Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Nekem is Radeon van méghozzá 9000 pro és tényleg, ezeket nem 3d-zésre találták ki :/ Egy idõben mikor még Rhinoztam akkor is állandóan fagyott de úgy hogy a teljes gép nemcsak a progi. Aztán ki is írta az XP hogy valószínûleg a radeon 9000-es a felelõs mindezért. Feltettem mindig a legújabb drivert hozzá és jó volt, aztán most amikor áttértem mayara megint felraktam egy frissítést és a maya 5 perc múlva mindig behalt nem lehetett mozdulni viewportban csak félóránként. Aztán Potyeknek hála megoldódott, egy régebbi drivert raktam amit már szeressen a maya 😊

Youth

inz
Szia
Milyen videokártyád van? Én most vettem radeont és nem indul el miatta :/ napok óta küzdök vele kevés sikerrel

x

oryon
Látom azért alkottok elég rendesen...

Oryon

oryon
Küldj emailt a hibáról!!!

Oryon

Mayer
Nekem is bejön boba. Jó hogy felktetted AP-ra. Grat szép 😊

www.gaborhertelendy.com

youth
http://cgtalk.com/showthread.php?threadid=152288

szedjétek le kúrva jó, és van hozzá making of video pl hogy csinálták a matt paintegeket... nekem nagyon tetszik

Youth

Davidka
szerintem legyen középen egy nagyobb, ami valahogy támaszkodik a talajra, és a szélsõkhöz is lehetne majd rakni tartórudakat, amik azokba a kiemelkedésekbe lennének beleépítve. de ezt csak én gondolom gy 😊 Egyébként nekem nagyon tetszik!

Jo lesz Boba

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Boba
Ezek csak lebegnek... De esetleg majd lemodellezek egy nagyobb csomópontot, amihez kapcsolódnak. Még nemtudom.

Amugy az általad linkelt tutorialban találtam egy király textúrát, megpróbálom azt feldobni a talajra😊

youth
összekapcsolsz pár ilyen házat, de aztán mihez kapcsolódnak vagy csak lebegnek?

Youth

Boba
Ez király kis gyüjtemény😊

Boba
Nah, a belógó jobb oldali gömböcskérõl egy shot. A nagyobb építmények között ilyen gömbök és "pókháló" szerû csövek lesznek, térkitöltés céljára...
Gömb házikó
Lehet, hogy nemcsak 2 hanem inkább 4 irányba fognak majd a gömbök elágazni, még nemtudom pontosan, de valami hasonló lesz. Meg még ma elkezdem modellezni a következõ épitményt, meg meglátom mit tehetek, hogy kijavítsam a hibákat amiket mondtatok. A viz tisztaságát megpróbálom kijavítani volume materiallal, hátha megy. A fake caustics-ot is próbálgatom. A fénycsóvával nemtudom mit tudok majd tenni, azt photoshop-ban festettem, ahogy a "ködöt" meg a sötétséget is a képre.

Peetmaya
Skacok ki tudna nekem adni sziklafal textúrákat? ha valaki tud, töltse fel nekem villamvadaszra pls! elõre is thx

Boba szépen alakul, grat! A víz lehetne kicsit ködösebb szerintem, ennyire tisztán nem lehet rajta átlátni.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

youth
Frenkie: miért milyen színvilág lett volna jó hozzá?

Deko: 😊

Boba: írtam APra 😊) Jó lesz ez!!!

Youth

Boba
Nos, elõször animnak terveztem. De a város 2/3-ada nincs készen, a növényzet sincs meg, több hal sincs a jelenetben etc. A lényeg, nagyon wip, és még így is 30 perc mire kiszámolja a gépem😞 De ha ezt csökkenteni tudom mondjuk 5-10 percre, akkor elképzelhetõ, hogy megcsinálom az animot. Kis gugan (Jar-Jar) egy gömb belsejében beugrik a bongóba, majd kiúsznak a városból, eltûnve egy szikla szájában.

