Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spotlamp, valóban túlzásba estem, sajnálom, nem az volt a szándékom, hogy lehurrogjam, mert valóban állati jó, de mikor rápillantottam a képre azonnal szembe ötlöttek az alábbi furcsaságok:
Az izmok mintha nem a helyükön lennének, felefelé kifordultak, a nyaki biccentõ izom nem a fül mögé megy, hanem valahova az áll alá tart, a hasi izmoknál küzépen olyan mintha összelenne varrva, irreálisan mély a hosszan futó bemélyedés a hasfalon. Igazából csak ezekre gondoltam, remélem nem bántottalak meg.
Amúgy bruce lee-nek meg alapból "elmebeteg" izomfelépítése van, mindíg is csodálkoztam rajta.
Az izmok mintha nem a helyükön lennének, felefelé kifordultak, a nyaki biccentõ izom nem a fül mögé megy, hanem valahova az áll alá tart, a hasi izmoknál küzépen olyan mintha összelenne varrva, irreálisan mély a hosszan futó bemélyedés a hasfalon. Igazából csak ezekre gondoltam, remélem nem bántottalak meg.
Amúgy bruce lee-nek meg alapból "elmebeteg" izomfelépítése van, mindíg is csodálkoztam rajta.
deko --- az élet értelme: 42 ---
Hogy ennek az "istennek" milyen izmai voltak!?.
Skacok, nem tud valaki egy olyan tárhelyet, weblapot ahonnan egy lovat, ló modellt lehetne letölteni?
nagyon fontos volna, köszi elõre!
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Köszi Boba müxik 😮)
Most már csak a szép finom árnyék beállitásaira kell rájönnöm 😮) a samples t feljebb vittem, de nem sok változás volt :o(
Most már csak a szép finom árnyék beállitásaira kell rájönnöm 😮) a samples t feljebb vittem, de nem sok változás volt :o(
Szia Deko 😊
Aszem kicsit túlzás azt állítani hogy a modellem majd 100%-osan eltér az emberi test anatómiájától. Ez azt jelentené hogy enyi erõvel akár egy nagy zöld kocka is lehetne
Referenciának fotókat használtam, ezért biztos vagyok abban is hogy nem "csúsztam" el sehol. Anatómiai képeket csak a hátán lévõ izmok kialakításánál használtam. Nem szívesen használok anat képeket. Jobb szeretek fotók alapján modellezni hisz nem az anatómiai karaktert akarom elkészíteni hanem a fotón szereplõ személyt 😊 Másrészt az anatómiai tökéletességre törekedni legalább olyan vétek mint a szimetrikus modellezés. Olyan tökéletes test az életben csak ritkán fordul elõ 😊 Fülek túl nagyok, hosszabbak az újjak, meganyi egyéni jellegzetesség ami az embert egyedivé teszi. Anatómiailag minden izom ugyan ott van az tény, de pl bicepsz izom sokféle formában létezik...
Bár a modell tényleg nem hasonlít 100%-ig Jackie Chan-ra hisz Bruce Lee-rõl készült. Neki elég sajátos arányai voltak de hogy érveimet alátámasszam csatolok is pár referenciának használt képet.

Aszem kicsit túlzás azt állítani hogy a modellem majd 100%-osan eltér az emberi test anatómiájától. Ez azt jelentené hogy enyi erõvel akár egy nagy zöld kocka is lehetne
Referenciának fotókat használtam, ezért biztos vagyok abban is hogy nem "csúsztam" el sehol. Anatómiai képeket csak a hátán lévõ izmok kialakításánál használtam. Nem szívesen használok anat képeket. Jobb szeretek fotók alapján modellezni hisz nem az anatómiai karaktert akarom elkészíteni hanem a fotón szereplõ személyt 😊 Másrészt az anatómiai tökéletességre törekedni legalább olyan vétek mint a szimetrikus modellezés. Olyan tökéletes test az életben csak ritkán fordul elõ 😊 Fülek túl nagyok, hosszabbak az újjak, meganyi egyéni jellegzetesség ami az embert egyedivé teszi. Anatómiailag minden izom ugyan ott van az tény, de pl bicepsz izom sokféle formában létezik...
Bár a modell tényleg nem hasonlít 100%-ig Jackie Chan-ra hisz Bruce Lee-rõl készült. Neki elég sajátos arányai voltak de hogy érveimet alátámasszam csatolok is pár referenciának használt képet.

www.3dsurvival.hu
Hát a Slimbõl! Renderman menü, Slim, Create New Palette... Itt Create>Lights>Spotlights... utána kijelölöd ezt a fényt is, meg a jelenetbeli spot-ot is, majd jobb klikk a Slim-ben a light-ra és Attach... most van hozzákapcsolva a node a lámpához. Duplaklikk a node-ra, és elõjön az az ablak ami van a screenshoot-on.
