Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Projection valójában egy sima plane, hisz pl a camera projection (pl Matt painting) is csak egy planar maping ami egyszerûen csak a kamera síkjára igazodik. Legalábbis én így tudom...
Youth
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Bocsi, ha elvontnak tûnik, de....
-Van egy testem, aminek a geometriáját pl. planar mapping-al ki kell terítenem, hogy a felület pontjaihoz UV koordinátákat rendeljen a program.
-Szükséges még a place 2d/3d a textúrához, mint "kiterítés" amivel a textúra pontjaihoz UV koordinátákat rendel.
(E kéttõ egy UV koordináta rendszerben van, így a program összekapcsolva e kettõt a textura adott pontját hozzárendeli aa felület egy adott pontjához az UV koord.rsz. által.)
Ha ez igaz, akkor az UV editorban a felület és a textúra kiterítését kell összehoznom.
Eddig jól gondolkodom?
Akkor a Projection node "csalás", hisz ott a textúrának külön geometriai UV-t hoz létre és felrugja a felülethez elõre beállított uv kiterítést?
-Remélem érthetõen fogalmaztam (nem szokásom)...
Oryon
Köszi Peet, hogy helyreraktál, megoldom egyszerûen, displacement-t nélkül 😄
Oryon
Hmm.. Igen ez szép gondolat!
Youth
1: ennyire nagy bump nincs.
2: a szálak nemlátszanak ennyire
3: jobban tükrözõdik a fa felület (lakkozni szokták, különben kiszárod, szálkásodik)
4:a tükrözõdés miatt maradjon meg a bump, de csak nagyon picit, hogy a tükrözõdés glossy-s legyen, homályos.
Good luck, már mondtam hogy frankó a kép... de, javasolhatnék még1 valamit? Egy 3d-s ürge oldalán olvastam: Ne tökéletesítsd örökké a jelenetedet, akkor nem fejlõdsz annyit, mintha meghúznál mindíg magadnak egy határvonalat, és a vonal átlépése után egy újabb, másabb feladatba fognál.
Tehát hajrá, irány a következõ jelenet, és ugyan ilyen minõséget várok😊 (persze nem jelenti, hogy ne csináld tovább amíg gondolod, de semmiképp ne vessz el az atomi szinten való modellezéstõl.)
Na itt a kép tényleg:

www.gaborhertelendy.com
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
méghozzá az, hogy nem hozza be a képet😊
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Boba: koszi szepen,ha hazaerek letoltom es nyugiban megnezem.

Penatesz
"http://www.azoli.atw.hu/makk.jpg"
Ezt írd be, ne azt amit az elõzõ képeknél, akkor mi nem látjuk.
Eddig ilyen!
Ne röhögjetek!

Segítsetek!
A tesóm kikapcsolta a MAYA-ban az összes menüt, csak a szekesztõablak van!
Hogy tudok visszakapcsolni mindent eredeti állapotba, úgy mint telepítés után volt?
[email protected]
Penatesz (és mindenki más, akit érdekel egy nagyon alap leírás az egyik építményrõl a jelenetemben):
Tutorial, building 2.
Az angolul írhatnék meg nemtudom miért jött rám😊
itt egy wire:

A moncsi meg jó lesz, de egy világosabb változatot is feltehetnél!
elkezdtem csinálni a monitorom mayában, de az MR-es rendereléskor az apró kis részletek elvesznek, így:
Ugyanez maya software renderelésnél:
Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e az MR-ben oldani, hogy látszódjanak a kis vésetek is, a másik, amit szeretnék, az az, hogy véleményt mondjatok a képrõl 😊
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
es koszi
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
-Kapcsold ki (vagy zárd be) a tûzfalat!
-Aktíváld végre a bioszban az egyik hálókártyád!!!
U.I:kipróbáltam az exe-s megtördécselést és csont nélkül ment, tehát nem az a gond...
Szerintem az, hogy nem akarod aktíválni a hálókártyád!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oryon
én ezt használom, és remekül bevállt.
deko --- az élet értelme: 42 ---
Oryon: semmi hiba nincs, csak egyszeruen nem indul el. Ugyan az van ami korabban is😞
Egy nem ide illo kerdes azt hogy tudom megcsinalni hogy legyenek ekezetes betuim? A billentyuzeten van ekezetes betu.
Milyen géped van? nem 100 hogy a vieókártya a hibás nem?
Youth
CSináltam fénykardot. a gond az hogy a villámokat szabályoznom kéne h csak 1 másodpercre villanjanak fel...ezt hogy tegyem? pls help!😊
Atinak van profi kártyája, érthetõ hogy a gamer kártyáit nem erre fejleszti. Mindezek ellenére, a Radeonok jobban teljesítenek ilyen környezetben mint a geforce-ok.
x