Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ennek a badibildernek kéne egy kis viszér krém nem? :o)
Jééézusom, Úúúúúristen, hát ezzel a képpel bebüntettél rendesen.

deko --- az élet értelme: 42 ---
a csávón eret kéne szabályozni, annyi a kanyarulat benne...
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
OK SpotLamp,meggyoztel,de mostmar tuntesd el innen ezt a formedvenyt,ugyanis ide kiskoruak is jarnak es meg elijeszted oket.
Peet: koszi szepen pont ezt kerestem.
Peet: koszi szepen pont ezt kerestem.
Penatesz
Elsõ látásra azt mondanám hogy ez egy anatómiailag baromira russzul megmodellezett karakter! Aránytalanul nagyon a karjai, vastag a nyaka, a fejbiccentõ izmok nem is látszanak, a hasizom durván lett modellezve és a válla mért áll három részbõl?? 

www.3dsurvival.hu
Csak azért írtam, mert nem kötözködni akarok, csak hogy beszólhassak valamit. 😊
Ha a varázslód szájába belekötnék, hogy miért olyan vastag, akkor elfogadnám, ha azt válaszolnád, hogy "mert ilyennek szeretném", hiszen a te mûved, a te alkotásod, hol vagyok én ahhoz, hogy megszabjam, mit, és hogy csinálj...
de ha esetleg mégsem olyannak akartad, akkor esetleg elindítok benned egy gondolatot, megnézegeted még párszor, és ha vékonyabban jobban tetszik, akkor változtatsz rajta... így kellene szvsz ennek mûködnie.
Ha pedig valamire azt mondom, hogy "Nagyon tetszik!, Nagyon jó", stb.... akkor bezony azt is gondolom, s nem csak tiszteletkört írok. Ha pedig nem tetszik,akkor nem írom, hogy tetszik. :o)
Ha a varázslód szájába belekötnék, hogy miért olyan vastag, akkor elfogadnám, ha azt válaszolnád, hogy "mert ilyennek szeretném", hiszen a te mûved, a te alkotásod, hol vagyok én ahhoz, hogy megszabjam, mit, és hogy csinálj...
de ha esetleg mégsem olyannak akartad, akkor esetleg elindítok benned egy gondolatot, megnézegeted még párszor, és ha vékonyabban jobban tetszik, akkor változtatsz rajta... így kellene szvsz ennek mûködnie.
Ha pedig valamire azt mondom, hogy "Nagyon tetszik!, Nagyon jó", stb.... akkor bezony azt is gondolom, s nem csak tiszteletkört írok. Ha pedig nem tetszik,akkor nem írom, hogy tetszik. :o)
per aspera ad astra
Aldaryn nem értek egyet a minden részletbe való belekötésbe. Ezzel elveszed a mûvészi szabadságot. Sok próbálkozásomba kötöttek már bele olyan apró dolgokkal, amiket direkt úgy csináltam, mert nekem úgy tetszett. Pl miért ilyen vastag a varázslóm szája... Mert ilyen és kész, nem lehet mindenki vékony szájú, de ez csak egy szar példa volt.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Aldaryn persze hogy van ilyen, a transform tulajdonságoknál kell beállítani, hogy lokális vagy world vagy orient koordináták szerint akarod mozgatni a mesht.
Modif menüben van Penatesz, nézd meg, hátha ez az amire gondolsz...
Modif menüben van Penatesz, nézd meg, hátha ez az amire gondolsz...
Ezt úgy hívják: barátság!
És valóban ez fórum olyan mint egy kis család, örülök, hogy részese lehetek.
És valóban ez fórum olyan mint egy kis család, örülök, hogy részese lehetek.