Amúgy Slim maga a PrMan hypershader változata... kicsit puritánabb kinézetû, de lényegesen több mindent lehet állítgatni. Amúgy télleg nagyon hasonlít a kezelése a Hypershade-hez... a kapcsolatokat is itt lehet beállítgatni, shadereket, kamerát, fogot...
Amúgy Slim maga a PrMan hypershader változata... kicsit puritánabb kinézetû, de lényegesen több mindent lehet állítgatni. Amúgy télleg nagyon hasonlít a kezelése a Hypershade-hez... a kapcsolatokat is itt lehet beállítgatni, shadereket, kamerát, fogot...
Ez hol jön be neked, mert nekem a fényforrásra nem jön elö semmi attrib editor a renderman böl 😞
RenderMan_ Screenshoot
1: Connection-ra állítani a típusát.
2: Lenyitni a menüt, és megkeresni a RaytraceShadows-t
3: beállítgatni.
Nálam így mûködik. De gondolom ez amiatt lehet, mert régebbi rendermanom van. 11.3 asszem.
1: Connection-ra állítani a típusát.
2: Lenyitni a menüt, és megkeresni a RaytraceShadows-t
3: beállítgatni.
Nálam így mûködik. De gondolom ez amiatt lehet, mert régebbi rendermanom van. 11.3 asszem.
11.5.3 van nekem
ezt a hozzá konnektálást hogy érted? én a renderman ben csak a ray trace opciot találtam meg , az árnyék ki be kapcsolását és váltogatását a fényforrás attributumainál állitgattam
ezt a hozzá konnektálást hogy érted? én a renderman ben csak a ray trace opciot találtam meg , az árnyék ki be kapcsolását és váltogatását a fényforrás attributumainál állitgattam
Spotlamp: szerintem ez a figura torz, fõleg az izmoknál vannak hihetetlen elcsúszások, mintha úgy varrták volna össze a fickót. 99%-ban anatómiailag sehol sem stimmel és félelmetesen látszik ez. Nem tudom milyen refencia alapján dolgoztál de dzsekitcsán kicsit másképp mutat. A vörös mellbimbók felettébb vonzák a tekintetet😊
És kérlek bocsáss meg, de pont a szemével van a legkevesebb bajom. Nem tudom hova készül a figura, milyen apropóból, de közel sem 100-as. Bocsánat Robi a kritikáért, mert látom másoknak tetszik, de a szívem úgy diktálta írjam ide a való gondolataim.
És kérlek bocsáss meg, de pont a szemével van a legkevesebb bajom. Nem tudom hova készül a figura, milyen apropóból, de közel sem 100-as. Bocsánat Robi a kritikáért, mert látom másoknak tetszik, de a szívem úgy diktálta írjam ide a való gondolataim.
Hmm... újabb rendermanod lenne? Nekem még valami 11.3.1 vagy milyen van és abban nemlehet "kapcsolgatni" az árnyékot kibe... hanem hozzá lehet konnektálni a depthmap generátort vagy a raytraced shadows-t.
Renderman-al készült kép. Kis -Ward- Balázs, Lightning Study.
Nekem nincs olyan képem, amit lehetne mutogatni. shadereket próbálgattam csak, de arra jutottam, hogy én béna vagyok ehhez, és MentalRay paszentosabb. Könyebb beállítgatni, és könyebben kap az ember jó eredményt. Renderman amiben nagyot üt, az a nurbs/subd teszelláció minõsége, sebessége, anti-aliasing és a motion blur. (Egyik oldalon, ahol renderereket hasonlítottak össze, azt mondták, hogy egyedül a RenderMan-ban van elfogadható sebességû valódi, 3d-s motion blur, MentalRay-ben már kissé lasabb, a többieké meg nemigazán használható. Ezt persze animációra mondták, ahol fontos a gyorsaság.)
Renderman-al készült kép. Kis -Ward- Balázs, Lightning Study.
Nekem nincs olyan képem, amit lehetne mutogatni. shadereket próbálgattam csak, de arra jutottam, hogy én béna vagyok ehhez, és MentalRay paszentosabb. Könyebb beállítgatni, és könyebben kap az ember jó eredményt. Renderman amiben nagyot üt, az a nurbs/subd teszelláció minõsége, sebessége, anti-aliasing és a motion blur. (Egyik oldalon, ahol renderereket hasonlítottak össze, azt mondták, hogy egyedül a RenderMan-ban van elfogadható sebességû valódi, 3d-s motion blur, MentalRay-ben már kissé lasabb, a többieké meg nemigazán használható. Ezt persze animációra mondták, ahol fontos a gyorsaság.)
a lámpa attribnál bekacsoltam a raytrace shadow -t
Boba tudsz amugy mutatni renderman nel renderelt képet?
