Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://alkotas.srv.hu/szar.jpg
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Nézzétek meg!
ezt mér csinálja??
ezt mér csinálja??
Youth, nincs kedved ilyen formában felrakni a bmw modellt? nemfeltétlenül kellene renderelve!
Nah, este talán még lesz update, mindenesetre elkezdtem az osztálytermünket modellezni (persze a másik projectet sem hagyom abba, csinálom folyamatosan mindet). Eddíg a legfontosabb elem van meg.
A kuka!😊
Nah, este talán még lesz update, mindenesetre elkezdtem az osztálytermünket modellezni (persze a másik projectet sem hagyom abba, csinálom folyamatosan mindet). Eddíg a legfontosabb elem van meg.
A kuka!😊
zsír
Ezt nézzétek!!!! MOV file, kicsi a mérete...
ÉS ítt a scene (vagyis csak egy kép róla):
http://www.artistpub.hu/content/miscimages/45/2145_l.jpg
Még sok meló van, pl blokkolni a kamerát hogy ne szarkodjon ilyenene hogyha kimész jobbra akkor balról kezdi megint, tehát ilyen apróságok ja és mivel kevés képbõl áll ezért még tovább rontja a dolgot 😊
ÉS ítt a scene (vagyis csak egy kép róla):
http://www.artistpub.hu/content/miscimages/45/2145_l.jpg
Még sok meló van, pl blokkolni a kamerát hogy ne szarkodjon ilyenene hogyha kimész jobbra akkor balról kezdi megint, tehát ilyen apróságok ja és mivel kevés képbõl áll ezért még tovább rontja a dolgot 😊
Youth
Youth😊 Ilyen kocsim nekem is van😊
Nurbs-rõl... Olvasgatom a renderman könyveket, és ott igenerõsen a nurbs-t erõltetik. Poly-rõl subd-ról mindkét könyvnek csak a legelején volt szó, amikor megemlítették, hogy azokat is kezeli. A példákban már végíg a nurbs-rõl volt szó. Pl Stuart Litle, Dinosaur... De az is meglehet, hogy csak régi a könyv (asszem abban a könyvben a Shrek-rõl csak úgy beszélnek, mint Pixar fejlesztés alatt lévõ project, szóval jópár éves lehet a könyv.) mivel megnéztem a Shrek2 making of-okat, ott meg subd-t használnak. Hát passz... idekéne jöjjön egy Ilm-es és bekéne számoljon mit is használnak😊
Nekem mind a két technika nagyon tetszik.
Nurbs-rõl... Olvasgatom a renderman könyveket, és ott igenerõsen a nurbs-t erõltetik. Poly-rõl subd-ról mindkét könyvnek csak a legelején volt szó, amikor megemlítették, hogy azokat is kezeli. A példákban már végíg a nurbs-rõl volt szó. Pl Stuart Litle, Dinosaur... De az is meglehet, hogy csak régi a könyv (asszem abban a könyvben a Shrek-rõl csak úgy beszélnek, mint Pixar fejlesztés alatt lévõ project, szóval jópár éves lehet a könyv.) mivel megnéztem a Shrek2 making of-okat, ott meg subd-t használnak. Hát passz... idekéne jöjjön egy Ilm-es és bekéne számoljon mit is használnak😊
Nekem mind a két technika nagyon tetszik.
Azt hiszem, hogy Vray render elõtt nem konvertálja a nurbsöt polyvá. Nem nagyon értem hogy hogyan lehetséges a végtelenül görbült felületet lerenderelni annélkül hogy ne lenne valami teselation index vagy nem is tudom, de ezt hallottam valahol. Meg azt is, hogy erre jelen pillanatban csak Vray képes. Nem tudom hogy ez hogy van, mert nem sikerül importálnom a nurbsöt szóval kipróbálni sem tudom 😞.
www.gaborhertelendy.com
Most próbáltam elõretekinteni a jövõbe, és kíváncsi lennék mi lesz az a felülettipus ami a jóöreg poligonokat majd végleg leváltja... nem tudok jobbat elképzelni 😊
www.3dsurvival.hu
Sajnos NURB-shoz teljsen láma vagyok. Csak poligonokkal operálok, de szerintem a NURBS objektek renderelése memóriaigényesebb mert minden renderscenne poligonná lesz konvertálva render elõtt, így a nurbs testek is a megadott értékek szerint (teselation). Így ebbõl kiindulva komolyabb a renderelése mert egy polygon testet már nem kell konvertálni és szerintem textúrázni is egyszerûbb...
www.3dsurvival.hu
Hali!
