Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De amugy tudsz adni magyar tutor linket? mert 600megákat csak a jovo honapban tok leszedni
Jójó csak vicc volt
tmate6 mi segítünk, ahogy tudunk, de ha vannak olyan tutorialok, amik kifejezetten arra vannak, hogy az alap dolgokat megtanuljad, akkor mi miért tépjük totál feleslegesen a szánkat, hlott azokban 100x jobban le van írva, képekkel mutatva, esetleg videok...
ajánlom figyelmedbe a gnomon videokat, nagyon jók, én is abból tanultam!
ajánlom figyelmedbe a gnomon videokat, nagyon jók, én is abból tanultam!
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
1. angol nelkul k***a nehez dolog lesz
2. ezzel a hozzaallassal, max. azt fogod elerni, hogy kimoderalnak
3. senkitol se varhatod el, hogy idejet pazarolva, olyan
kerdesekre valaszoljon neked, amit 0 utannajarassal kiderithetnel.
2. ezzel a hozzaallassal, max. azt fogod elerni, hogy kimoderalnak
3. senkitol se varhatod el, hogy idejet pazarolva, olyan
kerdesekre valaszoljon neked, amit 0 utannajarassal kiderithetnel.
ugyan mindenkitol aki itt egyszeris megszolalt megkérdeztem van-e MSN cime és mindenki azt ondta nincs nem azért de csinálhatna valaki hogy segitsen valaki egy szegény kis ártatlan emberkén
Na persze persze eggyok sem lehetséges
hát de honnan?
csóró vok bazze nincs pénzem egy konyvre 😄
csóró vok bazze nincs pénzem egy konyvre 😄
tmate6 ezek olyan alap dolgok, amire nagyon jó tutorialokat írtak, meg vannak videok is, ezeket kéne megtanulnod!
Inkább leszedem DC++ rol
erre meg valaszolok:
window/rendering editors/hypershader
kivalasztassz egy anyagtipust, pl. blinn
abban a colornal, beallitasz egy szint, vagy a feketefeher
kockara kattintva, hozzarendesz egy texturat.
vagy, ha a festes alatt a paint fx-et erted,
akkor kivalasztod a gombod,
Paint Effect/make paintable
es a visorba kivalsztott eccsettel festegeted.
javasolnam, hogy szaladj le a konyvesboltba a Maya - a 3d vilaga konyvert...
window/rendering editors/hypershader
kivalasztassz egy anyagtipust, pl. blinn
abban a colornal, beallitasz egy szint, vagy a feketefeher
kockara kattintva, hozzarendesz egy texturat.
vagy, ha a festes alatt a paint fx-et erted,
akkor kivalasztod a gombod,
Paint Effect/make paintable
es a visorba kivalsztott eccsettel festegeted.
javasolnam, hogy szaladj le a konyvesboltba a Maya - a 3d vilaga konyvert...
Hát pls hogy csinálok egy gömböt de hogy kell kifesteni???
szeretem az ilyen precíz kérdéseket.😊
szal mirõl is van szó?
szal mirõl is van szó?
Hi all nem tom hogy kell kifesteni ondjuk egy gombot mert csak alá vagy folé vagy mellé fest valaki PLS HELP
Most találtam: mayaFileConverter (WIN32) v1.0:
http://www.highend3d.com/maya/plugins/?section=utilities#2936
barmelyik verzio kozt oda-vissza, ascii-t es binary-t is.

http://www.highend3d.com/maya/plugins/?section=utilities#2936
barmelyik verzio kozt oda-vissza, ascii-t es binary-t is.

szia Mayer, eddig hiányoztál, de mostmár nem fogsz😊)))
jó nyaralást, aztán egy hét múlva várjuk a fejlõdõ munkákat!😊
jó nyaralást, aztán egy hét múlva várjuk a fejlõdõ munkákat!😊
Na deko és fiúk 😊 !
Megint elszólít a kötelesség 1 hétre. Mennem kell a hazám érdekében 😊. Na jó igazából ilyen nagycsaládi üdülés lesz. Minden évben van, de most összejöt ezzel abiosztáborral, szal így 2 hétig nincs gép. Na mindegy akinek eddig is hiányoztam az hiányoljon még egy hétig. Jövõ héttõlé már remélem leszek és anyám nem szervez be megint valamit mert akkor összeroppanok 😊
Bye egy hét múlva
Megint elszólít a kötelesség 1 hétre. Mennem kell a hazám érdekében 😊. Na jó igazából ilyen nagycsaládi üdülés lesz. Minden évben van, de most összejöt ezzel abiosztáborral, szal így 2 hétig nincs gép. Na mindegy akinek eddig is hiányoztam az hiányoljon még egy hétig. Jövõ héttõlé már remélem leszek és anyám nem szervez be megint valamit mert akkor összeroppanok 😊
Bye egy hét múlva
www.gaborhertelendy.com
Akkor meg az, amit Youth mondott.
Window-Rendering Editor, ikonsor balról elsõ. Please wait... a lot.
Window-Rendering Editor, ikonsor balról elsõ. Please wait... a lot.
És ha nem a Maya ablakában?
Tát pl. hogy lássam a textúrát meg a háttérnek hogy adok textúrát??
hogy lehet megnézni a valós 3D-s képet??
azt még nem tom hogy de valahogy meghálálom már csak megkéne tanulni imádlak (nem vok buzi)

