Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Davidka
köszi. Csinálgattam is valamit.
Hozzáadtam a saját dolgomhoz, amibe nappali fényt akartam vinni, de minden más fény eltûnt, ez hogy lehet? (mármint az árnyékok tûntek el.)

Boba
Noh, ha az üveg nurbs, hát a Te esetedben remek. Egyszerûen csak egy téglalap felületet ki kell szedj az objectbõl és kész😊 Nah, megmagyarázom mire gondolok.
Fogsz 4 isoparmot (ha nemmegy egyszerre a folyamat, akkor több lépésben csinált) majd detach object. Ha a 4 isoparmot jó helyen szedted, akkor közrefog fogni egy felületet, egy téglalapot. Ezt külön textúrázod fel, és máris készen van a cimkének a hely, nemkell uv-zni senem, nem fog torzulni a textura.

Penatesz
Az abroszt valami hasonlonak kepzelem(talan meg fogok csinalni rojtokat a vegere).De amit meg szeretnek,es nem tudok,hogy hogyan teszem fel az uvegre a cimket?Probalkozom,de sehogy sem tudom ugy felcimkezni,hogy meret legyen.Amugy ez megy nurbs-ban,vagy konvertalnom kell polyba?

http://penatesz.uw.hu/bor11.png
http://penatesz.uw.hu/bor12.png

Penatesz

youth
FG,
youth.fw.hu
alul találsz egy tutort errõl...

Youth

Davidka
Nekem senki nem tudna segíteni nappali fényt csinálni? Már próbálkoztam olyanokkal, hogy GI, meg FG, de nem mûködtek, elképzelhetõ, hogy plug-in kell?

youth
😊))
Nem baj, a lényeg hogy csinálod... Frenkiet se zavarja látom, akkor nincs oka aggodalomnak 😊

Youth

Peetmaya
Szerintem jól mutatna mellette egy gyümölcsöstál, vagy egy szivar valami extra hamutartóval... De jó úton haladsz!

Mayer, nekem tetszik, csináld meg teljesen becsontozva karakternek😊))

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

FRenkie
Penatesz: Tök jó a borod, szerintem elég lenne egy, de homályosabb árnyékú lámpa bele. Meg asztalka terítõvel, esetleg a borivók 10 parancsolatával.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Hoppá 😊 ... no comment, majd meglátjuk mi sül ki belõle.

Irígyellek benneteket méhecskék. Nálatok pörgés, nálunk pangás van 😞(

Mayer
Elõször arra gondoltam, legyen a neve, Sculpure Of Frenkie's Mind copy. Aztán elvetettem mert hosszú lett volna 😊. De valóban onnan szárnazik az ötlet.

www.gaborhertelendy.com

youth
Nem gondolod kedves Mayer hogy ez olyan "Sculpure of(f) My Mind "beütésû? 😊) De most komoylan...

Youth

Mayer
Köszi dekok és boba csak egy egyszerû ötlet volt, de azt hiszem a legegyszerûbb ötleteket a legkönnyebb kezelni szóval semmiképp nem akarom túlbonyolítani (ahogy magamat ismerem : márpedig túlfogom). Ha segitetek a kritikákkal, akkor még valami szép is lehet belõle.

A neve jenem pillanatban Cerkamanó 😊 de ez még alakulhat. Lesz még léba is az elem 2 pólusnál.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Szép jó estét emberek. Haladtam egy kicsit, de nem tudom hogy jó iránba-é? Kinek tetszik, és ki szerint találjak ki mást?

1. kép
2. kép
3. kép

Hihetetlen Vray srácok ezeket a képeket 10 másodperc alatt hozta darabonként.

www.gaborhertelendy.com

Davidka
hi, tudna valaki tippet adni, hogy hogyan tehetek egy területet világoss? Mondjuk van egy ház a mezõ közepén és én azt akarom, hogy nappali fénylegyen, meg kék ég a háttérben, akkor azt hogy csinálom meg?