Spot! Nagyon jó lesz ez a karakter! Kissé talán túl élesek az izmai, másfelõl viszont megdöbbentõ, milyen szálkás testtel rendelkezett, A fejét és a vállát kissé szélesnek tartom az altestéhez képst, a referencián sem látszik ennyire vállasnak... Ettõl kissé karikatúra jellget kap, de ha ez volt a szándékod... 😊 Ha valaki ennyire komolyan nekilát egy munkának, és azt ilyen jól csinálja, akkor bele kell kötni minden apró részletbe, hogy minél tökéletesebb lehessen... 😄
A szóváltást Deko és Spot között pedig ajánlom minden önjelölt nagyarcú flame-elõnek!!
...Be is lehetne kerezetni, értelmes emberek értelmes beszélgetése címmel. Errõl szól a fórum, EZ az építõ kritika, és egy emberi hangvétel.
Írom ezt azért is, mert manapság oly jellemzõ, hogy egyszerûbb megsértõdni, és durcáskodni, mint gondolkodni, mi is az ami túl fontos ahhoz, hogy a másik torkának ugorva eldobjuk.
A szóváltást Deko és Spot között pedig ajánlom minden önjelölt nagyarcú flame-elõnek!!
...Be is lehetne kerezetni, értelmes emberek értelmes beszélgetése címmel. Errõl szól a fórum, EZ az építõ kritika, és egy emberi hangvétel.
Írom ezt azért is, mert manapság oly jellemzõ, hogy egyszerûbb megsértõdni, és durcáskodni, mint gondolkodni, mi is az ami túl fontos ahhoz, hogy a másik torkának ugorva eldobjuk.
per aspera ad astra
Mayában a Pivothoz nem tartozik lokális koordinátarendszer?
CSak azért kérdem, mert pl. MAX-ban a pivot a lokális koordinátarendszer origója, és van orientációja. Ez vertex szintõl top levelig megvan, egy poly lokális koordinátarendszere pl. a normálján kerül felvételre, egy vertx-é a körülvevõ polyk normálátlagán, stb...
CSak azért kérdem, mert pl. MAX-ban a pivot a lokális koordinátarendszer origója, és van orientációja. Ez vertex szintõl top levelig megvan, egy poly lokális koordinátarendszere pl. a normálján kerül felvételre, egy vertx-é a körülvevõ polyk normálátlagán, stb...
per aspera ad astra
olyasmire gondolok,mint mondjuk poly szerk.-ben az extrude face.elforgatok egy sikot es utan az elforgatott sik feluletere merolegesen szeretnem eltolni.ha lenne ilyen lehetoseg,sokkal kevesebb problemam lenne belole.
Boldog nevnapot SpotLamp
Boldog nevnapot SpotLamp
Penatesz
hogy érted, hoigya a pivotot erre merõlegesen akarod felvenni? a pivot az egy pont, ami körül forgatsz, scalelsz vagy mozgatsz... az nem merõleges semmire
Van egy feluletem,amit elforgatok valamiylen iranyba,es utana a pivottot erre merolegesen akarom felvenni.(Nurbs szerk.-ben)Megnyomom az insertet,de nem tudom forgatni,mivel a felulet forog.Van valakinek otlete?
Penatesz
Na gndoltam megírom búcsúbeszédemet!
Mikor ezt olvassátok már nem leszek. Elraadott magával a biosztábor szörnyû velejáróival együtt (nincs gép egy hétig). Nézhetem a szürkemarhákat 1 álló hétig miközben lehugyozzák a sátramat meg ilyenek 😊. Szóval nem leszek 1 hétig. Remélem kibírjátok 😊
Mikor ezt olvassátok már nem leszek. Elraadott magával a biosztábor szörnyû velejáróival együtt (nincs gép egy hétig). Nézhetem a szürkemarhákat 1 álló hétig miközben lehugyozzák a sátramat meg ilyenek 😊. Szóval nem leszek 1 hétig. Remélem kibírjátok 😊
www.gaborhertelendy.com
hm, utána fogok nézni úgy csütörtöktõlkezdõdõen ennek a rendermannak, kezd érdekelni a dolog😊
Kiprobáltam igy is, ugyan az, viewportban semmi változás, csak rendernél látszik
hopsza, most olvasom...