Én nem voltam benne ill csak egy pillanatra mikor az Iflagranti mocap felvételeit mutatták abban a zöld padlós tornatememszerûségben... 😊
Az UAZ modellt textúrázással együtt 3 nap alatt sikerült összeraknom. Sokat segített benne az hogy itt van nemmessze egy katonai jármûtemetõ és kb 30 db uaz is ott pihent. Kaptam egy digigépet és kimentem fényképezgetni. A textúra onnan van. Ezért olyan élethû.
Youth: Bocs a képet nem tudtam még lekicsinyíteni mert a Photoshoppom 2 képernyõhöz szokott és amíg nem megyek vissza a munkahelyre addig nem látoim az ImageSize ablakot... 😄
Én nem voltam benne ill csak egy pillanatra mikor az Iflagranti mocap felvételeit mutatták abban a zöld padlós tornatememszerûségben... 😊
Az UAZ modellt textúrázással együtt 3 nap alatt sikerült összeraknom. Sokat segített benne az hogy itt van nemmessze egy katonai jármûtemetõ és kb 30 db uaz is ott pihent. Kaptam egy digigépet és kimentem fényképezgetni. A textúra onnan van. Ezért olyan élethû.
Youth: Bocs a képet nem tudtam még lekicsinyíteni mert a Photoshoppom 2 képernyõhöz szokott és amíg nem megyek vissza a munkahelyre addig nem látoim az ImageSize ablakot... 😄
www.3dsurvival.hu
Szerintem csalj egy kicsit es hozz letre megegy fenyforrast (ilyeneknel SpotLamp-ot erdemes),aminek a szinet allitsd pirosasra es vilagitsd meg alulrol ugy,mintha a lapod vetne azt a pirosas arnyekto.
Penatesz
Sajna nem volt benne Spotlamp 😞
Krajcsik Zsolt volt benne... pedig már azthittem... na mindegy :/
Krajcsik Zsolt volt benne... pedig már azthittem... na mindegy :/
Youth
Hi, tudnátok segíteni?
Azt szeretném megtudni, hogy hogy lehet megoldani azt, hogy pl van egy átlátszó piros lap, amit megvilágít egy fényforrás, és a fény pirosas árnyékot vet a földre.
Azt szeretném megtudni, hogy hogy lehet megoldani azt, hogy pl van egy átlátszó piros lap, amit megvilágít egy fényforrás, és a fény pirosas árnyékot vet a földre.
Hja, hamár ward belesett ide, megkérdeznék tõle még1 valamit. Még mindíg a megoldást keresem a rosz shaderekre rendermanban, fogalmam sincs mi lehet a hiba. Amint a specular szín eltér a feketétõl, csíkos lesz a tárgy:/ Egyedül ez fog vissza, hogy normál munka alatt is rendermant használjak. Nincs 5leted?
Mayer: Hasból küldeni? 😊 Hasból szinte elindítani sem tudom😊
Learning-Maya
Baggyogj el a fenti címre, majd a rendering menüre. Ott lesznek Mentalray meg RenderMan tutorialok is.
Kb fél perc volt a renderidõ, max1.
potyek: nekem is csak akkor renderel rétegeket, ha batchrendert indítok. Hogy árnyék miért nincs hdri-vel azt nemtudom.
Learning-Maya
Baggyogj el a fenti címre, majd a rendering menüre. Ott lesznek Mentalray meg RenderMan tutorialok is.
Kb fél perc volt a renderidõ, max1.
potyek: nekem is csak akkor renderel rétegeket, ha batchrendert indítok. Hogy árnyék miért nincs hdri-vel azt nemtudom.
Hát azt én is láttam, de Spotlamp ot nem láttam benne, hol volt?