Peetmaya
asszem én is indulni fogok ezen a versenyen, most agyalok ezerrel, hogy mit csináljak😊

Peetmaya
Oryon mi kell shavehez? már lassan mindent sikerül megtanulnom vele kapcsolatban, úgyhogy kérdezz😊))
de nekem kell a zbrush lécci!😊
Penatesz, alakul, de szerintem lehetne erõsebb a caustics, több, csillogóbb😊)
az árnyékok túl erõsnek tûnnek nekem, kicsit mossad el a light radius-al az árnyékok szélét, vagy használj GI-t. Bár inkább raytrace...

oryon
Ha te meg majd segítesz a Shave-ben...
Valamit valamiért...de kemény ez a világ 😊

Oryon

Boba
Mayer, sztem marha jó! Nekem frankón tetszik😊 bár egy igen gyenge directional light alá nyomhatnál egy kis árnyékot... így egy picit "lebeg".

deko
Szia Mayer
jó, hogy "megszöktél"😊(onnan-ide) Mikor elkezdtem nézegetni elõröl a képeket fogalmam sem volt mi ez, aztán megláttam a 3.-at 😊
5letes

deko --- az élet értelme: 42 ---

Penatesz
Peet koszonom a caustics tutort,szerintem tulzasba is vittem es a refractiont is feltettem 1.333-ra az uvegen.

http://penatesz.uw.hu/bor7.png

Penatesz

Mayer
Csinálam egy kis animot is, de nem lett valami nagy durranás. Gondoltam ha már este úgyse kapcsolom ki a gépet, legalább dolgozzon valamit. Akinek van kedve szedje le. 1,1 mega az anim

www.gaborhertelendy.com

Davidka
hm... én is ezt sejtettem, de hiába állítgatom be, nem fogatja el, mindig visszaugrik single frame-re, ha alul az image formatnál AVI van ha jpeg, akkor nem, de akkor meg nemigazán csinál semmit...

Mayer
Na sziasztok!

"Megszöktem" a családi üdülésrõl 😊. Na jó jó elkéredzkedtem anyámtól 😊. A lényeg, hogy már itt vok. Neki is álltam tegnap este valaminek nem tudom még mi lesz belõle de eddig itt tartok. Ha lesz kedvem meg egy kis indittatásom akkor folytatom. Egyenlõre csak Vrayyel játszok.

A tervek szerint az eddig elkészült ceruza heggyel bele lenne szúrva egy tojásba, aminek lenne 2 lába. És az a 2 golyószerû nehezék pedig a 2 szeme lenne neki 😊. Értelme semmi tudom de ez van 😄D. Nem tok má mást csinálni. Itt ez a pályázat is deko, és én meg ilyeneket nem tudok. Hidat, na bakker. Most tanulom a poly modellezést, NURBS-bõl meg ilyet nem lehet. De akkoris indulni fogok 😊.

A (poly) modell mayában készült, és maxban Vray-el renderelntem. <<< Van úgy, hogy nem elég egy hangszer a szép zenéhez 😊.

Pörgettyû1
Pörgettyû2
Pörgettyû3

Ui.: Megnéztem tegnap a Harry Potter 3-mat. Bazze, az egész full CG 😊. Nincs olyan perc, hogy ne lenne benne computer. Nagyon tetszett. 😄 WARD ha oldasod a topicot, elismerésem a fúriafûzért nagyon pöpec lett. Csak a textúrát festetted?

www.gaborhertelendy.com

youth
Render Global Settings > Image File Outpu (Common menüben) > Frame/ Animation Ext >
És itt állítsd be azt hogy NAME# például, bármint csak ne Single Framet...

Youth

Davidka
hi, hogyan tudok filmet renderelni? tehát nem csak 1 frame-t. hanem mondjuk 100-at. Aviban már lementem, de csak azt az egy frémet mutatja...

