Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mayer
3* 6 óra 😊. Oké srácok próbálkozom, meg rakok malyd képet a beállításokról is.

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
mindenki nevében köszönjük, és háromszoros hip hip hurrá😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

gyraph
Hi All! Regen jartam erre.
Igy igaz: ejjel elkezdem feltolteni a cuccot a szerverre 😊.
Remelem holnap delelotre fel is kuszik es mindenki elvezheti.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Peetmaya
Leonkel muti képet mit alkottál😊

Peetmaya
Boba tudod a villámvadász...
Mayer én most cseszõdöm a causticsal, aranyos, de szerintem nem kerül 6 órába egy szép render...
az aa az, ami marhára meg tudja növelni a renderidõt

egész szép lett😊 köszi
majd azt a scriptet meg kéne buherálni nagy rakás ** t csinál😊)) próbáljátok ki nagyon lol de azért köszi szépen😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Boba
hehh, és mi a szokásos?😊

Mayer, porba cseresznye... bár esetleg az is segítene, hogy screenshoot-okat csinálnál a beállításokról. RenderGlobals és a lámpa, esetleg még a material tulajdonságairól.

Mayer
agggggr. Feltöltöm a scenet valahová és lõjje be valamelyikõtök 20 percre légyszi, mert én nem tom. Benne vagytok?

Ja 3* 6 óra volt 😊

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
szokásos😊)
Mayer, amúgy mért túlzod ennyire el a rendereket? Spotlampnak szerintem igaza van, 20 perces render+utómunka is lehet olyan szép, mint a 6 órás render😊

Boba
Melyik szerverre is kerül fel pontosan a maya?

Peetmaya
na üdv körünkben😊))
mintha kevés fény jutna a gépre, de a háttér meg nagyon világos hozzá, ez kicsit zavarossá teszi számomra a képet...
de amúgy kurvára fotoreál!

Mayer
Pont jókor írtam úgy néz ki 😊.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
A jó hír az, hogy van egy új képem : ). A rossz hír az hogy nagyon szar lett 😞. Tetü MR-mindent beéget. Na mindegy itt van a kép. 3 részletben rendereltem, nehogy maya kifaggyon. Részenként 6 óra volt. És egy ilyen silányságért vártam ennyit :/.

Az a bizonyos beégett csúnyaság.

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
Gyraph hamarosan (ma éjszaka) felteszi a szerverre a maya 6.0 full 2cd-s változatát. A második cd-n tutorialok vannak elmondása szerint, amibõl engem nagyon érdekel a cloth, mert egy ideje már szenvedek vele😊))
de most ez a caustics is megtetszett nagyon😊))
Mayerrel meg Youthal mi újság, hogy nem írkálnak most a fórumba?😊

Peetmaya
Panic az a baj a scriptel már így elsõ ránézésre, hogy csont üres sceene-ben mûködik csak
a végén a select résznél van elbibizve szerintem...

Peetmaya
photon volume radiust azért adjál meg neki😊)
elvileg a 0 azt jelenti, hogy magától talál ki valamit, de szerintem 2-t adjál meg neki, az kb jó... franc se tudja

Peetmaya
Leonkel, nekem 50-100 ezer caustics fotonnal, accuracy 200/radius 1-2 körüli értékekkel viszonylag szép eredményt hoz ki, ha GI-al együtt használom, akkor túl van picit lõve...

PaniC-
kis ujjgyakorlat MEL-be 😊
masold be a script editorba, aztan num pad enter.
// dugohuzo
circle;
move 4 0 0;
move 0 0 0 nurbsCircle1.rotatePivot;
float $div = 1.01;
for ($inc= 0; $inc < 30; $inc++) {
duplicate;
rotate -r 0 30 0;
move -r 0 .4 0;
scale -r $div $div 0;
$div = $div-0.005;
}
duplicate;
rotate -r 0 30 0;
move -r 0 .4 0;
scale -r 0 0 0;
select -all;
loft;
// ----

http://alkotas.srv.hu/screen1.JPG
http://alkotas.srv.hu/screen2.JPG

Peetmaya
Spotlamp, te melyiket ajánlod jobban mr-hez, poly smoothal vagy sub-d?
Oryon tényleg no komment, nagyon ott lesz ha kész lesz, ügyi vagy!
Leonkel, a caustics lámpáról egy attribute editor photon beállítások rész screenshotot tûzzél be ide pls. Amúgy szerintem az lehet a probléma, hogy kevés fotont, kis energiával lövetsz ki, aztán még a render globalsban az általános minõségi beállításokkal lehet esetleg baj, de azokról hirtelen nem tudok konkrétat mondani...

