Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Youth! Gratula a verdához! Ezt akár a csajoknak is lehet mutogatni "az én autóm" címmel... tuti mûködne a dolog 😊))
Nem értem ezt a maya to max konvertálási problémát. Én ebben eléggé otthon vagyok mert mayában dolgozom de a munkákat maxban kell leadni, szóval szívesen segítek ebben. Túl vagyok már jópár ilyen problémán 😊 Viszont azt nem értem mért kell maxba tenni valamit mikor a maya legalább olyan jól (hanem jobban) renderel... Lehet lemaradtam valamirõl 😊
Hajszimulációs tutorialom fenn van peetmaya könyvtárában a villamvadasz szerverén. Lehet leszedni, de most jutott eszembe hogy a camtasia codeket nem tettem fel mellé! Ha beérek a munkjahelyre ezt pótolom. Több részes lesz a hajszim tutorial, ez az elsõ darab. Remélem segít majd sokaknak. Ma elkezdem feltölteni az izmosabb Photoshop textúrázás tutorialt is. Egy Apach helikopter fém borítását készítem el benne. Lényegében minden olyan fogás benne van amivel a legtöbb textúrázási feladatot meg lehet oldani.
A fórum legjobb képei versenyre én is beneveznék! Ha jól számolom Bruce pár napon belül elkészül 😊
www.3dsurvival.hu
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
www.gaborhertelendy.com
Nem találok szavakat, csak ezért nem írok többet.
A cikkhez meg fogadd újabb elismerésemet. A kitartásod meghozta gyümölcsét, ez olyan jó érzés
képgyûjtésben én is benne vagyok, de nekem nincs kocsim, én jobbára "elvont" képeket készítek, s még csak véletlenül sem fotorealisztikusakat.
deko --- az élet értelme: 42 ---
a képgyûjtéssel egyet értek, de az autók nem az én világom, én inkább a fantasy galériát bõvíteném😊)
Youth
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
---------------------------------------Figyelem!--------------------------------------
A szomszédos 3D Studio Max fórumban hagyomány volt (talán még mindig van), hogy 1000., 2000., 3000. és így tovább hozzászóláskor egy valaki berakja a fórumozók legújabb vagy legjobb képét. Nekem ez nagyon tetszett és sokszor csak az volt a téma hogy legyen az X K-s hozzászólás, oylat is kitaláltunk (mivel mindenki kocsit csinált) hogy legyen egy közös parkolós kép a Ferrari mellet a Trabi és így tovább... persze nem jött össze. De itt is bevezethetnénk ezt a nemes hagyományt hogy a kövi fordulónál (ami 6000, már mindjárt itt van) berakom mindenkinek a legjobb, legújabb képét akár többet is és mint egy kis galéria díszíti a fórumot.
Ha benne vagytok akkor mindenki küldjön egy képet még a 6000. hozzászólás nem íródik meg!
Ha ellene vagytok szóljatok, csak olyan jó volt max fóumban... 😊
Bye!
u.i.: A gép renderel 10-11 felé lesz újabb kép, várhatóan vagy az vagy az elõzõ kerül be a magazinba, HA...
Youth
Peet: Tudom... tudom a majd így irandó és nem pedig így: malyd 😊. Bocs. 😊
www.gaborhertelendy.com
Folytatás priviben 😊 Most nem vagyok icq-n egy darabig mert kifagy a render 😊
Hogy mi volt a baj? Az hogy jópár testet hibásan mentett át, azokat külön egyesével be kellett illeszteni. A kocsit nem lehetett egyben átrakni mert akkor kb 3 objektumnak tapasztotta össze a kis alkatrészeket meg mindent tehát majdhogynem egyesével kellett átvinni minden különálló részét. Aztán ha nem lehetett jobban átrakni akkor maxban kellett tologatni pár vertexet hogy ne álljanak olyan hülyén 😊 Amúgy mindent OBJ kiterjesztésben pakoltam át.
Youth
Egy napot nem vagyok, és annyit írtok, hogy belefárad a szemem mire elolvasom 😊. Próbálgatam egy kicsit a camera transfert. Nem igazán lehet megodani ebben az esetben úgy hogy relative kevés poly legyen, és az import is gördülékenyem menjen. Az igazság az hogy relative rohadt soka poly ( röpke 1.5 millió 😊). Ezt még az én gépem se nagyon bírja. Max scanline rendernek 4 percébe került egy kép standard beállításokal (ez álltalában 3 másodberc szokott lenni persze környezet nélkül). Szóval lehet hogy ez a megoldás storno, hacsak valaki, aki nagyon otthon van ebben az inportálgatásban nem akarja átimportálni nekem 😊). Ha kevesebb polyt használok, akkor nem lesz szép a modell :/. Bazz.