Peetmaya
Mesmer - Real Maya Mental Ray.avi
leszedtem valahonnan, belenéztem az elsõ fél órába. Nekem tetszik, olyan haladóknak való mental ray tutorial, van benne szó mindenrõl. Igazából csak az van benne konkrétan, hogy mi mire jó, mi mit csinál, nem pedig az, hogy mit hogyan kell megcsinálni, és szerintem ez nagyon jó! Ilyen tutorokat kéne csinálnunk nekünk is!
Fel fogom tölteni szerverre...

youth
Oryon: majd valamikor gyere fel icq-ra aztán lenne valami...
Peet: Elfogadnék egy ilyen monitort 😊

Youth

Peetmaya
Ja, caustics nagyon feldobja egyrészt, másrészt figyeld meg, hogy a raytrace figyelembe veszi a transparency-t, a depth map shadows viszont nem, az csak a tárgyat figyeli. Tedd fel nekem 1.333-ra a ref indexet lécci, nagyon kiv vagyok úgy milyen eredményt ad...
amúgy causticsot lehetne fakelni valahogy, de animnál ezt hogy oldják meg, azt nem tudom😊

Peetmaya
Deko, ha mindannyian ugyanazt a zenét szeretnénk, ugyanazt alkotnánk, és az nemjó.
más zenét szeretünk, más hangszeren játszunk, csak annyi a közös, hogy egy bandában vagyunk😊))
most vettem 25 rongyért használt 19''-os monitort, nagyon szép képe van, Samsung SyncMaster900SLPlus
1600x1200x85Hz, szerintem nem olyan szar ez😊))

Boba
És mivan azokkal, akik nagyon sok zenét szeretnek😊 Rock-ot, klasszikus zenét és jazz-t hallgatok, Reggae zenekarban játszom, de suliban elviselem a minõségi gépzenét is, meg a hiphoppot is😊

Penatesz
A tablazat erdekel,habar az 1.333-as refraction nekem nagyon vilagos volt,ugyhogy 0.2-el dolgoztam.Csinaltam arnyekot is.Az 1-es kepnel dapth map shadow a 4-esnel pedig raytrace shadow-t hasznaltam.Erdekes,hogy mennyivel sotetebb lett az 1 mint a 4.

http://penatesz.uw.hu/bor1.bmp
http://penatesz.uw.hu/bor4.bmp

Penatesz

deko
Szerintem nem Peet😊

Mi mindannyian ugyan azt a zenét szeretjük, csak más hangszeren játszunk😊
A végeredmény maga a zene, az eszköz a zenész kezében van😊

Peetmaya
Deko, az hogy ki milyen programot használ, kb olyan, hogy ki milyen zenét szeret!

Peetmaya
az üveg refraction indexe amúgy 1.333 ennyit használj, táblázatból olvastam ki, majd du feltöltöm a refraction index táblát szerverre...

Peetmaya
Penatesz, persze hogy világosabb lesz, de ez azért van, mert a fény össze vissza törik az üvegben és csillog. Nézz meg egy poharat vagy akármi mást, az is csillog száz helyen és nem pusztán áttetszõ.

deko
Ugyan Frenkie😊
Ez apropoból legalább átnéztem "hozzátok" is. Kár, hogy ez a "programspecifika" megosztja ezt a társadalmat, de igérem, most majd oda is néha-néha belesek!
Merthogy végeredményben ugyan azt míveljük😊

Penatesz
Refraction van az uvegen,de arnyek meg tenyleg nincs.Egyszeruen csak megorultem a rendereles eredmenyenek,es gondoltam beteszem.Amit nem tudok megcsinalni az az,hogy ugy valtoztassam az uveg refraction-jet,hogy kozben a szin valtozatlan marad,mert ha azt allitom,akkor a szin is automatikusan vilagosabb lesz.

Penatesz

FRenkie
Ha nem haragszol, kiteszem hozzánk is.

Peetmaya
akkor jó éjt Boba! pihend ki magad

Peetmaya
Oryon nem csinálsz egy tutort arról, hogy ezt hogyan csináltad meg? és hozzá egy olyan tutort is, amiben megfested a color mapját?😊

Boba
Aha, arra az énekes muksóra gondoltam, de már hulla fáradt vagyok... 6 kilóméter futás, 1 óra edzés, 3 óra kressztanfolyamon vagyok ma túl. Most lépek az ágyba, mert már nemtudom a szemem nyitvatartani, pedíg éjszakai életmódot szoktam élni😊

Peetmaya
nekem tetszik ez a topic!😊

Peetmaya
Boba az Májköl Dzsexon, nem Dzsorden... eredetileg mindkettõ néger, ez igaz😊
Penatesz refraction van az üveg shaderen? nekem úgy tûnik, hogy van, de mintha kevés lenne...
árnyékokkal nyomj egy rendert mert így nagyon fura

deko
ArtistPub elsõ 3D grafikai pályázata:

Az ArtistPub meghívja mindazon kreatív alkotókat, akik tudásukat kamatoztatva szívesen részt vennének egy hazai 3D-s grafikai megmérettetésben a nyár folyamán!

