Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VanBuuren
nah megoldódott :Ð /me jól elvan itt magával :ÐÐÐ

asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2

mihez ?

Boba
Nah, elnézést hogy 3 postot is írok, csak szép lassan derülnek ki a dolgok... akkor mûködik jól a blinn, ha a specular color fekete. Ha fehér, akkor jönnek a furcsa csíkok a tárgyon:/

Boba
Clay-al még jó, de amint kicserélem blinn-re a surface connectiont megint rosz lesz😞 hát passz, pedíg tetszik ez a Prman progi, gyors, marha gyors.

Boba
Megnéztem, és sajna változik. Ugyan úgy rosz lesz😞 Amúgy maga az ensemble shadert lehet jóllehetne használni... de azért mégiscsak blinn lenne a nyerõ. majd megpróbálom a prman-t ujrainstallálni, hátha...

youth
3dluvr akkor ad tárhelyet ha írsz 4 tutort évente? 😊)

Youth

Boba, nem kovetem a forumot, igy nem latam a kepeket sem, de nekem semmi bajom nincs a Blinn shaderrel. Elobb hasznaltam is, proba kedveert lecsereltem az egyik Clayt a shading network-ben, es semmi kulonbseg. RAT 5.5.1 es, bar erosen feladatra specializalt versiot hasznalunk a Pixartol. De erosen ketlenem, hogy pont az egyik legfontosabb shaderrel lenne gond benne. A modell pedig poly volt, tiszta, szep UVval. (es hamarosan a mozikban 😊)))
(Probald ki, hogy epitesz egy Essemblet Clay-el, Ceramic-al, vagy akarmi massal (mind1), amjd kicsereled Blinnre es figyeled valtozik e vmi.)

Youth: hat tutorial az nemtom mikor lesz e, ill ami lesz az nem lesz akkora nagy szam amire vartok, mert kiderult, hogy a 3dluvr sitenak is kell irnom 4 tutorialt evente, es foggalmam sincs mikor tudok idot szakitani ra.

udv: w

lead Lighting TD - Weta Digital www.balazskiss.com

nemtom figyeltetek e, de az uj mayaban levo mental ray (3.3) tamogatja a gpu-val valo renderelst... (igaz asszem csak az uj nv cardal megy)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
off Ildinek 😊
Figyelj!
Szerintem unalmas a normális élet... De Te se mondhatod hogy az a tipikus otthon fõzöl egész nap és mosol órákat a patak mentén háziasszony vagy 😊
hehe 😊)

Youth

deko
off: Mindíg is sejtettem, hogy Józsi és Te Ákos nem vagytok normálisak, mostmár viszont biztosra tudom.

deko --- az élet értelme: 42 ---

Peetmaya
Leonkel nekem megvan, adj mail-t elküldöm a képeket.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Nah hi allz😊
A gnomon organic modellinghez megvan valakinek a szörny fejénke blueprints je??

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Boba
Beza, Rendermanra éhezünk!😊
Ward, Te sem tudod, hogy mi lehet gáz a blin shaderrel PrMan alatt? Nemtudom láttad-e a képeket, de ha nem a lényeg annyi, hogy csíkos lesz a tárgy, és mintha az uv-vel lenne kapcsolatban, mert ha azt mozgatom, akkor a tárgyon a csíkozódás is látszik. Ha egy alapblinn-t húzok egy alap gömbre (poly vagy nurbs mind1) risz lesz a material, csíkos. 5let?

youth
Már te is baszogatsz??? Úúúú... Hazajössz Magyar honba megtalállak!!!! 😄DDD

Közlemény!
A Déli pályaudvar környékén randaríloz egy koldus, kéreget, néha öl is!!!! Vigyázzatok vele, különös ismertetõjele hogyha elordítod magad hogy Józsi, odafordul...

Wuhhahha

A tutor meg készül, a lképeket kimentettem, csak szöveg kéne de punnyadt vagyok tehát MAJD...

