Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezalatt mit értesz:
- nem tölt le semmilyen képet
- nincs új kép/tutor csak a régiek
?????
A múltkori tutorodhoz (MR renderidõ) elfelejtettem megemlíteni, hogy vigyázzatok, mert egyik-másik Translation rendesen megnöveli a renderidõt, mert a gép még az infókat és azok kiírásait is számolja a tender mellett!!!! Van benne egy elég részletes is (asszem info vm.) az már rendesen növeli a renderidõt.
- nem tölt le semmilyen képet
- nincs új kép/tutor csak a régiek
?????
A múltkori tutorodhoz (MR renderidõ) elfelejtettem megemlíteni, hogy vigyázzatok, mert egyik-másik Translation rendesen megnöveli a renderidõt, mert a gép még az infókat és azok kiírásait is számolja a tender mellett!!!! Van benne egy elég részletes is (asszem info vm.) az már rendesen növeli a renderidõt.
Oryon
pff😊)
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Jajj..... dehogynem tudnál! Miért írsz ilyen lököttséget? Az a fényképezõ nem egy gömb, vagy kocka, ne becsüld le magad Mayer!
deko --- az élet értelme: 42 ---
joh..de ez mien durva má?😊))
egy tuba rozsát se tudnék összehozni endre képérõl😛P
egy tuba rozsát se tudnék összehozni endre képérõl😛P
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
erre |)
x
Köszi deko. Azért a kapudat meg se közelíti 😊. Nagyon jó lett. Gratulálok. Avatarra visszatérve, a tiéd is nagyon ott van. Képzeljétek benyomtam egy olyan rendert, lett volna vagy 4 óra mire kiszámolja, mondom bemegyek suliba, mire hazajövök kész is lesz. Erre, hazaérve mi fogadott? Anyám kilõtte a mayát 😊. Na mondom szép!
Valaki adjon légyszi egy korrekt linket ahol meg tudom nézni a 3dluvr-os képeket, mert én olyan báéna vagyok hogy egyszerûen nem találom.
Valaki adjon légyszi egy korrekt linket ahol meg tudom nézni a 3dluvr-os képeket, mert én olyan báéna vagyok hogy egyszerûen nem találom.
www.gaborhertelendy.com
minden anonim.
http://contest.3dluvr.com/about/rules.php valahol lent, van egy voting rules resz.
http://contest.3dluvr.com/about/rules.php valahol lent, van egy voting rules resz.
Milyen szempontok alapjan tortenik az elbiralas?
Mert van egy ket munka amit elobre sorolnek es par amit hatrebb
Mert van egy ket munka amit elobre sorolnek es par amit hatrebb

Penatesz
www.3dluvr.com
az elsõ 30 nevezõ eredménye annak aki nem tudta megnézni az oldalt:
1. Endre Barath - endi2 Hungary Blender 527.9
2. Zoran Gorski - kizo Croatia Cinema4D 394.8
3. Mario Russo - Russo Brazil 3ds max 371.3
4. Maciej Frolow - fmaciej Poland LightWave3D 309.2
5. Pavel Fedorchuk - GoldenGrfion Russian Federation 3ds max 302.2
6. Jan Schneider - janus Germany 3ds max 246.9
7. Rénald Colas - Aruka France 3ds max 225.2
8. Dirk Boer - dirkb Netherlands 3ds max 198.8
9. Sébastien Houde - sebasth Canada Maya 162.5
10. Piotrek Tomczyk - pito Poland 3ds max 151.7
11. Ildiko Antal - deko Hungary Maya 146.6
12. Ryan Benedict - Gallinera rbg Singapore 3ds max 98.1
13. Alina Yeremenko - alinochka Canada Maya 92.2