maya blint jelöltél ki?
magát a tárgyat jelöld ki és a SLIM beli blinnt... majd jobb klikk a blinn-re, és ott attach. Így is jó? A mayabeli tárgyon lehet akár lambert is, az mind1... az a lényeg, hogy alapból egy világoskék tárgyat kapjál, lehetõleg fehér csíkok nélkül😊
maya blint jelöltél ki?
magát a tárgyat jelöld ki és a SLIM beli blinnt... majd jobb klikk a blinn-re, és ott attach. Így is jó? A mayabeli tárgyon lehet akár lambert is, az mind1... az a lényeg, hogy alapból egy világoskék tárgyat kapjál, lehetõleg fehér csíkok nélkül😊
Ha télleg szép, akkor hajrá, PrMan-ra fel! Úgylátszik potyek verziója nem hibás... nah akkor mégiscsak kikéne küszködni azt a prmant, de nagy kár, hogy maya6 alatt nemmegy😞
Kijelöltem a maya blinnt és a slim blinnt és attach oltam
Kiprobáltam, sima szines blint huztam rá, maya viewpotban abszolut nem látszik a különbség, csak rendernél, ott nem csikos , hanem sima egyszinü, mint amit beállitottam neki (ha hülyeséget irtam, nem nevetni, most kezdtem csak a probálkozást a renderman el 😮) )
Youth, ha hiszed, hanem ennek valamennyire örülök! Ez azt jelenti valszleg, hogy maga a renderman a hibás😊
potyek, megnéznél nekem valamit? Slim-bõl beraknál egy Blinn-t egy tárgyra, és megnéznéd csíkos-e? Ha nem az, akkor veszõdök tovább a rendermannal😊 Ha csíkos akkor passz...
potyek, megnéznél nekem valamit? Slim-bõl beraknál egy Blinn-t egy tárgyra, és megnéznéd csíkos-e? Ha nem az, akkor veszõdök tovább a rendermannal😊 Ha csíkos akkor passz...
Azt próbálom majd meg, hogy az új prman+régi rat+régi licence... hátha úgy elmegy, nagyon remélem! A régi prman-al is csak az a bajom, hogy bármit csinálok, hibás a blinn shader:/
Megmondom öszintén, én azon csodálkozok, hogy nekem elindul, már eddig nem tudom hogy hány verziot és hányszor probáltam telepiteni, és ez az elsö ,ami müxik
Én azt irtam be, amit a maya lmtools ir ki , mint computer/hostname et.
Nemsemmi ez a videó... hát végülis hja, eddíg is tudtam, hogy nem a program fog vissza egy jó grafikust. Ezt egy jó grafikus csinálta😊
ja igen, már láttam régebben ezt a videot, de eléggé furán mozog szerintem....
bruce lee temahoz,talan meg valaki emlekszik ra:
http://panic.naplopok.hu/stuff/Bruce%20Lee%20-%20Computer%20Animation%20Demo.mpg
(13 mega)
Alias Powermodeller & Maya 1.0
http://panic.naplopok.hu/stuff/Bruce%20Lee%20-%20Computer%20Animation%20Demo.mpg
(13 mega)
Alias Powermodeller & Maya 1.0

a server nevét mire kell átírni? Én próbálkoztam több névvel is, amit szerver névnek gondoltam, de nemmegy...
Install, a sorrend mindegy, exe csere, a licence file ban a server nevet átirni, bemásolni a licence 2.0 mappába, én a c:/flexlm mappába is bemásoltam , reboot és müxik, legalábbis én igy csináltam és nekem jo
potyek, te a Rat6-ot hogy raktad fel? Én ahogy felraktam a Rat 5.5-öt, azzal a módszerrel nemlehet licenselni a PrMan-t:/ Amikor tölteném be a mayában (amúgy maya6 fel sem ismeri😞 / mondja,hogy valami bibi van és nemkapcsolja be a Renderman-t.
