Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oryon
Ha kicsit konkretizálnád a hiba helyét, talán rájönnék, hogy milyen hibát találtatok.
Az se lenne rossz ha pirossal bekereteznéd a hibát... 😊

Oryon

oryon
Van benne elõredefiniált beállítások: két fajta Skin is van benne 😊))))
Olyan mélyen nem nézem meg azért írtam, hogy nézd meg neked mennyire jó! 😛
De megnézem, hogy mappal lehet-e...
Te megnézted, hogy müxik-e???

Oryon

youth
Szia!

De ebbõl hogy hozol össze egy skin shadert? engem ez érdekel de nagyon, hogyan tudsz mapal irányítani sss-t ezzel? Fülnél, orrnál, szájál erõsebb a többi helyen meg pirosas sárgás kékes, zöldes (az ereknél)
Szóval errõl mit tudnál nyilatkozni kedves Oryon barátom? 😊
Ugyanis ha nemtudom itt összehozni, akkor maxban renderelek majd skin shaderket 😊
Jólenne ha tudnál segíteni...
Elõre is köszi!

A kocsinál meg olyan furán gyûrõdik náhány helyen a mesh... De lehet én látom rosszul.

Bye

Youth

oryon
Egyenlõre alkotói válságomat sikerült megoldanom :-P - most már majdnem kész a hátulja.
Cobra's back parts update

Youth:Én a Mental Ray-es SSS-el csináltam képet lentebb. Nekem tetszik és MR 😊
Próbáld ki!!! (LightWave-s oldalról)

Peet:Tûzet, egyszerû:
-Kijelölöd a tárgyat aminek a felületén égni fog a tûz.
-Animation v. Dynamic módban van egy ilyen menü: Effects
-Itt ráböksz a Fire-re és kész 😊
Ez a Particle lesz.

Elég jó tutor lett? 😊))) ha nem írhatok részleteset is...

Aldaryn:Azért nyilaztam be kétszer is, mert csak utólag tünt fel, hogy nem egyértelmû. Ezt az irányt a labda haladási iránya miatt választottam...😛

Spotlamp:Régi ismerõs. Köszöntelek. Gyakrabban is jöhetsz...örülnénk neki...

Oryon

youth
Örülök hogy Te itt 😊)

Kérdésedre nemtudom a választ, én feltettem a 6-ost, semmi beállítás csak next, next, next... next 😊 És felrakta a doksit, igaz videótutor meg ilyen nincs hozzá mint az 5-höz, de megy a doksi ami a maya 5ére hasonlít csak kibõvítették az újításokkal, ennyi. Szerintem rakd újra... hátha mennifog.

Bye!

Youth

SpotLamp
Hali mindenkinek!

Elég régen voltam már itt de látom a lelkesedés töretlen 😊 Most szedtem le a maya6-ot és nézegettem egy kicsit de ami engem felettébb érdekelne az a dokumentációja. Ami sajnos nálam nem indul el. Ha valaki tudna ebben segíteni hogy kell életet lehelni ebbe a docServer-be annak nagyon örülnék! 😊

www.3dsurvival.hu

Aldaryn
Király. 😊 Hamarosdan nekünk (MAX... 😊) is lesznek hasonlóû baba dolgaink, csak jöjjön már ki az Aura... 😊 )

Mellesleg, jobbról balra? 😊

per aspera ad astra

Ryleh
hi.....kersek kápeket a Nano-világrol,vagy minöségi mikroszkopikus felvételeket....pl:virusok,paraziták egyéb dolgokrol....??

Peetmaya
Ez marha jó nézzétek meg!
írjátok be a futtatáshoz és lássatok csodát.
telnet towel.blinkenlights.nl

amúgy a problémám megoldódott egy reinstallal, valszeg a shave mrnode-jai tették tönkre...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
nektek mûködik az MR 6.0ás maya alatt?
nekem valamiért nem exportálja a sceene-t, pedig elsõre ment, nem értem....

Oryon, nem akarsz írni egy fluid effects tutort nekem?😊) tüzet marhára szeretnék csinálni😊

youth
Igen az nem megy, bár most ment a BSSRDF szal lehet azis menne...
Te melyiket használod, próbáltad?

Youth

oryon
Akkor próbáld a másikat, a lightwave-s oldalról lehet leszedni és az MR...vagy arra írtad, hogy nem megy???
Ha kell leírom részletesen, hogy kénem mennie...

Oryon

youth
Csak meya softwarel megy :/
Pedig Mentallal szeretnék összehozni egy skin shadert.

Youth

oryon

Nagyon baba ez a Fluid Effect 😊
Most készítettem egy kis tesztet: amint a képen is látható (ha nem elnézést 😊 egy "labda" átrepül egy égõ terültet fölött, és ezalatt egy kissé kigyúlladt és füstölni kezdett. De amint kilép az égõ területbõl szépen alább marad a füst. Azért még hagytam benne hibákat, rendesen 😞

Youth:Ez a bssdrf csak a standard maya software -el megy, vagy megy az MR-el is???

Peet:Az eredetin is sok törés van, és itt vagyok megzavarodva napok óta, annyi élre kell már figyelni, hogy nem tudom mikor lesz belõle valami...😞

Deko:Köszi 😊

Oryon

youth
Köszi!

Youth

Peetmaya
ez a viasz szobor nagyon szép!

Peetmaya
szerintem fejre marhára viaszos, de gyertyákra meg ilyesmikre tök jól lehet használni

Peetmaya
Youth, próbáld ki a layered shaders-t
csinálj egy blinn shadert a te shadered mellé
legyen teljesen transparent, vegyél le minden csillogást róla, csak a reflekcióját állítsd be, és helyezd ezt a shadert a layerben a tied fölé, mivel ez rajta lesz, és teljesen átlátszó. én is így raktam össze a bõr shaderemet 3 layerbõl. 1 color, 1 specular, 1 incandescant vagy micsoda. a specularban volt benne a bump😊)

youth
Na felraktam végre ezt:
http://test.jzinfo.com/bssrdf.htm

és mûködik is!!! Csak azt nem tudom hogyan lehetne reflekciót tenni rá ha nincs ilyen csatorna... nem lehet valahogy hozzákötni vagy keverni a BSSRDF shadert más shaderrel hogy legyen reflekció...

Amúgy nagyon szép, most próbálgatom, kicsit alssú a többihez képest, de megéri szerintem 😊

Youth

Peetmaya
😞((((((((((((((((( nem mûködik a shave 6.0 alatt, valami OpenMaya.dll-el van baja
francba😞

Peetmaya
Leonkel, nekem meg már egy 300x300-as jpeg blueprintnél akad a kamera mozgatás a side/front viewban...😊

Peetmaya
insert knot és az EP-ket egymásra rakod....
úgy fogja metszeni egymást két curve
képet amúgy mutatsz a jelenlegi fázisról?

Srácok berakok blueprintet és amikor mozgatok valamit esetleg nézete kamerát elmossa...miért?

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Penatesz
Bar latszolag ugy tunik,mintha osszefuzne a vonalakat (Intersect curve) de a Birail ugyanugy nem mukodok.Raadasul ahogy en itt latom,nem az szamit neki,hogy a CV-k legyenek egy pontban,hanem az,hogy az EP-k illeszkedjenek. Mas otlet ??

Penatesz

Boba
Intersect curve... ha mûködik, akkor metszik egymást. Ha nem, akkor meg insert knot, majd "align point"-al összepakolod õket... ez lenne a tippem.

Penatesz
Elkezdtem egy auto modellezeset nurbsban,de rohadtul nem haladok vele,mivel nem tudom hasznalni a Birail 3+ mert allandoan azt irja,hogy nem illeszkednek rendesen a vonalak.Ezek utan kenytelen vagyok egyenken Control Vertex es az elcsuszott pontokat pontillesztessel rarakni a masik vonalra.De persze ilyenkor csak Birail 2-t tudok hasznalni,mert igy tudom legjobban tesztelni,hogy a 4 pontom rendesen illeszkedik e.

Csak van valami megoldas,hogy ellenorizzem,hogy a vonalak metszik e egymast ...

Penatesz

Peetmaya
Cricket, látogathatnád a fórumot gyakrabban, mutathatnál pár képet a munkáidból, és éppen készülõ képeidrõl.

menj be a windows/settings/plug-in manager-be
keresd meg a mtomr vagy hasonló plugint, ami a mental ray és maya közti kapcsolatot teremti meg. ha ki van kapcsolva, kapcsold vissza és a gond elvileg megoldva, nekem is volt ilyen...

Boba
Fluid...

youth
complete nem tartalmaz fû, ruha szimulációt, nem is lehet egyáltalán alkalmazni ezeket, meg asszem mégvalamit...

Cricket, nemlehet hogy PLE verziót szedtél le? Mert az is butított rendesen, persze érthetõ ha ingyér van 😊

Youth

Hm...Hát esetleg próbáld meg a külsõ mentált leszedni...elvileg maya bol unlimited van és complete van ami a képességüket jelzi nemtom hogy a complete ben mi van de unlimited bõlszerintem nincs több változat...Ha valamit félre montam javitsatok😊)(fórumlakók)

Sziasztok! "Találtam" egy 5.0-ás mayát. Azt hallottam,hogy ebben már gyárilag benne van a mental ray.Nagy nehezen sikerült is begerjesztenem és meg is találtam a mental rayt asszem a render globals tájékán. Aztán telt múlt az idô és egyszer csak eltûnt a mental ray abból a legördíthetô menübôl ahol a software-;hardware- és vector render is található. Érthetetlen. Ez a változat arra is panaszkodott hogy ô valami olyan verzió amin nem futnak a plugin-ek(syflex,realflow stb.) .Na, gyorsan egy másik 5.0-át! Feltettem. Abban pedig egyáltalán nem találtam alapból a mental rayt. Kérdésem az, hogy létezhet többféle változata az 5.0-nak és én pont belenyúltam valami gázosabb fajtába? Köszi a választ elôre is!