Sziasztok
Layer be szeretném renderelni a maya val a kis cuccaimat, be is állitottam mindent, ahogy kell, elvileg jo is , de a shadow mappában ami van kép, az tök üres , ez mitöl lehet? HDR bevilágitástol lehet ilyen? Ja és az természetes amugy, hogy csak akkor renderel layerenként, ha a batch render t inditom el?
Mikor volt Sportlamp a tv ben?
Layer be szeretném renderelni a maya val a kis cuccaimat, be is állitottam mindent, ahogy kell, elvileg jo is , de a shadow mappában ami van kép, az tök üres , ez mitöl lehet? HDR bevilágitástol lehet ilyen? Ja és az természetes amugy, hogy csak akkor renderel layerenként, ha a batch render t inditom el?
Mikor volt Sportlamp a tv ben?
Jó estét, illetve reggelt mert még nem tudom, hogy mikor fejezem be az üzit 😊. Neten kaptam valami fasza vírust, és 4 napig nem tudtam netezni 😞. Na mindegy probléma megoldva itt vagyok 😄. SpotLamp láttalak a tv-ben, remélem ez ösztönzõen hat mindenkire aki el akar érni valamit 😊. A uaz meg nagyon ott van! A rekordidõ engem is érdekelne. Én ezt legrövidebben egy hét alatt tudnám megcsinálni, de akkor se lenne ilyen jó 😞.
Boba: Szép shader. Hogyan világítottad és mennyi idõ alatt húzta le? Jut eszembe: Te hasból külldöd PRmant, vagy tutorok alapján? Ha tutorokal akkor tudsz nekem linket adni? Nem mintha rá akarnék állni, mert tuti hogy nekem ez nem menne, de elolvasdatnálm 8).
Boba: Szép shader. Hogyan világítottad és mennyi idõ alatt húzta le? Jut eszembe: Te hasból külldöd PRmant, vagy tutorok alapján? Ha tutorokal akkor tudsz nekem linket adni? Nem mintha rá akarnék állni, mert tuti hogy nekem ez nem menne, de elolvasdatnálm 8).
www.gaborhertelendy.com
Lángcsóva? nemnem... az a 3 "nyelv" forog és az hajtja elõre a bongót... és nem, nem Rman. Ma töltöttem le újabb artist tools-t... ami volt rendermanom, az is bekrepált. Nagyon, de nagyon nemszeret engem. Eddíg csak a shaderek fele, nemment köztük a blinn. Most maga a renderman sem megy.. behalok:/
De ez ugye nem Rman? 😊
Amúgy jó lesz! A hajtómûbõl meg gondolom jön ki lángcsóva vagyis érted ami szokott 😊 Azt hogy csinálod majd meg?
Amúgy jó lesz! A hajtómûbõl meg gondolom jön ki lángcsóva vagyis érted ami szokott 😊 Azt hogy csinálod majd meg?
Youth
Egy kis próbálgatás, highend3d-n találtam tutort, megcsináltam és azt vittem kicsit tovább. A bongón lesz majd ez a shader, a hajtómûvek hátsó részén valószínüleg... Talán kicsit kisebb lesz a bump és jobban fog ragyogni, világítani...
Shader próba.
Shader próba.
SpotLambkorabban volt itt egy kis vita arrol,hogy melyik a memoriazabalobb,vagy hogy melyiket gyorsabb renderelni a Poly-t vagy a Nurbs-t.Nem szeretnek vitat belole,de erdekelne a velemenyed,mint szakmabeliet,hogy melyiket tartod hasznalhatobbnak.Vagy alltalaban melyiket lenne erdemes hasznalni.
Penatesz
Ma mindenki nézze a TV2-n a Magellánt, 19:00 órakor, arról lesz szó ami a hobbynk vagyis a 3d 😊
Youth
Spotlamp: Nagyon jó! Gratulálok!
Nem írnád mégis felül a képedet egy 650 pixel széles változatra? mert így széttolja a fórumot... Nagy képet inkább linkeld. Köszi!
Nem írnád mégis felül a képedet egy 650 pixel széles változatra? mert így széttolja a fórumot... Nagy képet inkább linkeld. Köszi!