Ja és Ward!! Te mikor írod meg a Te saját tutorodat? Ha? 😊)

Youth

ez az Youth, irjad azt a tutorialt, hadd tanuljon az ember 😊)

Hi Boba, bocs a kesoiert. Volt anno egy baratom Boba neven, azert gondoltam, hogy Te lehetsz esetleg hasonlo nevvel.

na bye all

ward

lead Lighting TD - Weta Digital www.balazskiss.com

Aldaryn
De most mér? Komolyan, mit vacakolsz már ennyit vele??!!

per aspera ad astra

gyraph
😄DDDD

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

youth
Wáááá!!! Megöllek!!! 😊)))))

Talán szerdán megcsinálom, ha nem akkor meg hétvégén...

Youth

gyraph
OK! Te se. 😄 De hol kesik a tutor? 😊

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

youth
Jóvanna! Nevegyél komolyan 😊

Youth

gyraph
Ja oke...megtalaltam a topicban. Osszecsomagolom es kuldom.

gyraph
Email cim?

gyraph
😄. Most oszinten mi mirol irhatnank? 😊 Abszolut kezdo szakaszban vagyunk es szerintem vagyunk paran, akik csak kapkodjuk itt neha a fejunket es azt se tudjuk mirol van szo.😊 En azt csinalom jelenleg, hogy szepen megyek vegig az osszes gnomon videon, toltok le tutorokat innen-onnan es minden nap egyre jobban szembesulok vele, hogy milyen kevesset tudok. Plusz nehany ismerosom grafikai studioban dolgozik, es elkuldenek neha egy-egy latvanytervet, hogy csinaljam meg, ha tudom...szerencsere az alap polygon+nurbs modellezessel mar nincs kulonosebb gondom. 😊 Szoval 1szeruen nem hiszem, hogy en itt tudnek barkinek is, barmit is tanitani ezugyben. 😊
Ez a kb.4.5 honap, amiota en 3D-vel foglalkozom az edes keves a tutorhoz.
Viszont ti profibbak! Tutorra fel!!! MOST! 😄

Penatesz
Mivel senki nem mozdult ra,ezert megegyszer felteszem a kerdest,remelve,hogy nem lesztek ennyire passzivak:el tudnatok nekem kuldeni a Gnomon Nurbs III-hoz es a Polygons II-hoz tartozo mb-ket?

Penatesz

youth
Szövetkeztek ellenem??? Szép, mondhatom... 😊) Majd ha lesz kedvem írok. De errõl nem lehet sokmindent írni csakhogy melyik csatornába kötöd és kész... na mindegy.
Ti mikor írtok valamirõl is??? Haa??? Na errõl beszélek 😊)))

Potyek: Sajnálom nincs ötletem 😞( De mintha láttam volna neten ilyen plugint... Hogy csökkenti a polyszámot. Keress rá angolul. Nemtudok többet mondani 😞

Youth

gyraph
Tamogatom az 5letet... 😊

Youth egy tutort irhatnál a displacement rõl😊)

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Arra hogy van két objectem , ugyan olyan material okkal, de különbözö az uv set jük, egyszerre minkét testet "butitani" kb 50 % al, az eredetiknek is meg kéne maradni, de az uv k különbözösége miatt az instance nem jo 😞 és 4 ilyen egyre jobban butitott object kell, szoval jo lenne valamilyen megoldás különben reggelig szedegetem testenként az ugyan olyan edge és vertex eket, mert a páronként tök ugyan olyan nak kell lenniük, szoval jo kis melo lesz :o)
youth
Mondd mire kell hátha tudunk alternatívát...

Youth

Sziasztok
Hogy lehet maya val olyat megcsinálni, hogy van két testem, tök egyformák, egyszerre kéne mindkettön modositani (split edge, vertex) , de a két testen különbözö uv set van, szoval annak meg kéne maradni különbözönek modositás után is :o)
youth
Mert nem jött össze sehogyse a torony darkainál ez. Aztán necsak én tudjam, hanem többen is hát bedobtam okulásként...

Youth

FRenkie
ez klassz, de minek csináltad?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
nagyon zsír

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

youth
Hali!

