Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Deko jót mondott boba. Kijelölsz egy fényt és egy tárgyat (asszem mûködik egyszerre több tárgyal is) és brake light links. Ha újra akarod csinálni a linket, akkor make light links. Ehhez nem kell connection vagy relationship editor...
Youth nagyon izgatottan várjuk a tutort. Én most durván be vagyok havazva suliban, jövõ héten 4 zh-t írok, aztán meg vizsgaidõszak. Ha mindennel megvagyok, olyan shave, cloth tutort írok nektek, hogy a fületek kettéáll😊))
üdv
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
-displacement
-MR rendere hány százaléknál tart, szerintem hasznos, de rövid.
Poly-nak meg talán még megvannak a képei mert kimentettem de szöveg még nincs...
Youth
Mindenkinek szól:
A fórum nem azért van hogy egymást fikázzuk, ha sérelem ér szóljatok moderálom az illetõt de nem kell visszadobni a labdát hogy aztán láncreakció szerûen mindenki bekapcsolódjon. Mindenki tévedhet, senkise tökéletes.
Ne akarjátok hogy beigazolódjon hogy ez a magyar nép bunkó, paraszt. Mert nemaz!
u.i: Elnézést kérek azoktól akiket moderáltam és volt értelmes gondolat sorai közt, de ezt meg kellett lépnem mivel nem hagyhatom hogy eldurvuljon a fórum...
Bye!
Youth
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ahol megszüntettem a fények hatását az a Window -> Realitonship Editors -> Light Linking -> Light-Centric...
Szóval csak összejött😊
De majd meglesem azt is mit Te, Boba mondtál, köszi😊
deko --- az élet értelme: 42 ---
Nálunk miért nincs grafikai munka???
Persze van egy-két grafikai "stúdió", de nem keresnek amatõröket...😞(((
Oryon
És ki is vagyok én? Hát tessék... Kaposvári 17 éves gimnazista fiu. Kép is van neten rólam, de azt inkább nem linkelem be😄
Youth: Keszthelyi vagy, nem? Csakmert jövõ héten megyek a keszthelyi Helikonra😊
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
link:
http://www.lacie.com/products/product.htm?id=10074
Én is szívesen használnék a "nagy gépem" mellett egy laptopot, mert jó lenne akárcsak Renderelés alatt pl.: PS-ben textúrát készíteni...pl.: a TV elõtt...
Gondolom akkor már dolgozol és a munkádhoz kell a laptop...vagy csak szimplán nagy a zsebpénzed 😊 .
-(ez már személyes, ha nem akarsz ne válaszolj)-
Csak szeretem tudni kikkel "beszélgetek" e topicban.
Ha már találkozni senki sem akart...😞
Oryon
világító ég: nemtudom használatban milyen lehet egy profi tft moncsi, de ezen valóban inkább nagyon sötét szürke a fekete, semmint fekete. Bár ahhoz képest, hogy laptop lcd egész tûrhetõ, a sebessége is. Bár a nagy gépnek kb harmada a tempója. Jk2 és Morrowind-el teszteltem😊
Az interneten játszogatók írják, hogy:
-a TFT-sek hátrányban vannak az FPS játékokban, mert a CRT-sek "elõbb" észreveszik...ezt TFT tulaj is írta.
-pl.: NFS Undergroundban, ami elég sötét pályákat tartalmaz, a fekete ég "világít" és gallyra teszi a játékélményt.
Persze szívesen használnék tûéles TFT-t, mert állítólag a szemnek is jobb, ha olcsóbb és színhelyes lenne...tudom, álmodik a nyomor.
Lehet lemaradtam egy körröl, de mintha a múltkor azt írtad volna, hogy 12 éves vagy...vagy csak mérgedben írtad az illetõnek???
Csak mert furcsálom, hogy van egy laptopod és egy nagygéped is...bár láttam már 4-5 évesnél mobilt...igaz "törhetetlen" M35 volt 😊))
Oryon
Maya6ról... kijött már a végleges isoban? Ha a cg-s változat a végleges, akkor köszönöm abból nem kérek, megvárom a 6.5öt.
