Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lassan kéne már aludni is😊
deko --- az élet értelme: 42 ---
Kb. 8-9 napot szántam rá, esténként néhány órában. nem tudom mennyi munkaóra lehet benne, én soknak érzem😛
A render a sima hagyományos maya rendererje, egy kis dof-al, némi kamera beállítással.
A mellékelt wire-ek mutatják, hogyan néz ki a scene.

www.gaborhertelendy.com
www.gaborhertelendy.com
Apropó, valamiféle versenyre készült?
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Hogy keszult? (Gondolom Polyval modelleztel,de mivel rendereltel?)
Mennyi ido alatt keszult?
Penatesz
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Mester...😛 gratula nagyon zsír lett
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Youth
Most már bevallhatom, nem a saját 5letemet öntöttem 3D-be, segítségemre Aldaryn szolgált😊
Kész élmény volt megvalósítani más 2D-s rajzát 3D-ben.
csakhogy ne toljam szét a fórumot😊
1024x768
Íme Aldaryn rajza:

www.gaborhertelendy.com
Én is TIF-ben mentettem ki meg TGA-ban de Low Dynamic Range-el, nem vettem észre hogy fölötte ottvan hogy HDR képformátumok és ottis van TIF!! SZal köszi! MEgoldódott..
Youth
Panic: Köszi az oldalt. Marha jó.
www.gaborhertelendy.com
Youth: Nem tudom hogy ezzel segítek-e, de ha teszemazt HDRI shop-ból egy HDRI-t TIF-ben mentesz ki, akkor az tartalmazni fogja a többletinformációt. Mayában, már csak be kell állítanod az alphát, meg a color balance-t. Itt egy kép csak neked csináltam 😛. Nézd meg, hogy gyengébb fénynél látszik a fa a gömbön, ezõsebbnél pedig szinte semmi. És az árnyékok is jók szerintem.
HDRI for YOUth. 😊
Egyébként azért vagyok ám most ilyen okos, mert elolvastam Aldaryn írását a HDRI-rõl 😊. Nagyon tetszett. Jó kis prezentáció lenne belõle. Na jó ennyit a puncsolásról 😊.
www.gaborhertelendy.com
Tényleg zöldebb a fû és késõbb kelhettem, mindenépp elõnyét látom a csatlakozásnal 😄D
Aldaryn, szerintem akkor is csak sötétíteni vagy világosítani tudtam, de már akkor is LDR képként viselkedett csak nem vettem észre. De lehet hogy tényleg az a HDRI kép jó volt és megfelelt a MRnek, ki is próbálom...
Youth
Ebbõl én azt vonnám le, hogy nem a HDRI kép betöltésével, kezelésével, hanem valahol mint GI forrás felhasználásával van baj, esetleg... nemtudom. Nem értek a MR-hez, csak a HDR képekhez. :o)
per aspera ad astra
Télleg jobb lesz az eu ban , én most reggel kinéztem és zöldebb lett a fü :o)
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Mayer, érdemes procedurálisból elindulni, de érdemesebb utána filetextúrákat használni. A felület csillogására egy sampler info facing ratioját használnám egy rampel bekötve a layered shader speculrjának kinevezett blinnbe, ami tükrözne is kicsit. bump map minimális szinten kell, de az is a specularba. aztán ezeknek a kis szürke pontoknak vissza kell verniük a fényt, azok is kaphatnak az alsó rétegekben csillogást.
Oryon milyen cluster?😊))
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Na bye!
Youth
Youth
Most a gondod az, hogy a MR LDRI-ben rendereli a HDRI-t??
"TGAban mentem ki akkor nincs akkora eltérés az ablak fehérje és a világos fal között " Persze az a LDRI.
A HDRI lényege, hogy NAGY az eltérés a Nap és a fal között???
Ezt te is tudod, csak nem vágom mi a gondod...
Oryon
Youth
Ez volt az elsõ reakcióm, TGA-ban kimentettem a sötétített képet, de így rossz belõni és nem tartalmazza a többletinformációt, az ablakoknál kúrva magas ez az érték míg máshol (falak) kisebb így tudja bevilágítani hogy az ablakból jön az a sok fény 😊 De ha TGAban mentem ki akkor nincs akkora eltérés az ablak fehérje és a világos fal között tehát mintha egy szürkés gömbel világítanám be az egészet, tehát valami mást kell kitalálni, talán ez az Impressziós tutorral menni fog, igaz fake de még mindig jobb eredményt lehet elérni vele. Na ma meg is próbálom.
