Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
mi leszünk az SG Team😊)

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
szerintem fölösleges ingyen tárhelyekkel szarozni deko ha van lehetõség egy jobb, gyorsabb szerverre...

Peetmaya
skacok, ha tárhely kell, akkor dobjon össze a csapat fejenkénti 1000Ft-ból egy 80GB-os winyót, bedobjuk villámvadász szerverbe, és akkor 80GB-ot. Szerintem ez egy korrekt megoldás volna, és a szerver meg adott, 500mb-nál azért több a 80gb...

Ez a displ teszt tök érdekes. low polyban 1:31 a render idõ, smootholva meg 1:29, hogy van ez? több poly, kevesebb rendertime? érdekes... Amúgy Oryon, ez már marhára érdekel engem, hol lehet megnézni, hogy pontosan mennyi volt a rendertime? Sehol nem találtam rá választ, az output ablakom sem írja ki, szal pls hlp!

Na és akkor még1x, csináljunk egy full mayaval foglalkozó oldalt, tutorokkal, írásokkal, készülõ projectekkel, videokkal, újdonságokkal, hírekkel, még akár versenyt is indíthatunk magunk között, vagyis azok között, akik nézik az oldalt. Megkérdem havert, hogy ez a winyós dolog mûködik-e, de azért mondjatok valamit ti is, hogy milyen ötletnek tartjátok.

Apropó, hamarosan 7000. ki hogy halad a képekkel?😊)

deko
Oké, látom nem világos amit próbáltam pár szóban elmagyarázni ezzel a MAYA oldallal kapcsolatban.
Holnap leírom egy word file-ban az instrukciókat, hogy mi az elképzelésem, stilizált képekkel illusztrálva, s ha valakit érdekel, elküldöm neki mélben. Az oldal feltölthetõsége szinte ingyen bármeddig bõvíthetõ lehet, ez a tagok számától függ.😊 Való igaz ezt pár sorban nem lehet elmagyarázni itt, igyekszem ésszerû konceptként majd megfogalmazni, közérthetõvé tenni.

deko --- az élet értelme: 42 ---

oryon

Megint egy teszt....most a displacement under maya volt a téma...

Nos mint látható, nem mindenre jó a Subdiv.
A lowpoly és a smooth-olt változata szinte nem különbözik semmiben egymástõl, így mindegy melyiket használjuk.
DE a subdiv, már lényegesen rosszabb eredménnyel bír - leszámítva, hogy konvetáláskor a simítandó részeket geometrialilag javítja, de nem igazítja utána az UV-t, így ezt kezdhetjük elõröl. MR Subdiv. Approximation Spartial, min.:6 max.:6 beállítással lényegesen rossz minõséget produkált a displacement, míg a Spartial, min.:7, max.:7 (ami (elméletileg) maximum beállítás!!!) értékekkel is messze elmarad a low-, smooth poly-tól, mind szépségben, mind pedig renderidõben (!).,
- A idõ formátuma: perc:másodperc.századmásodperc

Oryon

oryon
Megnéztem és végre valami kezdeményezés az MR ellen 😄
Honnan lehetne beszerezni????

Oryon

oryon
-------FIGYELEM------

Dekonak igaza van!
Annyi oldal van ami foglalkozik a 3d minden szoftverével.
Csináljunk egy CSAK MAYA oldalt, de azt orrvérzésig tuningolnánk!!!

Én benne lennék, segítenék amiben tudnék!!!
Még valaki?

A tárhely-probléma: Induljunk minél többen az AP Contesten és aki nyer az felajánlja! 😛
Ha én nyerek megteszem 😛

Oryon

Én nem csak saját tutorra gondoltam, hanem full cd -s dolgokra is 😮)))
Davidka
jaja 😊
köszi mindkettõtöknek 😊

oryon
Látom Deko már válaszolt...😊

Oryon

oryon
This wonderful life by Liam Kemp az animáció...
asszem www.thiswonderfullife.com de nem biztos.
Számomra meghatározó!!!!

Oryon

Penatesz
Mert ha igen,akkor eleg lenne csak egy olyan weblap,amirol lehet ugralni annak az embernek a weblapjara,aki az adott temaban irta a tutorialt,es onnan meg vissza a kiindulasi weboldalra.(bocs,hogy 3 darabban irok,csak mar belassultam kicsit es mindig akkor jut eszembe valami uj,mikor mar az elozot feltettem.)

Penatesz

Penatesz
vagy akkor most sajat tutorialokrol van szo?

