Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
asszem kipróbálom ezt a displacement mapot
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
DC:
dinomedia.no-ip.org
graffixlab.no-ip.org
Peet: a híd vagy torony vagy mi a neve, azt próbálgatom... képet nem tudok mutanti mert ezek csak próbálgatások... pár tégla a falon ennyi, de ha lesz valami érdekes megmutatom.
Youth

Penatesz
R:128
G:128
B:128
Esetleg máskéne hogy legyen?
Youth
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
MR-el is meglehet ugye?
nem memória igényes picit???
skacok, a custom mr shaderekkel hogy lehet okoskodni?
tehát azt mondom, hogy nem maya-s blinnt akarok csinálni, hanem egy MR blinnt és az alá pakolom be a cuccaimat... vagy phong vagy lambert vagy valami egyéb mókás dolog, pl skin shader😊))
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Amúgy nem találok practical guide.pdf-t dc-n sem... Mekkora a mérete?
Youth
ez a custom shaders nemigazan szukseges, csak ha mindenkeppen el akarod kuloniteni oket, bemasolhatod a tobbi koze is. (en ugy csinaltam)
http://www.jozvex.com/tutorials/shaders.html
Youth
Ezt a képet Michel Roger honlapán találtam:
http://mr2k.3dvf.net/graph/in_progress/etudes_tete/image66.jpg
A modellt mayaban modelelzte, majd kimentette a modellt OBJ formátumban és Zbrushban csinált nekijjje displacementet majd a displacement mapot kimentette és XSI-ben rakta rá (16 bit)
Egy másik kép:
http://mr2k.3dvf.net/graph/in_progress/etudes_tete/beta_test_00.jpg
mayaban csak a rendermannal lehet hasonló eredményt elérni? MR-el nem?
Youth
A semat kovetve megadod az ket utvonalat..
A többi okés. Ez tûnt fel egyedül 😊
Youth
Persze, de lehet nem fehérre, hanem feketére kell...Inverse-be megy 😞
De te is segíthetnél.
Hasonlítsd már össze légyszi az eredeti és a CG mustnag hátulját és jelöld be a hibát, köszi.
Oryon
Hogyan kell bekapcsolni a MR shaderket? mert nincs most egyse, formázás után, valami maya.env vagy mit kellett átírni asszem...
Elõre is köszi!
Youth
Hmm... ez jónak tûnik! Mert akkor fülnél meg néhány helnyél megfestem pirosas-ra a mapot a többi részen meg fehérre és akkor csak ot lesz sss, ugye?
Köszi a segítséget!
Youth
Render global setting > Mental ray > Translation > Progress messages
Tök fasza! mindig írja hány százaléknál tart, akár photon lövöldözésben, akár kép leszámításában 😊)
Youth
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
(mivel nem annyi fotont lo ki amennyi be van allitva hanme annyit akar gyujteni, tehat pl 5000 fotohoz is kilohtesz 100milla fotont ha az nem er feluletet) Es ilyenkor szol mi a szitu. Bar lehet ez esetben csak be van allitva hogy irja kifele, csekkold le.
http://www.onnovanbraam.com/index.php?m=blueprints&g=cars
http://gal.mvc.ru/gallery/pictures/archit/1.html
Oryon
Szvsz ha elég jól belövöd, akkor nem rosz...neked mi a problémád vele???
Ha gondolod megnézem a Fluid effects-eset is, de szerintem abból nehezebb tûzet csinálni és tovább is rendereli, persze lehet szebb...
Gyraph:szép az oldal. Ízléses. Egy apró észrevétel, a vonalak lehetnének mosottabbak, mert így nagyon pixeles és akkor ok 😊
Ahogy elnéztem a 45 és 90 fok mellett te más szöget is beraktál...a legtöbb weboldal csak 45 és ennek egész számú töbszöröseibõl építkezik...persze lehet te épp a "hagyományokat" akarod megtörni, mert akkor ok.
Oryon
Szvsz lehet képel "irányítani" és színesíteni az MR_Sub_Scattering -el.
Persze ezek nem a legjobb példák, de hátha segítenek Youth 😛.
A legtávolabbi sima Skin1. A középsõ Színes Ramp-os. A legközelebbi meg Checker-es.
A rámpát és az 'Ellenörzõt' Planar Project-áltam fölülrõl a maguk kockájára, és minden kockához egy omni/point light tartozik, melyek Shadows/RayTracing-et szórnak.
A Rámpás színezi, míg a Checker az sss helyét szabja meg...
