Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ryleh
ooo,köszi...privi ment

deko
Ja meg persze van pár forgástest, és a csövek, azok is NURBS😊
lassan kéne már aludni is😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko
Igen, poly az egész, leszámítva a kékbolygót az NURBS gömb (húú, de nehéz volt azt elkészíteni😄DD).
Kb. 8-9 napot szántam rá, esténként néhány órában. nem tudom mennyi munkaóra lehet benne, én soknak érzem😛
A render a sima hagyományos maya rendererje, egy kis dof-al, némi kamera beállítással.

deko
Természetesen a kapuban lévõ kép is 3D😊
A mellékelt wire-ek mutatják, hogyan néz ki a scene.

deko
kézdezz😊

Ryleh
hi...bocs ,hogy idearcátlankodok de egy kis segitséget szeretnék kérni weblap ûgyben.....ok?

Mayer
Aldarynnak meg már láttam egy rajzát valahol, az is tele volt csövekkel 😊. De mintahogy ez is, az is nagyon tetszett.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Nagyon jó lett deko. Imádom, ha valami nincs a felénél abbahagyva, és szépen minden ki van rajta dolgozva. A koponyák, az a kis békacsontváz vagy nem tudom mi is ott a hídon, meg az a postapocaliptikus environment is. Hmmm nagyon nagyon tetszik. Remélen egyszer én is tudok malyd így textúrázni 😊.

www.gaborhertelendy.com

FRenkie
Baromi jó a terv is és a 3D-s kép is. Irígylem mindkettõtöket, szerintem dekonak is jól esett megcsinálni Al rajzát, és Aldarynnak is jólesett, hogy más elvégezte a piszkos munkát😊
Apropó, valamiféle versenyre készült?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Penatesz
Barmit is irnek csak az irigyseg beszelne belolem
Hogy keszult? (Gondolom Polyval modelleztel,de mivel rendereltel?)
Mennyi ido alatt keszult?

Penatesz

a háttér az kép? meg a bolygo a kapu mögött?

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Istenem....hagy térdeljek le......😊))
Mester...😛 gratula nagyon zsír lett

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

youth
Nekem amúgy nagyon tetszik! Úgyis benne leszel az elsõ háromba, úgyhopgy majd várjuk a Making Of-ot 😊))

Youth

youth
Töröltem azokat az írásaidat engedelmeddel 😊

Youth

deko
Szevasztok, ígéretemhez híven felteszem ide a képet, amit a 3dluvr-ra készítettem.
Most már bevallhatom, nem a saját 5letemet öntöttem 3D-be, segítségemre Aldaryn szolgált😊
Kész élmény volt megvalósítani más 2D-s rajzát 3D-ben.

csakhogy ne toljam szét a fórumot😊
1024x768
Íme Aldaryn rajza:

youth
😄DDD

Youth

Mayer
Nincs mit! Életem célja hogy segítsek az embereken, és találjak egy békés, boldog helyet, ahol nyugodtan élhetek kutyival, a 3 lábú kutyámmal 😊).

www.gaborhertelendy.com

youth
Na Te Mayer!!
Én is TIF-ben mentettem ki meg TGA-ban de Low Dynamic Range-el, nem vettem észre hogy fölötte ottvan hogy HDR képformátumok és ottis van TIF!! SZal köszi! MEgoldódott..

Youth

Mayer
Egyébként beszarás, de a fû tényleg zöldebb lett 😊. Bár azt is el tudom képzelni, hogy ez azért lehet, mert végre tavasz van.😊

Panic: Köszi az oldalt. Marha jó.

www.gaborhertelendy.com

youth
Köszi, megpróbálom TIF-fel is...

Youth

Mayer
Elõször is köszi a gyorstalpaló textúrázó tutort 😊. Én is procedurálisra godoltam csak nem tudtam hogyan kéne megcsinálni. Na mindegy hála nektek, mostmár talán össze tudok hozni valamit. Az a kérdésem még, hogy NURBS részeket, hogyan tudok egy objectté attacholni?

Youth: Nem tudom hogy ezzel segítek-e, de ha teszemazt HDRI shop-ból egy HDRI-t TIF-ben mentesz ki, akkor az tartalmazni fogja a többletinformációt. Mayában, már csak be kell állítanod az alphát, meg a color balance-t. Itt egy kép csak neked csináltam 😛. Nézd meg, hogy gyengébb fénynél látszik a fa a gömbön, ezõsebbnél pedig szinte semmi. És az árnyékok is jók szerintem.

HDRI for YOUth. 😊

Egyébként azért vagyok ám most ilyen okos, mert elolvastam Aldaryn írását a HDRI-rõl 😊. Nagyon tetszett. Jó kis prezentáció lenne belõle. Na jó ennyit a puncsolásról 😊.

www.gaborhertelendy.com

youth
Ahoj immár mint EU polgár 😊))
Tényleg zöldebb a fû és késõbb kelhettem, mindenépp elõnyét látom a csatlakozásnal 😄D

Aldaryn, szerintem akkor is csak sötétíteni vagy világosítani tudtam, de már akkor is LDR képként viselkedett csak nem vettem észre. De lehet hogy tényleg az a HDRI kép jó volt és megfelelt a MRnek, ki is próbálom...

