Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hozzáadtam a saját dolgomhoz, amibe nappali fényt akartam vinni, de minden más fény eltûnt, ez hogy lehet? (mármint az árnyékok tûntek el.)
Fogsz 4 isoparmot (ha nemmegy egyszerre a folyamat, akkor több lépésben csinált) majd detach object. Ha a 4 isoparmot jó helyen szedted, akkor közrefog fogni egy felületet, egy téglalapot. Ezt külön textúrázod fel, és máris készen van a cimkének a hely, nemkell uv-zni senem, nem fog torzulni a textura.
http://penatesz.uw.hu/bor11.png
http://penatesz.uw.hu/bor12.png
Penatesz
Nem baj, a lényeg hogy csinálod... Frenkiet se zavarja látom, akkor nincs oka aggodalomnak 😊
Youth
Mayer, nekem tetszik, csináld meg teljesen becsontozva karakternek😊))
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Irígyellek benneteket méhecskék. Nálatok pörgés, nálunk pangás van 😞(
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
www.gaborhertelendy.com
Youth
A neve jenem pillanatban Cerkamanó 😊 de ez még alakulhat. Lesz még léba is az elem 2 pólusnál.
www.gaborhertelendy.com
de nekem kell a zbrush lécci!😊
Penatesz, alakul, de szerintem lehetne erõsebb a caustics, több, csillogóbb😊)
az árnyékok túl erõsnek tûnnek nekem, kicsit mossad el a light radius-al az árnyékok szélét, vagy használj GI-t. Bár inkább raytrace...
jó, hogy "megszöktél"😊(onnan-ide) Mikor elkezdtem nézegetni elõröl a képeket fogalmam sem volt mi ez, aztán megláttam a 3.-at 😊
5letes

deko --- az élet értelme: 42 ---
http://penatesz.uw.hu/bor7.png
Penatesz
www.gaborhertelendy.com
"Megszöktem" a családi üdülésrõl 😊. Na jó jó elkéredzkedtem anyámtól 😊. A lényeg, hogy már itt vok. Neki is álltam tegnap este valaminek nem tudom még mi lesz belõle de eddig itt tartok. Ha lesz kedvem meg egy kis indittatásom akkor folytatom. Egyenlõre csak Vrayyel játszok.
A tervek szerint az eddig elkészült ceruza heggyel bele lenne szúrva egy tojásba, aminek lenne 2 lába. És az a 2 golyószerû nehezék pedig a 2 szeme lenne neki 😊. Értelme semmi tudom de ez van 😄D. Nem tok má mást csinálni. Itt ez a pályázat is deko, és én meg ilyeneket nem tudok. Hidat, na bakker. Most tanulom a poly modellezést, NURBS-bõl meg ilyet nem lehet. De akkoris indulni fogok 😊.
A (poly) modell mayában készült, és maxban Vray-el renderelntem. <<< Van úgy, hogy nem elég egy hangszer a szép zenéhez 😊.
Pörgettyû1
Pörgettyû2
Pörgettyû3
Ui.: Megnéztem tegnap a Harry Potter 3-mat. Bazze, az egész full CG 😊. Nincs olyan perc, hogy ne lenne benne computer. Nagyon tetszett. 😄 WARD ha oldasod a topicot, elismerésem a fúriafûzért nagyon pöpec lett. Csak a textúrát festetted?
www.gaborhertelendy.com
És itt állítsd be azt hogy NAME# például, bármint csak ne Single Framet...
Youth
leszedtem valahonnan, belenéztem az elsõ fél órába. Nekem tetszik, olyan haladóknak való mental ray tutorial, van benne szó mindenrõl. Igazából csak az van benne konkrétan, hogy mi mire jó, mi mit csinál, nem pedig az, hogy mit hogyan kell megcsinálni, és szerintem ez nagyon jó! Ilyen tutorokat kéne csinálnunk nekünk is!
Fel fogom tölteni szerverre...