Emberpalánta, hol vizilabdázol??? Én úsztam és vizilabdáztam, Kaposvár, Nova-Vizcoop ifi és serdülõ csapatában!😊
SpotLamp: nekem nagyon tetszik Bruce,de a vallat tenyleg elrontottad.Remelem nem veszed szemelyes sertesnek a dolgot (tenyleg nem annak szanom),tudom,hogy toled es a tobbiektol meg baromi sokat fogok tanulni,de mivel 18 eve vizilbadazom,ezert azt hiszem mondhatom,mindenfele testfelepitesu emberkevel talalkoztam mar az uszodaban,illetve egy idoben jartam egy medikaval,aki gyakran mutogatta nekem az anatomiaatlaszat.Mivel ez egy nagyon leszalkasitott test,ezert tunhet ugy,hogy a valla osztott.De a vall az egy izomcsoportbol van es nincs benne barazda.Persze az is lehet,hogy te se tettel bele,csak nekem tunik ugy.Ha valoban igy van akkor meginkabb bocs.(Amugy ilyen has es nyak letezik es pillangoizmokban is lattam mar hasonlot.)
Penatesz
Valaki tudja mijen autója volt Calambonak? Szeretném lemodellezni a jóöreg hadnagy autóját... 😊) Az ötletet nem ellopni!! 

www.3dsurvival.hu
Nekem az izmoknál egyedül a deltaizom-görgetegizom részt furcsálltam, de látom, a fényképen is ugyan olyan mint a modellen! Az emberke furi, nem a modell😊
Amúgy aki nekem ilyen téren a példaképem az Wesley Snipes, neki tökéletes a mell-hasizom triója, nagyon szép!
Amúgy aki nekem ilyen téren a példaképem az Wesley Snipes, neki tökéletes a mell-hasizom triója, nagyon szép!
Igen, mostmár fogtam az adást, de ezért kérdeztem rá, milyen referencia képekrõl dolgoztál.
Elsõ ránézésre baromi furcsának találtam a modelledet, megvallom nem tetszett, mert tényleg deformáltnak láttam, de a referencia képek megyõztek.
Elsõ ránézésre baromi furcsának találtam a modelledet, megvallom nem tetszett, mert tényleg deformáltnak láttam, de a referencia képek megyõztek.
Az izmok helyzete és kidolgozottsága nagyon bonyolult dolog mert pl ha két napot pihent vele akkor kisimulnak, kevésbé látszanak. Ha ráedzett vagy 2 órát akkor teljesen másképp néz ki a teste. Sokkal kontúrosabbak lesznek az izmai. Az bizony tény hogy az edzett izom edzés közben akát 10-15 centit is képes növekedni és ezt az állapotát órákon át megtartja edzés után is. Én próbáltam valahogy a két állapot között lavírozni. Elég nehéz feladat...
www.3dsurvival.hu
Aszem az utolsó mondatoddal leírtad mit akartam válaszolni
Ha jól megfigyeled az általam feltett képeket akkor láthatod hogy bizony a hasizma enyire mély vágással van elválasztva. A modellemen talán még kicsit enyhítettem is ezen. A harmadik képen ha megfigyeled a jobb vállát láthatod hogy a piros vonalakat ugyan úgy be lehet rajzolni rajta ahogy az én képemmel tetted. A nyaknál igazad lehet!
Ha jól megfigyeled az általam feltett képeket akkor láthatod hogy bizony a hasizma enyire mély vágással van elválasztva. A modellemen talán még kicsit enyhítettem is ezen. A harmadik képen ha megfigyeled a jobb vállát láthatod hogy a piros vonalakat ugyan úgy be lehet rajzolni rajta ahogy az én képemmel tetted. A nyaknál igazad lehet!www.3dsurvival.hu