Youth

Aldaryn
Lehet, hogy én vagyok a papjancsi, de abból indulnék ki, leges legelsõnek, hogy anno, rendereltél MR-rel (Az avatárod is avvót...) egy képet, ahol a tükrözõdések nagyon is HDRI képbõl származtak, tehát MR minden további nélkül kezelte õket, mint HDRI kép, s a tükrözõdésekben is eképp viselkedtek.

Ebbõl én azt vonnám le, hogy nem a HDRI kép betöltésével, kezelésével, hanem valahol mint GI forrás felhasználásával van baj, esetleg... nemtudom. Nem értek a MR-hez, csak a HDR képekhez. :o)

per aspera ad astra

Aldaryn
Youth, MAX-ban 2 klikk. Ugye tudod?

per aspera ad astra

Sziasztok
Télleg jobb lesz az eu ban , én most reggel kinéztem és zöldebb lett a fü :o)
Peetmaya
Oryon csinálj magadnak egy új mail címet, mert sose tudok neked levelet küldeni😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
biztos nagyon örülnek nekünk...😊)) na üdv EU
Mayer, érdemes procedurálisból elindulni, de érdemesebb utána filetextúrákat használni. A felület csillogására egy sampler info facing ratioját használnám egy rampel bekötve a layered shader speculrjának kinevezett blinnbe, ami tükrözne is kicsit. bump map minimális szinten kell, de az is a specularba. aztán ezeknek a kis szürke pontoknak vissza kell verniük a fényt, azok is kaphatnak az alsó rétegekben csillogást.
Oryon milyen cluster?😊))

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

youth
Na erre a kérdésre már csak az EU-ben kapom meg a választ 😄DDDDDDDDDDDDD Egész Európa minket üdvözül!!!! Nem láttátok a reklámot? Én sírtam rajta 😊)

Na bye!

Youth

youth
Igen LDR kép lett a HDRIbõl szerintem legalábbis úgy rendereli.

Aldaryn írása.

Youth

oryon
Ja, a TGA-t lebegõpontosba mentetted???

Oryon

oryon
???
Most a gondod az, hogy a MR LDRI-ben rendereli a HDRI-t??
"TGAban mentem ki akkor nincs akkora eltérés az ablak fehérje és a világos fal között " Persze az a LDRI.
A HDRI lényege, hogy NAGY az eltérés a Nap és a fal között???
Ezt te is tudod, csak nem vágom mi a gondod...

Oryon

youth
Mayer erre elõbb is gondolhattam volna... Ja jól mondja Panic, szedj le valami hasonlót pl Car Metal szerintem jól néz ki csak belövöd kék helyett világos szürkére és kész is!

Youth

youth
Oryon!
Ez volt az elsõ reakcióm, TGA-ban kimentettem a sötétített képet, de így rossz belõni és nem tartalmazza a többletinformációt, az ablakoknál kúrva magas ez az érték míg máshol (falak) kisebb így tudja bevilágítani hogy az ablakból jön az a sok fény 😊 De ha TGAban mentem ki akkor nincs akkora eltérés az ablak fehérje és a világos fal között tehát mintha egy szürkés gömbel világítanám be az egészet, tehát valami mást kell kitalálni, talán ez az Impressziós tutorral menni fog, igaz fake de még mindig jobb eredményt lehet elérni vele. Na ma meg is próbálom.

Youth

oryon
A kitüremkedõ feliratokat (mint az alján), ha nem modellezted le, akkor displacement-el megoldva fain lesz.

Oryon

oryon
Jaja, "egyszerûbb" homogén felületnek szvsz is a procedurálisak a legjobbak, mert:
-felbontás független
-dinamikusan módosítható
-rengeteg lehetõség van benne

U.a. a "képet" használod a Color-on és Bumpon és már kész is az alumminium...

A feliratokat + külön régeben rárakod (layer-shader), ahogyan PaniC- is mondta Project-el...

Oryon

oryon
Azért TUD Youth ha akar.
Talán CG-ben is megcsinálhatná 😊))))
Szerintem egyedüli gondja az MR Vs. SSS lenne 😊

Oryon

PaniC-
erre a celra alapnak egy sima proceduralist raknek.
http://www.highend3d.com/maya/shaders/ -en pl. az elso lehet hogy meg is felelne kiindulasnak.
A feliratokat pedig sima projectionnal.

oryon
Hi.
-Webdesign miatt nem voltam, ha észrevette valaki...😊
Majd fölrakom az új oldalam 😛

Youth: Már rég akarok Gi, Caustics, Fg,stb. Tutort írni, csak elõbb a mustang-ot kell elkészíteni 😊))
A HDRI tutorialodban írtad, hogy a colorral lehet világosítani/sötétíteni, de nekem már akkor nem tetszett...
Próbáltad már HDRShop-pal világosítani (ha lehet) és kimenteni, jobbat most nem tudok.