Aldarynnak köszönhetõen jutottam odaáig hogy most 3 képet publikáljak, DISPLACEMENT!!! mi más??? 😊)
A képek szerintem egyértelmûvé teszik mirõl is van szó, ha nem tessék kérdezni 😊

Youth

Aldaryn
Szerintem freeware-nek szánja,... 😉

Mellesleg jó pár iylen izomszimulációs dologgal futottam már össze, a nagyon profi, filmes karakteranimációban nem ritkaság az ilyen, sõt. 😊

per aspera ad astra

youth
Hali!

CgTalkon olvasgatom a Body topology topicot...
Egy gyerek (stefanoTabacco) ezt írja:

"hi everybody,i really like this topic. it's getting a huge referency for body stuff.
Anyway, in these days, i am writing a very simple muscle deforming plug-in, which it's giving me some satisfaction
expecially for the fact that it is almost as fast as skinning ( it uses skinning, in fact ).
Anyway if somebody likes, i will make it public in a couple of days, just the time to write a couple of pages
on how to use it.

Ciao

Stefano.

P.S.Some test images:
the mesh "follows" the nurbs surfaces"

És a képek:

Meg mégegy csak nagyobb, nem akartam szétbaszni a fórumot...

Jólenne ez a plugin, nemtom ingyenessé tette e...
Felveszem vele a kapcsolatot aztán... szal jólenne... 😊)

Bye!

Youth

Davidka
huhh, köszönöm! sztem el se hiszed mennyit segítettél ezzel!! Még1szer köszönöm!

deko
egy kis infó: Maya 6

deko --- az élet értelme: 42 ---

peet, koszi a privatot megkaptam, mondjuk azert gondold at mit irtal.., ugyanis a ftp cimet es a login passt bedobtad ide nyilvanos forumba, szoval az nem tudja aki nem akarja...
Es a cim meg mindig ott van...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Peetmaya
Oryon küldtem neked mailt, de kaptam mailer daemon-t...
Ez a displacement map okos dolog, ahogy nekem lejött a próbálkozások során a részletesség a map felbontásától függ, tehát olyan részletes, amennyire csak akarod, és viszonylag gyorsan renderelte le... Használható dolog😊
Csak kíváncsi volnék mekkora a memória igénye.
Fluid effects-el lehet nagyon jó tüzet csinálni, meg fogom tanulni, mert nekem gagyi tûz nem kell.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

oryon
Ja és jó tanulást 😊)))

Oryon

oryon
Köszi, ez így témyleg korrekt...akkor ezt is ki lehetne hagyni a modellezésbõl 😊

Oryon

youth
Majd csinálok képeket, csak jólenne már tanulnom is holnapra 😊)

Youth

youth
Nos az attól függ.
Mint kiderült (Aldaryn révén) Mental ray is tud microdisplacement-et csinálni, vagyis a felületet milliónyi polyra bontja és azokat tologatja a normálok mentén el... tehát ez nagyon részletes!!!!

Viszont belehet állítani hogy polygontól fügjön, így a tényleges polykat tologatja el...

A maya software render meg a kettõ között áll egy polyt felbont kb 20-30 polyra és azokat tologatja, tehát rossz minõség, de még mindig jobb mintha nem bontaná fel... Amúgy biztos belehet állítani mennyire bontsa de nem éri el a MR szintjét...

Youth

oryon
pontosabban a hatásának részletessége

Oryon

oryon
Nagyából tudom, hogyan müxik a displacement...
De egy nem világos:
A diplacement részletessége a poly-n lévõ vertexek(edge-kk és face-k) "sûrûségétõl" függ, úgye???

Oryon

youth
Jó erre... Ez valójában egy map, textúra, tehát úgy gyûrõdik ahogy az UV...

Youth

oryon
Jó gyorsan tudsz modellezni 😊
Min vannak/lesznek a koponyák???

Oryon

oryon
Tõled is szívesen várnék egy komplexebb displacement tutorial...😊)))
Az ujjperceknél fellépõ "bõr-gyûrõdésekket" is meg lehetne oldani vele???
Esetleg ha az ujjakat animálnám és a gyûrõdések is kisimulnának...vagy ezt már modellezzem le???

Oryon