oryon
Polyban: sok subdiv-es hosszúkás Cube és Twist, így elsõre.

Nurbsben: Vonal mentén Extrude, pl kör alakú profil ami folyamatosam összemegy.

Oryon

youth
Ennyi, nem tudok mit szólni mát 😊

Youth

valaki tippet adhatna hogy a dugohuzonak a "furo" részét hogyan csinaljam meg?

http://alkotas.srv.hu/szar.jpg
Miért **aszik ki velem?😛

oryon
-Ki gondolta volna, hogy a króm lökhárító csak "dísz" és az igazi lökhárító a "díszlökhárító" alatt található (mellesleg üdvözlöm a tervezõket a jó hülye polc formájú lökhárítóért - lásd.: mellékelt képek)... következmény: ki kellett dobnom a Mustang elejét és újra kellett "gyúrnom" az egészet 😊

Extra wip - 0.5 MB-os, egyszerû kis gif animáció, melyben szétszedetem darabokra a Mustangom elejét 😊

A díszlökhárító - felfüggesztéssel.
Az a bizonyos "polc" lökhárító.
Közeli a lökh. felfüggesztési "lyukairól" és a kaszniról - wire + shade!
Közeli a króm-felületek és a kaszni "találkozásáról".

(Ha nem menne a link:
http://www.freeweb.hu/oryon/gallery/wip017.gif
http://www.freeweb.hu/oryon/gallery/wip018.jpg
http://www.freeweb.hu/oryon/gallery/wip019.jpg
http://www.freeweb.hu/oryon/gallery/wip020.jpg
http://www.freeweb.hu/oryon/gallery/wip021.jpg)

Mint az látható annyi lemezhajlítgatást végeztem a hétvégén, hogy nyugodtan hívhatnátok bádogosnak 😛
Kritika jöhet, de légyszi jelöljétek meg a pontos helyét!!!

Oryon

oryon
Látom mindenki termel szép dolgokat...

Oryon

Boba
Sok tükrözõ tárgy, plusz van ami refraktál, MR preview qualiti + FG 800 sugárral. A raytracelt árnyékok talán 3as light size-al és 32 sugárral.

SpotLamp
Valamit nagyon elcsesztél akkor... nálam a legdurvább renderek sem tartanak tovább 20 percnél... (1800 AMD)

www.3dsurvival.hu

Boba
Az új kuka kép😊
Nagyon csúnya lett a render, ennek ellenére 58 percíg számolt az Mr:/

Peetmaya
Jaaa, Boba szerintem az a fekete háttér lehet, ha nincsen egy légmentesen lezárt cube-ban benne az egész. A kamera mögül szed össze némi fekete hátteret.

Leonkel, nyomj a causticsnak több energyt, lõjj ki több fotont, optimalizálni kell😊))

Boba
Nah, nemsikerült berakni a képet... itt a link:
Kép.

Boba
Nem Peet, másra gondolunk az árnyék tükrözõdik rész alatt...

Az a rész ami pirossal be van karikázva, szerintem az a hibás. Pl a pohár árnyéka maga tükrözõdik. Lehet tényleg így kell legyen, de nekem mindenesetre ez egy kicsit furcsa.

na de ezaz...be van kapcsolva kósztik és semmi😊)
ezer tutort végig csináltam és azok szerint is be van állítva de nem ugy viselkedik mint azok😛PP

nehm az árnyék nem hanem a lap mögötte csak ugy láccik

Peetmaya
az árnyék tükrözõdik, azzal nincs baj, na de ilyenkor jönnek be az ilyen finom dolgok, hogy lehetne glowt rakni a pohárra, persze nagyon csínnyán, hogy kristály pohár látszatát keltse, a csillogás mértékét (specular) én még vékonyabbra venném, és akkor lehet játszadozni a caustics-el, azt nem rendereli olyan hosszan és nagyon szép eredményt ad, persze jól kell belõni...

