Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Nagyon szép!!
Hogy tervezed? Gömbölyíted majd az egészet vagy marad így?

Youth

oryon
Davidka:Köszi.

Youth: Gondoltam, de azért linkeltem az eredetit, hátha onnan lerí...de lehet, hogy én nézegedtem már túl sok ideje és már fel sem tünik, hogy a Króm lökhárító nélkül hülyén néz ki 😊))))

Peet: Megnéztem a Particle VS Paint Effect For Fire, de sehogy sem tudtam a PFX-bõl valami Particle-t akár megközelítõ eredményt kihozni!?
Szvsz a Particle Fire a jobb választás tûzre, de füstnek mellé egy PFX-etm tennék, így kiegészítik egymást...No és ha megspékeled még egy színátmenetes MultiCount Sneak csíkocskákkal már egészen tábortûz hangulata lesz a dolognak.
Persze igazad van, hogy igénytelen dolog egy kattintással (elõre beállított paraméterekkel) Particle Effects/Fire-t csinálni, de mivel olyan összetett, hogy ehhez még hasonlót sem tudnék összerakni, így kézenfekvõ, hogy klikk erre és módosítsam a paramétereket...így egyszerû összetett fire-t csinálni és mégis egyedi, mert a paraméteteket te állíthatod be...persze ha valaki csinál egy szép PFX Fire Tutorialt, akkor átgondolom az egészet 😊)))))

-Peet türelmetlenül várom a Cloth folytatást 😊)))) Úgyhogy ne rémisztgess!!! A másik tutort is 😊

-Az e-mail címem jól írtam, de hátha: [email protected]
(nincs ICQ-m, tudod 56K és havi csak 20 óra....)

-A kocsi persze külön Subdiv-ekbõl fog állni, DE már most külön darabokban van!!! Szerintem eléggé lehet is látni 😊))))

Oryon

youth
Pont ez a lényeg hogy lekerekíti... Szerintem nagyon jó, megkíméli az embert a modellezéstõl... Egy kézre pl nem fogsz erezetet modellezni. Ott a displacement, de nem erõlködök, ha nem tetszik használj mást.

Youth

oryon
Elnézést kérek Culram-tól: a totál kezdõt nem rád értettem, hanem úgy általánosságban beszéltem, hogy kinek ajánlanám a PLE-t. Egyértelmû, hogy neked NEM 😊)))
Szal mégegyszer bocs, ha magadra értetted.

-De utálom az ilyen helyzeteket, UTÁLOK nézeteltérést kelteni 😞

Oryon

Peetmaya
Basszus, valahogy ezt a hülye cloth simulationt meg kell oldanom, de nem tom hogyan... A cloth plugin nem tetszik, mert nem olyan szép az eredménye, a particle meg hm.... franc egye meg...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
Én polyból indulnék el. Kocka, bevellel lekerekítem az éleket, mindet egyszerre, így a sarkok is okék, aztán smootholom az egyes oldalakat, és extrude-al behúznék lyukakat oda, ahova kell, majd smooth az egészre és kész a hi-poly kocka😊

Peetmaya
Oryon rossz az e-mail cím amit megadtál. ICQ-d van?

Davidka
aha, kösz. amúgy már megoldottam, amit akartam, de azért megkérdem:
Ha akarok csinálni egy dobókockát, akkor azt hogy csináljam? Akarok egy lekerekített kockát és bele kis kör alakú mélyedéseket.

Peetmaya
Oryon, akkor errõl fogok csinálni egy tutort, és mindenki meg tudja tanulni, egyszerû amúgy, csak lenne rá idõm😊))
Az autóval nagyon szépen haladsz, csak így tovább! Amúgy a végsõ modell nem egy sub-d test lesz ugye? Úgyértem szét fogod darabolni nemde?

Dekó, egy kis nem anatómiai vélemény:
Gondolom ez a kapun lesz, lehetnének rajta ilyen lógó bizbaszok, csontok, bõrdarabok, szögek stb. A koponyáknak lehetnének fogai, persze nem humanoid, hanem valami hegyes éles, és nem kell sok, csak 1-2 pár. Picit részletezd mindenütt a modelld, ha mást nem, akkor smooth és sculpt.

Culram, privát ment.

