Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
majdnem 3 óra render???? Na neee 😊 Én itt közdök a több százezres polys kocsival te meg ilyen egyszerûbb testeket 3 óráig renderelsz 😊))
Fényképezõ minden alaktrészét jól rántotta be a max?
Fényképezõ minden alaktrészét jól rántotta be a max?
Youth
érdekes 😊
és igen is van értelme: ki kell találni melyik képet használtad bevilágításnak :F (az egér az genius.. ugye 😊)
és igen is van értelme: ki kell találni melyik képet használtad bevilágításnak :F (az egér az genius.. ugye 😊)
x
Na sikerült a transzfer. Csak polyba kellett konvertálnom az egeremet (ezzel próbálkoztam, mert kisebb mint a fényképezõ, és könnyebb volt vele gyakorolni). A fényképezõ kb 3* összetetteb, és már ettõl is akadt a gépem, úgyhogy nem tom mi lesz 😊. Addigis itt egy kép. Szeretem az olyan képeket amiknek semmi értelme 😊.

www.gaborhertelendy.com
wooow. hol akadtál te el? ez nagyon zsivány!! Csak szerintem a lámpákat is modellezzed le, ne csak fotó legyen.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
A Mayába integrált MR ugyan az mint a Standalone.
Volume shadert még nem is próbáltam, de majd meglesem azt is. Ha nem túl számolásigényes akkor valszleg azt fogom használni.
Volume shadert még nem is próbáltam, de majd meglesem azt is. Ha nem túl számolásigényes akkor valszleg azt fogom használni.
fuhhh, tik aztán durrbele! Boba szép lesz. Az utómunka persze mindig sokat dob a képen.
Mental volume shader?
Engem nem a vray, hanem a mental ray standalone verzió érdekelne, azért az egy fokkal jobb, mint a mayaba integrált, nem? Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Mental volume shader?
Engem nem a vray, hanem a mental ray standalone verzió érdekelne, azért az egy fokkal jobb, mint a mayaba integrált, nem? Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Nah, jobb lesz ha felrakom azt is amit a Maya dobott ki😊
Itt a render, NO Ps.
Itt a render, NO Ps.
Nagyon tetszik a kocsi "festése"...
Ahoz képest, hogy játék éles a textúra...egy így korrekt.
Ahoz képest, hogy játék éles a textúra...egy így korrekt.
Oryon
Szerintem ok. Folytasd a shaderelést...majd a többihez képest kijön, ha kéne változtatni.
Oryon
GTR 😉 ez a játék neve,szimulátor lesz belöle bár még csak a demo van kész(két auto van benne a lister meg egy morgan aero,meg egy pálya),probáljátok ki mert hatalmas a game!
Csak gondoltam már most megtanulok a játékba "nyulkálni" mire kijön tudjam megcsinálni a saját festéseimet 😄DD
Csak gondoltam már most megtanulok a játékba "nyulkálni" mire kijön tudjam megcsinálni a saját festéseimet 😄DD
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Tökre aranyos....mi lesz a végsõ kompozició...
Pl.: 100 ilyen kis figura felrepül az égbe?
Pl.: 100 ilyen kis figura felrepül az égbe?
Oryon
András, gratula! Megkérdezhetném, melyik játékba készült? A Kocsi kidolgozottsága alapján gondolom elég új játék...
Aldaryn: Nempontosan tudom milyen mélyen van, Qui-Gon Jinn meg Obi-Wan még letudtak úszni a magasabb szintekre😊 Bár az film, oké... Gondolom azért fényhatár környékén lehet, 15-20méter mélységben. Volume shadereken gondolkodtam, de így is elég sokáíg rendereli a Mental. 1 óra volt így is, de a displacement map approx-ját még átkell állítsam+ lesz még elég sok object. Még minimum 4-5 féle épület fog elkészülni, illetve a golyókat a jelenetben helyettesíteni fogom normálisan lemodellezett változatokkal, jelenleg is azt csinálom.
Aldaryn: Nempontosan tudom milyen mélyen van, Qui-Gon Jinn meg Obi-Wan még letudtak úszni a magasabb szintekre😊 Bár az film, oké... Gondolom azért fényhatár környékén lehet, 15-20méter mélységben. Volume shadereken gondolkodtam, de így is elég sokáíg rendereli a Mental. 1 óra volt így is, de a displacement map approx-ját még átkell állítsam+ lesz még elég sok object. Még minimum 4-5 féle épület fog elkészülni, illetve a golyókat a jelenetben helyettesíteni fogom normálisan lemodellezett változatokkal, jelenleg is azt csinálom.
Huh, egy ilyen kép viszont baromi nagy hasznát venné a MentalRay Volume shaderejeinek... 😊 A vízben lévõ lámpák, fényforrások, GI-bõl kapott megvilágítás...
Caustics szerinetem sem kell, a felszínrõl jövõ biztosan nem, attól oylan "sekély víz" hatást kapnál, ez meg ezért mélyen van, nem?
Caustics szerinetem sem kell, a felszínrõl jövõ biztosan nem, attól oylan "sekély víz" hatást kapnál, ez meg ezért mélyen van, nem?
per aspera ad astra
Szia.
Ez a kép a már játékbol van!!!Nincsen rajta semmi korrekcio,ez igy jött ki a játékbol!!!Amugy majd jövök többet 😄
Ez a kép a már játékbol van!!!Nincsen rajta semmi korrekcio,ez igy jött ki a játékbol!!!Amugy majd jövök többet 😄
caustcis a fenékre? minek... egyszerûbb gyártani egy textúrát, és azt projectelni egy lámpával, egy lefelé irányított direct-el.
milyen fények? 1 direct 1 spot, a spotnak van árnyéka, shadow map.
milyen fények? 1 direct 1 spot, a spotnak van árnyéka, shadow map.
Használtam a mayában az environment fog-ot... az halványít, viszont afölé raktam még egy ködszerûséget Ps-ben, hogy legyen valami hangulata a képnek.
Mire jó a clouds? olyan képet számoltat kb mint a mayabeli noise. Utána azt használtam arra, hogy néhol világosabb legyen a clouds réteg alatti gardiens szín. Így lettek világosabb és sötétebb részek. A gardiens miatt lett a képen feljebb lévõ részek színe barnás inkább, elõl marad kék, ill ahol a clouds értéke fehér, ott világosabb, ahol fekete ott sötétebb.
Mire jó a clouds? olyan képet számoltat kb mint a mayabeli noise. Utána azt használtam arra, hogy néhol világosabb legyen a clouds réteg alatti gardiens szín. Így lettek világosabb és sötétebb részek. A gardiens miatt lett a képen feljebb lévõ részek színe barnás inkább, elõl marad kék, ill ahol a clouds értéke fehér, ott világosabb, ahol fekete ott sötétebb.
+ generálódhatna egy kis chaostics a fenéken, ha már ilyen világos van. Bár ez mentallal véges idõn bellül nem tudom hogy megoldható-e 😊. Hogy van megvilágítva ?
www.gaborhertelendy.com
A cluods, mire jó, vagy hogy kell használni? Egyszerûen képtelen vagyok rájönni 😊.
www.gaborhertelendy.com
Na igen úgy is lehet 😊. A köd tutor nem hozott jó eredményt?? Gondoltam ha anim lesz, akkor framenként megfesteni nem lesz könnyû 😊.
www.gaborhertelendy.com
pont az a jó, amit nem mayával csináltam?😄 De azért köszönöm😊
A köd 3 photoshoplayer... egy gardiens feketébõl sötétkékbe, egy render clouds, és egy noise különbözõ blendelése.
A köd 3 photoshoplayer... egy gardiens feketébõl sötétkékbe, egy render clouds, és egy noise különbözõ blendelése.
huhdemarhajóóó 😊! Boba, a köd is nagyon ott van. Én maradok vraynél ha sikerül az import.
www.gaborhertelendy.com
Kis WIP. Végigolvastam a már linkelt Mr tessellation-os tutorialt, azzal "kicsit" lerövidítettem a renderidõt... A displace approx még nincs beállítva, de már legalább belátható idõn belül lerendereli a gépem a jelenetet.
Bongo jelenet_nonshaderelt version
rendertime 1h:04m (ebbõl 14m volt a translate.)
Bongo jelenet_nonshaderelt version
rendertime 1h:04m (ebbõl 14m volt a translate.)
Szia András!
Téged is rég "láttalak"... Szép munka! Be is tudtad rakni a játékba a feltextúrázott kocsit??
Téged is rég "láttalak"... Szép munka! Be is tudtad rakni a játékba a feltextúrázott kocsit??
Youth
persze hogy nem szar, én nagyon szeretem MR-t, és most, hogy be tudtam lõni a shave-et is hozzá egyenesen imádom😊
Nem szar az,csak meg kell tanulni használni amihez persze sok-sok idö kell...
Youth szép lesz nagyon. Mikor lesz vray maya alá? mostmár kíváncsivá tettetek, de én nem fogok konvertálgatni meg maxba átmenni, vagy marad a mental, vagy semmi😊
amúgy nem értem miért mondják mentalt a világ 2. legjobb rendererjének, ha ilyen szar.....
amúgy nem értem miért mondják mentalt a világ 2. legjobb rendererjének, ha ilyen szar.....
Köszi!
Namégegyet 😊
Eddigi shaderek közt mi az ami nem illik oda? a felni, kerék, belseje nincs még shaderelve... Csak az elejét nézzétek, eddig minden OK? vagy javítsak valamin?
Namégegyet 😊
Eddigi shaderek közt mi az ami nem illik oda? a felni, kerék, belseje nincs még shaderelve... Csak az elejét nézzétek, eddig minden OK? vagy javítsak valamin?
Youth
wooooow. Ez nagyon ott van. Brazil sehol sincs vrayhez. Nagyon szép lett Youth. Gratulálok
www.gaborhertelendy.com
Skacok egy próba render:
Nem tudom miért itt mutogatom amikor V-ray... na talán mert már ideszoktam .)))
Nem tudom miért itt mutogatom amikor V-ray... na talán mert már ideszoktam .)))
Youth