14. Arjen Boustema - loderunner Netherlands 3ds max 88.5
15. Ziv Qual - zman Israel 3ds max 75.6
16. Stefan Toth - babyface Slovakia 3ds max 71.6
17. Michael Wilson - miketche United States Cinema4D 65.3
18. Michael Rud Jakobsen - Rud Denmark 3ds max 61.1
19. Barta Gusztav zsocee - Hungary 3ds max 57.4
20. André Schreiber rode - Hungary 3ds max 56.5
21. Thibaut Milville - thiboleo France 3ds max 49.9
22. Geoffrey Cramm - Cramm Netherlands 3ds max 48.8
23. Hélder Mendes - xerife Portugal 3ds max 48.6
24. Dániel Cseuz - |LeO| Hungary 3ds max 47.6
25. Lee Kwang Meng KwanG Malaysia 3ds max 40.3
26. Filip Lindgren - FrittiX Sweden 3ds max 38.7
27. Sédtõi Levente - wave_hun Hungary LightWave3D 36.7
28. Scott DeVarney - skaterbum United States 3ds max 32.1
29. Michael D'Andrea - SysAdm United States Blender 27.4
30. João Luis Sousa - thy Portugal 3ds max 27.3
az elsõ 30 nevezõ eredménye annak aki nem tudta megnézni az oldalt:
1. Endre Barath - endi2 Hungary Blender 527.9
2. Zoran Gorski - kizo Croatia Cinema4D 394.8
3. Mario Russo - Russo Brazil 3ds max 371.3
4. Maciej Frolow - fmaciej Poland LightWave3D 309.2
5. Pavel Fedorchuk - GoldenGrfion Russian Federation 3ds max 302.2
6. Jan Schneider - janus Germany 3ds max 246.9
7. Rénald Colas - Aruka France 3ds max 225.2
8. Dirk Boer - dirkb Netherlands 3ds max 198.8
9. Sébastien Houde - sebasth Canada Maya 162.5
10. Piotrek Tomczyk - pito Poland 3ds max 151.7
11. Ildiko Antal - deko Hungary Maya 146.6
12. Ryan Benedict - Gallinera rbg Singapore 3ds max 98.1
13. Alina Yeremenko - alinochka Canada Maya 92.2
14. Arjen Boustema - loderunner Netherlands 3ds max 88.5
15. Ziv Qual - zman Israel 3ds max 75.6
16. Stefan Toth - babyface Slovakia 3ds max 71.6
17. Michael Wilson - miketche United States Cinema4D 65.3
18. Michael Rud Jakobsen - Rud Denmark 3ds max 61.1
19. Barta Gusztav zsocee - Hungary 3ds max 57.4
20. André Schreiber rode - Hungary 3ds max 56.5
21. Thibaut Milville - thiboleo France 3ds max 49.9
22. Geoffrey Cramm - Cramm Netherlands 3ds max 48.8
23. Hélder Mendes - xerife Portugal 3ds max 48.6
24. Dániel Cseuz - |LeO| Hungary 3ds max 47.6
25. Lee Kwang Meng KwanG Malaysia 3ds max 40.3
26. Filip Lindgren - FrittiX Sweden 3ds max 38.7
27. Sédtõi Levente - wave_hun Hungary LightWave3D 36.7
28. Scott DeVarney - skaterbum United States 3ds max 32.1
29. Michael D'Andrea - SysAdm United States Blender 27.4
30. João Luis Sousa - thy Portugal 3ds max 27.3
deko --- az élet értelme: 42 ---
Melyik oldalon futott ez a verseny?
Valaki tegye mar be a url-jet mert erdekelne,hogy milyen munkakkal indulnak az emberek.
Valaki tegye mar be a url-jet mert erdekelne,hogy milyen munkakkal indulnak az emberek.
Penatesz
Deko grats az eredményedhez 😊) endi nyert azon nagyot néztem
pedig a színvilágból sejthettem volna hogy õ csinálta😊)
pedig a színvilágból sejthettem volna hogy õ csinálta😊)x
gratula, nagyon ott van a masina😊 amúgy meg külön unicum, hogy kompozitált képet mutatsz. Azt sem egyszerû valóságosan összehozni.