Youth
Oryon
-felbontás független
-dinamikusan módosítható
-rengeteg lehetõség van benne
U.a. a "képet" használod a Color-on és Bumpon és már kész is az alumminium...
A feliratokat + külön régeben rárakod (layer-shader), ahogyan PaniC- is mondta Project-el...
Oryon
Talán CG-ben is megcsinálhatná 😊))))
Szerintem egyedüli gondja az MR Vs. SSS lenne 😊
Oryon
http://www.highend3d.com/maya/shaders/ -en pl. az elso lehet hogy meg is felelne kiindulasnak.
A feliratokat pedig sima projectionnal.
-Webdesign miatt nem voltam, ha észrevette valaki...😊
Majd fölrakom az új oldalam 😛
Youth: Már rég akarok Gi, Caustics, Fg,stb. Tutort írni, csak elõbb a mustang-ot kell elkészíteni 😊))
A HDRI tutorialodban írtad, hogy a colorral lehet világosítani/sötétíteni, de nekem már akkor nem tetszett...
Próbáltad már HDRShop-pal világosítani (ha lehet) és kimenteni, jobbat most nem tudok.
Mayer: Még render nélkül is nagyon tetszik a fényképezõgéped 😊 De tényleg told meg egy érdekesebb háttérrel, mint egy fapadló/asztal...lehetne egy Dof-os háttér is..pl.: a szobád, stb.
deko:Sajna nem tudok ott lenni, mert dolgozom és marhára fáradt vagyok, de szívesen mentem volna, persze csak ha én is beletartozok az emberek fajba 😊
Peet: Mail ment. Te tartozol még egy Cluster leírással, nem???
potyek: Nálam a CG feliratos maya helpje is müxik rendesen (XP-n).
Elmézést mindenkitõl (fõleg Peet-tõl), de egy pár napja nem elérhetõ az [email protected] mert megszünt, nem tudom miért 😞 De folyamatban van a visszahelyezés a forgalomba 😊
Addig az [email protected] müxik, stabilan.
Oryon
www.gaborhertelendy.com
segítséééég 😊
Aztán lehet hogy az lesz, hogy max-ben renderelem 😊. De hogy hogy fogom átimportálni???
www.gaborhertelendy.com
To use an HDR image as a file texture
In Maya assign a Surface Shader to an object.
Map the shader's Output Color to a File Texture.
When selecting the image file to use for the File Texture, select the HDR image.
This image does not appear in file swatches, the hardware render or when rendering with the Maya Software renderer; it only works when rendering with the mental ray renderer.
Tip
If you turn on Final Gather, mental ray for Maya uses the HDR image to light your scene. See mental ray for descriptions of Irradiance and Irradiance Color to control light intensity and absorbency of an HDR image.
Note
Render HDR images only with Batch Render. You can't render HDR images with Render View. Be sure to select RGBE as the Data Type in the framebuffer node in the mental ray Render Global Settings window. For more information about the Render Global Settings window, see the Rendering guide.
Hát a faszom bele!!!! Megcsinálom Batch renderrel aztán ugyanaz mint Render Viewben... Szal nemtom mi lehet.
Youth
Valamiért nem akarja kihasználni a HDRI adta lehetõségeket ://
Pedig MR támogatja a HDRI-t, de miért nem használja akkor rendesen?? Lehet hogy ezt külön node-al kéne szabályozni?
http://www.impresszio.hu/mutat.php?id=90
Itt meglehet csinálni, vagyis fakelni, de akkor is rühellem hogy fasznak se jön össze az ami MAXban 2 klikk és most beszólsz Józsi akkor halott vagy... 😊
Valami ötlet?
Youth
A kép MAX-ban készült Brazillal, Kitchen HDRI felhasználásával.
Na ugyanezt szeretném megcsinálni MAYAban is de valahogy nem sikerül belõni ezeket az árnyékokat. Kezdem azt hinni MR nem kezeli jól a HDRI-ket ugyanis ha világosítom, sötétítem akkor úgy mûködik mintha egy sima JPG kép lenne, LDR vagy mi is a neve Józsi ? 😊 Low dynamic range nem? jpg és társai...
Nos várom a segítõ arcokat 😊
Youth
😊)
Youth
Vagy ezt csak bennfenteseknek szántad?
Youth