Davidka, ha kockát akarsz kerekíteni akkor vagy poly-sub-d, vagy csinálj NURBS gömböt😊) NURBS kockával te sok mindent nem fogsz kezdeni.

Youth, a displacementnél ha soft/hard edge-et adsz a saroknak, akkor úgy lekerekíti, hogy odarak egy félkörívet, nézz meg egy rendert, nagyon csúnyán csinálja...
Én lehet displacement helyett megmaradok a hipoly modellnél és a jó bump mapnél😊

deko
köszi, hogy a hibákra figyeltetek/figyelmeztettetek, meg vallom õszintén ez nem emberi koponya lesz, csak abból indultam ki. szóval egy "alienes" képhez készül, és már jócskán túl járok a "humán" modell részen:

Barcsay könyvébõl tanultam én is az anatómiai mûvészetet, rongyá szaggatva tanulmányoztam😊))

deko --- az élet értelme: 42 ---

Boba
Üdv dekó, ennyi idõ alatt ez marha jó! Remélem elfogadsz olyantól is kritikát, aki ennyit sem tud😊
Nahszóval, elõvettem egy anatómia könyvet és azalapján ami hibát eddíg láttam:
a száj feletti rész homorú, a szem alatti csont beljebb van mitn a szem feletti, a járomív alatti bemélyedést se felejtsd ki, az állcsúcs-nál kis fordított V alakzat esetleg jól nézhet ki, a járomívnéla lapos csontléc nem áll ennyire ki, inkább hátrafelé, és szépen elkeskenyedik.

De mint mondtam, ennyi idõ alatt szerintem marhára jó! (ui: ha gondolod fotózhatok be pár képet a Barcsay és SZunyoghy anatómia könyvbõl a fejcsontról, ha akarod... bár ezeket sztem megtalálod neten is.)

vagy a divxfixet, es hasznald a rebuild indexet.

szia deko, az arcsont nagyon-nagyon kiugrik,es hianyzik egy resze ami a majdnem a fulig fut es talalkozik az also alkapocs-csontal. vagyis ha jol latom ott van csak nagyon hamar lehajlik. (a valosagban egy rezsutos egyenes)egyebkent meg tok JO!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

deko
tegnap elõtt modellezgettem, pesze itt még nincs vastagsága a modellnek csak "felület", de gondoltam véleményezésre beszúrom nektek:

youth
Töéts le egy a www.divx.com -ról a legujabb ingyenes DivX-et és annak a playere lejátsz félkész videót is

Youth

Penatesz
El tudna nekem kuldeni valaki a gnomon Nurbs III-hoz tartozo es a polygons II-hoz tartozo mb-ket? Tovabba tudom,hogy nem ide tartozik,de zavar,hogy nem tudok belenezni a DC-s letoltes kozben az avikba(az Avi Preview szart sem er)nincs valakinek olyan player-e,amivel a felkesz avikba bele tudnek kukalni?
vagy privi vagy [email protected] elore is kosz!

Penatesz

he az jo, nem is tudtem mentalnak is van valami ilyesfele funkcioja.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Így már OK. Csa azthittem az ott hiba... de nem 😊)

Youth

youth
Nenad!
Aldaryn megoldotta a dolgot. Rá kell menni arra hogy soften/hardnen és belõni, így a sarkoknál nem csúszik szét a test a displacement miatt...

Youth

Szoval valaki uv set copyzásban....? :o)
Davidka
Oryon nagyon király az oldalad!

Davidka
Még azt szeretném kérdeni, hogy itt ki mennyi ideje foglalkozik a mayával? Mert nézegetem a képeket amiket betûztetek és nagyon király mind!!!

Davidka
Hi,

Nemrég ismerkettem meg ezzel a progival (kb 2,5 hete) és nagyon megteccett. Lenne is 1-2 kérdésem.
1.) Saját textúrákat hogyan bírok rávinni 1 tárgyra?
2.) Le akarom valaminek a felületés simsítani, de az egy NURBS kocka, akkor hogyan tudom megcsinálni?? Természetesen az egészet egyenletesen (a Polygonnál meg tudom csinálni).