(jaa és az avatárod egyszerûen királyságosan-FAN
)
(jaa és az avatárod egyszerûen királyságosan-FAN
)deko --- az élet értelme: 42 ---
Nagyon kircsi lett az oldal! Bár nekem a sima lambert shaderes süni, vagy mi ez jobban tetszik 😊.
www.gaborhertelendy.com
Nah, nagy nehezen rájöttem, h miért nem tudok importálni 6os mayába(miért tûnnek el részek a modellbõl) : hiányzott neki a byrons plugin ^^ (mondjuk végig ott ordított a scripts editorba csak vaksi vagyok 😊)
x
Hû ez nagyon fasza kis oldal lett!! Gratula!
Csak kár hogy nincs fenn egy képsem, se a tutor részben sem a galériában...
Csak kár hogy nincs fenn egy képsem, se a tutor részben sem a galériában...
Youth
Ha valaki kíváncsi mivel töltöttem az elmúlt hetem, az megnézheti az "ÚJ" weboldalam, átdizájnolva (powered by Aldaryn 😊))
Oryon's Page
(http://www.freeweb.hu/oryon)
Az oldalhoz készült "logo" mi is lehetne más mint a legutóbbi fejtörõ, az SSS Vs. MR.
Egészen megtettszett ez az mr_SubScatter.
Az "eredmény" -remélem errõl azért már virít, hogy SSS...ha nem elsülyedek szégyenemben :
Bocsi a nagy képért.
Oryon's Page
(http://www.freeweb.hu/oryon)
Az oldalhoz készült "logo" mi is lehetne más mint a legutóbbi fejtörõ, az SSS Vs. MR.
Egészen megtettszett ez az mr_SubScatter.
Az "eredmény" -remélem errõl azért már virít, hogy SSS...ha nem elsülyedek szégyenemben :
Bocsi a nagy képért.
Oryon
Nem igaz, hogy mindenki kevesebb polyból jobbat csinál, mint én.
Ha én nekiállok egy ilyennek, akkor min. 5x több polyból sz@rabb eredményt produkálok 😊
Mi lehet a titok...
-Költõi kérdés volt! A válasz: béna vagyok 😊))
Ha én nekiállok egy ilyennek, akkor min. 5x több polyból sz@rabb eredményt produkálok 😊
Mi lehet a titok...
-Költõi kérdés volt! A válasz: béna vagyok 😊))
Oryon
Így harmadszorra képes volt a browser és letöltötte a wires képedet is...
NAGYON cseles az a belsõ sötétebb világ dolog 😊)).
Én anno egy olyat terveztem, hogy van egy kietlen, töredezett senkiföldjén, ahol állandóan borús az ég, a semmiben egy faajtó, mely félig nyitva és a "túloldalán" egy reménnyel, fûvel, Nappal, virággal teli szebb jövõ vár arra, aki átlépi a küszöböt...
Akkor úgy gondoltam, hogy külön renderelem és kompozítálom a két "világot".
Csak érdekesség képpen írtam 😊
NAGYON cseles az a belsõ sötétebb világ dolog 😊)).
Én anno egy olyat terveztem, hogy van egy kietlen, töredezett senkiföldjén, ahol állandóan borús az ég, a semmiben egy faajtó, mely félig nyitva és a "túloldalán" egy reménnyel, fûvel, Nappal, virággal teli szebb jövõ vár arra, aki átlépi a küszöböt...
Akkor úgy gondoltam, hogy külön renderelem és kompozítálom a két "világot".
Csak érdekesség képpen írtam 😊
Oryon
A háttér fotó makróval készült, és így a háttér távolabbi részei dofosak lettek, mivel a valóságban is ott lévõ kamerára fókuszáltam, aminek a szélére volt ugyanígy felakasztva a szíj. A hibákat megpróbálom kijavítani, aztán malyd meglátjuk mi lesz belõle 😊.
www.gaborhertelendy.com
Nem a tetejétõl van ez, fent csak egy sima sárgás fény van, inkább a 2 ablakból jön az a töménytelen fény...
