Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Sajnálom. Az "Area light", az Area light. Szakkifejezés. 😛 Ennél pontosabban nem is lehetne leírni, hogy miben különbözik a "point-light"-tól... Hihi.

- A.

per aspera ad astra

deko
meg... megbuktam, sorry :/

deko --- az élet értelme: 42 ---

Mayer
Köszi a quicktutort 😊! Azt hiszem jó lesz, bár nekem egy kicsit mintha sántítana a dolog 😉. Bakker az omnira nem is gondoltam 😞 de hülye vagyok 😊. Mindenképp az erederivel akartam bevilágítani de hogy miért? De lehet hogy még jobb is lesz mintha HDRI-vel csinálnám, ugyanis az eredeti shader, ami a fényképetõn van az akármilyen fényviszonyok közt ezüstszínûnek hat. Viszont a CGfényképezõ shadere, környezettõl függõen változtatja a színét 😊. A te világításoddal, talán még ezüstüs színû is lehet. Külön köszönet azért, mert adatokat is írtál. De arra készülj, hogyha a renderidõ több lesz mint 1 óra, akkor .

Nem tudjátok véletlenül, hogy mi az a visual c++, és miért okozza ezt a hibaüzenetet: visual c++ runtime erroer. Elég idegesítõ az én több órás rendereim közepette, ugyanis a fotonok fél órás számolása után nyögi be 😞.

www.gaborhertelendy.com

youth
Hát mégis hogyan? Hát élekre adsz bevelt vagy chamfert vagy ami van vagyis sûríted ott a vonalakat így élesebb lesz a gömbölyített 'él'... Érted...

Youth

Penatesz
Lekonel visszaadta a hitem
Viszont egy kerdesem lenne.Illetve ketto:
Kifutottam a tutorialbol es az csak idaig meselte,hogy mit es hogyan kell csinalni a kocsin es gozom sincs,hogy hogyan kell kialakitani a kocsi belso teret,illetve,hogy hogyan texturazzam a kulso dolgokat.

Youth:hogyan tudok neki elesebb vonalakat adni?

Penatesz

youth
Ja az utolsó képen kicsit szemcsésnek látszik a kép, de csak a JPG tömörítés miatt. Tömörítetlenül hót sima, szép árnyékokkal 😊

Youth

youth
Na akkor az elképzelésem:

Tehát sima point/omni light ray trace shadow vagyis sugárkövetéses. Itt az árnyék szélei nagyon élesek...

Ugyanaz a lámpa, csak most a sugárkövetés kicsit más, olyan mintha szórt lenne az árnyék... Ezt azzal értem el, hogy a lámpa méretét feljebb vettem, így olyan mintha egy ablak lenne vagy mittomén, tehát nem 1 pontból jön a fény. Ez amolyan area lightnak felelne meg... (Maxosok 😊)

Itt már tettem fölé egy planet ami kibocsátja a rayeket (Final Gather) de nagyon minimális, alap beállításokkkal, tehát a renderidõt nem hosszabította meg annyira, de nincs tök fekete árnyék neki köszönhetõen. Ez azért jó mert nem kell sokat számolnia a FG-nek a sugarakat, mivel egy síkból jönnek, valamint a sugarakat nem kell "színezni" vagyis egyszínû árnyék lesz. Az árnyékot már be tudod állítani a plane színével, vagy a point light színének megváltoztatásával...
Remélem segítettem!
Csak nem bírtam nézni hogy 23 órás rendereket csinálsz ezért kitaláltam egy kis könnyítést, véleményem szerint a renderidõ így lejjebb vihetõ akár 1 óra alá is.

(Pár adat:
FG sugarak száma: 400
sugarak minje: 0.015
sugarak maxja: 0.090
AA: 1;2 aztán 2;2
3x3 gaussian blur...
A többi szerintem látható a képeken.)

Bye!

Youth

youth
Ja Mayer!
Eszembe jutott valami:
Mi lenne ha fake GI-t használnál? Tükrözõdésnek maradhat a HDRI, de a renderidõ csökkentésére jobb dolog is van, pill mutatom...

Youth

youth
Ezt nem értem :/ Mi az a bake set es render? Bocsi de most így nézek:
Elõre is köszi!

Youth

Na de kérdem én, akkor most mi lesz az én bake set es renderemmel? 😮(
Ford...focus wrc rally kivitel limitált széria😊
megfelel?😊)

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

deko
Egy Francia autó? Peugeot, vagy Citroen? Mentségemre szolgáljon, hogy gprs-rõl nézem és a képfelbontásom gyatra. És autókból sem kapnék jó jegyet, ha vizsgáznom kéne😛
Azért, ha tévedek, bátran:

deko --- az élet értelme: 42 ---

youth
Penatesz: Nagyon baba a kis járgány!!! Nem láttam egyenlõre kivetnivalót azon kívül hogy az éleket élesebbre csinálhatnád...

