Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Olyat tud, h. egy képet feloszt x*y részre és azokat számoltatja le külön külön

A renderpál olyat is tud, hogy egy kép renderét ossza szét a klinesek között, vagy csak szekvenciánál lehet használni?
Mert ha tudja, akkor én is átállok rá, eddig a maya netrender nevü progit használtam, amit a highend röl lehet ingyen letölteni
PaniC-
igen, osztott halozati render manager

PaniC-
igen, osztott halozati render manager

youth
Igen, köszönöm szépen!!!
De túl közelike a képek és nincs olyan hely ahova tudnám rakni a kocsit... vagyis van meg is fogom próbálni!
De ma megyek a várba ott van szép macskaköves út meg régi házak, megnéze... de az a baj valamiért homályos ahaverom gépének felvételei... na mindegy
Mégegyszer köszi!

Youth

Penatesz
Youth megnezted amit kuldtem?

Penatesz

youth
Vagy ez egy olyan progi amivel a renderelést tuodod LAN-ra állítani? Tehát hogy mondjuk felosztod a gépeken hogy mit rendereljen a Mental?

Youth

youth
Hmmm... Még egy képet nem láttam amit ezzel rendereltek volna :/ DC-t próbáltad? hátha ott van valakinek törés, esetleg teljes verzió...

Youth

Nos a renderpal.com -rol szedtem le a Trialt. Itt nem találtam törést hozzá Muhaaahhhaaa! A szerver változatban benne van kliens is. Szeritem szupi. Szépen lehet vele más gépeket (a triálban csak 2 gépet és 3 munkát lehet beállítani)dolgoztatni.

youth
Na beadta a derekát egyik jó barátom úgyhogy eljön fotózni... Figyelitek? Nem odaadja hanem eljön inkább 😊)
Legalább megismeritek veszprém várát. Ugyanis oda szándékozom vezetni.

Ebola: Render Pal?? nem is hallottam még ilyenrõl? Nincs valami infód róla? Vagy valahol neten doksi? Érdekel
Törést meg ott kéne keresni ahonnan leszedted.

Youth

Hali!
Igazán leköteleznétek ha tudnátok mondani egy címet ahonnan beszerezhetek egy törést a RenderPal 2004 Server Trial-hoz.
Köszi!

Penatesz
Koszi Deko.
A gond mindig az,hogy sose modellezek olyan dolgokat amik a kozelemben vannak,hanem mindig olyanokat amik eppen az eszembe jutnak,es persze ott sose latom az aranyokat.

Penatesz

deko
szkenneltem neked képet az arányokról, ha hazaértem feltöltöm ide, de az majd valamikor este lesz csak.

deko --- az élet értelme: 42 ---

Peetmaya
ja és némi aa ráférne, min samples 1 max 3-4 körül, ez már egy egész korrekt beállítás szokott lenni, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. igaz jóval megnöveli a renderidõt, de szép eredménnyel!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
használj raytrace shadowst és állítsd be a light radiust valamilyen 0nál nagyobb értékre, úgy szép elmosott árnyékot fogsz kapni, (0,1-0,2 körül), valamint a perrumba angle-t is vedd feljebb picit, mert túl éles a spotlamp széle.

Peetmaya
Davidka, próbálj MR-el renderelni, lehet hülyeséget mondok, de szerintem ezen látszik, hogy alap maya renderer...

Penatesz
Szerintetek ez nem aranytalan kicsit?
http://penatesz.uw.hu/dhuzo.jpg

Penatesz

Davidka
hm... jobban megnézve a tükörképben nincsenek árnyékok, ez hogy lehet?
itt egy kép:
Lehet látni, hogy a mosdókagylónál nincs árnyék...

Boba
reflection color-hoz esetleg még belehet rakni valamilyen mapot, decsak finoman...

oryon
Ráraksz egy blinn-t és maxra húzod a Reflection csúszkát.
Esetleg még bekapcsolod a rendernél és a lámpáknál bekapcsolod a sugárkövetést...

Oryon

Davidka
áááá rájöttem! köszönöm a segítséget 😊
(Ráadásul miközben próbálkoztam felfedeztem még 1 dolgot )

Davidka
de hogy csináljam 100-ra a reflektálást?
Az elõbb már sikerült valami kis tükrözõdést létrehoznom, de nem volt túl meggyõzõ...
(nekem is fura volt, de hát ti vagytok a profik, gondoltam így van 😊 )

Boba
flegos: Dreher-nél operátor, Bacardinál meg Jim Beam-nál Supi leszek😊))

oryon
Azonkívül, hogy az új billentyûzet miatt elírtam a shaderelést leírta Youth 😊

Oryon

Davidka
shadelést nem tudok

oryon
Mármint a modellt v. a shdelés a probléma???

Oryon

youth
lemodellezed a tükröt majd csinálsz neki egy olyan shadert ami 100%ig reflektál... vagy ha realisztikusra akarod akkor csinálj bele kis karcokat, stb... akár egy kis bumpot de nagyon kicsit...