Youth
Igen. Lefotóztam haverom gépével, és aztán megnéztem hogy hogy reflektál meg hol vannak a fények meg egyebek rajta, és úgy állítottam be mayában is. Aztán kértem róla egy alphát ás ps-ben összeraktam. Egyébként a Kitchen HDRI ugyan olyan sárgás mint a szobám, szal pont jó volt, csak úgy kellett forgatni. Meg malyd leszedem valahogy a tetejéról azt a lámpát.
www.gaborhertelendy.com
Bizza, már megint termeltetek egy oldalt 2 nap alatt 😊
-56kval (percdíjjas) nem gizdulok 😊
Ahol én lakom onnan csak 500m-re van a legközelebbi ADSL 😞(((
-56kval (percdíjjas) nem gizdulok 😊
Ahol én lakom onnan csak 500m-re van a legközelebbi ADSL 😞(((
Oryon
A wire-remderhez külön render kell 😞
De létezik, legalábbis én már próbáltam egyet és azzal ment.
A lehetõ legjobban hasznosítottad a tanácsomat 😊
Képhez általában nem kell Motion Blur, egy állóképes csendélethez meg egyáltalán nem, vagy csak nagyon nagyon ritkán.
Egy szó mint száz neked ide nem kell.
No és persze gratula a képhez, tényleg klafa.
A csúklószorított hogyan tudtad odakompozítálni ill. hogyan/ mivel tartottad a levegõben a valóságban????
Nekem valahogy az élek nem elég "élesek".
Elég magas az AA???
A Dof középpontja hol van???
De létezik, legalábbis én már próbáltam egyet és azzal ment.
A lehetõ legjobban hasznosítottad a tanácsomat 😊
Képhez általában nem kell Motion Blur, egy állóképes csendélethez meg egyáltalán nem, vagy csak nagyon nagyon ritkán.
Egy szó mint száz neked ide nem kell.
No és persze gratula a képhez, tényleg klafa.
A csúklószorított hogyan tudtad odakompozítálni ill. hogyan/ mivel tartottad a levegõben a valóságban????
Nekem valahogy az élek nem elég "élesek".
Elég magas az AA???
A Dof középpontja hol van???
Oryon
Nagyon ott lesz a top1 -ben 😊
De ha kiszúrták a zsõri szemét és nem ezt választja találomra az elsõnek, akkor is ott lesz a szeren...
-Rossz hasonlat volt 😛
Szal remek, nekem a "híd padlózata" tetszett a legjobban.
De ha kiszúrták a zsõri szemét és nem ezt választja találomra az elsõnek, akkor is ott lesz a szeren...
-Rossz hasonlat volt 😛
Szal remek, nekem a "híd padlózata" tetszett a legjobban.
Oryon
Jelenleg az sman2@mailbox-ot használom és ez (még) müxik.
Te igértél nekem egy Cluster leírást, nem???
Még a Liam Kemp-es This Wonderful World-hez tett kérdésemre írtad, hogy megírod, hogyan lehet clusterrel a csaj ujjait "látatlanba" az arcához igazítani.
Te igértél nekem egy Cluster leírást, nem???
Még a Liam Kemp-es This Wonderful World-hez tett kérdésemre írtad, hogy megírod, hogyan lehet clusterrel a csaj ujjait "látatlanba" az arcához igazítani.
Oryon
Leraktad az asztalra a fényképezõt és lefotóztad? És lerenderelted a 3d fényképtezõt és ráraktad a fényképre? Mert az asztal reflekciójából ez jön le meg az árnyékból...
Youth
Youth a szíj kompozitált, vagyis fotó. leírtam 😊. De jó hogy írtad, mert én csak kis kézrekötõs bizbaszként neveztem meg 😊.
www.gaborhertelendy.com
Vagy a hdri kép "erõsségét" vedd lejjebb valamit csakhogy eltûnjön a nagy fehér folt a tetejérõl és bal oldaláról 😊))
Youth
Mayer!
Nagyon fasza, minden okés csak a fénylépezõ teteje nayon beég a többi tárgyhoz képest. Gondolom a reflekciótól van. Ha kitchen hdri van benn akkor forgasd el vagy nemtudom de így hülyén néz ki a tetején meg az oldalán a kiégett modell. Vagy a reflekcióját vedd le a modellnek...