Youth

Mayer
Emberek! Flego topicja él. Illetve nekem behozta azon link alapján amit a CGtalk külldött vissza hozzászólás után. Viszont a topicok között nem találom én sem.

www.gaborhertelendy.com

Penatesz
Penatesz
eletem masodik poly modellje,kicsit gyatra es meg csak fel sem ismerte senki ,de nem tudom,hogy hogyan kellene eletszerubbe tenni,vagy hogy a belso teret hogyan tudnam kitolteni.Ja igen es a texturazassal kapcsolatban is orulnek valami jo web-es tutorialnak.

http://penatesz.uw.hu/focus%20wrc1.jpg

Penatesz

youth
Na Flego!
mehet fel megint a kép!!! 😊) Szólj ha fenn van

Youth

inz
csak május 6-tól elvesztek a postok :/

x

Mayer
Na emberek CGtalk oké! Megcsinálták! Elég gyorsak voltak.

www.gaborhertelendy.com

youth
Render Globalsban ahol beálítod a Final Gather ray-jeit alatta van a min max rays...

Youth

Peetmaya
mivel lehet beállítani a fotonok méretét?
hack akció, no komment...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Mayer
A valóságban biztosan! Ö...ö...ö iletve nem is tudom mindegy ezen ne vesszünk össze 😊. A lényeg hogy mayában MR-rel, be lehet állítani a fotonok méretét. Erre maxben illetve V-rey-ben, nem tudom hogy van-e lehetõség, de V-ray egyébként is fényévekkel gyorsabb mint MR mayában, ráadásul szépen is számol szinte alap beállításokkal, tehát szükségtelennnek is tartanám ezt a beállítást.

www.gaborhertelendy.com

FRenkie
"ha kisebb fotonokkal bombáznám"... szerintem minden foton ugyanolyan pici, max többel bombázhatod, vagy sûrûbben 😊

ez a CGtalk hack ez megdöbbentõ...

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

youth
Miért lennék ideges? 😊)
Te tudod mit csinálsz én csak max javasolhatok...

Youth

Mayer
Köszi! Az igazság az, hogy utólag is raktam rá noisot, meg MR is odaszámolt egy rakat kis bizbasz fotont nekem 😞. PS noistot leszedem akkor is marad még szemcse bõven, de ha kisebb fotonokkal bombáznám, akkor ezek eltûnnének talán. Csak akkor megint legalább egy 12 órás render kéne 😞. Na mindegy megoldom valahogy remélem 😊. Ja és Youth, remélem nem vagy ideges, hogy megint srégen rendereltem de annyit játszottam a kamerával, hogy mindíg ide jukadtam ki 😊.

www.gaborhertelendy.com

youth
Szia!

Tutorra mindig van igény, ne is kérdezd inkább csináld is 😊)
Elõre is köszi a többiek nevében is 😊

A képrõl: Shader tetszik nagyon márcsak azokat a fos szemcséket kéne valahogy eltûntetni és akkor király!!! Tényleg milyen szemcsék azok??? FG szemcséi vagy utólag rakosgattál rá noisot? Mert ha igen akkor szedd le 😊
Bye!

Youth

inz
nem vagyok nagyon képben e téren, de úgy tudom, hogy ez csak terheléles támadás, nem csinál más kárt azon kívül hogy megbénítja a szervert egy idõre
Flego gondolom darabokból összeáll majd elgurul, jó munkát egyébként kajak lett, ha még nem említettem volna 😊

x

fle go
hm sajnos ez van, node remelhetoleg hamar megjavitjak a CG-t. Most meg megprobalok csinalni egy rovidke kis animot a Lego Racerrel😊)

Udv

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Mayer
De tényleg, mi értelme egy ilyen hacknek? Csak gyakorlás a hackernek, vagy feltesz valami kémprogramot a tárhelyre, és figyeli a topicocat, és ha nem kap elég csillagot, odarak magának még 1-2-t vagy mi? 😊

www.gaborhertelendy.com

inz
sajna divat a dos támadás, de egy ilyen oldal ellen? pff. biztos törölték az arc topicját, vagy nem kapott elég csillagot 😛

x

Mayer
Hogyhogy ne húzzam ezzel a saját idõmet? Hogy a fenébe ne húznám 😊. Videót nem fogok csinálni, mert azt én nem szeretem, mellesleg ahhoz hang is kéne hogy élvezhetõ legyen, szal inkább egy írott formájú tutort fogogok készíteni. Ez a tutor, magába foglalja malyd a nurbs lehetõségeit, és határait valamint ezen modellezési mód csínját-binját ( legjobb tudásom szerint persze 😊). Felvázolom az eszközöket, és ezek használatát, egy konkrét modell, elkészítésével mutatom be. Tehát átfogóra tervezem, ha tényleg van rá igény.

Na úgydöntöttem környezetet hagyom a francba és inkább próbálok renderelni valami fotorealnak tûnõ képet. Itt is van rögtön egy próbálkozás 😊.

Azt hiszem az akasztókája kompozit lesz.
shaderelt

Lambert

www.gaborhertelendy.com

youth
Ez olvasható ha valaki nem akar elmenni oda:

"Dear CGTalk Members and Readers,

In the last 6 hours, CGTalk has experienced yet another hack attempt and Denial of Service attack. We are currently doing a full system restore on a separate, temporary server and will have the entire CGTalk site up and running within a couple of hours. Thank you for your continued support.

Sincerely,

The CGNetworks crew"

Youth

youth
CgTalk-ot feltörték... :/
Úgyhogy most kis ideig nem lesz. Sajnálom, mert pont most indult be Flego topicja...

Youth

Penatesz
De ha nagyon korulmenyes lenne,akkor tenyleg inkabb alkoss,es ne ezzel huzd a sajat idodet.

Penatesz

Penatesz
Mayer semmi gond,ha nagyon bonyolult lenne leirni,akkor vedd fel videora es talald avi-ban.Youth csinalt a multkor poly tutorilat kerek modellezeserol avi-ban es fel is ajanlotta,hogy barkinek elkuldi a progit,amivel csinalta.(Szerintem a barkiben te is benne vagy.

Penatesz

inz
Sziasztok!
lehet régi link, de én csak most hallottam róla:
maya6 új fícsör videók (ott baloldalt)
van azért itt ámulnivaló újdonság 😊)

x

Mayer
Orion, ha ezt renderelted akkor hogyan? Ha meg nem akkor meg a jó ***************-dal szórakozz 😊).

www.gaborhertelendy.com

fle go
Youth megneztem, thx!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
Flego! Kukkantsd meg a privi üziket!

Youth

youth
Igen így tervezem...

Youth

fle go
Mar fenn van a CGtalkon is😊)

fle go
PaniC, Mayer: koszi, tudom van benne par hiba, de en meg az elejen jarok ennek az egesz modellezos dolognak!! Vray-el rendereltem es ha jol emlekszem 800*600-as felbontasban 4 ora 15perc korul volt a renderido.
Egy AMD Athlon XP 2500+ (1833Mhz)Barton 1Gb RAM geppel dolgozom.

Mayer
Ja és ha feltöltöt CGtalkra, feltétlen szólj ide is, azért szavaznék rá ( egy 2-essel 😊). Csak vicc volt tényleg szólj ha feltöltöd.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Penatesz: Az egérrõl nekiálltam írni egy tutort, aztán annyira bebonyolódott a közepe felé a sok kötögetés meg cirkular surface fillet és ezek vagdosása ide oda, hogy képtelenség lett volna véges idõn bellül leírni 😊. Ha ezzel a projecttel végeztem, akkor malyd nekiállog egy másiknak, és abban lesznek olyan egyserûbb modellek, amik tartalmazzák a buktatók nagyrészét, és megpróbálom malyd leírni ezen buktatók kiküszöbölésének szerintem legjobb módszrét.Tehát amint annak nekiállok, abból írok is tutort.

Flego: Nagyon jó a modell, a kompozíció is tetszik, a mesh háló is nagyon szép lett véleményem szerint, viszont 1-2 helyen, nekem furcsák az élek. Nem olyan szemetszúró hibák és az összképbe nagyon nem is zavarnak be, de muszály volt valami rosszat is írni róla, külömben nem lenne igazi kritika 😊. Mivel renderelted, és milyen hosszú volt a render time?

www.gaborhertelendy.com

PaniC-
Állat 😊

fle go
Udv Maya tarsadalom😊) Zargatnalak benneteket is egy kicsit a munkammal, ugyan nem mayaban keszult, hanem maxban de kivancsi lennek a Ti velemenyetekre is!
Koszi

Peetmaya
ja igen tényleg, a nõi fej. Youth, remélem full karaktert akarsz belõle csinálni animálási beállításokkal mindenn együtt😊)) ha igen, akkor arra szükségem is lenne😊 Szerintem próbáld kicsit több polyból csinálni, és több részletet beletenni már az elején, mert késõbb megszívod a részletezéssel...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

youth
Ha van idõm és erõm akkor nõi fejet aztán testet, még csak a szájnál tartok, újrakezdtem ugyanis 😊

Youth