Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
majdnem 3 óra render???? Na neee 😊 Én itt közdök a több százezres polys kocsival te meg ilyen egyszerûbb testeket 3 óráig renderelsz 😊))
Fényképezõ minden alaktrészét jól rántotta be a max?

Youth

inz
érdekes 😊
és igen is van értelme: ki kell találni melyik képet használtad bevilágításnak :F (az egér az genius.. ugye 😊)

x

Mayer
Na sikerült a transzfer. Csak polyba kellett konvertálnom az egeremet (ezzel próbálkoztam, mert kisebb mint a fényképezõ, és könnyebb volt vele gyakorolni). A fényképezõ kb 3* összetetteb, és már ettõl is akadt a gépem, úgyhogy nem tom mi lesz 😊. Addigis itt egy kép. Szeretem az olyan képeket amiknek semmi értelme 😊.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
A kaszni nagyon kircsi!

www.gaborhertelendy.com

FRenkie
wooow. hol akadtál te el? ez nagyon zsivány!! Csak szerintem a lámpákat is modellezzed le, ne csak fotó legyen.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

youth
Hát nemtudom, elakadtam, nem megy 😞(

Youth

Mayer
re:re:re: privi Orion 😊

www.gaborhertelendy.com

Boba
A Mayába integrált MR ugyan az mint a Standalone.
Volume shadert még nem is próbáltam, de majd meglesem azt is. Ha nem túl számolásigényes akkor valszleg azt fogom használni.

Peetmaya
fuhhh, tik aztán durrbele! Boba szép lesz. Az utómunka persze mindig sokat dob a képen.
Mental volume shader?
Engem nem a vray, hanem a mental ray standalone verzió érdekelne, azért az egy fokkal jobb, mint a mayaba integrált, nem? Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

youth
Pörög a fórum rendesen ma... Na mindjárt dobok be képet.

Youth

youth
Oryon: nemtom mikor lesz végre v-rayünk... :/

Youth

oryon
A ps-es verzió szvsz jobban érzékelteti a mélységet/ sötétséget...

Oryon

oryon
re: re: Privi 😊

Oryon

Boba
Nah, jobb lesz ha felrakom azt is amit a Maya dobott ki😊
Itt a render, NO Ps.

Mayer
re: Privi

www.gaborhertelendy.com

oryon
Ok, szal PS utómunka 😊

Oryon

oryon
Nagyon cool! A Fog-ot a Deko által belinkelt tut. alapján, vagy teljesen más...?

Oryon

oryon
Nagyon tetszik a kocsi "festése"...
Ahoz képest, hogy játék éles a textúra...egy így korrekt.

Oryon

oryon
Nem tudom...de gondolom lehet rendelni is...
Nézd meg az oldalon (www.ebolt.hu)!

Oryon

oryon
Szerintem ok. Folytasd a shaderelést...majd a többihez képest kijön, ha kéne változtatni.

Oryon

oryon
MIKOR lesz VRAY mayához??? 😊

Oryon

K.András
Thx.

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
GTR 😉 ez a játék neve,szimulátor lesz belöle bár még csak a demo van kész(két auto van benne a lister meg egy morgan aero,meg egy pálya),probáljátok ki mert hatalmas a game!
Csak gondoltam már most megtanulok a játékba "nyulkálni" mire kijön tudjam megcsinálni a saját festéseimet 😄DD

oryon
Tökre aranyos....mi lesz a végsõ kompozició...
Pl.: 100 ilyen kis figura felrepül az égbe?

Oryon

oryon
Privi ment.

Oryon

Boba
András, gratula! Megkérdezhetném, melyik játékba készült? A Kocsi kidolgozottsága alapján gondolom elég új játék...

Aldaryn: Nempontosan tudom milyen mélyen van, Qui-Gon Jinn meg Obi-Wan még letudtak úszni a magasabb szintekre😊 Bár az film, oké... Gondolom azért fényhatár környékén lehet, 15-20méter mélységben. Volume shadereken gondolkodtam, de így is elég sokáíg rendereli a Mental. 1 óra volt így is, de a displacement map approx-ját még átkell állítsam+ lesz még elég sok object. Még minimum 4-5 féle épület fog elkészülni, illetve a golyókat a jelenetben helyettesíteni fogom normálisan lemodellezett változatokkal, jelenleg is azt csinálom.

Aldaryn
Wow... elég állatos lett!

per aspera ad astra

Aldaryn
Huh, egy ilyen kép viszont baromi nagy hasznát venné a MentalRay Volume shaderejeinek... 😊 A vízben lévõ lámpák, fényforrások, GI-bõl kapott megvilágítás...

Caustics szerinetem sem kell, a felszínrõl jövõ biztosan nem, attól oylan "sekély víz" hatást kapnál, ez meg ezért mélyen van, nem?

per aspera ad astra

K.András
Szia.
Ez a kép a már játékbol van!!!Nincsen rajta semmi korrekcio,ez igy jött ki a játékbol!!!Amugy majd jövök többet 😄

youth
Nagyon fasza!
Caustics tényleg felesleges.

Youth

Boba
caustcis a fenékre? minek... egyszerûbb gyártani egy textúrát, és azt projectelni egy lámpával, egy lefelé irányított direct-el.

milyen fények? 1 direct 1 spot, a spotnak van árnyéka, shadow map.

Boba
Használtam a mayában az environment fog-ot... az halványít, viszont afölé raktam még egy ködszerûséget Ps-ben, hogy legyen valami hangulata a képnek.
Mire jó a clouds? olyan képet számoltat kb mint a mayabeli noise. Utána azt használtam arra, hogy néhol világosabb legyen a clouds réteg alatti gardiens szín. Így lettek világosabb és sötétebb részek. A gardiens miatt lett a képen feljebb lévõ részek színe barnás inkább, elõl marad kék, ill ahol a clouds értéke fehér, ott világosabb, ahol fekete ott sötétebb.

Mayer
+ generálódhatna egy kis chaostics a fenéken, ha már ilyen világos van. Bár ez mentallal véges idõn bellül nem tudom hogy megoldható-e 😊. Hogy van megvilágítva ?

www.gaborhertelendy.com

Mayer
A cluods, mire jó, vagy hogy kell használni? Egyszerûen képtelen vagyok rájönni 😊.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Na igen úgy is lehet 😊. A köd tutor nem hozott jó eredményt?? Gondoltam ha anim lesz, akkor framenként megfesteni nem lesz könnyû 😊.

www.gaborhertelendy.com

Boba
pont az a jó, amit nem mayával csináltam?😄 De azért köszönöm😊
A köd 3 photoshoplayer... egy gardiens feketébõl sötétkékbe, egy render clouds, és egy noise különbözõ blendelése.

Mayer
huhdemarhajóóó 😊! Boba, a köd is nagyon ott van. Én maradok vraynél ha sikerül az import.

www.gaborhertelendy.com

Boba
Kis WIP. Végigolvastam a már linkelt Mr tessellation-os tutorialt, azzal "kicsit" lerövidítettem a renderidõt... A displace approx még nincs beállítva, de már legalább belátható idõn belül lerendereli a gépem a jelenetet.
Bongo jelenet_nonshaderelt version
rendertime 1h:04m (ebbõl 14m volt a translate.)

youth
Szia András!
Téged is rég "láttalak"... Szép munka! Be is tudtad rakni a játékba a feltextúrázott kocsit??

Youth

Davidka
:-O
Köszi, így már mûködik! 😊

inz
Szia
A render globalsban is be kell pipálni a raytrace használatát, lehet ez volt a gond.

x

Peetmaya
persze hogy nem szar, én nagyon szeretem MR-t, és most, hogy be tudtam lõni a shave-et is hozzá egyenesen imádom😊

Boba
K.András
Nem szar az,csak meg kell tanulni használni amihez persze sok-sok idö kell...

K.András
GTR festés(modell adott volt igy azt nem én csináltam):

Peetmaya
Youth szép lesz nagyon. Mikor lesz vray maya alá? mostmár kíváncsivá tettetek, de én nem fogok konvertálgatni meg maxba átmenni, vagy marad a mental, vagy semmi😊
amúgy nem értem miért mondják mentalt a világ 2. legjobb rendererjének, ha ilyen szar.....

youth
Köszi!
Namégegyet 😊

Eddigi shaderek közt mi az ami nem illik oda? a felni, kerék, belseje nincs még shaderelve... Csak az elejét nézzétek, eddig minden OK? vagy javítsak valamin?

Youth

Mayer
wooooow. Ez nagyon ott van. Brazil sehol sincs vrayhez. Nagyon szép lett Youth. Gratulálok

www.gaborhertelendy.com

youth
Skacok egy próba render:

Nem tudom miért itt mutogatom amikor V-ray... na talán mert már ideszoktam .)))

Youth

Mayer
A ballal közben emelgetem a kilós húsokat 😊

www.gaborhertelendy.com