Múlt nyáron én megkaptam e "csodát" és sokat filózott: CRT VS. TFT-n...
Végül pl.: a Színhelyesség, "a lassabb mozgás" a játékokban, "a 0-10 pixel beégés nem hiba" és egyebek miatt letett egy 17"-os TFT-rõl és vett egy 19"-os LG Flatron F900B-t.
Azóta nem bánta meg a döntést. Én sem, mert ha jövõre kijön az XBOX2, akkor 1-2 éven belül azt is megkapom 😊))))))
Oryon
De a help és a Loading képernyõ már is tetszik 😊))))))
Bár az új mr egy kicsit lassabb 😞(((
Youth: DISPLACEMENT TUTORT A NÉPNEK!!! 😊)))
Na jó segítek: térj ki a két egymásra merõleges felület találkozásának problémájára is...
Megbeszéltük, hogy mindenki ír egy tutort (anno)...én írtam is egy egyszerût (Nurbs oszlopcsarnok), nem akartam belefolyni, mert valaki felválalta...
Ha jól emléxem beígértél egy Poly-tutort??? Kamatként a Displacement is megcsinálhatod 😊))))))
Oryon
Próbáld meg ezt: [email protected]
Ha ez sem megy, akkor feltennéd egy txt-be akárhova???
Köszi.
Oryon
Amúgy dejólenne, ha már színhelyesek lennének a TFT kijelzõk... jelenleg olyan elõtt ülök, és tetszik, hogy marha éles, nagyon faintos. A színhelyesség persze nem az igazi, meg a láthatósági szög sem, mivel ez csak egy laptop kijelzõje, nem valami komoly cucc. (azonban a komoly cuccok is csak a láthatóságot küszöbölik ki, színhelyességet nem😞 )
A következõ kérdéssel fordulok hozzátok. Hogyan tudom megszüntetni a kapcsolatot egy fényforrás és egy ojjjektum között? A scene tartalmaz soksok ojjjektumot, de azt szeretném, ha némelyikre a fényforrásaimnak ne legyen hatása.
Window->General Editors->Connection Editor...? gondolom ott. de ott mit? Outputs-"fény" Inputs-"object"... aztán? vagy rossz helyen kutakodom?

De holnapra utánajárok ennek a szimulációnak, mert az én gépemen is sokáig hálókártya nélkül ketyegett az "indián" 😊
magyaran nem ertem mit odzkodsz tole.
...aha te igy nurbsben kezdted kitexturazni? Hat az kellemetlen. Ez nemigazn erosseger baminek is amit eddig lattam. Jobban jarsz a polyval texturazasra
Engedjetek meg egy láma kérdést:
Van egy Nurbs objektumokból álló Group-om, amelyben a felületek egymással érintkezve egy zárt testet alkotnak, de mindegyiknek más az izoparm-mennyisége UV irányban is. Mikor egy pl. Blinn shadert rendelek hozzájuk (ugyanazt), és a színcsatornába file textúrát kötök be, akkor a Maya minden Nurbs objektumra külön rakja rá a textúrát, az izoparm-sûrûségnek megfelelõ torzításban. Én azt szeretném elérni, hogy a testet alkotó groupra egyként helyezze el.
Mit kell tennem?
Ugye nem kell átkonvertálgatnom polyba? Elég sok munka lenne😞

per aspera ad astra
Youth: 980Ft. 😊
per aspera ad astra
amúgy az iso-s 6.0-ás maya különbözik a rortól?
ha valaki berittyenti a shave-et 6.0 alá szóljon...😊
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Youth
asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2
Hogy kell hálókártyát emulálni? Mi kell hozzá? Pl.: Kell-e hozzá emu, mert vettem, de elszaladt, vegyek-e még egyet, de drága, sok tollat potyogtat, és nagyon rikácsol.
Segítsetek!
Egy kezdõ fórumozó.
per aspera ad astra
asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2
Mit is mos a patakban naphosszat? 😄DDDD
per aspera ad astra
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
rögtön fent lesznek