Youth
gratu szép lett nagyon!
egy wire-t feldobnál nekünk?
egy wire-t feldobnál nekünk?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Bocs hogy a beszélgetés menetét kicsit megtöröm csak a 6000 forum szépe versenyre küldök már egy képet hogy az autó témánál maradjunk 😊
Jöbb szeretek karaktereket modellezni, de vannak olyan autók amiknek önálló egyéniségük van. Ilyenek a veterán, vagy a szocreál autók 😊 Ezekben én is megtalálom a karakterem 😊) A csúcsszuper autócsodákat meghagyom másnak 😊
A modell megrendelésre készült rekordidõ alatt. Remélem nem fognak megkövezni érte hogy ide felteszem, de sajnos idõm vajmi kevés saját ötleteim renderbe öntésére 😊
Jöbb szeretek karaktereket modellezni, de vannak olyan autók amiknek önálló egyéniségük van. Ilyenek a veterán, vagy a szocreál autók 😊 Ezekben én is megtalálom a karakterem 😊) A csúcsszuper autócsodákat meghagyom másnak 😊
A modell megrendelésre készült rekordidõ alatt. Remélem nem fognak megkövezni érte hogy ide felteszem, de sajnos idõm vajmi kevés saját ötleteim renderbe öntésére 😊

www.3dsurvival.hu
Blizzard animok mindíg is nagyon ott voltak...
A másik ami max-al készült, és nekem nagyon tetszett az a Lost in space. Nem a legjobb grafikai szempontból, viszont maga a stílus nagyon megfogott!
A másik ami max-al készült, és nekem nagyon tetszett az a Lost in space. Nem a legjobb grafikai szempontból, viszont maga a stílus nagyon megfogott!
Na ja, a profi a szarból is aranyat gyúr ki... 😊 Ez így van. Aztán az is benne van a pakliban, hogy rengeteg alkalmazott technológia igencsak lokális, fõleg, ami a filmes CG-t illeti, legalábbis nekem ez jött le. Azaz, rengeteg célszerszám készül, akárcsak egyetlen jelenet korrekt elkészítéséhez. Programoktól kezdve speciális hardveren át, minden... az, hogy ezeket gyakorlatilag sokszor az adott problémán kívül használni lehetetlen, teljességgel lényegtelen... :o)
MAX Scanline-nal is lehet olyan animációkat renderelni, hogy csak na... a profizmus, a jó ötletek mindig meghozzák a gyümölcsüket. Nézzétek meg a Warcraft III videóit (a kiegészítõét ne, az már Brazil renderelt...) , mind puszta Scanlina-nal, és pár pluginnel készültek...
MAX Scanline-nal is lehet olyan animációkat renderelni, hogy csak na... a profizmus, a jó ötletek mindig meghozzák a gyümölcsüket. Nézzétek meg a Warcraft III videóit (a kiegészítõét ne, az már Brazil renderelt...) , mind puszta Scanlina-nal, és pár pluginnel készültek...
per aspera ad astra
Nem jelent feltétlen minõségromlást. Csak okosan kell használni, és akkor értékes idõt spórolsz meg vele. Az egész arról szól, hogy a beállításokkal megtaláld a jelenethez leginkább passzolót, amivel nem kell éveket várnod, hogy elkészüljön normális, elfogadható minõségben. Ugyebár, ha lennének oylan értékek, amik univerzálisak, mindenhol jók, és még gyorsak is, mint a villám, akkor lenne egy BAZINAYG render gomb, és semmi más beállítás. 😊
A jitter opció használatával a sok, közeli egyenes vonal megjelenése javul, egyes helyeken, elmosottabb textúrákon, ha jól tudom, növelheti az elmosódottságot. Arról szól, hogy a mintákat (pl. AA...) véletlensuzerûen veszi a pixel diszkrét környezetébõl, nem pedig szabályosan.
