Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet ugyanugy, ahogy max el is lehet :o)
Gladiator
Lehet a Mayával élethû mozgó lángot készíteni?

youth
Áááá muszály volt így megcsavarni? 😊
Projection valójában egy sima plane, hisz pl a camera projection (pl Matt painting) is csak egy planar maping ami egyszerûen csak a kamera síkjára igazodik. Legalábbis én így tudom...

Youth

fle go
nahh vegre mukodik a maya😊)) csak a viewportban valo mozgatas kisse akadozik, es nem kicsit fagy a program, de jo hogy mukodik...

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

oryon
UV elmélet érdekelne:
Bocsi, ha elvontnak tûnik, de....
-Van egy testem, aminek a geometriáját pl. planar mapping-al ki kell terítenem, hogy a felület pontjaihoz UV koordinátákat rendeljen a program.
-Szükséges még a place 2d/3d a textúrához, mint "kiterítés" amivel a textúra pontjaihoz UV koordinátákat rendel.
(E kéttõ egy UV koordináta rendszerben van, így a program összekapcsolva e kettõt a textura adott pontját hozzárendeli aa felület egy adott pontjához az UV koord.rsz. által.)
Ha ez igaz, akkor az UV editorban a felület és a textúra kiterítését kell összehoznom.
Eddig jól gondolkodom?

Akkor a Projection node "csalás", hisz ott a textúrának külön geometriai UV-t hoz létre és felrugja a felülethez elõre beállított uv kiterítést?

-Remélem érthetõen fogalmaztam (nem szokásom)...

Oryon

oryon
Ez így van...
Köszi Peet, hogy helyreraktál, megoldom egyszerûen, displacement-t nélkül 😄

Oryon

youth
"Ne tökéletesítsd örökké a jelenetedet, akkor nem fejlõdsz annyit, mintha meghúznál mindíg magadnak egy határvonalat, és a vonal átlépése után egy újabb, másabb feladatba fognál."

Hmm.. Igen ez szép gondolat!

Youth

Boba
Király a kép, de ezt már mondtam. Hadd legyek egy kicsit kukacos azonban. Mivel 2 szinte ugyan ilyen borítású asztal körül ülök, a fa shaderét ajánlanám átalakításra.
1: ennyire nagy bump nincs.
2: a szálak nemlátszanak ennyire
3: jobban tükrözõdik a fa felület (lakkozni szokták, különben kiszárod, szálkásodik)
4:a tükrözõdés miatt maradjon meg a bump, de csak nagyon picit, hogy a tükrözõdés glossy-s legyen, homályos.

Good luck, már mondtam hogy frankó a kép... de, javasolhatnék még1 valamit? Egy 3d-s ürge oldalán olvastam: Ne tökéletesítsd örökké a jelenetedet, akkor nem fejlõdsz annyit, mintha meghúznál mindíg magadnak egy határvonalat, és a vonal átlépése után egy újabb, másabb feladatba fognál.
Tehát hajrá, irány a következõ jelenet, és ugyan ilyen minõséget várok😊 (persze nem jelenti, hogy ne csináld tovább amíg gondolod, de semmiképp ne vessz el az atomi szinten való modellezéstõl.)

Mayer
Na szép jó estép mindenkinek. Egy pöttyet haladta a fényképezõvel. Új színesebb színvilág, asztaltextúra, DOF (fake) és PS korrekciók. Légyszi srácok a hibákat kíméletlenül darálni had javítsam 😊. Tervezek még elemeret és a kézbizgentyût a képre, mertc így snassz. Ja. valakinek van elem textúrája? Duracel mondjuk, mert nekem a duracel "az a piszkos kisz hobbitfajzat" elvágta a kezemet 😊 Nem tom levenni róla burkot egész egyszerûen. 😊
Na itt a kép tényleg:

www.gaborhertelendy.com

Boba
Ahoy!
Youth küldi a linket:
character setup script.

Kösz a segítséget mindenkitõl!😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Boba
Peet, próbáld meg azt amit én linkeltem be. Ugyan az a kép.

Peetmaya
Szerintem van gond azzal a makkal!
méghozzá az, hogy nem hozza be a képet😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Penatesz
azoli:Szerintem semmi gond nincs a makkoddal.Habar a kalap kicsit nagynak tunik a makkhoz kepest.Szoval vagy a makkot kellene hizlalnod egy kicsit,vagy pedig a kalapbol visszavenni.

Boba: koszi szepen,ha hazaerek letoltom es nyugiban megnezem.

Penatesz

Boba
azoli képe.
"http://www.azoli.atw.hu/makk.jpg"
Ezt írd be, ne azt amit az elõzõ képeknél, akkor mi nem látjuk.

azoli
Ne röhögjetek ki, csak pár napja néztem bele a Maya progiba, megpróbálok csinálni egy makkot!
Eddig ilyen!
Ne röhögjetek!

azoli
1000köszönet

azoli
Davidka
Hát nekem ilyen monitorom van, Orion, 14 inch, de asszem már kivonták a forgalomból és csak 15 meg 17 inchesek vannak. Pligonnal modellezem

Boba
Hotbox mindíg van... tartsd lenyomva a SPACE-t, a hottbox-tól jobb oldalra jobb egérgombot tartsd folyamatosan lenyomva, és válaszd ki milyen UI elements-ek legyenek láthatóak.

azoli
most ennyi látccccik

Boba
Hotbox, jobb oldalt jobb klikk, és kiválasztod mi kell.

azoli
Hello!
Segítsetek!
A tesóm kikapcsolta a MAYA-ban az összes menüt, csak a szekesztõablak van!
Hogy tudok visszakapcsolni mindent eredeti állapotba, úgy mint telepítés után volt?