Peet: Elfogadnék egy ilyen monitort 😊
Youth
amúgy causticsot lehetne fakelni valahogy, de animnál ezt hogy oldják meg, azt nem tudom😊
más zenét szeretünk, más hangszeren játszunk, csak annyi a közös, hogy egy bandában vagyunk😊))
most vettem 25 rongyért használt 19''-os monitort, nagyon szép képe van, Samsung SyncMaster900SLPlus
1600x1200x85Hz, szerintem nem olyan szar ez😊))
http://www.3dluvr.com/intercepto/maya/tutorials/mray_caustics/caustics_introduction.htm
http://penatesz.uw.hu/bor1.bmp
http://penatesz.uw.hu/bor4.bmp
Penatesz
Mi mindannyian ugyan azt a zenét szeretjük, csak más hangszeren játszunk😊
A végeredmény maga a zene, az eszköz a zenész kezében van😊
Ez apropoból legalább átnéztem "hozzátok" is. Kár, hogy ez a "programspecifika" megosztja ezt a társadalmat, de igérem, most majd oda is néha-néha belesek!
Merthogy végeredményben ugyan azt míveljük😊
Amit nem tudok megcsinalni az az,hogy ugy valtoztassam az uveg refraction-jet,hogy kozben a szin valtozatlan marad,mert ha azt allitom,akkor a szin is automatikusan vilagosabb lesz.
Penatesz
Penatesz refraction van az üveg shaderen? nekem úgy tûnik, hogy van, de mintha kevés lenne...
árnyékokkal nyomj egy rendert mert így nagyon fura
Az ArtistPub meghívja mindazon kreatív alkotókat, akik tudásukat kamatoztatva szívesen részt vennének egy hazai 3D-s grafikai megmérettetésben a nyár folyamán!
Az ArtistPub – Publikus Alkotói Övezet (www.artistpub.hu) június 16-ával kezdõdõen 6 hetes grafikai pályázatot hirdet meg. A non-profit weboldal a tavaly novemberi indulás óta számos grafikus kedvenc fórumává vált, ahol rendszeresen publikálnak különbözõ 3D-s, 2D-s, webes és egyéb alkotásokat. Az oldal felhasználói között egyaránt magtalálhatók elismert szakmai tudással rendelkezõ felhasználók és szárnyaikat próbálgató fiatal tehetségek.
A pályázat témája: “Romos híd”. A cél egy minél ötletesebb, hangulatosabb, kifejezõbb, 3D-s grafikai programok segítségével alkotott mû elkészítése. A pályázat 2004. június 14-én veszi kezdetét, és 2004. július 26-án éjfélkor zárul. Az alkotásokat a szerkesztõk a weboldalon található részletes feladatkiírásban szereplõ e-mail címre várják.
A pályázók képeit válogatott szakmai zsûri fogja elbírálni a verseny lezárását követõen. A zsûri olyan elismert hazai és külföldi személyekbõl áll, akik mindennapi munkájuk során is 3D-s grafikával, animációval foglalkoznak. A zsûri tagjairól további információk tekinthetõk meg a versenykíirás oldalán.
A pályázat elsõ három helyezettje a támogató cégek által felkínált nyereményeket kapja meg.
A díjak között 3D tanfolyam, hardware eszköz, webhosting, magyar nyelvû Panzers játékok, extrém szobadísz és ArtistPub pólók is szerepelnek.
Az ArtistPub a késõbbiekben a 3D mellett 2D és Web kategóriákban is tervez hasonló versenyeket.
Contest kiírás
Penatesz
Sikerült!!! A fenti kép magáért beszél (bocsi az alacsony minõségû alkotói munkáért 😊
Ha mindezt modellezni kellett volna...
Ennél sokkal részletesebbre is ki lehet számolni a ZBrush-al a displacem.-t (A MR-kép nem sokban tér el attól, amit ZBrushban összeraktamnem és nem az MR miatt ilyen ronda, hanem ZBrush-al kell részletesebbre számolni a textúrát), de ez is 5 perc volt - ez 2 DPSubPixelel és csak 1024x1024-es felbontású, de a 4 DPSUBPixel-nél már 118perc 😊...
De csináltam nagyon kicsi bemélyesztéseket és még az is rajta van...amire nem is számítottam.
Az MR ezt kb. 5ms alatt számolta (Subdiv & Displacemetn Approx. Fine - High), persze default light és 0/0 AA...
tmate: Tanulj a hibámból...kezd egy szoftvert (ha komolyan érdekel) megtanulni a legelejérõl és minden apróságon rágd át magad, és mindig csak egy picivel nehezebb témát vállalj...szvsz ez elsõre hülyén hangzik, de én csak késöbb jöttem rá, hogy nem ronthatok ajtóstúl a házba...
Oryon
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz