Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Youth
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
per aspera ad astra
Mayához is lesz? :) Wow. Cool.
Egyébként továbbra is mint Aura fluid dynamics engine emlegetik. :) Mindjárt az elején is ezzel indították, hogy egy "fluid dynamics engine"-t írnak, mert azzal jól lehet reprezentálni a tûz/füst karakterisztikáját.
Hát, a múvikat elnézve, üt, mint seduxenre a sör.
per aspera ad astra
A gömbön (szal az izén :) jól látható, hogy a csápjainál már sokkal "világosabb...
Miért nem ezzel a leírást mondtad nekem?! Ez már vagy 2 hónapja megvan, csak - anno az elsõ részét (volume Caustics & Volume Scattering) az író nagyon elrontotta és egy ídeig eltartott kijavítani - elfelejtettem...:(
Le a kalappal az MR elõtt könnyebb ez az SSS mint gondoltam :)
Oryon
Mindjárt megcsinálom és talán még ma visszajövök...
Arra a képedre (is) emléxem. A Kritikusok is poénra vették...én is egy jót derültem mikor az M16 mellett elõálltál vele :))))))
Oryon
Tisztában vagyok a hibáival, ez egy régebbi munkám azóta már fejlõdtem remélem, pusztán érdekességbõl linkeltem be, hagy legyenek képek a fórumba. Én cseszegetlek titeket én meg nem rakok be... hát nem... :))
Youth
Aki még nem látta volna a ponytomat:
A textúrához élõ halat vettem és lefotóztam... aztán összevágtam PS-ben, hú mennyit röhögtem magamon hogy mekkora egy idióta vagyok, talán április 1 szellemiségéhez való :)
cgtalkon szinte csak röhögtek a pofámba, szal vicces lett az egész...
Aztán indultam vele Hunkiricsiék versenyén. A pályázat neve: fegyverek, tehát szegecses nyakörvet csináltam a halnak és egy kéz suhintott vele, ha megtalálom a képet belinkelem, nem mindenki érezte benne a poént pedig annak szántam... :/
Pár további kép...
Youth
Szeva én ezt próbálgattam, de valahogy sehogy nem jön össze az hogy ott érvényesüljön ahol vékony a test... mindenhol ugyanolyan :/
Segíts!!! :)))
KÖszi!
Youth
Aki még nem látta volna Pixar elsõ animációját, a lenti címen megnézheti...nagyon aranyos :)
http://209.61.233.95/d21/tartalom/1055960027/pixar320.mov
/kb. 8MB/
A bevezetõszöveg (lefordítottam :):
"1986-ban a Pixar Animation Studios bemutatta ezen elsõ filmjét.
Ez az amiért egy ugráló lámpa van a mi logonkban."
-Elhasználtak egy "világot". Szereztek egy nagyobbat :)
Szvsz ez a gondolkodásukat is takarja: 'csináltunk egy animációs filmet...na és...holnaptól úgyis egy jobbat alkotunk' :)
A végtelenbe...és tovább = CG :)))))
Youth: Sajna rossz hírem van...müxik, de vagy 2 órán keresztül ( megint nem aludtam ki magam :( ) szenvedtem, hogy valahogy a vékonyabb részeken legyen nagyobb a hatás. A dolog túl Fake, hogy tovább vesszödjek vele. Szvsz jobban járunk, ha az MR-rel csináljuk meg...az biztos szebb, csak kéne egy leírás róla :)
Próbálj Te is körülnézni, én is megpróbálok keresni.
Oryon
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
http://www.chaoticdimension.com/news/
kukkanjatok be a galeriaba van nehany nagyon utos rovid muvi.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Az FG-s képed megfogott. Szürke az egész, csak a fék piros, akár a Shindler listája -ban (asszem így írják) - persze ott nem a fék volt piros, hanem egy kislány esõkabátja...
Oryon
Köszi a képet és a tanácsot, bár e képet és még egy párat már régebben begyûjtöttem tõled...csak elfelejtettem :)
Asszem a lassúsággal nem lesz gond, már az elejétõl kezdve igen aprólékosan dolgozom ki. De mivel nincs a közelben egy eredeti - pláne a garázsomban :), sajna csak pár képbõl tudok dolgozni, és azon részeket amiket nem látható rajtuk csak találomra tudom megcsinálni :(
Boba: Idézet Deko-tól:
"Szia, esetleg hívd fel ezt a dekorációs szaküzletet, náluk aztán van minden csuda:
http://www.rozadekor.hu/
ha itt nem találsz és nem tudnak segíteni, probálj más dekorációs szaküzletben utána érdeklõdni:
http://dekoracio.lap.hu/index.html"
Youth: igyekszem :)
Oryon
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
Egy másik módszerrel összejött az SSS de nagyon gagyi, nem tudom megcsinálni azt hogy minta hús lenne, mindenhol ugyanolyan, pedig az kéne hogy a vékony részeknél (mint pl a fül) erõsebb legyen ez a hatás...
Jólenne ha elményednél kicsit benne Oryon mert meghalok ha nemtudom meg hogy lehet szépen megcsinálni!! :))
Brazillal olyan szép sss-t lehetett csinálni mayaban meg itt szopok :(
Youth
Youth: Zoomulj rá kicsit jobban a tüskék labdádhoz a perspektívikus nézetben. Nézz, és csinálj egy Teszt rendert.
(Többet sajnos nem tudok segíteni... SSS-hez nem értek, max az angolhoz.)
Persp. View and make a Test-Render ..."
"kerülj közelebb a gombodhoz a persp. nézetben és készits, nézz egy teszt rendert róla:)
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Szal érted, ha anno egy Honda chopper lett volna a "divat", akkor az tetszene...persze a MAI felhozatalból én is inkább egy sportmotort vennék, mint egy choppert. De az már nem retro :)
Ha kell gömb ne adjam meg a dekor-stúdió internet-címét????
Oryon
Persp. View and make a Test-Render ..."
Ez mit takar?
Youth
Youth
Csak ha 40 fotóból áll össze akkor 40 x 8 vagy 10 az sok!! HDRI-t inkább fémgömbel, tükörgömbbel (ha van ilyen nevû :)) csinálják így összesen csak 20 fénykép kell vagy annyi sem...
Youth
Youth
karacsonyfagomb...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Ha harley-nél az a feelinges, hogy útmentén javíthatod, és egy elavult motor van benne ami lassú, nemigazán nyomatékos akkor hajrá. Szépen néznek ki az oké, de mint mondtam chopperben inkább Honda. De ha motor, akkor Yamaha-R1. Itthon a legnagyobb motor ami van az egy Fazer600as. Az is szép motor, megy is rendesen, de mégsem mondanám azt rá, hogy sportmotor.
Persze elviselnék egy mostani motort is :)
Vagy egy "olcsóbb" (3-4 milla) kerékpárnak is örûlnék. A márkája mi más mint Porche :) mert van ilyen is.
Döbbenet:
60-as évek:
Mo. : Trabant (= P70), Skoda, stb.
USA: Ford Mustang, stb.
"Mond, te kit választanál?"
A skoda védelmére: tradiciónális :)
Oryon
A kedvenc kor amit nem élhettem át, sajna, az amerikai 70-es évek. A kor amikor az autók tiszteletet kaptak és sok benzint, mert olcsó volt :)
Azért a "csak pár darabos" Dodge Cobra sem rút kiskacsa csak kevesen ismertik. Múltkor volt a tv-ben, hogy az akkori Dodge igazgató az utolsó 20 db be nem fejezett csak vázt és kasznit hogyan mentette meg. Késõbb minden pénzén azon volt, hogy mindet méltón befejezze.
Ha kocsit kéne választanom 2000. év után akkor egy Viper lenne, persze csak a Porche után, mert nekem az tradiciónálisabb :)
Oryon
A Shelby Cobra GT 500 nem olyan konkrét megnevezés mint most pl.: Audi A4, több altípusa volt, és nem minden altípusnak van külön neve. Pl.: van a KR altípus, de egy az egyben van arra hasonlító sima 500-as is!
Frenkie: SzvSz köszi :)
Youth: szavadonfoglak :)
Oryon
Én is csinálnék, ha lenne 100-150eFt-om...a gömb már a kisebbik gond lenne :)
Ha kell adok egy webcímet egy dekoráció-stúdióhoz. Állítólag õk szereznek neked...
Miért Tükrözõ, miért nem üveg???
Oryon
Youth
A HDRI-t látom te is téveszted... Sokan azt hiszik hogy a HDRI az maga a bevilágítás vagy mittomén... hát nem, csak azzal lehet pl bevilágítani, de valójában a Final Gather generálja a photonokat az alapján milyen színû test, mennyire izzik ugyebár...
A HDRI az egy képfajta. Úgy csinálják hogy kb 10x lefotózzák ugyanazt. Kezdenek sötéttel és a végén a legvilágosabb fénykép is kikerül majd ezt a 10-et (valahol 8 vagy több, de lehet 3 is :)) összefûzik... Vegyünk egy példát:
Lefotózod az eget amikor szép napos, kis felhõvel, JPG-ben elmented, ha ezt PS-ben világosítod, sötétited akkor az ég fekete felé fog menni ha sötétíted, fehér felé ha meg világosítod. Ez eddig megy.
Most ha megcsinálod a 10 féle megvilágítású fotót, összemixeled (van erre külön progi ami ebbõl .hdr-t csinál), beolvasod PS-be vagy HDRI Shopba és sötétíted akkor az ég nem feketés, szürkés lesz hanem kékes és látszódnak a felhõk... ha világosítod akkor meg ott fog világosodni ahonnan a fény jön. De lehet hogy ez így elsõre zagyva és nem tudom elmagyarázni, inkább nézd meg ezt:
Személyes Jóbarátom Lipka József írása, nagyon vágja a gyerek. Tessék elolvasni...
Szal így érthetõ?
Youth