Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Hehe, ezt tõlem górtad kisasszony!!!! 😊))

Youth

Boba
Rajztábla télleg nagyon megkönyíti az ember életét, bár mayában modellezni vele igen furcsa. De az artisian tool-t használni vele pl a súlyozásnál remek. Rajzolást persze nem említem, hisz alapból arra van kitalálva😊
Itt az én táblám... 260kb-os a kép!

Boba
Lohi... 1: Alias Redhat vagy Fedora(debian, slackware alatt 'állítólag' szintén lehet használni, de nem garantálja az Alias) alá _ajánlja_ a Mayát. 2: Maya 6-ból még nem jelent meg Linuxos verzió, az még kicsit odébb van, nemtudom mennyivel.

deko
Frenkie: gazdagítottalak én is a CGtalkon ennyivel: *****
😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

FRenkie
Hehe😊 NEM!!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

inz
zsír, szavaztam is 5csillagot 😊 megérte ilyen kitartóan "szenvedni" vele
vrayt akarunk mi is 8)

x

Penatesz
Tul azon,hogy nekem nagyon bejonnek a munkaid,egy kerdes:
Nem gondoltal meg arra,hogy megmutasd egy pszihologusnak is a kepeidet?

Penatesz

FRenkie
sziasztok!

Igaz nem mayázok, de azért hátha érdekel némelyikõtöket a képem: http://cgtalk.com/showthread.php?s=c8db1ac82480aeeee03f1ae3180e899f&threadid=148524

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

PaniC-
nekem meg ilyen.

csak meg a serial verzio.

PaniC-
deko: pedig meg gondoltam is ra, hogy biztos ami biztos kirakom web-re is...
Pedig vissza se jott a level (400k volt).

Ma este kirakom, ha addig nem jonne meg.

-= PaniC =-

deko
Nekem ilyen tablet-emvan, s asszem 15 000,- ért lehetett kapni a Mediamarkt-ban. Még a mayát is tudom használni vele😄

deko
Nem kaptam meg

Peetmaya
skacok, MR-el való renderelés tán honnan tudom meg, hogy mennyi ideig renderelt pontosan?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
mind1, a munka végül elkészült hálistennek, pont végszóra, ha minden jól megy, jövõ hétre lesz mégegy ilyen munkám...

Peetmaya
Oryon érdemes kipróbálni, mert marha jó!
Skacok, ezt a hálózati renderelés dolgot meg kéne nézni, hogy hogyan kell, mert marhára idegesítõ a hosszú render, akár egy képrõl is😊

PaniC-
deko: mail ment! 😊

Ha olcson akartok wacom graphire 2 es tablet et, akkor keressetek corel terméket forgalmazo ismeröst, régi corelhez ugyanis papiron járt volna, de szerintem senki sem kapott hozzá 😮) Szoval ilyen helyeken lehet elfekvöben ilyesmi, és sokkal olcsobban adják, én 20.000 ért szereztem egyet kb 1 éve
oryon
Már csak 26000Ft kell és énis átélhetem ezt az érzést 😊

Oryon

oryon
Igen, enyém volt. Sajna nincs szkennerem, de havernál van, csak nem mindig ér rá...
ICQ-n megbeszéljük!

Oryon

Peetmaya
én amikor megkaptam, kipróbáltam 2-3 órára, aztán félretettem, hogy amikor szükségem lesz rá, elõszedem, és mikor kellett, rajzoltam vele most nemrég😊 és még fogok is, sokat!

deko
Amikor tavaly megkaptam életem elsõ tabletét a szülinapomra, akkor csak rajzoltam, rajzoltam, rajzoltam, rajzoltam, rajzoltam, rajzoltam😊
Aztán elmúlt😊
lassan 1 éve elõ sem vettem.
Ne aggódj, ez átmeneti fázis (tablet fertõzés😊

inz
Sziasztok! 2napja szereztem wacom tabletet és azóta nem alszom, nem eszem, csak rajzolgatok.. eme üzenet betûit is darabonként copypasteltem az elõzõ postokból. majd leszek hamarosan, ha abba tudom hagyni
by

x

deko
a .hu lemaradt.
hiába, ha siet az ember😊

deko
A legutóbbi számból. Sajnos nem tudom mi a címe, de kinyitva pont kétoldalon van, a baloldalon egy nõi fejet, a jobboldalon egy ûrhajót vagy mit alakítanak át olyan képregényes stílusra.
Na ez a cikk kellene most nagyon nekem.
ha van van szabad kapacitásod, megkérlek szkenneld be nekem olvashatóan, és küld el az:
aideko@freestart
címre.
Lehetõleg minél kisebb file méretben, mert mobillal szedem le. 😞
Elõre is hálás köszönet érte!