Deko: Ez úgymond szándékos, mivel nem én terveztem a modellt, sem az épületeket. Doug Chiang tervei alapján dolgozom amit a Star Wars: Episode1-hez készített. Persze nem azt a dizájnt használták fel a filmben, de nekem ez jobban tetszik. A filmbõl a jobb szélén található gömböt vettem ki és modelleztem le. A Gungant is majd lekell modelleznem, szintén nurbs-bõl.
Majd rakok fel kép
Bongó kép.
Város látkép.

deko
már akartam írni, hogy a vízi jármû teteje, olyan mint egy harci fa álarc. (orr-szemek-fülek-fülbevalók)
Nemtudom szándékos volt-e ez modellezeskor, de a képre nézve nekem azonnal ez jön be.
A kép jobb oldalán lévõ belógó építmény olyan izgalmasnak tûnik, jobb lenne többet látni belõle. vagy ez anim lesz?
Kissé levagyok maradva.

deko --- az élet értelme: 42 ---

Boba
Köszi😊 Buborékokat énis akarok, meg vizigyomokat, meg egy másik halfajtát is (valamilyen rája szerût) meg mégtöbb fajta épületet... Doug Chiang egyik képe alapján modellezem a scene-t, a Star Wars filmre csak kicsit hallgatok. De a gömböket onnan vettem, meg a bongót, de azt izlésemhez igazítottam.

FRenkie
wow... ez Gig-re emlékeztet 😊 persze a stílusa, szép lesz!Buborékot bele, vízi "törmeléket" ilyesmit!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

deko
Inz: Én sajna nem indulhatok az AP-on😞

Most hogy írod, vírus... Próbálom telepíteni a Norton Antivírust de ezt az üzenetet kapom: "The system administrator has policies to prevent this installation."
Eccerûen nem tudom felimádkozni a gépemre.
(na benézek valami specifikus topicba is itt az SG-n)

Boba
Hi... mai wip kép.
Bongó scene (120kb)

FRenkie
nice... muszály volt ez a színvilág?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

inz
Sziasztok!
Nekem meg az se .. voltam haverokkal lanozni, természetesen vírusírtót elfelejtettem felrakni, úgyhogy elkaptam valami kellemes vírust (amit azóta továbbadtam az itthoni hálózaton pár gépre :F)és azzal harcoltunk hosszú napokon át :/. okos fejemmel csináltam pl olyat is, hogy hálón volt a gép amikor újraraktam a windowst -persze egybõl felmászott megint a fíreg 😛 mind1 nagy nehezen megtisztultunk..
Pár napra rá adódott egy lehetõség, hogy jó áron megszabaduljak a régi gépemtõl, természetesen az új gép miatt is kellett még egy format c:, most fent van minden,4554634tûzfal, vírus nincs, maya induláskor befagy.
Szerencse, hogy erre az idõszakra esett az alkotói válságom is, úgyhogy nem törtem össze semmit. (még)

apropó Deko te is indulhatsz AP versenyen, vagy a szerkesztõséghez taltozol?

by

x

deko
na kérem, vissza"szopolyogtam" ide a fórumba, miután a "drágaszágomon" már csak a format:c segített

Igyekszem újra aktivizálni magam itt is.

Youth: lenyûgöz a munkád, ilyen rövid idõ alatt ezt véghez vinni... hmmm, gratula!

youth
BPT is available already for Maya 6.

And the Bevel will be available once BPT RV, the next version of BPT, is ready.

Regards,
Byron

CgTalkon írta a szerzõ 😊

Youth

Peetmaya
Youth ez marha jó lett! Gratula!

Mayer
Huh ez nagyon fú de jó 😊. Szép lett.

Spotlamp: nagyon de nagyon köszi. Mindjárt le is szedem.

www.gaborhertelendy.com

gyraph
Ez nagyon kellemes lett...Gratulalok a melohoz!

