Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
kis off topic... megnéztem egy gnomon students reelt, kb fél órás volt és igen érdekes adattal: a modellek több mint 2/3-a nurbs volt. Érdemes lenne tovább erõltetnem a nurbs-t.
másik kiegészítés: Mr-el megvagyok elégedve, csak miután párszor használtam PrMan-t lassúnak találtam. Már máskor is írtam, gyorsabb aa és teszelláció és amit nemtudok, csak olvastam: állítólag gyorsabb és szebb 3d-s motion blur. Nem mintha annyira kéne nekem, de jó ha van😄

www.3dsurvival.hu
Szerintem csak több gond van vele mint amenyit használna fõleg az otthoni projektekre értem ezt. Persze produkciós felhasználásnál már más a helyzet. Renderfarmon, renderdrive-on csak ezt lehet eredményesen használni, de egyetlen kép kirenderelésére, vagy akár egy pár másodperces kisfilmre szerintem felesleges veszõdés. Javítsatok ki ha tévednék!
www.3dsurvival.hu
www.gaborhertelendy.com
Penatesz. Szerintem igenis az UI dönt, de végülis mind1, nálam mi dönt. Az a lényeg több programot is kipróbáljon.
Letöltöttem egy újabb Rendermant, azt sem tudom felrakni... kezdem igennagyon hülyének érezni magam😞 Feladni nem fogom, próbálok mégtöbb verziót letölteni, hátha megy. Ha találok egy jót akkor majd felrakom a netre ha gondoljátok.
potyek, vagy? ájj, mond már el mit csináltál azzal a rendermannal, hogy ment neked? És neked a blinn shader jó?
Amúgy én úgy hallottam, hogy maya verhetetlen animálásban, és az eddigi tapasztalatok is ezt mutatják, de persze minden programnak van erõssége és gyengéje...
Penatesz ebben igazad van, így mostmár komplett a társaság véleménye😊)
Darkboy, próbálgass, kezdõknek van sok tutor mayahoz, ha azok sem mennek, akkor van itt a fórum. De minden kezdõnek, nem azért van a fórum, hogy 500x átbeszéljük azt, hogy hogyan kell mozgatni a kamerát, meg hogyan kell scalelni...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Penatesz
Nemtudom korábban volte már de találtam egy klasz SSS shadert maya MentalRay-hez. Nagyon szép és jól paraméterezhetõ, gyors! A shaderen az incandascence, vagy ambient chanelen érdemes használni!
Csatolok is hozzá egy tesztképet és felraktam az ftpmra. Mindent beleraktam a csomagba, a telepítés is benne van, de ha valaki nem értené csak írjon ide!
sss_shader_for_mentalray.rar
www.3dsurvival.hu
Elõre is köszi!
Youth
valaki tudja mi a baj?
Peet: igen
http://penatesz.uw.hu/bor19.png
Penatesz
www.gaborhertelendy.com
Peet: Na jó most itt az alkalom rákérdezek. Lehet hogy amatõr kérdés de megteszem 😊. A GI (global illumination) jelentése szerint teljes megvilágítás. Namost ha diffúz fényt generálok FG-vel, akkor az GI-nek számít?????? Vagy egyszerûbben mi a külömbség FG és GI között (teknikailag tudom, de jelentésben mi nem ugyan az.)
www.gaborhertelendy.com
valakinek egy tutorja errõl?
http://penatesz.uw.hu/bor18.png
Penatesz
Penatesz
www.gaborhertelendy.com
tudna valaki segíteni? Akarnék valamilyen állatot csinálni (mint pl a max topicban az elefánt) és keresgéltem tutorialok után, de nem találtam... Valaki tudna ajánlani esetleg egyet? Vagy ha nem, akkor egy tippet, hogy milyen úton induljak.
Penatesz
www.gaborhertelendy.com

www.gaborhertelendy.com
Nah, én a hétvégén nemleszek, most indulok sátorozni 2 napra fél osztállyal, rulz!😊 Majd ott agyalok induljak-e a hidas versenyen. bye!
www.gaborhertelendy.com
.www.gaborhertelendy.com
Ja igen,boba ugye nem felejtettel el engem
Peeta gondom csak az,hogy sokkal tobb dolgot tudok nurbs-ban mint polyban es ezert megy nehezkesen az atallas,ugyanis a kezdet kezdeten erre a modellezesre hasaltam ra es sokkal jobban ismerem(relaitv)mint a polyt.
http://penatesz.uw.hu/bor13.png
http://penatesz.uw.hu/bor14.png
(ha valaki mar unna,hogy lepesenkent beteszek egy kepet,az nehogy megnyissa
)Penatesz
Hdri vel szenvedek, megcsináltam Youth tutorját, a reflekcio szép, de pl ha egy lamber lapba beletolok egy lambert kockát a kockának a lapra szép árnyéka van, de pl a kocka oldalán nincs diffuz árnyék, ezt hogy lehet megoldani, probáltam már azt is, hogy a colorba és az ambient be huzom a hdri képet, de akkor sem jo, mi lehet a megoldás?
Köszi