Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

deko
Peet köszi a "locsolást", én is társulok a nyulak-kívánsághoz: egy kis PS-es "ökörködésemmel" nyúl😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

Peetmaya
ez a hülye divx 5.1.1 képtelen mûködni media player alatt😞

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
Köszönjük Leonkel, csatlakozom a jókívánságokhoz, és egy hatalmas vödör vízzel jól nyakonönteném Dekót, ha nem neten keresztül kellene kommunikálni, de érezd úgy kedves egyetlen hölgyünk, hogy ez megtörtént😊)
amúgy megkaptad a mailemet?

Kellemes Húsvéti Ünnepeket arcok!😊
Én már bulizok😊)

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Peetmaya
Deko amúgy tényleg nagyon maya mániás vagyok😊)) még a nevemhez is odaírtam😊

Peetmaya
Penatesz, ha backlight shadert használsz a specularhoz, tök szép háttércsillogást kapsz. van egy tutor errõl a Pixhooldalán

Penatesz
Azt hiszem,hogy itt az ideje,hogy kicsit tisztaba jojjek a feny es arnyek viszonyaval,ugyhogy itt az elso probalkozas.

Most belegondolva,a golyo lehetett volna tojas is :-)

Kellemes husvetot mindenkinek

Penatesz

youth
Sziasztok!
Érdemlegeset most nem tudok hozzáfûzni, elég fáradt vagyok az egész napi utazástól...

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepet kívánok!! 😊

Youth

deko
Peet😊 Alig vagy Maya függõ😊 még egy kis avatárt is abban készítesz el? ÍÍÍÍÍÍíííí😊)) minden elismerésem😊

Peetmaya
Nenad fel tudjátok lõni a szerverre a videokat?
MR miért nem rendereli le az alfa csatit?

mar letoroltem a cuccot,csak cdn van meg meg a mukodo 😊
de a sracnal baromi gyors a net, ugyhogy nem tart sokaig.. csal kerd el a cimet tole...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Boba
Rulz, tök Prince of persia feelinges, állati!
(bodypaint hasonló mint a deeppaint3d?)

Peetmaya
Ja! Mental mért nem rendereli le az alfa csatornát???

Peetmaya
hehe hogy tecc az avatarom?😊)))
kb fél óra maya 6.0-ás hülyéskedés😊

Peetmaya
Nenad, tudod hova kell feltölteni😊)))) Nekem kéne. Megnéztem azt a progit és elég szimpi, úgyhogy ha van egy kis kedved hozzá, pls upload, gondolom sokaknak kellene...

Boba
Érdekes hja... és milyen szép, egyedül a monitorom nem fekete😞 Hülye Tco 2003, nem engedi a fekete színû monitort, mert festékanyagot tartalmaz a mûanyag... ehh.

bodypaint 3d r2 video training Rylehnel, ha kell valakinek...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Peetmaya
hát nem tom Boba, nekem nem szaggatott egyikkel sem, érdekes géped lehet😊 mind1.

Thx Youth, kérésed teljesítése folyamatban van.
Ezek a képek a név mellett...

Boba
Peet: Valahogy a vertexeket ha tologatom szaggatnak, míg ugyan az a modellel dolgozva maya 5 alatt végíg 120fps(v-sync miatt állandó), 6 alatt leesik 20-25 fps-re.)

egy másik kérdés... mijaza avatar?

youth
Fórum > beállítások>

Youth

Peetmaya
Apropó, hogy lehet ide avatart betenni?

Peetmaya
Deko thx, sikerült a kérdésem után egybõl, ezzel a módszerrel, de nem volt hibaüzenet, szal klappolt minden. Küldtem e-mailt majd olvasd el.

Youth, ICQ!

Boba nem tudom, hogy mi lassabb 6.0-ban, de az én 700-as procimon nem vettem észre azt, hogy lassabb volna, pedig egy lassú gépen jobban elõjönnek a hibák. Eddig semmi negatív tapasztalatom nincs a 6.0-val kapcsolatban...

Potyek privát...

sziasztok
ha valaki küldene egy maya 6 linket, azt megköszönném, megvizsgálnám a lassuságát én is 😮)
köszi elöre is
Boba
Ez vajon mûködhet Maya6-ból 5-be is? Mert ha ez a végleges maya 6, akkor köszönöm nemkell, várok a 6.5-re addíg meg marad a bevállt gyors 5.

deko
sziasztok, elõször is elnézést azoktól akiknek nem válaszoltam az elmúlt 2 hétben, de sajnos technikai problémáim adódtak. jelenleg gprs hozzáférésem miatt nagyon lebutítva látom a feltöltött képeket, így azokra itt nem tudok érdemben reagálni.

Peetmaya, ha azóta még nem sikerült megoldást találnod a visszafele konvertálásra prábld ki, hogy a meglévõ scene-t *.ma-ban emented és a Requires Mayaxx sort (nálad az 5.01-et) átírod 5.0-ára mindenhol. Én ezt a WinCommander F4 szerkesztõjében a replace (ctrl+H) funkciójával egy mozdulattal kicseréltem.
Valamint ha vannak pluginok, azokat is törölni kell.