Youth

Davidka
😊
akarom mondani tükröt

Davidka
hi, azt szeretném kérdezni, hogy tökröt hogyan lehet csinálni? (ha egyáltalán lehet)

youth
Köszi Peet! leszedtem, ha nem kell másnak törlöm? vagy nincs törlési jogom? 😊

Penatesz neked meg nagyon köszi hogy idõt szakítottál rá hogy csinálj képeket! megpróbálok valamit kihozni belülük...
Jó lenne ha haverom odaadná a fényképezõjét és akkor énis szadulhatnék, de vajon miért nem bíznak meg bennem az emberek? 😄DD

Youth

Peetmaya
hmmm. maya 6-ban a smooth UV opciót már megcsinálták, mûködik szép eredményt is ad, de ha undo-zol smootholás után, az UV-t elcseszi, ez még probléma, ha valaki találkozott ezzel a problémával, akkor ossza már meg velem a megoldást, ha tudja, ha meg nem, akkor erre figyeljetek oda😊

Peetmaya
spotlamp! shavel kapcsolatos kérdésem lenne megint😊)
ha szemöldököt akarok csinálni, és a felületbõl akarom kinöveszteni, mert fontos hogy azzal együtt mozogjon a szõr, de nem facek alapján, hanem valamilyen map alapján, akkor erre van-e lehetõség, és hogy?

Peetmaya
nincs mit Youth ezért van! Használhatjátok mindig, csak tudjak róla...

youth
hehe akkor húzós lehet 😊 de remélem sok pénzt és tapasztalatot nyersz majd a végén!!
Na figy Penatesz felrak nekem pár képet a villámvadászra, mert kompozitálni kéne már a kocsit, utólagos engedelmeddel...
Bocsi hogy így visszaélek csak te mondtad hogy felrakhatjuk a dolgokat ami grafika, bocs de nekem nincs ilyen ftp-m. Szóval ahogy fenn van és leszdem törllöm is.
Bocsi

Youth

Peetmaya
Youth halad, mondjuk félkész, de még sok munka van vele és a vicc, hogy a megrendelõ se adta le teljesen az anyagot, hogy konkrétan mit és mennyit kell csinálni😊)) keményen meg lesz fizettetve, mert még gondolkodni is nekünk kell helyettük...

youth
Üdv pizza-evõ-bajnok 😊))
Tényleg, mostanság nem néztem a fórumot 😞
Peet: most mit csinálsz? Meló hogy áll?

Youth

Peetmaya
flegos üdv körünkben
mindig más, elemezgetjük egymás munkáit, kérdések satara....

fle go
mi maya tema😊?

Jo melo amit csinalsz Boba, en ugyan azt csinalom csak mas cegeknek, marmint operator vagyok

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Boba
Unokatesóm ott promószervezõ, a barátja szintén. És hát gondolták, itt a nyár, szegény kicsi unokatesó hadd keressen pénzt😊 Szóval volt egy project, számítógépkezelõ operátort kerestek. És azért gondoltak rám, mert értek a géphez, 2: ha már valakinek pénzt kell adni a zsebébe, ne idegen legyen. De ide tartozik a Dreher, Balentines vagy Jim Beam promózás is, e kettõ utóbbi fõleg a balcsis és déldunántúli diszkókban lesz.

Peetmaya
na gratu!
és hogy sikerült szerezni ezt a munkát?

Boba
Fórum nem halt meg, én igen... tegnap voltam pesten, fél12kor értem haza... ma megyek paksra délután, este és pénteken szintén, vasárnap megint pest. Munka miatt... 😞 De legalább fizetnek. Amúgy a HT rendezvényszervezõ kftnek dolgozom a Dreher sörolimpián, mint operátor.

Peetmaya
skacok mi történt? meghalt a fórum?

Peetmaya
Penatesz igazad van, hajrá! és ha segítség kell,s zólj!

Penatesz
Foleg a vizsgaidoszakomon
De igazabol az a gondom,hogy az a keveske tudasom,ami van elegge specifikus.Ertem ez alatt,hogy a modellezes legalapvetobb lepeseit mar ismerem nurbsban es polyban is,tudom,hogy nem mindig tudom megvalositani meg kurva sokszor elakadok,de a legalapvetobb lepeseket mar ismerem.Viszont texturazasban es renderelesben meg annyira bena vagyok,hogy ugy dontottem,hogy csinalok egy klasszikus borosuveg+pohar kompoziciot es megprobalom texturazni magamtol.(Ha jol sikerul,esetleg beteszek egy gyertyat is)

Penatesz

oryon
Az ötletem megnézted???

Oryon

youth
Jelentkezzen az akinek van jó digitális fényképezõje és szívesen adná a fejét pár futó elkészítéséhez!
A bmw-met szeretném kompozitálni egy képre, környezetet nem kell futózni csupán pár kép kéne ahova rá tudnám illeszteni a kocsit. Írjon aki segítene rajtam és megbeszéljük mi is kéne igazándiból 😊
Elõre is köszönettel!!

Youth

Nem tudom mi a bajotok Spotlamp modelljével, nem akarok elfogult lenni vele, de szerintem ha megnéztek egy két filmjét, télleg ilyen izmai vannak, teljesen más egy aeorob terhelésen fejödött izom, mint egy badibilder szálkás izomzata, és Brusz Lii valoszinüleg az elözö edzés modszert alkalmazta, és azt is elég durván 😮)
Peetmaya
Fúúúú skacok!
Belenéztem egy fluid example-be, egy tüzet importált be. Maya 6-ban már mûködik a fluid mental ray render, marha szép eredménnyel és tükrözõdik a felületen a tûz, látszódik a refrakcióknál is, GI, FG, Caustics, mindent számol vele! Meg kell tanulni használni, mert nagyon szép!

Peetmaya
retus, ez nagyon látszik rajta...
Penatesz nincs mit, ezért vagyunk😊) min dolgozol amúgy?
SpotLamp, én addig nem szidok senkit, amíg legalább olyan jót nem tudok csinálni, mint az illetõ😊 De a te esetedben kivételezek, a vállánál tényleg mintha el lenne csúszva az izom, de amúgy le a kalappal, mert így sem rossz!

Ez tényleg az õ feje, vagy csak rá van retusálva?