Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Oryon: mindjárt fellépek ICQ-ra, remélem leszel...
Youth
köszi! youth te meg csinalj valamit forummal😄D
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Magyon fasza a shelby. Imádom ezt az autót. A tolvajtempó óta ilyet akarok lopatni magamnak 😊.
www.gaborhertelendy.com
Még egy-két simitás és jöhetnek a króm-felületek...
Oryon
SD vagy egyéb memóriakártyát is rakhatnál mellé, hamár lúd legyen...😊
Oryon
Oryon
Egyébként miért nem állítod egyszerûen fekete árnyékról szürkére és nem kell FG!!!!!!!!!!!!!!!
Oryon
Ki az a ***** aki olyan elvetemült, hogy ennyi line-t megrajzoljon PS-ben?!
Oryon
www.gaborhertelendy.com
Lekonel: egy szál üzit se kaptam. Nem tom mi van.
www.gaborhertelendy.com
The maximum number of levels in the BSP tree. This option is used only if binary space partitioning is enabled. Larger tree depths reduce rendering time but increase memory consumption, and also slightly increase preprocessing time. The default is 40.
-------------------------
A jelenetet voxelekre osztja. Mintha kockákba foglalád a jelenetet. Ezeknek a kockáknak a nagyságát mondja meg a size (hogy X vagy X*50 poligonnal kelljen dolgoznia.) a depth pedíg azt teszi, hogy a poligonokat meddíg bontogassa, amíg bele nem férnek ezekbe a kockákba. Mintha egy polit kettévágnál, és eldöntöd, ez itt van a másik rész meg máshol.
Bocsánat, énsem igazán értem a dolgot, szóval elmagyarázni méginkább nemtudom😞
www.gaborhertelendy.com
Inz: Nekem csak csóró elemem van 😊.
Srácok valaki segítsen má mivan, miután MR leszámolja a fotonokat, kiírja maya hogy fatal error. De csak akkor ha nagy felbontású kép meg sok a foton, meg nagy AA szal értitek. De ilyenkor mindig. Nem volt még senkivel iylen?
www.gaborhertelendy.com
Youth: Nagyon jó fej lesz. 😊 Jaja... Befejezhetnéd a Z4-et... igazán.
per aspera ad astra
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
A billentyûzetem 😊 Amikor kaptam azt a 4 Mpixeles gépet akkor csináltam. Amúgy a klaviatúrám fehér csak a képen úgy hat mintha fekete lenne... na midnegy. Gondoltam hagy legyen tele a fórum képekkel... Ha nem teszik vagy zavar titeket szóljatok, törlöm...
Youth
x
Kis WIP a fejrõl:
Az igazság az hogy nagyon nem vagyok megelégedve vele 😞 Lehet megint újrakezdem... f***ommá beléjje :/
Youth
Mindenesetre én haladtam egy kicsit, és lemodelleztem izzadságos 5 perces munkával ( 3 revolve, meg egy plaine 😊), egy elemet, hátha feldobja egy kicsit a Fényképefõs csendéletet.
Jöhet kritika, hogy mi a rossz, vagy milyennek kéne lennie meg ilyenek. Ugyan ez csak egy elnagyolt render, de KÖTÖSZKÖDNI pont jó Aldaryn 😊.
elenek
www.gaborhertelendy.com
Point light, ahogy neve is mutatja, pont jellegû fényforrás, a fénysugarak egy matematikai pontból indulnak ki. Ezzel nincs is probléma. Speciális lámpák a directional fényforrások, melyeknek "felülete" ugyan van (bár magát a fényforrást általában még mindig mint pont szokás reprezentálni), de a fénysugarak tökéletesen párhuzamosak.
Az area light , mint ahogy a neve is mutatja, felülettel reprezentált fényforrás. A valóságban gyakorlatilag nincsenek point fényforrások, csak area típusúak.
Egy area light lényege, hogy egy meghatározott, bármilyen felületen (általában matematikailag könnyen leképezhetõ, szabályos felületek : síklap, henger, gömb) történik a fénykibocsájtás. Jellegzetesésge ezeknek a fényforrásoknak, hogy, mivel egy felületrõl, nem párhuzamosan, hanem a felületrõl általában a normális irányába 180 fokos félgömbben minden irányba indulnak fénysugarak, az általuk vetett árnyék szélei "elmosódnak" minál távolabb esik az árnyékvetõ objektumtól. Ez triviális, ha csak abba gondolunk bele, hogy a fényszórás felületrõl történik. Amennyiben a sugarak párhuzamosak lennének, az árnyék nem "mosódik el".
Régebben area lightokat úgy készítetek, hogy egy rakatt poit fényforrást helyeztek el adott felületen, manapság ezt helyettesítik raytrace szinten a sugárvetés manipulálásával.
Tényleg nem kötekedni akartam. ha hülyeséget írtam. Hurrogjatok le nyugodtan.
per aspera ad astra
iszonyat
asszem utána kell néznem😊) csak legyen már rá idõm
haladnom kéne a varázslómmal
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Omni light=point light, azaz egy pontból a tér minden irányában mennek fénysugarak. Area light, valamilyen síkról egy adott irányba (direction) mennek a fénysugarak. az area lightnél a fénysugarak homogén teret hoznak létre (a fénysugárvonalak párhuzamosak, és egyelõ nagyságúak), a point lightnál meg pontszerû, sugárszerû, nem tom márképp megfogalmazni
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
www.gaborhertelendy.com
Azért nem semmi sugárzás kell ilyen erõs fényjelenséghez, amint a kezedbekapod, a bõröd azonnal összeráncosodik, majd felszakad, az elõbuggyanó vér megfeketedve próbálja körülcsorogni a habzó keléseket, melyek szinte azonnal rózsaszín húst köpnek magukból, ahogy kifakadnak,... a csontjaid izzanak, de te a fájdalomból már szinte semmit nem érzel, ahogy agyad lassan elfolyósodik... apró szikrákra robban körülötted a világ, megszûnik a valóság, körülötted van minden, amit valaha tapasztaltál, átéltél, és végtelenné válik az idõ, az érzés, a létezés... és örökre annak a kimondhatatlanul kicsi idõpillanatnak a foglya maradsz a mindenségedben, ímikor a tested alaktalan salakká hullott a nukleáris tûzben...
😊
per aspera ad astra
Emberek nézzétek meg a tróját...(film)....odabasz!😊
Rafináltan megcsinálták a tömegszimuláciot itt is😊
Bakker már megint túljátszottam 😊.
www.gaborhertelendy.com
Józsi: Gondoltam mindenki tudja mit takar... De még mindig jobb ha feljössz és basztatsz mint egyáltalán nem jösz, így tudom hogy jól vagy 😊))
Mayer: Nekem rohadtul bejön a kép, tudva hogy semmi értelme hogy világít a fényképezõ, de tetszik... 😊
Youth

www.gaborhertelendy.com
Így az area csak a spot területén belül hat, és nem lesznek olyan éles árnyékok 😊 a makacs foltokat nem hozza ki.😛x

x
Egyébként van egy új kompozit WIP-em. Nézzétek meg aztán szóljátok meg 😊. A kijelzõ PS-ben lett kivilágosítva, tehát nem rendereltem újat egyenlõre. PS-sel ennyire tudtam világosítani úgyhogy a minõség elég rossz. Csak az akasztóka kompozit.
kompozitWIP
www.gaborhertelendy.com
Amugy az üzenet a programbol adodok mármint maa bol mert c ben van megirva