Penatesz

Penatesz
sracok a mindenki toltse fel a tutorjait,abban en benne vagyok,de ha azt veszem,hogy nekem 14 GB tutorialom van es messze nincs meg minden ami kene,akkor elgondolkodtato,hogy mekkora tarhelyre lenne szuksegunk.

Penatesz

deko
Peet, félre értesz, nekem ott az ArtistPub, én oda köteleztem el magam. Az egy olyan oldal, amire mindíg vágytam.
Csak azt látom, hogy itt sokaknak van tutoriálja, meg rengeteg hasznos infója, MINDEN AMI MAYA.
Egy Mayás tutoriál összefûzésben simán benne vagyok, a többi nem hoz lázba.

Peetmaya
skacok, a hellyel kapcsolatban még nem említettem egy ütõs szervert?😊))
butákok vagytok, hogy ilyenrõl megfeledkeztek😊
Youth utoljára gratu a koriért, szép lett, tessék új projectet indítani😊
Flegos, nem nagyobb guru, ez nem errõl szól, mindenki alkot, amihez kedve van, amihez ihletet kap, ami neki tetszik, mi csak tanácsot adunk egymásnak, hogy mindenki fejlõdjön, és ezzel mi is fejlõdünk, kialakul egy szakmai érzék mindenkiben, hogy mit, hogy, merre kell nézni, mit mennyire satara.
Deko, ha tényleg akarsz csinálni egy maya-s oldalt, akkor velem beszélj, a tárhelyet el tudom intézni!
De akkor ezt gondoljuk komolyan, és szálljon be néhány ember az oldal fejlesztésébe, és csináljunk egy fasza maya, meg úgy egyátalán 3dvel foglalkozó oldalt, ki tudja hova növi ki magát. És a lényeg, mindenkinek lehet saját galériája, ami reklám szempontjából nem rossz!

deko
Panic: mit raknál FTP-re?
Esetleg megosztánad ezt a Turtle renderert velünk?
Annak bíz nagyon tunnék örülni

deko
Roppant egyszerû a megoldás, ha valaki innen az AP contesten esetleg a 3 elsõ közé bekerül, akkor felajánlja a közösségnek a mobicomtól nyert tárhelyét

amúgy az atw 500 mb tárhelyet biztosít, csinálunk egy maya tárhelyet ott, oszt' csókolom
Amúgy az atw-nél nem láttam, hogy kikötés lenne más oldalakra a link beszúrás (fõleg ha a sajátjára, akkor nem hiszem, hogy pattognának).
Szépen összelinkelünk pár reggelt oldalt azonos design-al és had szóljon a menet. Ebben persze páran össze kell hogy fogjunk...
Hétfõn összedobok egy kisebb dezájnt, és akkor megmutatom, hogyan lehet ezt megoldani mûködõképesen webre ültetve. hm

fle go
Youth: En jo nehanyotokra felnezek, mert sokkal tobbet tudtok mint en, hogy melyikotok a nagyobb guru az mar reszletkerdes azt hiszem. Remelem azert nem zavar hogy dicserem, meg egy kicsit irigylem is a tudasod😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
Én benne vagyok. De elõször találjunk helyet. Ha van akkor kezdõdhet a lista...

Youth

Én mondanék vmit, szerintem mindenkinek van pár tutor videoja, mi lenne ha összeirnánk kinek mi van meg, és ha lenne vkinek tárhelye, akkor összehoznánk egy jo kis videotékát? 😊 na persze csak igy magunknak
youth
http://www.simplymaya.com/
Ismeritek ezt? Kár hogy fizetõs... bár van pár ingyenes tutor is.

Youth

youth
Igen! Na renderelek egy sort aztán megint feltöltök egy ilyen körbeforgatásos cuccot 😊
Én ezeket nem nagyon tanulom inkább kilesem tutorokból, vagy magamtól jövök rá. ha valakit isteníteni akarsz az ne én legyek hanem Aldaryn. Õ aztán mindent tud... Kész ha valakire fel lehe nézni, nos én rá nézek 😊 Ha látnád miket csinál nem felõlem kérdezgetnél...

Youth

PaniC-
deko: ma volt kis idom nezegettem, ugyanugy beepul a mayaba mint az mr, ugyanott valaszthato.
Ami feltunt, direktbe be lehet kotni a hdri kepet.

ftp-re mehet?

PaniC-
deko: ma volt kis idom nezegettem, ugyanugy beepul a mayaba mint az mr, ugyanott valaszthato.
Ami feltunt, direktbe be lehet kotni a hdri kepet.

ftp-re mehet?