Az ArtistPub – Publikus Alkotói Övezet (www.artistpub.hu) június 16-ával kezdõdõen 6 hetes grafikai pályázatot hirdet meg. A non-profit weboldal a tavaly novemberi indulás óta számos grafikus kedvenc fórumává vált, ahol rendszeresen publikálnak különbözõ 3D-s, 2D-s, webes és egyéb alkotásokat. Az oldal felhasználói között egyaránt magtalálhatók elismert szakmai tudással rendelkezõ felhasználók és szárnyaikat próbálgató fiatal tehetségek.

A pályázat témája: “Romos híd”. A cél egy minél ötletesebb, hangulatosabb, kifejezõbb, 3D-s grafikai programok segítségével alkotott mû elkészítése. A pályázat 2004. június 14-én veszi kezdetét, és 2004. július 26-án éjfélkor zárul. Az alkotásokat a szerkesztõk a weboldalon található részletes feladatkiírásban szereplõ e-mail címre várják.

A pályázók képeit válogatott szakmai zsûri fogja elbírálni a verseny lezárását követõen. A zsûri olyan elismert hazai és külföldi személyekbõl áll, akik mindennapi munkájuk során is 3D-s grafikával, animációval foglalkoznak. A zsûri tagjairól további információk tekinthetõk meg a versenykíirás oldalán.

A pályázat elsõ három helyezettje a támogató cégek által felkínált nyereményeket kapja meg.
A díjak között 3D tanfolyam, hardware eszköz, webhosting, magyar nyelvû Panzers játékok, extrém szobadísz és ArtistPub pólók is szerepelnek.

Az ArtistPub a késõbbiekben a 3D mellett 2D és Web kategóriákban is tervez hasonló versenyeket.

Contest kiírás

Penatesz
Itt most csak a poharat tessek figyelni es a bort benne.Az uveg ugyan tenyleg zold,de elegge kacska.Az arnyekoknak meg neki se alltam.De mivel mostanaban mindenki alkotoi valsagban van,ezert gondoltam beteszem.http://penatesz.uw.hu/bor.bmp

Penatesz

oryon

Sikerült!!! A fenti kép magáért beszél (bocsi az alacsony minõségû alkotói munkáért 😊
Ha mindezt modellezni kellett volna...
Ennél sokkal részletesebbre is ki lehet számolni a ZBrush-al a displacem.-t (A MR-kép nem sokban tér el attól, amit ZBrushban összeraktamnem és nem az MR miatt ilyen ronda, hanem ZBrush-al kell részletesebbre számolni a textúrát), de ez is 5 perc volt - ez 2 DPSubPixelel és csak 1024x1024-es felbontású, de a 4 DPSUBPixel-nél már 118perc 😊...
De csináltam nagyon kicsi bemélyesztéseket és még az is rajta van...amire nem is számítottam.
Az MR ezt kb. 5ms alatt számolta (Subdiv & Displacemetn Approx. Fine - High), persze default light és 0/0 AA...

tmate: Tanulj a hibámból...kezd egy szoftvert (ha komolyan érdekel) megtanulni a legelejérõl és minden apróságon rágd át magad, és mindig csak egy picivel nehezebb témát vállalj...szvsz ez elsõre hülyén hangzik, de én csak késöbb jöttem rá, hogy nem ronthatok ajtóstúl a házba...

Oryon

Boba
Májköl Dzsorden is tõle tanulta!😛

Peetmaya
Láttátok az animot, amit ezzel a karakterrel alkotott a skac? Nagyon durva, olyan mozgása van, hogy össze szarom rajta magam!

Hihetetlen...

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz