Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Na igen, Mental Ray tud fejfájást okozni, nekem sem renderelte le a kocsit (jópár darabját), ezért esett a választás a max, brazil kombinációra...
de ennek ellenére mondom hogy nagyon jó kis renderelõ a MR, mivel alap maya render GI-t ilyet lese szar 😊 Ray tracet is úgy kell beállítani hogy menjen, nahát!!! 😊

Amúgy az oldalamon semmmi design nincs ha észrevetted, valahogy ehehz sík vagyok 😞( Majd egyszer össze szeretnék dobni egy jót, de abban lesz PHP -> vendégkönyv, minden... 😊) Persze ez is álom...

SSS-t valaki megnézte?

Youth

Boba
Találomra néztem meg egy netes szótárban...

Boba: én ugy tudom Loud out laughing...hangos kiröhögés...

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Peetmaya
Szépen haladsz vele Oryon, csak így tovább!
De hogy az istenbe fogom lefényképezni az envoirementet a reflection map-be. Tulképpen majdnem az mint a hdri csak nem az, de nekem bõven elég volna kezdésnek😊
HDRI amúgy sokáig renderel?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Boba
Szerény véleményem szerint...
lol: Laughing out loud

oryon
Legyen itt lamer kérdés: miaz a SZVSZ???
A LoL a Loser, úgye?
Sleng-tanóra 😊

Oryon

oryon
Hi.

Majd szívromahamot kaptam mikor a mental ray nem renderelte le a kocsit.
Csak négyszögbõl állt a modell, de egy jelentéktelen kis háromszög a legeldugottabb helyen, grrr, na ez az a pont ahol "********** * ***** *****" (Youth helyett moderáltam 😊
Ezért utálom ha félbemarad a munka, így éjjel nappal nyomnám 😊

Itt a Wire:

Jó hibakeresést. Mint mondtam nem kevés edge-t ölel föl, úgyhogy ha valamirõl kell Zoom akkor írjatok.

Csak azért is, MENTAL RAY:

Oryon

oryon
Youth: Nekem bejön, csak Peetmaya-tól kérdeztem, hogy neki bejön-e mert akkor nálam van a gond.

Nenadesz: mint írtam bizti nem ilyet csinált 😊 Azért köszi. Meginterjúvolom.

Peetmaya: mail ment.

Oryon

youth
Sziasztok!

Kis segítség kéne!
SubSurface illumination shader
Nem tudom egyszerûen behozni... hogy kell használni?

Elõre is köszi!

Youth

ezt az autot valaki mar megcsinalta itt (csak referencia gyanant) asszem sound volt az, bar o xsi csinalta.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

inz
nem vagyok oda a borostás férfi fejekért de ez szakmailag szép

x

Peetmaya
[email protected] küldd el, minden érdekel!!!
Ezt a reflekció fényképezést nézze már meg nekem valaki, hogy kell használni!

Youth, hogy csináltad ezt a fejet? Marha jó, szeretnék én is ilyet csinálni, mert egyszerûbb, mint elõrõl megfesteni a textúrát...

youth
Mé neked nem jön be? Freeweb elég megbízható pedig :/

Youth

oryon
Peetmaya: Ha adsz e-mailt elküldöm a tutorialt, bár szerintem neked nem kell 😊 Youth oldala bejön???

Oryon

oryon
Boba: Sajna a pontos dátumot még nem tudom, de lehet, hogy 69-es lesz a témám éve 😊 Igazából 70-es éveket akartam, de mivel 64-72-ig tartott az 500-asok, így tényleg legyen 69...egybõl a közepébe 😊

Youth: Majd holnap belinkelem & meglátod milyen sûrû lesz. Amúgy én mindig Subdiv.-ben ellenörzöm, hogy mennyire lesz sima a felület. Ha ott egy pici kis eltérés is van akár órákat is küzködök, hogy ne legyen 😊

Oryon

youth
Boba: nem az én arcom 😊)) Ismeretlen...

Oryon: Szép, szép de mint mindig: WIRE!!! Ugyanis akkor jobban kitûnnek a hibák...
Elõre is köszi 😊

Youth

Boba
Szép lesz nagyon! Csak az maradt ki, hogy hányas... nem 69-es? Egy tipp arra😄

oryon
Hi.

A képen az IF I CAN TURN BACK TIME jelenetem kezdeti állapota látható...

Ha nem felismerhetõ ez egy Ford Mustang Shelby Cobra GT 500 lesz - remélem nem maradt ki semmit 😊

Az elmúlt napokban csak a 350-esrõl és 500-asról készült képeket nézegettem...õrület amennyi csak az 500-asból van/volt. Végül a KR sorozatra hasonlító 500-ast választottam (nem ELEANOR-t, mert az már tuningolt és nekem egy régi, eredeti kell 😊, de ennek a kidudorodó lámpája nem tetszik...mindent úgyan olyanra szeretnék csinálni, de a lámpát egy süllyesztett lámpájú 500-asról "vettem". Ez a szép a 3D-ben. NO LIMIT 😊

A modellezés lassan megy, mert minden apró részletre 5-10 variációt csinálok "és a végén csak egy maradhat" 😊

A képen látható egy kis ablak, mely egy kattintásra átrakja a poly-t subdiv.-be és még 2-3 parancsot végrehajt, a másik meg visszaalakítja...ha kell valakinek megosztom.

UI: Végülis egy régebbi mentéssel még megy, de a ByronPolyTools Bevel még mindig nem megy...csak a Selection Loop + elmozgatás vonal mentén...de az 1000-el 😊

Oryon

Boba
EZ a Te arcod kiterítve?😊

youth
Hali!
Egy kis idõtöltés:
Összevágtam 3 fotóból... Valójában ezzel még szartsem értem, mert rossz minõségû a fotó, tehát még 1x át kéne festeni + reflekció, bump mapot meg minden szart festeni. De ha a csajszit csinálom úgyis megkell, mostcsak egyszerûen összevágtam, ez gyorsan megy 5 perc alatt megvolt 😊

Youth

http://alkotas.srv.hu/Auto.jpg
hm valami faszántos hátteret kéne neki adni nem?😊)

youth
Nem. Nekem is ezt írja ki, rendereld le Mental Rayel és jó lesz...

Youth

Warning: Failed to open texture file D:/01.hdr
😛
Srácok kell valami plug-in esetleg?

Peetmaya
Youth az más. ott a procedurális textúrákat mented el file-ba, és azt én tom hogy kell. Én a reflekciót akarom file-ba elmenteni, azt a reflekciót, amit a raytracing rendernél számol a gép. Tudod, mintha HDRI-t tennék rá, csak nem az😊

youth
Convert texture to file lehetõség van, de nekem nem mûködik tehát nemtom elmagyarázni, megmutatni :/

Youth

Peetmaya
Sziasztok. Na végre készen vagyok a munkával, majd mesélek róla, de egyelõre képeket nem mutathatok, mert titok, nem az én részemrõl... De viszont volna egy kérdésem. Hogy kell lefényképezni egy scene-ben egy tárgyon a reflection mapot, hogy azt utána már csak file textureként használjam, és ne kelljen reflekciót számolnia?
üdvelet

mert nekem láccik maga kép is amit a gömbre feszitettem youth nak csak a gomb tükrözte vissza😛P

yah hdri képeket honnan lehet szedni?

Kitûnõ köszönöm youth!

youth
/off még fel sem telepítettem. De mindennek eljön az ideje, csak mindig kimegy a fejembõl 😊

Youth

Boba
Király lett a tutor, tök érthetõ!

/off Youth, rendermannal hogy állsz?

OK köszönöm

youth
Ez tökéletes!
Mindegy énis megcsinálom a kis tutort hátha valaki modemes és nem tudja leszedni a 33 MB-ot 😊)

Youth

inz
http://www.digital-tutors.com/dtv/maya/rendering/201/201.mov
ez is segíthet

x

youth
Estére összedobok valamit... vagy ha lesz egy kis idõm.

Youth

youth akkor kis felvilágositást adj lécci😊

Állok elébe

youth
Márpedig GI kéne ha szabad ég alá teszed. HDRI-vel megtoldva nagyon szép képket lehet kapni, azért is jó mert a tükrözõdés is fasza lesz!

Segítek ebben ha kell...

Youth

Boba
3point lightning nemjó? Én azt alkalmaznék, ill ahol még mindíg sötét oda nyomnék még spotokat...

http://alkotas.srv.hu/Auto.jpg
Nah srácok valaki adjon már bevilágitási tanácsokat😊 meghogy élethûbb legyen!
GIJoe val probálkoztam de az nem hozott sokat konyhára...olyan lett mint makett😛

Boba
Olyan nincs, ahol a szervergép is meg a másik gép is renderel? Alfred tud ilyet PrMan-ban asszem, de azt nemtom hogy kell beállítani😞

Peet:nekem van egy egyszerû amatõr netrenderem valamelyik svéd (amatõr) csinálta de nagyon fasza..van egy szerver gép és arrol vesz adatot és arra irja vissza , a szervert nem használja az a csomagokat küldi és 3 gépnél a teljesitményt jobban adja mint máshol 2 nél...pedig itt is 2 gép maga a render "felület"

FRenkie
LOL, nagyon jó!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Boba
Hmm... én rendereltem már 2-3 millió fölötti nurbs-t minden gond nélkül...

Peetmaya
skacok, tapasztalat: mindent amit csak tudtok polyban modellezzetek, mert a rendernél meghálálja. Azért fagyott ki a render, mert a sok nurbs object tesszalálása után kb 4,8-5 millió polygont kellett volna lerenderelnie, ami nem annyira ment neki... most leredukáltam 600ezerre, most így már renderel faszán és gyorsabban is!

youth
Nagyon fasza!!! Csak így tovább! 😊

Youth

inz
re
TurbinasJozsi_beta
nem haladok valami gyorsan, egyrészt mert lusta vagyok, másrészt mert csak akkor csinálom amikor már nagyon nemtudok mit kezdeni magammal 😊)

x

Peetmaya
hát ez halott, sehogyse megy....
most azt próbálom ki, hogy szétbontom layerekre a képet, úgy renderelem le, és aztán kompozit, elvileg a nagyok is így csinálják.