Boba
Az összes nincs😞 csak a zöld szerveres... a pirosat kb 1 hete akartam leszedni, de mire leszedtem volna megszûnt az oldal... ohh, a hülye lustaságom, hogy eddíg vártam vele😞((

Boba: Meg van az összes Gnomon video? Mert nekem hiányzik egy pár. Jó lenne beszerezni az összeset. Amin oldal fent volt megszünt.

elöször amiröl akarom, aztán amire másolom, ugy csináltam, de az a gáz, hogy az eredeit uv set is felül irja :o(
szinte már mindent probáltam, de valahogy tuti meg lehet, lightwave ben lehet , mert ott már csináltam, de ez most maya ban kéne és nem hiszem hogy ne lehetne megcsinálni, már sokat szivtam vele nagyon :o(
Boba
Próbáltad más sorrendben kijelölni az objecteket? Mingyá megnézem énis, pontosan hogyan kell... az egyik gnomon videóban csinálja az ürge, meglesem hogyan.

ezzel csak az a gond, hogy az eredeti set et irja felül, nem pedig a létrehozott uj üres set be pakolja be, még akkor is ha a textura editorban az üres set van beállitva
Boba
poligons menü, transfer(itt beállítod, hogy uv, persze)... ez elvben erre szolgál.

Sziasztok
Nagy segitségre volna szükségem, van 2 teljesen ugyan olyan testem különbözö uv set el, hogy tudom azt megcsinálni, hogy az egyik uv set jét átmásolni a máskra, ugy hogy a másikon megmaradjon az eredeti is és második set nek pedig a másolt legyen rajta. köszi elöre is a helpet
deko
Amit még hozzáfûznék a Maya PLE verzióhoz (a vízjel mellett), hogy egyedi *.mp kiterjesztéssel ment, így nem használható a valós platformon😞
amúgy nem próbáltam még ki csak a "Maya a 3D világa" kiadványban olvastam, amit szépen megvettem😊.
A rege arról szól, hogy *mb és *ma scene-t megnyit elvileg, csak a kimenõ file-ok ilyen belsõ "tanonc" *.mp formátumuak.

Thanks Oryon & Boba. Hát totális kezdõ vagyok Maya-ban, a MAX-ban pedig csak kezdõ. De megteszek mindet tõlem telhetõt. Az artistpubon lévõ dolgaim a lehetõ legjobb minõség amit magamból ki tudtm hozni - eddig.

De nagyon köszönöm, nagyon jól esett. Ez inspirálja az embert.

Boba
Culram-ot láttam artistpub-on asszem... Én semmiképp nem neveztném totális kezdõnek. Vagy ha igen, szeretnék én is olyan kezdõ lenni😊

Üdv itt is! Sajnos én nem vagyok Debrecen közelõ... onnan max 300-350km-re vagyok.

oryon
Hi.
A különbség egetverõ 😊))
A PLE minden renderelt képre vízjelet rak...(a régebbi változat még minden viewportra is 😊
Asszem max 1024X768-as renderelt a kép.
Hiányzik belõle egy csomó alap és extra dolog.

Szal ahogyan írtad teljesen butított, de ha legális szoftver kell és totál kezdõ vagy... akkor ajánlom.
Én nem vagyok a PLE ellen. Persze nem egy nagy szám, de rendes dolog az Alias-tól, hogy van egy ilyen legális oktató csomagja is és nem egy 30 napos demo-t ad ki...

Oryon

Hi. Van itt valaki debreceni és van Maya 5.x-e valahol eldugva? Mert ha igen dobjon egy privit, és találkozunk valahol, mert nekem nagyon kell a Maya.

A Maya 5.0 Personal Learning Edition miben különbözik a normalis Maya-tól?
Minden megvan benne vagy tele van korlátozásokkal?
THX.

oryon

Itt egy másik kép a "gyûrõdésrõl". Az egy "kidudorodás" melynek folytatása lesz a króm-lökhárító...még mindig rossz a kidolgozása???
A lámpán javítottam, remélem most már ok.
Van egy sanda gyanum, hogy a lámpatest lyuka négyszögletes és csak a tényleges lámpatest és a króm szegélye ilyen dizájnos, háromszög-es, szal értitek...ki tudja milyen a lámpa helye a kaszniban?! De mivel a képen sem látszik és CG-ben is takarja majd a lámpa no problem 😊