Pl. nem értem miért szemcsés a dobozkák teteje ill. miért nincs összangban az oldallakkal...és a Checker miért fordítva müködik...(ahol fekete ott él a hatás Grrr...de legalább megy 😊
Én amondó vagyok: SSS,Gi, FG + stb. CSAK akkor ha fotóreál. KÉPET akarsz!!! Ha anim kell, akkor FAKE. Legalábbis én így gondolom. Nincs erõmûvem kiszámolni minden képre a 10-100-1000perces renderidõt, és mivel a videón kevésbé látszik az eredménye, nem szenvednék...
Persze egy álló kép az más....
Youth😄e mint írtam MR SUB SURFACE SCATTERING!!! Nem BSSRDF!!! Az MR-es megy???
Kép az igazi Mustang hátuljáról, hátha segít nektek kideríteni hol a hiba...
mustang1967.jpg
Oryon
Leszedtem egy scenet és amikor renderel az output winwow kiírja hány százaléknál tart a render (MR)
JOB 0.5 progr: 0.8% photon emission on youth.5
JOB 0.3 progr: 1.6% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 2.4% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 3.3% photon emission on youth.4
JOB 0.5 progr: 4.1% photon emission on youth.5
JOB 0.3 progr: 4.9% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 5.7% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 6.6% photon emission on youth.4
JOB 0.5 progr: 7.4% photon emission on youth.5
JOB 0.3 progr: 8.2% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 9.0% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 9.9% photon emission on youth.4
JOB 0.5 progr: 10.7% photon emission on youth.5
JOB 0.3 progr: 11.5% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 12.3% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 13.2% photon emission on youth.4
JOB 0.5 progr: 14.0% photon emission on youth.5
JOB 0.3 progr: 14.8% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 15.7% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 16.5% photon emission on youth.4
JOB 0.5 progr: 17.3% photon emission on youth.5
JOB 0.3 progr: 18.1% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 19.0% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 19.8% photon emission on youth.4
JOB 0.5 progr: 20.6% photon emission on youth.5
JOB 0.3 progr: 21.4% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 22.3% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 23.1% photon emission on youth.4
JOB 0.3 progr: 23.9% photon emission on youth.3
JOB 0.5 progr: 24.7% photon emission on youth.5
JOB 0.5 progr: 25.6% photon emission on youth.5
JOB 0.2 progr: 26.4% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 27.2% photon emission on youth.4
JOB 0.3 progr: 28.0% photon emission on youth.3
JOB 0.5 progr: 28.9% photon emission on youth.5
JOB 0.2 progr: 29.7% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 30.5% photon emission on youth.4
JOB 0.5 progr: 31.4% photon emission on youth.5
JOB 0.2 progr: 32.2% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 33.0% photon emission on youth.4
JOB 0.3 progr: 33.8% photon emission on youth.3
JOB 0.5 progr: 34.7% photon emission on youth.5
JOB 0.2 progr: 35.5% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 36.3% photon emission on youth.4
JOB 0.3 progr: 37.1% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 38.0% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 38.8% photon emission on youth.4
JOB 0.3 progr: 39.6% photon emission on youth.3
stb, stb 😊))
Hogyan lehet beállítani?
Elõre is köszi!
Youth
Youth
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
http://web.axelero.hu/gyraph/
milyen?
Incendascentbe bekötsz egy rampet, pirosas szín, facing ratio-t kötsz hozzá vagy ilyesmi (nem emléxem a tutorra), és ez be egy layered shaderbe, ez pirosas színt fog adni a bõrnek, de ennek lehet ramp helyett mapot festeni, és így elérheted, hogy az orr és fül pirosabb legyen. specular is külön shaderbe, a colormapnak adsz egy kis translucency-t szintén pirosas map-el, és innentõl kezdve komolyabb shader csak akkor kell, ha fotorealt akarsz, bár ez már félig az, mert jó color bump diffuse és specular mappal már szinte profi...
www.3dsurvival.hu
Incandascence és az ambient paraméter erre való! Érdemes velük kísérletezni! 😊
www.3dsurvival.hu
Én egyszerûbb megoldásnak vélem ha már textúrázott emberfejrõl beszélünk azt hogy külön sss-mappot festeni ps-ban. Szerintem sokkal hamarabb vezet eredményre és a renderidõ is gyorsabb lesz. Animnál meg lehet nem is látszik majd anyira hogy érdemes lenne túl sok idõt rászánni a kísérletezésre nemigaz?
www.3dsurvival.hu