Thnx Boba, bekapcsoltam a raytrace-t, a rays fülön van, semmi, csak akkor renderel árnyékot, ha deth map re van a vényforrás árnyékvetése állitva, nem tudom mi lehet a gáz, amugy mindent alapon hagytam a render attribnál
szép jó estét!
Tud valaki nekem olyan linket mondnai ahol régi autóknak a játékautó válozataik vannak lefényképezve több nézetbõl azért hogy lemodellezhessem ? 😊 Gondolok itt mos egy 1920-as évekbeli maffiakocsi játékautó változatára vagy ilyesmire. Vagy ha esetleg valakinek van ilyene buragoban és csinálna nekem pár képet róla referenciának, akor azt megköszönném.
Tud valaki nekem olyan linket mondnai ahol régi autóknak a játékautó válozataik vannak lefényképezve több nézetbõl azért hogy lemodellezhessem ? 😊 Gondolok itt mos egy 1920-as évekbeli maffiakocsi játékautó változatára vagy ilyesmire. Vagy ha esetleg valakinek van ilyene buragoban és csinálna nekem pár képet róla referenciának, akor azt megköszönném.
www.gaborhertelendy.com
potyek... renderman globals-ban is bekell kapcsolni a raytrace-inget. talán a reyes fül, nembiztos. Asszeem 4-5 van, a legtetején lesz valamelyiknek. Amúgy raytrace-t nem ajánlom, marha lassan renderel olyan árnyékot Pr-man... viszont a depthmap-et nagyon gyorsan. Ráadásul a deep-depthmap shadows transparency számításokat is végez. Hajrá!
Lehet nem segít, de google...
Beírtam, hogy horse.obj v. horse.mb és kiadott nekem egy párat.
Beírtam, hogy horse.obj v. horse.mb és kiadott nekem egy párat.
Oryon
Skacok, nem tud valaki egy olyan tárhelyet, weblapot ahonnan egy lovat, ló modellt lehetne letölteni?
Sziasztok
Több, lábon kihordott infarktus és ujratelepités után végre sikerült felpakolni a rendermant :o))) probálgatom, de sehogy sem renderel árnyékot, a saját attrib editorjában beállitottam a raytrace -t, de semmi , mi lehet a gáz?
Köszi
Több, lábon kihordott infarktus és ujratelepités után végre sikerült felpakolni a rendermant :o))) probálgatom, de sehogy sem renderel árnyékot, a saját attrib editorjában beállitottam a raytrace -t, de semmi , mi lehet a gáz?
Köszi
2 óra? uhhhh... very impressive dude!😊
Egyedüli amit furcsállok az az a rész, ahol a deltaizom és a görgetegizom összeér. Lehet, mondjuk hogy így is kell kinéznie, valszleg ígykell.
Egyedüli amit furcsállok az az a rész, ahol a deltaizom és a görgetegizom összeér. Lehet, mondjuk hogy így is kell kinéznie, valszleg ígykell.
Nagyon jóó!
Az izmok kidolgozása nagyon tetszik, meg ez a keleti hangulat is ottvan a szeren! Cool
Textúrázni mennyi idõ volt eddíg?
Az izmok kidolgozása nagyon tetszik, meg ez a keleti hangulat is ottvan a szeren! Cool
Textúrázni mennyi idõ volt eddíg?
Penatesz nagyon thx! esetleg a modellt nem lehet leszedni valahonnan?😊))
Azt nem tudom,hogy lo van e benne,de egy csomo ingyenes modell igen.
http://www.zoorender.com/
Itt pedig a blueprint-ed a ferrari-rol:
http://www.3dm-mc.com/tutorials/ferrari/
http://www.zoorender.com/
Itt pedig a blueprint-ed a ferrari-rol:
http://www.3dm-mc.com/tutorials/ferrari/
Penatesz
Esetleg aki tud és néha ide bekukkant:
maya help topic az AP-on
Örülnék ha tudna a (bár ritkán) feltett kérdésekre válaszolni.
1000 köszönet.
maya help topic az AP-on
Örülnék ha tudna a (bár ritkán) feltett kérdésekre válaszolni.
1000 köszönet.

ezt valahol a shadernél kell beállítani a reflection mapnél?
a reflectivitihez hozzá egy ramp, vagy hogy?
a reflectivitihez hozzá egy ramp, vagy hogy?
Nem tudom, pontosan MR alatt hogy hívják a dolgot, (vanni gondolom van... )
A dolog lényege, hogy a pixelek fényértékének (a "shadelés") "megjelenítése" nem lineárisan, hanem exponenciálisan történik. Ez sokkal közelebb áll ahhoz, ahogyan az ember érzékeli a fényt...
