Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
mutathatsz kevésbé érdekeset is, érdekel😊
asszem kipróbálom ezt a displacement mapot

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

youth
Megszûnt? 😞(

DC:
dinomedia.no-ip.org
graffixlab.no-ip.org

Peet: a híd vagy torony vagy mi a neve, azt próbálgatom... képet nem tudok mutanti mert ezek csak próbálgatások... pár tégla a falon ennyi, de ha lesz valami érdekes megmutatom.

Youth

Boba
Lekoneltõl kaptam asszem címet, de sajna az az oldal megszûnt. Pedíg én is leakartam volna még tölteni a piros szerveren lévõ videókat😞

Penatesz
korabban volt olyan oldal,ahonnan le tudtam tolteni gnomon videokat,de elkevertem a cimet es nem talalom,dc-n pedig nem talalok olyan hubot akiktol tudnek letolteni ilyet segitseg

Penatesz

Peetmaya
Yoputh micsoda?
képet muti!

youth
Nos, beraktam displacement-hez egy mapot ami szürge és a fehér részek amiket ráfestettem kiemelkednek, eddig ez oké, de a szürke rész is kiemelkedik, tehát úgy néz ki mintha az épület falai szétmennének a normálvektorok irányába... Lehet hogy nem pont 50 %-os szürke a map?
R:128
G:128
B:128

Esetleg máskéne hogy legyen?

Youth

youth
Már megtaláltam köszi!

Amúgy már mûködik MR-el szépen a displacement...

Youth

Sound
youth, ilyet keress hasonló helyen.

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

Sound
nem azé mer' XSI-t használok, de ott egy gramm mayát nem látok😊 Ellenben nagyon odabax 😛

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

Peetmaya
Ez nagyon jó ez a displacement!
MR-el is meglehet ugye?
nem memória igényes picit???

Peetmaya
ja és az mr-hez shadert programozni se volna hülyeség...

Peetmaya
huhh de pörög ez a fórum😊))
skacok, a custom mr shaderekkel hogy lehet okoskodni?
tehát azt mondom, hogy nem maya-s blinnt akarok csinálni, hanem egy MR blinnt és az alá pakolom be a cuccaimat... vagy phong vagy lambert vagy valami egyéb mókás dolog, pl skin shader😊))

youth
Ez nagyon jó!!! Még énis értem 😊))

Youth

youth
Nagyon köszi!

Youth

felloktem a lighwavet, megnezeni az fprimet.. hihetetlen hasznos a cucc, behalas jo szerko. Kene minden program ala egy ilyen...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

felteszem...

youth
Ne magyarázkodj 😄DDD

Amúgy nem találok practical guide.pdf-t dc-n sem... Mekkora a mérete?

Youth

ugy ertem az enviromenmt variable a windowzban a masik az kell 😊

youth
megy mr-el is. benne van a lepesrol lepesre guide a "practical guide.pdf" ben.

ez a custom shaders nemigazan szukseges, csak ha mindenkeppen el akarod kuloniteni oket, bemasolhatod a tobbi koze is. (en ugy csinaltam)

youth
Közben megtaláltam neten az MR shader behozása... ha valakinek kell:

http://www.jozvex.com/tutorials/shaders.html

Youth

youth
Oké köszi!

Ezt a képet Michel Roger honlapán találtam:
http://mr2k.3dvf.net/graph/in_progress/etudes_tete/image66.jpg
A modellt mayaban modelelzte, majd kimentette a modellt OBJ formátumban és Zbrushban csinált nekijjje displacementet majd a displacement mapot kimentette és XSI-ben rakta rá (16 bit)
Egy másik kép:
http://mr2k.3dvf.net/graph/in_progress/etudes_tete/beta_test_00.jpg
mayaban csak a rendermannal lehet hasonló eredményt elérni? MR-el nem?

Youth

ha megnezed a mental ray config filejat benne vannak azok amik alapbol benne vannak, azutan egyertelmu lesz.
A semat kovetve megadod az ket utvonalat..

youth
Ott bal alul valamiért olyan hülyén gyûrõdik a mesh, aztán a lámpa szélei nem olyan éles szöget zárnak be, mármint érted... A fotón a lámpa hosszú és vékonynak tûnik de itt vastag, tömzsi és a végein túlságosan kiáll az a háromszög vagy mi 😊 persze lehet hogy optikai csalódás, lehet tényleg jók az arányok...
A többi okés. Ez tûnt fel egyedül 😊

Youth

oryon
Örülök, hogy nem hibába járok ide 😊
Persze, de lehet nem fehérre, hanem feketére kell...Inverse-be megy 😞

De te is segíthetnél.
Hasonlítsd már össze légyszi az eredeti és a CG mustnag hátulját és jelöld be a hibát, köszi.

Oryon

youth
Ja mégvalami!
Hogyan kell bekapcsolni a MR shaderket? mert nincs most egyse, formázás után, valami maya.env vagy mit kellett átírni asszem...
Elõre is köszi!

