Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az se lenne rossz ha pirossal bekereteznéd a hibát... 😊
Oryon
Olyan mélyen nem nézem meg azért írtam, hogy nézd meg neked mennyire jó! 😛
De megnézem, hogy mappal lehet-e...
Te megnézted, hogy müxik-e???
Oryon
De ebbõl hogy hozol össze egy skin shadert? engem ez érdekel de nagyon, hogyan tudsz mapal irányítani sss-t ezzel? Fülnél, orrnál, szájál erõsebb a többi helyen meg pirosas sárgás kékes, zöldes (az ereknél)
Szóval errõl mit tudnál nyilatkozni kedves Oryon barátom? 😊
Ugyanis ha nemtudom itt összehozni, akkor maxban renderelek majd skin shaderket 😊
Jólenne ha tudnál segíteni...
Elõre is köszi!
A kocsinál meg olyan furán gyûrõdik náhány helyen a mesh... De lehet én látom rosszul.
Bye
Youth
Cobra's back parts update
Youth:Én a Mental Ray-es SSS-el csináltam képet lentebb. Nekem tetszik és MR 😊
Próbáld ki!!! (LightWave-s oldalról)
Peet:Tûzet, egyszerû:
-Kijelölöd a tárgyat aminek a felületén égni fog a tûz.
-Animation v. Dynamic módban van egy ilyen menü: Effects
-Itt ráböksz a Fire-re és kész 😊
Ez a Particle lesz.
Elég jó tutor lett? 😊))) ha nem írhatok részleteset is...
Aldaryn:Azért nyilaztam be kétszer is, mert csak utólag tünt fel, hogy nem egyértelmû. Ezt az irányt a labda haladási iránya miatt választottam...😛
Spotlamp:Régi ismerõs. Köszöntelek. Gyakrabban is jöhetsz...örülnénk neki...
Oryon
Kérdésedre nemtudom a választ, én feltettem a 6-ost, semmi beállítás csak next, next, next... next 😊 És felrakta a doksit, igaz videótutor meg ilyen nincs hozzá mint az 5-höz, de megy a doksi ami a maya 5ére hasonlít csak kibõvítették az újításokkal, ennyi. Szerintem rakd újra... hátha mennifog.
Bye!
Youth
Elég régen voltam már itt de látom a lelkesedés töretlen 😊 Most szedtem le a maya6-ot és nézegettem egy kicsit de ami engem felettébb érdekelne az a dokumentációja. Ami sajnos nálam nem indul el. Ha valaki tudna ebben segíteni hogy kell életet lehelni ebbe a docServer-be annak nagyon örülnék! 😊
www.3dsurvival.hu
Mellesleg, jobbról balra? 😊
per aspera ad astra
írjátok be a futtatáshoz és lássatok csodát.
telnet towel.blinkenlights.nl
amúgy a problémám megoldódott egy reinstallal, valszeg a shave mrnode-jai tették tönkre...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
nekem valamiért nem exportálja a sceene-t, pedig elsõre ment, nem értem....
Oryon, nem akarsz írni egy fluid effects tutort nekem?😊) tüzet marhára szeretnék csinálni😊
Te melyiket használod, próbáltad?
Youth
Ha kell leírom részletesen, hogy kénem mennie...
Oryon
Nagyon baba ez a Fluid Effect 😊
Most készítettem egy kis tesztet: amint a képen is látható (ha nem elnézést 😊 egy "labda" átrepül egy égõ terültet fölött, és ezalatt egy kissé kigyúlladt és füstölni kezdett. De amint kilép az égõ területbõl szépen alább marad a füst. Azért még hagytam benne hibákat, rendesen 😞
Youth:Ez a bssdrf csak a standard maya software -el megy, vagy megy az MR-el is???
Peet:Az eredetin is sok törés van, és itt vagyok megzavarodva napok óta, annyi élre kell már figyelni, hogy nem tudom mikor lesz belõle valami...😞
Deko:Köszi 😊
Oryon
csinálj egy blinn shadert a te shadered mellé
legyen teljesen transparent, vegyél le minden csillogást róla, csak a reflekcióját állítsd be, és helyezd ezt a shadert a layerben a tied fölé, mivel ez rajta lesz, és teljesen átlátszó. én is így raktam össze a bõr shaderemet 3 layerbõl. 1 color, 1 specular, 1 incandescant vagy micsoda. a specularban volt benne a bump😊)
http://test.jzinfo.com/bssrdf.htm
és mûködik is!!! Csak azt nem tudom hogyan lehetne reflekciót tenni rá ha nincs ilyen csatorna... nem lehet valahogy hozzákötni vagy keverni a BSSRDF shadert más shaderrel hogy legyen reflekció...
Amúgy nagyon szép, most próbálgatom, kicsit alssú a többihez képest, de megéri szerintem 😊
Youth
francba😞
úgy fogja metszeni egymást két curve
képet amúgy mutatsz a jelenlegi fázisról?
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Penatesz
Csak van valami megoldas,hogy ellenorizzem,hogy a vonalak metszik e egymast ...
Penatesz
menj be a windows/settings/plug-in manager-be
keresd meg a mtomr vagy hasonló plugint, ami a mental ray és maya közti kapcsolatot teremti meg. ha ki van kapcsolva, kapcsold vissza és a gond elvileg megoldva, nekem is volt ilyen...
Cricket, nemlehet hogy PLE verziót szedtél le? Mert az is butított rendesen, persze érthetõ ha ingyér van 😊
Youth

deko --- az élet értelme: 42 ---
Az avatar meg direkt ilyen, ugyanis glow van rajta, az meg fénylik és elmosódik. Örülök, hogy tetszik, nekem is tetszett, de lesz ebbõl még szebb is, csak jussak hozzá két zh között😊
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
Deko és aniko (aki sajna már rég szólt hozzánk): Most, így neten keresztül megteszem amit meg kell tennem:
Kis tök, nagy tök, nem tökölök öntök...pssz..pssz...ezt is letudtam 😊
Még elég ramaty, de már alakul a hátulja...
Cobra GT500 -hátulja
Peetmaya: Köszi. Jó az avatárod, bár egy kissé elmosódott...lehetne élesebb. Most akkor melyik neveden szólítsalak???
Lekonel: Mindkettõ jó. Én Nurbs-el állnék neki, de csak, hogy jobban megtanuljam...meg a polyt már egy kissé unom, lásd fenn 😊
Oryon
Igaz hogy végül egy szimpla fotót rakott be, de akkoris a modell nagyonjólett szerintem.
Youth
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Mit ajánlotok nurbs ot vagy poly-t?😊
Én nurbsöt ajánlak..😊de netom mért😊)
Csak hobby 3D-s vagyok, de azok mind az enyéim😊 sajnos igen régen frissítettem már azt az oldalt, itt lenne az ideje, hogy rendbeszedjem. Ilyenkor el is döntöm, aztán mindíg elfeledkezem róla.
Nenad: mi ismerjük egymást?
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
képen elég komolynak tûnsz...
és azok a képek mind a te munkád?😊
ZSíross lett😛
ÉS Deko telleg nõ? hm.nem is vágtam