Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- A.
per aspera ad astra
.
Nem tudjátok véletlenül, hogy mi az a visual c++, és miért okozza ezt a hibaüzenetet: visual c++ runtime erroer. Elég idegesítõ az én több órás rendereim közepette, ugyanis a fotonok fél órás számolása után nyögi be 😞.
www.gaborhertelendy.com
Youth
Viszont egy kerdesem lenne.Illetve ketto:
Kifutottam a tutorialbol es az csak idaig meselte,hogy mit es hogyan kell csinalni a kocsin es gozom sincs,hogy hogyan kell kialakitani a kocsi belso teret,illetve,hogy hogyan texturazzam a kulso dolgokat.
Youth:hogyan tudok neki elesebb vonalakat adni?
Penatesz
Youth
Tehát sima point/omni light ray trace shadow vagyis sugárkövetéses. Itt az árnyék szélei nagyon élesek...
Ugyanaz a lámpa, csak most a sugárkövetés kicsit más, olyan mintha szórt lenne az árnyék... Ezt azzal értem el, hogy a lámpa méretét feljebb vettem, így olyan mintha egy ablak lenne vagy mittomén, tehát nem 1 pontból jön a fény. Ez amolyan area lightnak felelne meg... (Maxosok 😊)
Itt már tettem fölé egy planet ami kibocsátja a rayeket (Final Gather) de nagyon minimális, alap beállításokkkal, tehát a renderidõt nem hosszabította meg annyira, de nincs tök fekete árnyék neki köszönhetõen. Ez azért jó mert nem kell sokat számolnia a FG-nek a sugarakat, mivel egy síkból jönnek, valamint a sugarakat nem kell "színezni" vagyis egyszínû árnyék lesz. Az árnyékot már be tudod állítani a plane színével, vagy a point light színének megváltoztatásával...
Remélem segítettem!
Csak nem bírtam nézni hogy 23 órás rendereket csinálsz ezért kitaláltam egy kis könnyítést, véleményem szerint a renderidõ így lejjebb vihetõ akár 1 óra alá is.
(Pár adat:
FG sugarak száma: 400
sugarak minje: 0.015
sugarak maxja: 0.090
AA: 1;2 aztán 2;2
3x3 gaussian blur...
A többi szerintem látható a képeken.)
Bye!
Youth
Eszembe jutott valami:
Mi lenne ha fake GI-t használnál? Tükrözõdésnek maradhat a HDRI, de a renderidõ csökkentésére jobb dolog is van, pill mutatom...
Youth
megfelel?😊)
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Azért, ha tévedek, bátran:

deko --- az élet értelme: 42 ---
Youth
www.gaborhertelendy.com
,de nem tudom,hogy hogyan kellene eletszerubbe tenni,vagy hogy a belso teret hogyan tudnam kitolteni.Ja igen es a texturazassal kapcsolatban is orulnek valami jo web-es tutorialnak.
http://penatesz.uw.hu/focus%20wrc1.jpg
Penatesz
hack akció, no komment...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
www.gaborhertelendy.com
ez a CGtalk hack ez megdöbbentõ...
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
www.gaborhertelendy.com
Tutorra mindig van igény, ne is kérdezd inkább csináld is 😊)
Elõre is köszi a többiek nevében is 😊
A képrõl: Shader tetszik nagyon márcsak azokat a fos szemcséket kéne valahogy eltûntetni és akkor király!!! Tényleg milyen szemcsék azok??? FG szemcséi vagy utólag rakosgattál rá noisot? Mert ha igen akkor szedd le 😊
Bye!
Youth
Flego gondolom darabokból összeáll majd elgurul, jó munkát
egyébként kajak lett, ha még nem említettem volna 😊x
Udv
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
www.gaborhertelendy.com
x
Na úgydöntöttem környezetet hagyom a francba és inkább próbálok renderelni valami fotorealnak tûnõ képet. Itt is van rögtön egy próbálkozás 😊.
Azt hiszem az akasztókája kompozit lesz.
shaderelt
Lambert
www.gaborhertelendy.com
"Dear CGTalk Members and Readers,
In the last 6 hours, CGTalk has experienced yet another hack attempt and Denial of Service attack. We are currently doing a full system restore on a separate, temporary server and will have the entire CGTalk site up and running within a couple of hours. Thank you for your continued support.
Sincerely,
The CGNetworks crew"
Youth
Úgyhogy most kis ideig nem lesz. Sajnálom, mert pont most indult be Flego topicja...
Youth
Penatesz

Penatesz
lehet régi link, de én csak most hallottam róla:
maya6 új fícsör videók (ott baloldalt)
van azért itt ámulnivaló újdonság 😊)
x
www.gaborhertelendy.com
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Youth
Egy AMD Athlon XP 2500+ (1833Mhz)Barton 1Gb RAM geppel dolgozom.
www.gaborhertelendy.com
Flego: Nagyon jó a modell, a kompozíció is tetszik, a mesh háló is nagyon szép lett véleményem szerint, viszont 1-2 helyen, nekem furcsák az élek. Nem olyan szemetszúró hibák és az összképbe nagyon nem is zavarnak be, de muszály volt valami rosszat is írni róla, külömben nem lenne igazi kritika 😊. Mivel renderelted, és milyen hosszú volt a render time?
www.gaborhertelendy.com
Koszi

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)