ezeket már megtettem de azt nem tudod hogy ezt hogy kell megcarckelni mert nem találok hozzá semmit
Valaki PRman license help please, mert belõttem auto loadra a plugin managerben, és mayám mindíg runtime errorozik a PRman license error miatt amikor elindítom, és ebbõl következõleg ki is fagy. 😊 Ezt jól megcsináltam mi?
www.gaborhertelendy.com
mire kell az a fájl?? Mi ez plugin vagy mi?? Amúgy meg nézz körül hátha van leírás valahol, vagy nézd meg a maya könyvtárat hol van olyan kiterjesztésû fájl még...
Youth
mekem senki sem segit?#6280
á köszi. az attribute editorig, meg place2dtexture-ig én is eljutotta, csak utna nem tuttam mit tenni 😊
Sziasztok
Ha valaki használta már a layer be renderelést , segitsen már lécci, be van minden kapcsolva, sima mr-gi render lenne, be kapcsoltam a render layert, az összes pass-t, megvannak a rendereble layer ek, mindegyiknél be van kapcsolva a rendereble gomb is, ki is renderel minden layert, (color, diffuse) viszont a shadow tök üres, egyedül az alpfa csatiban van benne a z dept adat, semmi más 😮(
köszi
Ha valaki használta már a layer be renderelést , segitsen már lécci, be van minden kapcsolva, sima mr-gi render lenne, be kapcsoltam a render layert, az összes pass-t, megvannak a rendereble layer ek, mindegyiknél be van kapcsolva a rendereble gomb is, ki is renderel minden layert, (color, diffuse) viszont a shadow tök üres, egyedül az alpfa csatiban van benne a z dept adat, semmi más 😮(
köszi
Itthon vagyok végre 😊 Már hiányzott a székem, mert egy hétig a mocsárban ültem 😊 na bazz biosztábor. De mostmár leszek.
Davidka: nem node-on tilling dolog de mind1. 😊. Van egy olyan hogy atributte editor (ctr+a) és ott a textúra atributtumban a color opcióinál van olyan hogy place2dtexture és itt repeat UV.
Tehát rákattintasz a textúrára hypershadeben, és aztán ctr+a. Ott color optonbox. Betöltöd a képfilet, és fellül place2dtexture. Ezen bellül repeat UV.
A képek:
1.kép
2.kép
3.kép
Davidka: nem node-on tilling dolog de mind1. 😊. Van egy olyan hogy atributte editor (ctr+a) és ott a textúra atributtumban a color opcióinál van olyan hogy place2dtexture és itt repeat UV.
Tehát rákattintasz a textúrára hypershadeben, és aztán ctr+a. Ott color optonbox. Betöltöd a képfilet, és fellül place2dtexture. Ezen bellül repeat UV.
A képek:
1.kép
2.kép
3.kép
www.gaborhertelendy.com
nem tudjátok hogy egy login nevu és ASP kiterjesztésû fájlt hova tegyek?
hi, megint én 😊
Azt szeretném kérdezni, hogy ha valamire fel akarok vinni egy textúrát, de nem akkorában, mint amekkora az adott plane, hanem kissebben, és sokszorosítva a plane-en, akkor azt hogy csináljam? (remélem érthetõ voltam 😊 )
Azt szeretném kérdezni, hogy ha valamire fel akarok vinni egy textúrát, de nem akkorában, mint amekkora az adott plane, hanem kissebben, és sokszorosítva a plane-en, akkor azt hogy csináljam? (remélem érthetõ voltam 😊 )
gnomon videók között is van egy! az organic modelling I-es szekcióban
A total3d-n van egy cikk, amiben bemutatja, hogyan kell egy vázlatnézetes képet szétszabdalni és beillesztgetni a 3d-s progikba...
Oryon
de amugy barmelyik auto modelezzesei tutorial, ugy kezdodik, hogy elmagyarazza, hogyan lod be a imageplanet.
http://www.learning-maya.com/modeling.php
http://www.learning-maya.com/modeling.php
tobbfelekeppen,
az outlinerbe, az aktualis nezet attrib-jainal, van egy image-plane szekcio, ott., ekkor lehet allitani, hogy csak
az adott kamerabol latszodjon, stb.
vagy egyszeruen poly planekre ramappeled.
de itt egy tutorial.
az outlinerbe, az aktualis nezet attrib-jainal, van egy image-plane szekcio, ott., ekkor lehet allitani, hogy csak
az adott kamerabol latszodjon, stb.
vagy egyszeruen poly planekre ramappeled.
de itt egy tutorial.
ha egy autót akarok modellezni, akkor hogy rakok be a háttérbe képet, ami mutatja a vázát felülrõl, oldalról?
deko:
ha meg nem jott volna meg levelbe, ide feldobtam:
http://panic.naplopok.hu/temp/page1.jpg
http://panic.naplopok.hu/temp/page2.jpg
ha meg nem jott volna meg levelbe, ide feldobtam:
http://panic.naplopok.hu/temp/page1.jpg
http://panic.naplopok.hu/temp/page2.jpg