A dolog szépséghibája, hogy nem minden olvasódik vissza (érthetõ okonál fogva), némi hibaüzenet is lefut, de mindezek ellenére mûködik ez a "verzió butítási" export.

Ezt én speciel a az 5.0-ból 4.5-be már alkalmaztam.
Sok siker, remélem mûködik.

seged objektumokkal peldaul pontokkal. odalinkeli az ujjhoz (nem lattam a videot) aztan ugyanezt eljatsza az arcon, a ket pontot osszeloni utana mar nem nagy kaland.

a gi/fake gi os dolog szerintem olyan mint az sss, fake sss, meg "real" sss, mindketto lehet szep, de az igazi szepseg gi-ban szamomra ahogy a feny aramlik, es ez az a feeling amt a fake gi nemigen tud visszadni. szerintem.

Peetmaya
megoldható, marad ameddig gondoljátok.
Oryon, ugyeugye? a fake GI
nem kell GI meg FG, anélkül is lehet szépet csinálni, és gyorsabban is😊))
na mind1, nem tépem a számat, húzok aludni, mert marha fáradt vahgyok😊)

oryon
Peetmaya: azt meg lehetne oldani, hogy még ott maradjon a maya 6 egy jó ideig?
...ha igen köszi 😊

Oryon

oryon
Megnéztem "A" videót (amit még DEKO linkelt). NAGYON gyönyörû!

Ha még azt is hozzávesszük, hogy Liam Kemp egyedül, egy 1,4GHzes géppel készítette...persze a renderelés már más tészta 😊
Ami a legjobban tetszet, technikailag, hogy FAKE Gi és csak 100,000 poly volt a karakter + 200,000 a környezet.

Apropó, gondolom Csontozással irányítota a testet, de a kezet hogyan tudta ennyire jól poziciónálni a nõ arcához???

Oryon

youth
Hehe 😄DD

Youth

ezt ki ne hagyjatok! (~1mega) 😛
http://www.render-time.com/vray/fart1.wmv

youth
Na most telepítem újra a renszert... Juppi 😊)

Youth

Peetmaya
megkajáltam, haladtam varázslómmal, megyek kicsit sörözni haverokkal😊)) majd ha lesz éppkézláb kép róla, mondjuk ha a modellezés teljesen kész, akkor teszek fel róla képet, addig nincs semmi!😊
üdvelet mindenkinek

Peetmaya
én is tudok mayazni, haladok is most, ez jó, csak szar a székem, szétülöm a seggem
😊

Boba
😊
/me halacskát modellezett a jelenetbe+2 újabb épület...
Én örülök a szünetnek, végre tudok kicsit többet mayázni.

Peetmaya
1. nem szeretek focizni, nem is tudok
2. nincs biciglim😊))
3. azért feltalálom én magam, este megyünk, iszunk aztán bûnözünk, de nehéz kivárni a 8 órát😊)))

addig dolgozom a varázslómon
nem tudom kitalálni a ruhájának a nyaka részét😞((

youth
Ezért megyek el focizni... Minden délután 😊
Menj el cangázni a haverokkal vagy valami.

Youth

Peetmaya
basszus, nem jó dolog a szünet,ha az ember itthon ül egész nap😞

Peetmaya
😄DDD érdemes amúgy kipróbálni, mert nagyon fasza, csak a render beállításait nem vágom még egyelõre
meg a nagy hátránya (legalábbis nekem) hogy dmapshadowst használ, raytrace nincs

Boba
Ok, Akkor nekem inntentõl fogva tetszik

Peetmaya
van mental ray shadere, van saját buffer shader beállítási lehetõsége, szal van mindene
ja, és hogy bobanak is tetszen, nagyon támogatott a rib export😊))

most olvastam az sg fõoldalán, hogy az emberek átlagban évente 333mb adatot hoznak létre. hát én ezt már jóval felülmúltam ebben az évben😊

youth
Shave and Haircutnak van saját shadere?

Youth

Peetmaya
egyszer ki kell próbálni😊)
de szerintem én maradok a shave and a haircut mellett, az szimpibb, csak marha nehéz jól belõni...

ja neztem en is, de nem volt batorsagom kiprobalni, mert nemtom hogyan csinalja, valszeg baromira memoriaigenyes.

Peetmaya
lehet úgy is hajat csinálni, hogy csak a NURBS curves lesznek ott. Azzal extrude és arra egy hair shader, ezt már tudja mental renderelni nem?

nekem sem megy mentalba, erdekes, mert van connections mentalhoz, illetve hair a paont effectsbe outputol. Lehet hogy lehet, vagy kesobb lehetseges lesz.

rengeteg shadernel (komolyabb scene) az atlathatosag igen jol jon, a szures pedig azt hogy ha meg akarsz keresni/kijelelni x tipusu shadereket akkor megtalalhatod/kijelolheted oket, seperc alatt.
a hair post process, de mintha lattam volna valami kapcsolatot mental rayhez... holnap megnezem, alsozm eleg volt mara 😊

Peetmaya
jónak tûnik ez a hair valóban, de mental ray-el nem megy😞(((( shave and a haircut meg megy

Peetmaya
a shaderek rendszerezése az mit jelent?
na meg a szûrés?

hdri map emittalni tud fenyt is, ez se semmi...
van egy ket nagyon okosan megvalasztott parameter.