UI.: A csíkok a képen csak "dizájn" 😊
Valamint most látom megint bennemaradt a képben a Subdiv scriptem, véletlenül 😊)))))
Mostmár az is ok, hála Vgergo-nek (asszem a teljes neve Vass Gergely). Segítségével meg tudtam írni úgy, hogy ha kijelölsz akármennyi polyt és megnyomod az EGYETLEN gombot, akkor mindet átrakja Subdivbe + stb.... Így nem kell minden alkatrésznek külön gomb 😊)))

Köszi a válaszokat Youth és számítok rád és a többiekre is a következõ wipeknél is!
Elvégre mindig KELL a kritika, legalábbis nekem 😊

Oryon

oryon
Olvastátok az interjúját???
Ha jól emléxem csak 3-4 évet max-ozott elõtte, tehát nekünk (akik már 4-5 éves CG-zunk) kb 90perces hiper-REAL animoknál kéne tartanunk...ehejett még mindig "csak" egy egyszerûbb modellezésnél tartok 😊

Peet:ezt részletesen leírnád, akár e-mailben ([email protected])? Megköszönném...

Oryon

Srácok áruljatok el valamit:
Miért nem ilyen arcok csinálnak filmekhez dolgokat...
mert lotr ban is pl. volt olyan rész aminél eza a liam kemp ezerszer szebb mozgást alakitott ki..

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

gyraph
Koszonom a tutort!!! Ez az oldal pedig iszonyat komoly...nem birok betelni vele, gyonyoruek a modellek. 😊

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Peetmaya
Oryon szerintem lehetne világosabb kék a színe, szebb lenne, amúgy meg ha refraction lesz a szaruhártyán, akkor nem látszik majd ilyen káoszosnak a pupilla.
De tök jól lehet majd animálni a pupilláját egy clusterrel😊) kijelölsz néhány vertexet, clusterba teszed, hide-olod a clustert, a scale paraméterét konnektálod egy pupil attribute-hoz, amit a szem groupnak adsz, vagy esetleg az aim lokatornak, aztán connect. Csak játszol a sliderrel és nõ, csökken a pupilla átmérõje😊))
na bocsánat az okoskodással😊

oryon
Sajna már nem találom, de felraktam...
eyetut.zip (~0.8M😎

A This Wonderful Life készítõjének oldalán (Liam Kemp, www.liamkemp.com) van még pár fotó a szebbik nemrõl...még brutálabbak mint a kisfilme, pedig az se kutya 😊

Oryon

gyraph
Megosztanad a tutor cimet? Nagyon tetszik...

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

oryon

Imádom a PS-t.
Tutor alapján elsõ körben ennyire jutottam egy szem-textura próbával - a retina & a pupilla kissé kaotikusra sikeredett, de a tutorban is így volt...
Szvsz egy emberi szem pupillája nem ennyire káoszos : )

Oryon

nemjo 😊 ez nagyon meglatszik ha a tobbi egeszen mas ertekkel bir. szetdobja. A legjobb megoldas talan az ha lekerekited a box eleit, hatha ugy megy.

Peetmaya
Akkor viszont megoldható a sarok úgy, hogy a textúrát ott teljesen feketére fested, csak néhol kis kitüremkedés, és akkor jól fogja kiemelni azt a részt...

<...elég az is, ha Peetnek hívtok😊>

nem fekete az nulla, feher az max, ahogy peetmaya mondja.

Peetmaya
nem úgy mûködik, mint a bump map, hogy fekete az 0 kiemelés, és 1 meg a max kiemelés...?

kockanal nem hiszem, minden masnal egy bizonyos szintig egyuttmarad a test. 90 fok lehet mar tureshataron tul van. Nem akarok hulyseget mondani, de egymas melett levok pixelek es 90 fok a kulonbseg a normalok kozott az sokszor azt jelenthetne hogy a felulet atkuszik onmagan.

youth
De nem lehet beállítani olyan színre hogy ne menjen sehova? 50%-os szürke ezt kéne hogy csinálja nem? vagyis egyhelyben veszteg maradni 😊)

Youth

youth ha meggondolom akkor semmi gond. az oldalak eltolodnak a normalvektorok iranyaba, x egyseggel. Azt viszont nem tudja az engine, hogy az eltolodott reszeknel scale-eljen (hogy osszerjen a ket szelso resz) vagy osszehuzza oket. Ezt jelen pillanatban csak vray tudja ha jol tudom, "keep continuity" opcio.