Peetmaya
és persze köszönjük!

Peetmaya
Tök aranyos😊)) ügyi vagy😊

youth
Jajj dejó!!!! 😊))
LOL 😄D

Youth

deko
szevasztok😊 a virtuális locsolóknak természetesen jár virtuális "magam festett" tojás😄

deko --- az élet értelme: 42 ---

Peetmaya
Ja Leonkel, inkább NURBSel fogj hozzá, mobilt szerintem azzal egyszerûbb modellezni, aztán ha kész, akkor textúrázás szempontjából inkább convert poly, meg ugye rendernél is kifizetõdõbb a poly, mert az nem zabálja annyira a memóriát.

Peetmaya
Az autód hátulja fura, sok benne a törés, vagy ez direkt?

Peetmaya
Peetnek hívjál, mert ígí hív mindenki, a maya azért van mögötte, mert a Peet-et már beregelték elõttem...
Az avatar meg direkt ilyen, ugyanis glow van rajta, az meg fénylik és elmosódik. Örülök, hogy tetszik, nekem is tetszett, de lesz ebbõl még szebb is, csak jussak hozzá két zh között😊

gyraph
Kellemes Husveti Unnepeket Kivanok minden Maya topiclakonak!!!

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

oryon
Boldog Húsvéti Ünnepeket és jó locsolást mindenkinek 😊

Deko és aniko (aki sajna már rég szólt hozzánk): Most, így neten keresztül megteszem amit meg kell tennem:
Kis tök, nagy tök, nem tökölök öntök...pssz..pssz...ezt is letudtam 😊

Még elég ramaty, de már alakul a hátulja...
Cobra GT500 -hátulja

Peetmaya: Köszi. Jó az avatárod, bár egy kissé elmosódott...lehetne élesebb. Most akkor melyik neveden szólítsalak???

Lekonel: Mindkettõ jó. Én Nurbs-el állnék neki, de csak, hogy jobban megtanuljam...meg a polyt már egy kissé unom, lásd fenn 😊

Oryon

Akkor maradok nurbs nél sztem😄D

youth
Nemesys mobilja
Igaz hogy végül egy szimpla fotót rakott be, de akkoris a modell nagyonjólett szerintem.

Youth

ez szerintem feladat orientalt, ha valami muszaki jellegu dolgot csinalsz, vilagos hogy nem polyzol, mert beleszakadsz mire megcsinalsz valamit pontosan. Ha valami mast, pl valamilyen szabadabb format ott kijohet hogy a poly jobb, bar ha megnezzuk a nurbsot is ugyanugy lehet gyurni (controll points tologatassal) csak hat mas a karakterszitikaja dolognak.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

deko
hmm... hát sokan szeretik a NURBS-öt, én sok próbálkozás után Poly hívõ lettem. Sokkal jobban gyúrható, akár utólag is könnyebben kezelhetõ, mint a görbékre épülõ NURBS. Persze a Poly felületi simítása nem vetekedhet a NURBS-ével, de egy jó smooth és rendes tesszeláció beállítás és máris ragyogó minõség lesz. Ami NURBS-ben hosszadalmas elõkészületeket igényel azt polyval 10ed annyi idõ alatt elkészíthetõ. de ez szigorúan: SZVSZ😊

A mobilomnak jött el az ideje😛P
Mit ajánlotok nurbs ot vagy poly-t?😊
Én nurbsöt ajánlak..😊de netom mért😊)

deko
Lekonel: az hogy dolgozom jócskán túlzás.😊
Csak hobby 3D-s vagyok, de azok mind az enyéim😊 sajnos igen régen frissítettem már azt az oldalt, itt lenne az ideje, hogy rendbeszedjem. Ilyenkor el is döntöm, aztán mindíg elfeledkezem róla.
Nenad: mi ismerjük egymást?

nini 1 A.Ildiko 😊 en sem tudtam hogy te vagy az.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Deko te dolgozol mayával?😊
képen elég komolynak tûnsz...
és azok a képek mind a te munkád?😊

Ez egy....😊))))))))
ZSíross lett😛
ÉS Deko telleg nõ? hm.nem is vágtam

hahaha 😊 marha jo! Viszont! 😊