Youth

youth
Oryon!

Hmm... ez jónak tûnik! Mert akkor fülnél meg néhány helnyél megfestem pirosas-ra a mapot a többi részen meg fehérre és akkor csak ot lesz sss, ugye?

Köszi a segítséget!

Youth

youth
Na rájöttem mit állított be a gyerek:
Render global setting > Mental ray > Translation > Progress messages

Tök fasza! mindig írja hány százaléknál tart, akár photon lövöldözésben, akár kép leszámításában 😊)

Youth

gyraph
Koszonom igyekeztem! A szogek persze szandekossak, de azert szerencsere mar sokfele torgelik a hagyomanyokat. Az auto sajnos nem CG. Az egyetlen auto amit csinaltam az a Jaguar, ami volt itt a topicba, bar mar hozza se nyultam 1honapja, mert nincs idom. Nyomom 1000L a Gnomon videokat, na meg elkezdtem lemodellezni a hangfalrendszeremet. Az oldalon szepitek meg, de azert orulok, hogy van akinek tetszik. Kosz!

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

youth: a problema oka alltalaban az, hogy mr fotonokat lo ki es x foton utans szol hogy az nem ert surfacet, (ha szol)
(mivel nem annyi fotont lo ki amennyi be van allitva hanme annyit akar gyujteni, tehat pl 5000 fotohoz is kilohtesz 100milla fotont ha az nem er feluletet) Es ilyenkor szol mi a szitu. Bar lehet ez esetben csak be van allitva hogy irja kifele, csekkold le.

oryon
Próbáld ezeket, hátha:
http://www.onnovanbraam.com/index.php?m=blueprints&g=cars
http://gal.mvc.ru/gallery/pictures/archit/1.html

Oryon

oryon
Remélem az az autó nem az egyik CG munkád, mert akkor lebabázom 😊

Oryon

oryon
Peet: persze rendereltem. Azt láthatod lent is 😊
Szvsz ha elég jól belövöd, akkor nem rosz...neked mi a problémád vele???
Ha gondolod megnézem a Fluid effects-eset is, de szerintem abból nehezebb tûzet csinálni és tovább is rendereli, persze lehet szebb...

Gyraph:szép az oldal. Ízléses. Egy apró észrevétel, a vonalak lehetnének mosottabbak, mert így nagyon pixeles és akkor ok 😊
Ahogy elnéztem a 45 és 90 fok mellett te más szöget is beraktál...a legtöbb weboldal csak 45 és ennek egész számú töbszöröseibõl építkezik...persze lehet te épp a "hagyományokat" akarod megtörni, mert akkor ok.

Oryon

Penatesz

Ismer valaki olyan helyet,ahol mobiltelefonos blueprintseket tudnek letolteni?

Penatesz

oryon

Szvsz lehet képel "irányítani" és színesíteni az MR_Sub_Scattering -el.
Persze ezek nem a legjobb példák, de hátha segítenek Youth 😛.
A legtávolabbi sima Skin1. A középsõ Színes Ramp-os. A legközelebbi meg Checker-es.
A rámpát és az 'Ellenörzõt' Planar Project-áltam fölülrõl a maguk kockájára, és minden kockához egy omni/point light tartozik, melyek Shadows/RayTracing-et szórnak.
A Rámpás színezi, míg a Checker az sss helyét szabja meg...
Pl. nem értem miért szemcsés a dobozkák teteje ill. miért nincs összangban az oldallakkal...és a Checker miért fordítva müködik...(ahol fekete ott él a hatás Grrr...de legalább megy 😊

Én amondó vagyok: SSS,Gi, FG + stb. CSAK akkor ha fotóreál. KÉPET akarsz!!! Ha anim kell, akkor FAKE. Legalábbis én így gondolom. Nincs erõmûvem kiszámolni minden képre a 10-100-1000perces renderidõt, és mivel a videón kevésbé látszik az eredménye, nem szenvednék...
Persze egy álló kép az más....

Youth😄e mint írtam MR SUB SURFACE SCATTERING!!! Nem BSSRDF!!! Az MR-es megy???

Kép az igazi Mustang hátuljáról, hátha segít nektek kideríteni hol a hiba...
mustang1967.jpg

Oryon

youth
Na egy skin shader teszt:

Nagyon gagyi még, de elkezdtem próbálkozni 😊)

Youth

youth
Hi!