[email protected]

Boba
Panic, nagyon király szerintem! Nem gáz, ha a contestre nem készül el, mindenképp folytasd! Nagyon jó kép lesz!

Boba
Davidka, így már sokkal jobban néz ki, aa is jónak tûnik, ami hibát látok az jpg tömörítésnek tûnik. Gondolom a renderben jó. A modell meg jó lesz, bár nincsen ilyen monitorhoz referenciám. Mivel modellezed?

Penatesz (és mindenki más, akit érdekel egy nagyon alap leírás az egyik építményrõl a jelenetemben):
Tutorial, building 2.
Az angolul írhatnék meg nemtudom miért jött rám😊

PaniC-
Na, tekintve hogy hetfon 3dluvr contest hatarido, es eselytelen hogy akarcsak haladjak vele, megint bovitettem a benem fejezett contestkep gyujtemenyemet.
itt egy wire:

Davidka
köszi a tippeket, most így néz ki:

Penatesz
Valamit csinalj vele,mert ez tenyleg baromi sotet

Penatesz

Boba
Mr: sampling quality : 0-2-t próbáld ki, jobb lesz. Az a gáz a felsõ képednél, hogy alul-mintavételezett.

A moncsi meg jó lesz, de egy világosabb változatot is feltehetnél!

Davidka
hi!

elkezdtem csinálni a monitorom mayában, de az MR-es rendereléskor az apró kis részletek elvesznek, így:

Ugyanez maya software renderelésnél:

Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e az MR-ben oldani, hogy látszódjanak a kis vésetek is, a másik, amit szeretnék, az az, hogy véleményt mondjatok a képrõl 😊

srácok hhéé valaki dinamicnál a villámot hogy tudom idõre kezelni h csak 1 mp re villanjon fel???

na ezért lenne jo ez a renderpál, mert ez elméletileg egy képet is háloba renderelni
Peetmaya
valamilyen olyan program kéne, ami ezt tudja kezelni intelligensen, MR-el, minden beállítással... valaki?😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

fle go
Oryon> most mar van aktivalva halokartyam, megprobalkozom...
es koszi

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Boba
Én használom animnál a legegyszerûbb netrendert. Az én gépem rendereli az 0+3*N-t, fater gépe a 1+3*N-t, laptop meg a 2+3*N-edik képkockát és kész, megvan oldva az egész😊 Maya mindhárom gépen fentvan, hálóba is vannak kötve, 1 perc elintézni az egészet. Igaz, így egy képet normálisan nemtudok egyszerre számoltatni... Báár, Mr-el is lehet régiót rendereltetni. Ha hosszú a render, megéri ezt az 5 percet megcsinálni. Utána a 3 képet meg Photoshop-ban összeilleszteni. Nemlesz elcsúszás meg ilyesmi. Egyszerûen csak az alap fekete vagy kék háttér az alpha és kész, nincs trükközés és egyszerû. Mondjuk 16-20 gépnél már nembiztos ezt csinálnám, de nekem így 3 gépnél megfelel.

Na én meg bedobok egy másik témát, megvan a renderpal 2004 , viszont tuti én vagyok lamer a hálos renderbe, de sehogy nem müxik , van esetleg vkinek tapasztalata ezzel a progival?
oryon
ZoneAlarm: egyesek szerint nem nagy szám, de nekem eddig még megfelelt.

Oryon

oryon
Akkor sorolom:
-Kapcsold ki (vagy zárd be) a tûzfalat!
-Aktíváld végre a bioszban az egyik hálókártyád!!!

U.I:kipróbáltam az exe-s megtördécselést és csont nélkül ment, tehát nem az a gond...

Szerintem az, hogy nem akarod aktíválni a hálókártyád!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oryon

PaniC-
Kerio PF

deko
- symantecClientFirewall -
én ezt használom, és remekül bevállt.

deko --- az élet értelme: 42 ---

Valaki tud valamit?😊

youth
Jaja Zone Alarm! Norton nagyon pancser... és memóriából is sokat vesz...

Youth

Boba
Én Zone Alarmot és Kerio Personal Firewall-t használok. Nekem bejön.

fle go
es jut eszembe milyen tuzfalat erdemes hasznalni PC-re??

fle go
Inz: GeForce FX 5800-as kartyam van, de Quadro FX2000-nek latja a gepem😊
Oryon: semmi hiba nincs, csak egyszeruen nem indul el. Ugyan az van ami korabban is😞
Egy nem ide illo kerdes azt hogy tudom megcsinalni hogy legyenek ekezetes betuim? A billentyuzeten van ekezetes betu.

youth
Nekem is ilyen tûzfalam van, próbáld meg úgy hogy kikapcsolod addig mert lehet hogy blokkoltad és az bezavar és könnyebben fagy nemtom...
Milyen géped van? nem 100 hogy a vieókártya a hibás nem?

Youth

az a film is odabaszott rendesen

Sziasztok !
CSináltam fénykardot. a gond az hogy a villámokat szabályoznom kéne h csak 1 másodpercre villanjanak fel...ezt hogy tegyem? pls help!😊

Boba
" ezeket nem 3d-zésre találták ki :/"
Atinak van profi kártyája, érthetõ hogy a gamer kártyáit nem erre fejleszti. Mindezek ellenére, a Radeonok jobban teljesítenek ilyen környezetben mint a geforce-ok.

inz
jha de nálad legalább elindult 😛 nekem itt kifagy

x