Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
😊)) de nehezen jött össze😊)
fogok feltölteni cloth video tutort a digital tutorstól. most végignézegetem, hogy mi van benne, szerintem jó.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

PaniC-
PaniC-
Peetmaya
rossz link

PaniC-
vanBuuren: a studio21 forgalmazza mo.-n BOXX nevre hallgato kifejezeten pc alapu dualprocis grafikus munkaallomasokat.
www.s21net.com

PaniC-
Peet: oks

Peetmaya
Panic, ok, jó, de azért elõre szólhatnál, ha valamit feltöltesz...

Peet: igaz.
Esetleg azt tudom javasolni (jobb ötletem nincs), hogy akkor Flego jelölje ki a szerkesztendõ faceket, és a panelablakban a Show-->Isolate select-->View selected használatával tüntesse el átmenetileg a poligon többi részét.

VanBuuren
a gép fõként a rendereléshez kellene... de a modellezési munkákat is ezen végezném...nézegettem én is a különbözõ boltokban fellelhetõ konfigokat és hardware elemeket ,de semmi használhatót nem találtam...ezért kérnék tõletek segítséget...a konkrét beszerzési hely és az ár kellene..egy intézménynek kellene a gép..próbáltam rábeszélni õket egy sgi rendszerre ..de a 4.5 millás árkategóríát sokalták a szimpla office gépek után...amúgy az intézménynek nem fõprofilja az animáció...😊 várom tovvábra is az ötleteket a hardware-re 400 e ft-ig kössze..

asus p5b plus,Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600,2 gb kingmax 800Mhz, Asus GeForce EN7300GE 256MB,Samsung 400GB 7200RPM 16MB SATA2

PaniC-
dobtam fel egy video tutorialt az ftp-re... meg most toltok meg egyet.
jo tanulast, remelem hasznos lesz 😊

Peetmaya
astrantia az csak teljes objectekre mûködik nem? Flegos arra gondol, hogy kimelöl néhány face-et és azokat tûnteti el, hogy a modell többi részéhez rendesen hozáférjen. Javítsatok ki, ha tévedek.

fle go
Ertem, koszonom!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Davidka
de lehet layerekkel is megoldani, hozzácsatolsz egy layerhez pár tárgyat, és változtatod, hogy visible, vagy nem.

Elírtam. Window,nem windows😊)

Flego!
Display-->Hide-->Hide selection (Ctrl+h)

Display-->Show-->Show selection (=unhide)

Utóbbihoz elõbb ki kell jelölnöd az objektumot az Outliner-ben (Windows-->Outliner; itt alapban kék az, ami nem látható)

Davidka
hi,
valamikor régen talán ebben a topicban felraktatok egy linket, amiben egy kis film volt, amit egy csávó csinált, bocs de fogalmam sincs, már hogy ki... De valami olyanról szólt, hogy egy nõ talált egy csecsemõt a folyóparton, nos, ha valaki meg tudná adni annak a linknek a címét újra, akkor nagyon megköszönném!

fle go
Hi!
Hol talalhato a mayaban olyan mint maxban a hide es unhide selection?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
PaniC: is is, nezegetem a tutorialt is de nem melyedek bele nagyo, probalom magamtol kitalalni hogy lenne jo.
Youth koszi.

youth
Eddig fasza!!!

Youth

PaniC-
flego : a tutorial alapjan nyomod v. csak a rajzokat hasznalod es mesz a sajat fejed utan?

Penatesz
Hat nem pont ilyenre,de hasonlora.
Mindenesetre most talaltam par kepet,ha nem talalok jobbakat akkor megprobalom azokbol.Most ugysincs sok idom mayazni,es ha lesz akkor elobb csinalok egy gyertyat az uvegemhez,mert ugy latom,hogy mar mindenki fantaziajat izgatja egy jo lang modell.

De azert koszonom

Penatesz

fle go
Udv!
Hat en belevagtam valamibe...hogy mi lesz a vege, majd kiderul egyenlore igy alakul. Ha minden igaz akkor polyban keszul a dolog.

PaniC-
ilyen?

Penatesz
A kovetkezo projektemhez egy olyan klasszikus szinhazi reflektor blueprintjere van szuksegem amit meg a 30-as evek
elejen hasznaltak.Mint amit az Enek az esoben c. filmben is lehetett latni a filmstudioban.(Harom labu alvanya van es spotlight fenyt ad) sehol sem talalok ilyet,de nagyon nagyon kellene,nem botlott senki sem ilyenbe?

Penatesz

Peetmaya
Flegos, nem bonyolult, csak ismeretlen neked egyelõre
szerintem ez a maya egyik legjobb része, a noderendszer, annyira pofon egyszerû az egész, ha egyszer ráérzel az ízére, magától fog mûködni az egész, adja magát!

youth
Nincs agyonbonyolítva, Maxnál ugyanez van csak ott kevesebb a lehetõség. És ott nem File hanem Bitmapra kell menni, ennyi a különbség...