Leszedtem egy scenet és amikor renderel az output winwow kiírja hány százaléknál tart a render (MR)

JOB 0.5 progr: 0.8% photon emission on youth.5
JOB 0.3 progr: 1.6% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 2.4% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 3.3% photon emission on youth.4
JOB 0.5 progr: 4.1% photon emission on youth.5
JOB 0.3 progr: 4.9% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 5.7% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 6.6% photon emission on youth.4
JOB 0.5 progr: 7.4% photon emission on youth.5
JOB 0.3 progr: 8.2% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 9.0% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 9.9% photon emission on youth.4
JOB 0.5 progr: 10.7% photon emission on youth.5
JOB 0.3 progr: 11.5% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 12.3% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 13.2% photon emission on youth.4
JOB 0.5 progr: 14.0% photon emission on youth.5
JOB 0.3 progr: 14.8% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 15.7% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 16.5% photon emission on youth.4
JOB 0.5 progr: 17.3% photon emission on youth.5
JOB 0.3 progr: 18.1% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 19.0% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 19.8% photon emission on youth.4
JOB 0.5 progr: 20.6% photon emission on youth.5
JOB 0.3 progr: 21.4% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 22.3% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 23.1% photon emission on youth.4
JOB 0.3 progr: 23.9% photon emission on youth.3
JOB 0.5 progr: 24.7% photon emission on youth.5
JOB 0.5 progr: 25.6% photon emission on youth.5
JOB 0.2 progr: 26.4% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 27.2% photon emission on youth.4
JOB 0.3 progr: 28.0% photon emission on youth.3
JOB 0.5 progr: 28.9% photon emission on youth.5
JOB 0.2 progr: 29.7% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 30.5% photon emission on youth.4
JOB 0.5 progr: 31.4% photon emission on youth.5
JOB 0.2 progr: 32.2% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 33.0% photon emission on youth.4
JOB 0.3 progr: 33.8% photon emission on youth.3
JOB 0.5 progr: 34.7% photon emission on youth.5
JOB 0.2 progr: 35.5% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 36.3% photon emission on youth.4
JOB 0.3 progr: 37.1% photon emission on youth.3
JOB 0.2 progr: 38.0% photon emission on youth.2
JOB 0.4 progr: 38.8% photon emission on youth.4
JOB 0.3 progr: 39.6% photon emission on youth.3

stb, stb 😊))

Hogyan lehet beállítani?
Elõre is köszi!

Youth

youth
Nemsokára csinálok egy skin shader tesztet és akkor majd kiderül mi kell hogykell, nemcsak elméletben hanem gyakorlatban is...

Youth

gyraph
a link persze: erre

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

gyraph
Lattam mindenkinek van weblapja, gondoltam heggesztek 1et en is. Meg nincs feltoltve semmi, de a design mar korvonalazodik...:
http://web.axelero.hu/gyraph/
milyen?

Peetmaya
Oryon ez a fajta tûzgenerálás a lámáknak és az igényteleneknek való... rendereltél már abból a tûzbõl 1-et? gusztustalan, nekem fluid effects kell, mert az gyönyörû, csak nem tom hogy belõni, úgyhogy ha errõl tudsz tutort akkor szívesen venném, thx😊

Peetmaya
Spotlamp egyet értek veled!
Incendascentbe bekötsz egy rampet, pirosas szín, facing ratio-t kötsz hozzá vagy ilyesmi (nem emléxem a tutorra), és ez be egy layered shaderbe, ez pirosas színt fog adni a bõrnek, de ennek lehet ramp helyett mapot festeni, és így elérheted, hogy az orr és fül pirosabb legyen. specular is külön shaderbe, a colormapnak adsz egy kis translucency-t szintén pirosas map-el, és innentõl kezdve komolyabb shader csak akkor kell, ha fotorealt akarsz, bár ez már félig az, mert jó color bump diffuse és specular mappal már szinte profi...

youth
Atomvillanás? 😄DD HEhehe

Youth

SpotLamp
Egyébként ez nem valami nagy dolog. Max a fülnél és az orrnál kell ilyen trükk. Más testrészeken nem megy át a fény hacsak nincs atomvillanás vagy nem bolémiás a karakter 😄

www.3dsurvival.hu

SpotLamp
Jaj bocsi! Kicsit lemaradtam az egészrõl 😊

Incandascence és az ambient paraméter erre való! Érdemes velük kísérletezni! 😊

www.3dsurvival.hu

youth
Errõl beszélünk. 😊 Én megakarom festeni, de utána? Hova kössem? Érted 😊)

Youth

SpotLamp
Az sss-hez hozzászólva:

Én egyszerûbb megoldásnak vélem ha már textúrázott emberfejrõl beszélünk azt hogy külön sss-mappot festeni ps-ban. Szerintem sokkal hamarabb vezet eredményre és a renderidõ is gyorsabb lesz. Animnál meg lehet nem is látszik majd anyira hogy érdemes lenne túl sok idõt rászánni a kísérletezésre nemigaz?

www.3dsurvival.hu

youth
Hát én próbákoztam mappal BSSRDF-fel, de lese szart 😊)

Szóval:
Próbálj csinálni egy sima rózsaszín testet amire rákötsz egy mapot az sss-hez (maxban sss deep) és akkor azt kéne hogy lásd hogy a világos helyen erõsebb az sss, sötétnél haloványka 😊

Ha ez megvan már nyert ügyünk van 😊

Youth