PaniC-
Deko: mi kell, melyikbol?

Aldaryn
Nagyon érdekes, a scanner miylen "árnyékot" és tükrözõdéseket hagy/rögzít... ez már-már szinte trükkfelvételnek számít... 😄

per aspera ad astra

Ez sajnos nem, csak szekvenciánál tudod használni elönyösen
Peetmaya
milyen cikkrõl van szó Deko?
nincs meg, csk kíváncsi vagyok😊

Peetmaya
potyek, ez a renderelõ megoszt egy képkockát is a gépek között?

Penatesz
asszem most kezdhetem elorol az egeszet,de azert koszonom.

Penatesz

deko
Oryon, ugye tied volt a találkán a Digitart magazin?
Szükségem lenne belõle az egyik cikkre, de égen földön nem tudom megvenni, sehol sem kapható. 😞
Van szkennered? letudnál húzni nekem 2 oldalt belõle?

minden gépre felmásolod a kliens progit, ha az indito serveren is akarsz renderelni, akkor arra is, be állitod az összes kliensen a server gép ip jét, és hogy az adott gépet mennyire terhelheti a render, telepiteni kell minden gépre a maya-t és a project nek ugyan azt a könyvtár szerkezetet létrehozni, mint a serveren, elinditod a server progit, látod a készen állo gépeket, beállitod a dolgokat, aztán rákattintasz a render gombra 😮)
Peetmaya
hm, netrender?
Potyek, ez a highendes netrender hogy is müxik?

deko
Szia Penatesz, íme a fotó a szkennelt dugóhúzókról, bevágva a te dugóhúzód aljával.
Láthatod a spirál túl sûrû, a vége hosszan vékonyodik, a spriál kezdete a nyakánál is kicsit tört.
Remélem segíthettem.

Üdv.

Peetmaya
köszi potyek, közben spotlamp segített, bár sajnos egyben kell lerenderelni az egészet, úgyhogy aa-ból vettem vissza picit😞(( sietni kell, vagy 9-12 render kéne reggel 6ig, és még sehol nem tartunk😞
na mind1

hello
a render optins nál alul van valahol, bekapcsolod, render layer, beállitod a pass okat, ha megvannak a renderelni valo layer ek, akkor azok attribjában is bekapcsolod a rendereble gombot,ha ki van kapcsolva, ha mr el renderelsz fg és hdri kombinácioval, én találkoztam olyannal, hogy mindent külön kirenderelt, kivéve az árnyékot 😞
Peetmaya
Skacok, gyors hlp pls!
Hogyan kell külön layerbe csak az árnyékokat lerenderelni?
és ha ez megvan, akkor ps-ben az alpha csatornáját hogyan kompozitálom?

oryon
Ja, ez a limit beállítás jól jön, ha egy tükrökkel teli szobát renderelsz és nem akarsz sokat várni 😛

Oryon

Hi tudna valaki adni egy Key-t 5-os verzióm van

Ááá, megvan, bár ez kissé favágó módszer:

Ray Depth Limit: 1

Ray Depth Limit: 2

Még egyszer bocs a sok felesleges hozzászólásért.

Davidka
köszönöm, sikerült!
Mindenkinek:

De valahogy ez sem jó😞(

Penatesz
Igazabol ez egy kicsit komplikaltabb mint hogy csak ugy maya tutorial kell,de nezd meg ezen a cimen,hatha van olyan,amire neked van szukseged.
http://www.learning-maya.com/tutorials.php

Penatesz

hi nem tudtok valahonnan egy tutorialt mert most szedem de ahogy hallom alég nehéz dolgom lessz

Davidka
köszönöm a segítséget, mostmár tudom használni a mental rayt, a Penumbra Angle-t, de továbbra sem vetõdnek árnyékok a tükörképben lévõ dolgokra.

Penatesz
Latom megeloztel

Penatesz

Penatesz
MR = Mental Ray
ez egy renderelesi forma es ugy elohivni,hogy:
a Plug in manager-ben (Window/Settings/Preferences/Plug in manager) bejelolod a mayatomr.mll-t.
Ezek utan pedig a render global settings-ben mar kenyelmesen beallithato.

Penatesz

youth
MR = Mental Ray, 5ös mayatól benn van alapból a renderek között.

Youth

Davidka
várjunk csak, az MR az a mental ray nem? az a baj, hogy nem tudom hogyan kell használni...

Davidka
hülyén fog hangzani, de nem tudom mi az az MR... És télleg alap maya render 😊