Youth

fle go
nehzen de megtalaltam, mer van ez agyon bonyolitva?
Koszi Youth

fle go
ezt igy ertem de hol az az opcio hogy fajlbol nyithassak kepet?

youth
Tehát a Checker alatti File-ra menj

Youth

youth
Mint itt:
http://www.freeweb.hu/youth/tutor/displacement/04.jpg
csak nem displacementnél vagy hanem color channelnél...

Youth

youth
Rámész hogy Fájlból nyisd meg a képet

Youth

fle go
ehh odaig eljutotam hogy a material color channel es ott bejon egy ablak de ott hogy tudom kivalasztani hogy en egy blueprintet akarok berakni es nem azt amit alapbol kinal?

Peetmaya
Vagy kijelölöd a kamerát, pl side vagy front, attribute editor, ott keresel egy envoirement tabot, csinálsz egy image plane-t, és oda beteszed a képet, ez a kamerához lesz rögzítve. Perspektivikus kamerához rögzített image plane-el lehet kompozitálni, vagyis én így csináltam...

Youth már regeltem magam. Innen amúgy ki indul AP-n?

youth
Csinálsz egy poly planet majd ráteszel egy lambert materialt, aminek a color channelbe berakod a blueprintet.
Persze most még nem fog megjelenni a testen csak rendernél, ezért nyomsz egy "6"os gombot és megjelenik a textúra a nézetablakban is.
Én így szoktam...

Youth

fle go
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis help...mayaban a blueprintet hogyan tudom behelyezni?

youth
Peet: hajrá AP contesthez! De szerintem minnél elõbb regisztráld magad ha még nem tetted volna ugyanis ez is kikötés ha jól tudom...

Youth

Peetmaya
Davidka, ebbõl is látszik, hogy szar a memóriám, de attól függetlenül tudom mirõl van szó😊

Davidka
Örök hálám 😊
(egyébként nem translate, hanem transform 😉 )

fle go
potyek: nalam annyi a kulombseg, hogy ha quadronak latja a videokartyat akkor mukodik a maya, ha geforcenak akkor szarakodik.

Peetmaya
Nem tom, nekem az jött le, hogy organikusat én jobban tudok modellezni, de lehet az is, hogy egyszerûen csak jobban szeretem, ezért lesznek jobbak a modellek?
Na mind1, tessék dolgozni😊 Én most az Ap-s témán dolgozom.

Peetmaya
Mayer, pedig én már nagyon kíváncsi volnék az organikus modellezési készségeidre😊

Peetmaya
Davidka, a cloth menusettben van egy olyan, hogy constrain, ott asszem a translate constrain kell, és a cloth vertexeihez, valamint egy lokatorhoz vagy tárgyhoz kell hozzákötni.

Davidka
hi,
azt szeretném kérdezni, hogyha csinálok clothot, és olyan anyagnak szánom, ami a négy sarkánál fogva lóg, nos olyat hogyan csináljak? próbáltam, hogy simán kijelölöm a face-eket és lockolom a pozíciót, de nem lehet... valami más tipp?

Mayer
Olyan, ami nem organkus 😉. Példának okáért egy nikon fényképezõ 😊. És igen azt hiszem így mondják.

www.gaborhertelendy.com

Sound
Elárulom, sok értelme nincs. Mármint semmi gyorsulást nem tapasztaltam. Anno azért használtam csak, mert XSI buggzott Catalystokkal, de ez mostanára már ki van javítva. 😊 LINK

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

Peetmaya
milyen inorganikus modellre gondolsz?
amúgy ezt tényleg így mondják?

Flego, de most mond meg a frankot, milyen különbséget látsz az fx és a quadro között? Én is probáltam a gef 4 et buherálni, sikerült is, de semmi olyan különbséget nem láttam, ami egy quadrot azzá tesz, ugyan annyi polit rakott ki, szoval semmi különbség nem volt.
Mayer
Boba: A sörömet úgyis behajtom rajtad. 😊 egyébként köszi 😊

Peet: Naná hogy NURBS 😊. Még megtanulom organic NURBS-öt is, aztán jön a poly. Még tervezek egy inorganikus NURBS modellt ez után, és aztán állok neki az organikusnak.

www.gaborhertelendy.com

inz
hi
R300 as GPUs radeonokból (9xxx kivéve 9600,9800asszem) meg softFireGL-t lehet csinálni 😊
nekem persze 9600xt van
itt a részletes leírás ha netán valakinek kellene 😊

x

oryon
Gratula, túljutottál a kezdeti nehézségeken!!!
Most már szabad az út az alkotáshoz és a tanuláshoz 😊

Oryon