Boba
Maga az árnyék is tükrözõdik?😊 Nekem úgytûnik... hogy mitõl van, fogalmam sincs. sorry.

nah ez odabasz😊))
http://alkotas.srv.hu/szar.jpg

Boba
Nem renderel képet, vagy feketét renderel?

Csakmert én régen kipróbáltam a quadratic-ot, és ahhoz pl 75-80as intenzitású lámpákat használtam... Szóval ha csak feketét renderel, akkor próbáld meg nagyobb intenzitással. hátha...

nah sráciok meg van baj....nem tudok linear decay rate t csinálni a spotomnak😊
nem rendrerel képet ha no decay rol elálítom ez mért van?😊

Boba
Jobban megnézve, a vastagsága nem az igazi... azt lecsökkentem, ha erre gondoltál, akkor köszi!

Boba
A kilincsrõl elfelejtettem a smooth-t... Amúgy lehet durva, mivel a valóságban is kb így néz ki😄 A kép elvben majd az osztálytrememet fogja ábrázolni.

Mayer
Apple QuickTime VR Authoring Studio a becses neve ha jól tudom!

A képeden a kilincs nagyon durva lett. Az csak ilyen szemléltetés módjábol van ott ugye ? Na mennem kell malyd este még írok. Addigis jó fórumozást mindenkinek.

www.gaborhertelendy.com

Boba
Nah, megvan az esti render eredménye... Nemigazán tudom, az üveget hogyan is kéne megoldani, valszleg jobblesz egy külön kicsi scenében próbálgatni a materialt. Most elkezdek modellezni egy kinti meg egy benti padot, majd jön a tábla, tanáriasztal székek és a kiegészítõ cuccok. A terem végén van egy plámaszerûség, nah az tuti kimarad a képrõl😊
Itt a kép...1024*768/130kb.

Boba
Mayer, ha már megemlítetted a progit, akkor ne tartsd magadban, engem is érdekel😊 Olyat nemlehet csinálni, hogy egy bejárt úton mozgatni a kamerát? Tehát lehet forgatni, zoomolni, és mondjuk elõretolni a kamerát? Az marhasok meló, de jól nézhetne ki...

Mayer
Youth, ez nagyon ügyes cucc szerintem.AP-n már olvastam, hogy milyen progival csináltad. Lehet hogyén is csinálok ilyet a fénykéoezõmrõl( persze nem renderelve😊)

Este felé rakok fel képet a fényképezõrõl. Kb akkorra lesz kész a kép 😊.

www.gaborhertelendy.com

Boba
Az lehet, Gi nincs is benne, csupán FG van bekapcsolva😛 Ez Mental Ray... amúgy RenderMan-ból is tudtam már kihozni Indirect Illumination-t és color bleeding-et, bár piszok lassú, még mentalhoz képest is lassú. És ahogy észrevettem, nálam legalábbis nem a legstabilabb a Slim.

youth
Boba: Jó a kuka, de valami hiányzik... Talám megszokta a szemem a GI-t 😊

Ezt sikerült összehoznom:
Teapot.MOV (~fél mega)

Youth

Peetmaya
Leonkel, szerintem növeld meg a raytracing sugarak számát a render globals/mr tabban, adjál az üvegeknek 1.333-as refraction indexet, és vedd "vékonyabbra" a csillogást, úgy szebb eredményt fog adni.

Penatesz
Ezt hogy sikerult osszehozni?

Penatesz

Boba
Igen, csak össze vissza kavart az agyam, mert én a Pixar féle Renderman-ról irogattam, de a megjegyzés tökéletesen jogos!

Köszi a felhívást, de megvan a Shrek Dvd-n.