Oryon: Vannak buktatók. Pl.: ahogy panics mondta atengejek nem egyeznek tehát lehet kavar. + a méretezés sem egészen ugyan az. Nekem csak elhanyagolható 60 000 *-esére kellett növelnem a fényképezõt hogy a kamera be tudja hozni full képben 😊 ( mondonam se kell hogy mindez 1.5 millió polyval nem volt túl kellemes). Asszem maradok MR-nél ebben a projectben. Azért importáltam maxbe, mert te is láthattad, hogy milyen gyönyörü képeket csinál vray pillanatok alatt.
Youth: Gratulálok DigitArthoz! Örülök ha örülsz meg minden 😊)... érted. A kocsi szerintem is jó, és amikor azt mondtam hogy alakítgassad még a shadereket, akkor csak egy megjegyzést akartam hozzáfûzni in medias res a fogalmazványomhoz, és nem pedig mélyremenõ elemzést adni a hibáss illetve hibátlan részekrõl és shaderekrõl 😊.
SpotLamp: Örülök hogy megismerhetlek. Ahogy kivettem az eddigi hozzászólásaidból, te már régebbóta vagy itt mint én, tehát csak mint újonc köszönök 😊. A tutorokat én is várom. Azt mondat hogy fõállásban 3d-zel. Ha jól értesz MR-hez (ezt feltételezem persze ) akkor ha nem nagy gond megkeresnél ICQ-n vagy valahol, hogy segíts egy kicsit FG belövésében ? Itt az icq számom: 163465702.
És itt egy kép a fényképezõmrõl, amin megnézheted, hogy milyen zajos a GI. Nem tom V-ray miért nem csinál ilyet. Elõre is köszi.
www.gaborhertelendy.com
Változatos, "ahogyan, annyiszor, ott, akkor, amit,..." akarok, lehet vele keresni és 1% adó,stb...
Elsõre nem ilyen idilli, de ha már eléggé vágod, akár 6 órányi munkaidõvel (2 óra "aktív" munka+ 4 óra pihenés) 8 órányi munkabért kapok 😛
Csak szabad idõdnek kell lenni és mindjárt nincs is...😊
Meg ilyenek...bõvebben priviben...
Leírnád a kocsid export-bajod maya to max irányban???
Oryon
Peet: majd koszolok meg minden de most amolyan 'mûtermi' képeket gyártok...
Jó lenne környezetet fotózni, csak nem mindenkinek van gépe 😊
Youth
Oryon
max annyi, hogy össze kéne koszolnod...
Youth
Youth: hogyis importáltad át???
Oryon
Youth
Valamit a mereten kell allitani, meg asszem nem ugyanaz az
fuggoleges tengely max-ba.
de lehet hogy az ujabbak maxok mar tudjak alapbol az obj-t, nem neztem pedig itt az asztalomon a doboz 😊
+Ha majd beszámolsz, arrol, hogy hogyan került bele egy képed a DigitART-ba...
Oryon
Youth
Youth
Még mindig várom Youth megnyilvánulását a küldött fájlokkal kapcsolatban!!!
Ha minden világos, akkor lehet róla szó.
Oryon
Apropó:
Csak poly-t tartalmazó Scene-t könnyen (*.obj) át lehet vinni maxba???
Vagy trükközni kell...
Oryon
Tom Greenway
3DTotal Editor
?:/
x
Youth
www.3dsurvival.hu
újra kell csinálnom a varázslóm textúráit, mert kicsit bután lettek megoldva, de mostmár tudom használni a tabletet is, úgyhogy gõzerõvel😊))) lesz valami részeredmény, mutatom
Szal, sikerült beleégetni egy file-ba a fényeket, tapasztalat, az UV mapot jól csináljátok meg, mert különben csúnya eredményt kaptok😊)))
Spotlamp, privit megkaptad? feltöltöd a shave tutorodat?
Emlékeztetlek rá hogy a valóságban közel sem tökéletes inden!
www.3dsurvival.hu
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
Youth
Youth