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Gratula!

youth
Hali!
Na ez a melóm:

Bocsi a vízjelért de még nem nyomták ki a nyomdában, addig meg nehogy belémkössenek, hátha épp ezt a fórumot nézi mindennap 😊)
2 napig modelleztem, 2 nap shaderelés, textúra-készítés hibák javítása. És ma kell leadnom még 2 ilyen rendert + wireframes render...
2717x2717-ben kellett volna renderelnem de kiakadt a gépem. Úgyhogy megengedte hogy CSAK 2100x2100-ban rendereljem, 2:30 perc volt a render.
Majd nyomok be képeket holnap vagy még este vagy amikor ráérek, most sietek, csak ennyire ugrottam be hogy legyen mirõl beszélni. Majd AP-on nyitok neki topicopt és akkor rekok be több képet.
Bye!

Youth

Váze de hol van az a tutor?
Villámvadász valami elektroteknikai dolog?!😊

Peetmaya
Megnéztem a tutort, marha jó lett!

Peetmaya
Köszönjük, már szedem is😊

youth
KÖszi!

Youth

SpotLamp
Hali!

Villámvadászra feltettem egy SP_HDRI_lighting.avi-t! Ha valakit érdekelne hogy lehet MR-el HDRI képeket használni.

www.3dsurvival.hu

Peetmaya
Bobanak igaza van Mayer! Fel a fejjel, reklámozd magad, ahogy csak tudod, és elõbb vagy utóbb a munka megkeres!

Mayer
Huh Boba ez most iszonyatosan jólesett. Most megint 2 hétig olyan önbizalmam lesz, hogy még a kutyák is megijednek tõlem 😊.

www.gaborhertelendy.com

Boba
Mayer, még 2-3 olyan minõségû modell mint amilyen a Nikon fényképezõ, és készen áll az út a pályára!

Mayer
Gratulálok Youth!! Nekm már ugyan mondtad ICQ-n de had dicsérjelek még1*. Jó lehet ha egy amcsi cég felkér valamire. Remélem egyszer én is tapasztalhatom eme felemelõ érzést 😊.

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
Penatesz ez nem mûködik így, nem kúszik fölfele a fizetés csak úgy. Max ha nagyobb munka van, akkor... Ha más megrendelõje lesz, annak már tud mutatni referenciát, és kérhet többet. Minél többen keresik, annál többet kérhet...

Penatesz
Youth nem gond,ha az ember nem megy fel egybol az arral.Nem kell elsietni,csak fokozatosan.Elosszor bevezeto ar,aztan mikor latja,hogy megbizhato vagy,jo minoseget es hataridore szallitasz,akkor mar lehet tobbet es tobbet es tobbet kerni

Penatesz

youth
ja, de már bánom hogy csak ennyit kértem... (550$) 4 napi meló, de nagyon kemény szal a csávó egybõl belement, na mindegy õ kaszált rajtam gondolom pár száz amcsi dellárt én meg legalább a nyári fizum megkerestem. De szerencsére tetszettek az eddigiek neki és mondta hogy van még pár dolog, számít rám, mondom ráérek 😊
na amíg nem rakok be képet addig maradjunk ennyiben, majd mesélek...

Youth

Peetmaya
na gratu Youth, és jól fizetnek?

Peetmaya
Oryon sûrgõsen dobj meg egy ZBrush tutorral😊

youth
Látták a képet cgtalkon és írt a gyerek én meg írtam hogy itt élek probléma e, mondja nem, na akkor csapjunk a lecsóba mondom 😊

Youth

Boba
Youth, ilyen melóra hogy akadtál? Amúgy gratula!

youth
Én egy amcsi cégnek modelleztem egy korcsolyát, még va n1 napom hogy befejezzem, végülis kész van márcsak 3db 2717x2717-es kép kell. V-ray valamiért nem tud ekkora képhez GI-t számolni vagy nem értem... úgyhogy most hagyományosan fogom bevilágítani 😞 GI mániás vagyok...
Ha kész lesz mutatok képeket...

Youth

Ja meg készülök az ap kontesztre ha van idöm :o)
Én lakást ujitok felfelé 😮)
Peetmaya
Skacok mi van a fórummal, mindenki meghalt?