A sample lock, gondolom én, az egyes minták helyét "rögzíti" a renderben, elsõsorban animációnál van jelentõsége. Raytracelés egy hátulütõje, hogyha nem elég mintát használsz (pl. GI-hez, vagy elmosódott refrakcióhoz, reflekcióhoz...) akkor az kicsit zajos lesz. Mivel miden rendernél a sugarak egy ponton véletlenszerûen kerülnek kilövésre, renderenként változik ennek a zajnak a topológiája, így animációban villogás, erõteljes zaj jelentkezik. Ha a mintákat "pixelhez zárod", akkor ez a zaj "követi" a mozgást valamennyire.
A jitter opció használatával a sok, közeli egyenes vonal megjelenése javul, egyes helyeken, elmosottabb textúrákon, ha jól tudom, növelheti az elmosódottságot. Arról szól, hogy a mintákat (pl. AA...) véletlensuzerûen veszi a pixel diszkrét környezetébõl, nem pedig szabályosan.
A sample lock, gondolom én, az egyes minták helyét "rögzíti" a renderben, elsõsorban animációnál van jelentõsége. Raytracelés egy hátulütõje, hogyha nem elég mintát használsz (pl. GI-hez, vagy elmosódott refrakcióhoz, reflekcióhoz...) akkor az kicsit zajos lesz. Mivel miden rendernél a sugarak egy ponton véletlenszerûen kerülnek kilövésre, renderenként változik ennek a zajnak a topológiája, így animációban villogás, erõteljes zaj jelentkezik. Ha a mintákat "pixelhez zárod", akkor ez a zaj "követi" a mozgást valamennyire.
per aspera ad astra
Akkor jól tudtam,hogy az alien versus predatorban vesz részt ward 😊
"na megyek is vissz az alienjeimhez 😊)"
hoppácska! Mit tudsz, amit Mi nem? Min dolgozol, hogy Alienekhez mész vissza?😊
Egy kérdésem lenne... neked van képzõmûvészeti képzettségrõl papírod, feltétlen szükséges a megléte ahhoz, hogy álláshoz jusson valaki? Mûvészeti könyveket tanulmányozgatom, fogok járni külön rajztanárhoz is, viszont nemhinném, hogy 1: mûvészetire szeretnék menni (közgaz vagy töri), 2: felvennének. nemrajzolok valami jól. osztályomhoz képest persze igen, de amiket pl 3dtotal-on vagy cgtalkon látok, hát elszégyelem magam😞
hoppácska! Mit tudsz, amit Mi nem? Min dolgozol, hogy Alienekhez mész vissza?😊
Egy kérdésem lenne... neked van képzõmûvészeti képzettségrõl papírod, feltétlen szükséges a megléte ahhoz, hogy álláshoz jusson valaki? Mûvészeti könyveket tanulmányozgatom, fogok járni külön rajztanárhoz is, viszont nemhinném, hogy 1: mûvészetire szeretnék menni (közgaz vagy töri), 2: felvennének. nemrajzolok valami jól. osztályomhoz képest persze igen, de amiket pl 3dtotal-on vagy cgtalkon látok, hát elszégyelem magam😞
ward de ha írsz valami tutort, azért azt linkeld be ide is, kíváncsiak vagyunk rá!
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Hat ha azt vesszuk, hogy a film produkciokhoz csinaljak a legmagasabb szinvonalu cg-t, akkor igenis szamit a korrekt motion blur, foleg ott, ahol annyi mozgas van. Szemmel lathato amugy, ha fake, mivel nem koveti az object mozgasat a blur.
ah, tutorial az sokara jon, most kene irnom egy csomo tutorialt a 3dluvr.com nak es meg a 3d totalnak is tartozom tutoriallal 1 eve, ido meg nincs semmire sem...
na megyek is vissz az alienjeimhez 😊)
ah, tutorial az sokara jon, most kene irnom egy csomo tutorialt a 3dluvr.com nak es meg a 3d totalnak is tartozom tutoriallal 1 eve, ido meg nincs semmire sem...
na megyek is vissz az alienjeimhez 😊)
lead Lighting TD - Weta Digital www.balazskiss.com
jitter fõleg a közel vízszintes vagy függõleges vonalak jobb megjelenítését teszi lehetõvé.
filtering meg a mintavételezés típusa asszem, nem 100.
filtering meg a mintavételezés típusa asszem, nem 100.