A dolog lényege, hogy a pixelek fényértékének (a "shadelés") "megjelenítése" nem lineárisan, hanem exponenciálisan történik. Ez sokkal közelebb áll ahhoz, ahogyan az ember érzékeli a fényt...
per aspera ad astra
Telepítheted nyugodtan... kinõtte azokat a hibáit ami miatt Maya6 CG-t nemvoltam hajlandó használni. Tedd fel, megéri.
mi az az exponenciális color mappolás?
nem tudtok nekem egy olyan oldalt mondani, ahonnan le lehetne tölteni ingyen modelleket, pl egy lovat, vagy egy ferrari forma 1-es autót?
vagy az autóhoz egy blueprintben tud valaki segíteni?
nem tudtok nekem egy olyan oldalt mondani, ahonnan le lehetne tölteni ingyen modelleket, pl egy lovat, vagy egy ferrari forma 1-es autót?
vagy az autóhoz egy blueprintben tud valaki segíteni?
A renderelés maga nem a 8-bites "255,255,255"... :o) síkon történik... hanem lebegõpontosan, ahol a fehir biza 1.0,1.0,1.0... ez szinte minden renderelõrendszerben így van.
Ha a környzeted lemodellezed, pikk-pakk úgy, fényértékek alapján is, mint a valóságban, akkor még jobb is lesz, mint egy HDRI kép használata, persze, ehhez kell pár apróság, pl. Exponenciális color mappolás, meg ilyenek...
Ha a környzeted lemodellezed, pikk-pakk úgy, fényértékek alapján is, mint a valóságban, akkor még jobb is lesz, mint egy HDRI kép használata, persze, ehhez kell pár apróság, pl. Exponenciális color mappolás, meg ilyenek...
per aspera ad astra
Gratulálok!! Írtam neked CgTalkon 😊
Na én meg megyek AP meetingre 10 perc és indul a buszom a vonathoz...
Bye
Na én meg megyek AP meetingre 10 perc és indul a buszom a vonathoz...
Bye
Youth
Na skacok egész osztály jövõ héten én meg most kisérettségiztem. Na? És hányas lett? Naná hogy 5-ös 😊. 1 tételt tudtam, ki is húztam 😊. Na ennyi.
Peet: köszi még dolgozon rajta 😊.
Peet: köszi még dolgozon rajta 😊.
www.gaborhertelendy.com
és olyan nincs bene, hogy reflectionként használok valamit, és hdri minõséget ad?
nem tudom, hogy a MR-nek van-e HDR outputja... 😊
Az biztos, hogy gyak. minen renderelés HDR szinten történik, azaz nem 8-biten csatornánként. Az más kérdés, hogy a program biztosít-e HDR mentési lehetõséget.
Ha més nem, renderelsz egy rakatt képet különbözõ exponálási idõvel (hehe... 😊) és azokat HDRShopban összefûzöd... 😊
Én idáig normális HDRI frame buffert csak LW-ben láttam... :/
Az biztos, hogy gyak. minen renderelés HDR szinten történik, azaz nem 8-biten csatornánként. Az más kérdés, hogy a program biztosít-e HDR mentési lehetõséget.
Ha més nem, renderelsz egy rakatt képet különbözõ exponálási idõvel (hehe... 😊) és azokat HDRShopban összefûzöd... 😊
Én idáig normális HDRI frame buffert csak LW-ben láttam... :/
per aspera ad astra
HDRI-t csak Final Gatherrel tudod használni:
Írtam is errõl egy tutort...
Hogy lehet e fényképezni?? Nos alapból tuti nem, legalábbis nem találkoztam még ilyennel, pedig én is kerestem.
Írtam is errõl egy tutort...
Hogy lehet e fényképezni?? Nos alapból tuti nem, legalábbis nem találkoztam még ilyennel, pedig én is kerestem.
Youth
nekem csak a régi smájlik vannak😞
hdri-r milyen gyorsan renderel az mr?
lehet hdri képet fényképezni a sceene-bõl?
hdri-r milyen gyorsan renderel az mr?
lehet hdri képet fényképezni a sceene-bõl?
Pixar RenderMan Pro Server R12
2004.06.04 Péntek
A Pixar bejelentette a PRMan következõ, beta változatát.
http://209.61.233.95/d21/asp/main.asp?s1=5&s2=0&s3=0&s4=0&s5=4%2C2%2C1%2C2315&s6=0&s7=0&s8=0&s9=0
2004.06.04 Péntek
A Pixar bejelentette a PRMan következõ, beta változatát.
http://209.61.233.95/d21/asp/main.asp?s1=5&s2=0&s3=0&s4=0&s5=4%2C2%2C1%2C2315&s6=0&s7=0&s8=0&s9=0