Motion blur meg nem kell, majd ha kész a kép akkor raksz rá egy kis blurt aztán kész. összeolvad a háttérrel...
Amúgymeg: Gratulálok!! 😊)
Nagyon fasza, minden okés csak a fénylépezõ teteje nayon beég a többi tárgyhoz képest. Gondolom a reflekciótól van. Ha kitchen hdri van benn akkor forgasd el vagy nemtudom de így hülyén néz ki a tetején meg az oldalán a kiégett modell. Vagy a reflekcióját vedd le a modellnek...
Motion blur meg nem kell, majd ha kész a kép akkor raksz rá egy kis blurt aztán kész. összeolvad a háttérrel...
Amúgymeg: Gratulálok!! 😊)
Youth
Van már fönt wire egy oldallal hátrébb, de malyd még töltök föl. Egyébként tudja valaki, hogy mental-lal vagy maya softwarevel hogyan kell wiret renderelni 😊? Mert én csak így kiprintelni szoktam. Másképp nem tudom 😊.
www.gaborhertelendy.com
átmentem megnézni, csak nagyon hasonlít rá nem az a moncsi sorry D: (tudod sokat koppintanak a kis rizsfalók 😊)
x
SZia!
Nagyon szép lett, küldjél wiret is mert nem hisszük ám el hogy nem fénykép
szerintem cgtalkra is töltsd fel ha még nem tetted meg, award gyanús 😊
FujitsuSiemens? 😊) mármint a monitor 😛 most cseréltem le az enyémet
Nagyon szép lett, küldjél wiret is mert nem hisszük ám el hogy nem fénykép
szerintem cgtalkra is töltsd fel ha még nem tetted meg, award gyanús 😊
FujitsuSiemens? 😊) mármint a monitor 😛 most cseréltem le az enyémet
x
Hála nektek végre tudtam tûrhetõ textúrát csinálni a fényképezõmnek. Ez egy kompozitált kép róla. Megfogadtam Oryon tanácsát, és dof-os háttérnek betettem az íróasztalomat. Tehát a háttér, és az a bizbasz amivel kézre lehet kötni az kompozitált. PS-ben raktam rá egy kis zajt meg motion blurt az egyikre. Szerintetek kell motion blur?
Íme:
és itt a full méret is:
1600*1200 motion blur
1600*1200 no motion blur
Íme:
és itt a full méret is:
1600*1200 motion blur
1600*1200 no motion blur
www.gaborhertelendy.com
Final gahthernek beállítottam hogy mikor 'becsapódnak' a kis sugarak mekkora legyen a min, max értékük de ehhez nagy élsimítás is kell hogy szép legyen így megúsztam 400 sugárból, de a renderidõ az 22 perc lett míg FG sugarak számolása 2 perc...
Megcsinálhattam volna hogy semmi beállítás csak felnyomom 1000-1200-ra a sugarakat AA értéket kicsire és ugyanezt kapom, de próbáltam úgy beállítani hogy szépek legyenek az árnyékok, minden.
Na mindegy legjobb esetben is 2x annyi ideig számol az MR mint a Brazil
Megcsinálhattam volna hogy semmi beállítás csak felnyomom 1000-1200-ra a sugarakat AA értéket kicsire és ugyanezt kapom, de próbáltam úgy beállítani hogy szépek legyenek az árnyékok, minden.
Na mindegy legjobb esetben is 2x annyi ideig számol az MR mint a Brazil
Youth
Youth. Szerintem hosszú idõ alatt sem könnyû 😊. Egyébként nem tudom neked mi volt 24 perc azon a gömbön. Nekem kb 5 perc volt, vagy még annyi sem. Mik a beállításaid?
www.gaborhertelendy.com
Most én vagyok ilyen béna vagy tényleg nem lehet szép képet összehozni, rövid idõ alatt MR-el???
Ráadásul SSS még hol van?? :/ Azthiszem renderelést hagyom a jó öreg Brazilra...
Ráadásul SSS még hol van?? :/ Azthiszem renderelést hagyom a jó öreg Brazilra...
Youth