Mayer: Még render nélkül is nagyon tetszik a fényképezõgéped 😊 De tényleg told meg egy érdekesebb háttérrel, mint egy fapadló/asztal...lehetne egy Dof-os háttér is..pl.: a szobád, stb.

deko:Sajna nem tudok ott lenni, mert dolgozom és marhára fáradt vagyok, de szívesen mentem volna, persze csak ha én is beletartozok az emberek fajba 😊

Peet: Mail ment. Te tartozol még egy Cluster leírással, nem???

potyek: Nálam a CG feliratos maya helpje is müxik rendesen (XP-n).

Elmézést mindenkitõl (fõleg Peet-tõl), de egy pár napja nem elérhetõ az [email protected] mert megszünt, nem tudom miért 😞 De folyamatban van a visszahelyezés a forgalomba 😊
Addig az [email protected] müxik, stabilan.

Oryon

Mayer
Youth! elõször azt hittem CG. Mondom magamba, wow ez a srác tud valamit 😉. Aztán elolvastam amit írtál. 😊

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Youth ha ez segít, én is ugyan ezzel a HDRI-vel próbálkoztam, és nekem se sikerült 😊. Brazillal meg szinte zéró beállítással szebbet renderelek, mint MR-rel fél órai küszködés után 😊. Más: Nem tudja valaki, hogy a 6-os maya kezeli e a HDRIt? És lenne még egy kérdésem. Tudna valaki segíteni nekem egy textúra elkészítésében? Mondom mirõl lene szó. A fényképezõmre kéne a textúra. egy szürke, csillogós, mûanyag, aminek olyan hatása van, mintha egy alumínium bevonat lenne rajta. Tehát amikor a fény ráesik, egy kicsit elmossa azt és vannak rajta még ilyen kis pontok (mintha noise lenne) amik csillognak. Tehát ha valaki tudja, hogy hogyan kell ilyen alumíniumot csinálni, akkor légyszi segítsen. Köszi

segítséééég 😊

Aztán lehet hogy az lesz, hogy max-ben renderelem 😊. De hogy hogy fogom átimportálni???

www.gaborhertelendy.com

youth
Írom mivan a helpben:

To use an HDR image as a file texture
In Maya assign a Surface Shader to an object.
Map the shader's Output Color to a File Texture.
When selecting the image file to use for the File Texture, select the HDR image.
This image does not appear in file swatches, the hardware render or when rendering with the Maya Software renderer; it only works when rendering with the mental ray renderer.

Tip

If you turn on Final Gather, mental ray for Maya uses the HDR image to light your scene. See mental ray for descriptions of Irradiance and Irradiance Color to control light intensity and absorbency of an HDR image.

Note

Render HDR images only with Batch Render. You can't render HDR images with Render View. Be sure to select RGBE as the Data Type in the framebuffer node in the mental ray Render Global Settings window. For more information about the Render Global Settings window, see the Rendering guide.

Hát a faszom bele!!!! Megcsinálom Batch renderrel aztán ugyanaz mint Render Viewben... Szal nemtom mi lehet.

Youth

youth
Ahogy sejtettem:

Valamiért nem akarja kihasználni a HDRI adta lehetõségeket ://
Pedig MR támogatja a HDRI-t, de miért nem használja akkor rendesen?? Lehet hogy ezt külön node-al kéne szabályozni?

http://www.impresszio.hu/mutat.php?id=90

Itt meglehet csinálni, vagyis fakelni, de akkor is rühellem hogy fasznak se jön össze az ami MAXban 2 klikk és most beszólsz Józsi akkor halott vagy... 😊

Valami ötlet?

Youth

youth
Hali!

A kép MAX-ban készült Brazillal, Kitchen HDRI felhasználásával.
Na ugyanezt szeretném megcsinálni MAYAban is de valahogy nem sikerül belõni ezeket az árnyékokat. Kezdem azt hinni MR nem kezeli jól a HDRI-ket ugyanis ha világosítom, sötétítem akkor úgy mûködik mintha egy sima JPG kép lenne, LDR vagy mi is a neve Józsi ? 😊 Low dynamic range nem? jpg és társai...

Nos várom a segítõ arcokat 😊

Youth

youth
Nemcsak fényképezõ kell, de minden más van csak az nincs 😄D Valójában a fényképezõ csak egy ürügy hogy aztán...
😊)

Youth

Aldaryn
Hát, a pucér nénik fotózásához tényleg nem csak fényképezõgép kell... :o)

per aspera ad astra

deko
Megnéztem volna én is az avikat, de kér júzernevet meg pass-t.
Vagy ezt csak bennfenteseknek szántad?

youth
Holnaptól mûr nincs nálam, pucér néniket meg nem tudok fotózni vele... 😊)) Szal kell azért hidd el 😊

Youth

Igen azt láttam én is, de hogy miért ilyen azt nem vágom, ahol elöször lepattan a golyo, ott is eléggé lehajtja a "füvet" , de azt valamiért nem huzza igy el
Aldaryn
Ezér kelett annyira a 3d.sk? 😊)))

per aspera ad astra

youth
Fasza!
Amit letarol fûcsomót, olyan mintha a vége odaragadt volna a gömbhöz és nyújtja magával 😊)

Youth