudásom nincsmeg, hogy galériát nyissak, ezért kiritálni sincs túlsok jogom másokat... szóval marad az olvasgatás😊

Boba: te az a Boba vagy akit ismerek?

lead Lighting TD - Weta Digital www.balazskiss.com

Boba
DoF a kulcsszó😄

deko hogyan mostad el háttérképet azon a képen...?
vagy hogy fokuszáltál a vircsikre

okkult tudományok érdekelnek?😊)

Frenki megnéztem honlapod....Zsír😊

youth
Pontosan! Ez kb olyan mint a poly meg a nurbs összehasolnítása... persze értitek mire gondolok... 😊

Youth

FRenkie
és a végtelenségig rázoomolhatsz, nem lesz pixeles.

youth
Nos a procedúrális map azért igen hasznos mert memóriaszükséglete nagyon kicsi, igaz jobban terheli a procit, de mit számít ez?? 😊)

Hogy mikor használják a procedurális mapokat? Amikor úgy kívánja a helyzet... Boba márványpadlója jó példa. De procedurálisan lehet töréseket, piszkot rátenni, szóval kimeríthetetlen a tárház 😊

Bye

Youth

gyraph
Oh, koszonom. 5K.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Boba
Peetmaya, akkor légyszi ismétlõdés nélkül fess meg nekem egy márványpadlót egy templomban, köszi...
Nemcsak játékokban használják az ismétlõdést. Nem látszik az ismétlõdés, lehet 2-3 esetleg több textúrát is alkalmazni. Aki Ross textúrái is ismétlõdõek voltak, de használtak 17 layert keverve és ezért nem tûnt fel.
(játékban 512*512es textúrák mostanában az alapok.)

Peetmaya
Dekó, én nem játékról beszélek, az olyan mintha alkoholmentes sört innál, nem jó az😊

ullrich
Király a lépcsõ!

deko
hehe, na kíváncsi vagyok, egy játékban, ahol 256x256-os textúrákat használnak, hogyan oldanák meg, hogy ne legyen ismétlõdõ.
Egy játék betöltése jó "hatásfokú" lenne 1024x1024-es textúrákkal

Peetmaya
Olvastam egy netes textúzázó tutorialban, hogy az ismétlõdõ textúrákat egy és mindenkorra felejtse el mindenki, mert butaság, mindenhez rendes file textúrát kell csinálni, az úgy jó hatásfokú, úgy kultúrált...😊

deko
speciel nagyon jó textúra festére. fõleg a wrap (átfolyatás) miatt. nagyon jó imétlõdõ textúrákat lehet kreálni😊

hm😊
youth már lehet h kérdezték ..ez poly ugye?mármint a wár

youth

Youth

FRenkie
ez fasza. Akkor írd rá a falra mohával a neved! 😛

Boba
cool a tutor, még nemolvastam át csak átfutottam, de eddíg tetszik😊 Mire szokták használni a 2d-s painteffect-et?

deko
Youth-tesóm, nagyon jól haladsz, komolyan levagyok nyûgözve. nagyon tetszik a tornyod, és ahogy az elõrendereket látom a kövekrõl és a növényzetrõl... hááát, khmm, asszem szép kis alkotás lesz a végén. Nagyon várom.

deko
Látom a PFX a téma, a kedvencem a mayában😊
Egy képecskémet beszúrok ide nektek:

Valamint egy kis infót, amit a PFX-rõl írogattam kezdõknek.
Egyenlõre csak a 2D festésrõl:

PFX 2D help

youth
Hajrá!!! Csináld csak, jó lesz ez nagyon!!

Youth