Davidka
köszi, de ezzel sem megy... mekcsináltam mindent, amit ír (renderelés nélkül jó is lenne), de csak egy nagy fehér izét renderel, bárhogy próbálom... Esetleg a render globalsnál kell valamit állítgatni?

fle go
Youth: a gorkorit is maxban Vray-el renderelted?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Youth:ez nagyon fasza!!! Gratula, csak tudnam honnan tudsz ilyen dolgokat, vagy honnan tanulod...

youth
Hali!
Itt a kori wireframeje, egy kis körbeforgathatós játék:
Skate.mov (1,05 M😎 (Úgy tánik mintha vibrálna a kép, de mindjárt összefûzöm rendesen és akkor megtudom hogy újra kell e renderelni 😊 nagy szopás lenne...)
Igen Maxban renderelek V-ray társoságában...

Nálam is jó a villamvadasz!

Youth

PaniC-
pedig nem valtozott, most probaltam.
caps lock?

Penatesz
Probalnam leszedni a tutort amit Panic feltett a villamvadasz-rol,de nem akarja elfogadni a jelszot...

nalatok muxik?

Penatesz

PaniC-
davidka: kicsit trukkozni kell, itt egy tutorial.
youth asszem maxba nyomja a rendereket.

Davidka
ömm, hát sztem nem... Arra gondoltam a wire alatt, hogy már láttam olyan rendereket (de lehet csak annak tûntek), amik textúra nélküliek voltak és megvoltak rajta a wireframe-es vonalak... (asszem Youth is mutatott olyan rendert a kocsijáról)

deko
Azt a linket még én raktam fel valamikor jó pár hónapja😊
This Wonderful Live
Aki még eddig nem látta, kötelezõen nézze meg!

deko
Dávidka:
Esetleg erre gondoltál?: Create Wire
Letöltöm én is, aztán kipróbálom.

deko
Youth:
Fantasztikus lett
Tessék kitenni az AP-ra is izibe

deko
Nem csak a cgtalkon vannak fent ebbõl képek, hanem a 3Dluvr nyertes képei közül is van bíz jó pár

Penatesz
Youth: kiraly lett a kori.FG? egy aprocska eszrevetel:a rendereles miatt a kori szele (konturja) nekem kevesbe tunik elesnek.ez a videokartyad teljesitokepessege vagy mi?

Potyek: altalanos felzudulast keltett,mikor az oldal megszunt.(nem tudok rola,hogy atkoltozott volna)de dc-n a kovetkezo hubokat keresd:Grafixlab,Dinomedia

Penatesz

dw69
sas nevet akartam csak minden ezzek kapcsolatos nick mar foglalt😊
a maxbol meg nem lett elegem csak kiprobaltam mayat(igaz eloszor nem tetszett) aztan jobban atneztem és megtetszett😊 nade nem fényezek és nem szolok le semmit...

meg is mutatom minek alltam neki: (komolyabb dolog ebbol se lesz de gyakorlasnak megfelel)

www.dw69.tk

youth
És? Persze, ha valaki csinál valamit nem biztos hogy olyan helyre teszi fel ahol csak ororszul beszélnek, esetleg nemzetközi babérokra tör és cgtalkra is felrakja, én is felismertem pár képet ami a cgtalk galériájában is szerepel ez olyan mint régen a Render.hu...

Youth

nem tudjátok hova költözött a :http://tutorial3d.xdl.hu/?
youth
Ez a DW69 név korántsem hasonlít a SAS névre 😊) Mindenesetre örülök hogy elnéztél ide! Nyugodtan kérdezz min bárki körünkben és aki tud majd úgyis segít...
Amúgy mi ez a hirtelen váltás a mayara? csak nem te is azon táborba kívánsz tartozni akiknek elegük lett a maxból? 😊)

Youth

youth
Hali!
Na engedélyt kaptam a legútóbbi "mûvem" publikálására...

Hátsó nézete a kiri-korinak 😊
És szembõl...

Most renderelek róla egy animációt, tudjátok, hogy körbeforog, wireframeként, aztán átmegy shaderes változatba...
Na majd még rakok fel képet a wire-rõl, úgyis most számol róla a gép egy 360 fokos körbeforgást...

Youth

dw69
oooooo

sorry, toroljetek

tehát:

hi all

Nezem mar par napja a forumot, mondom mostmar regelnem kell😊

Majd neha lesz 1-2 kerdesem...

Ja, sas vagyok😊

www.dw69.tk

dw69
Hi all!

Nezem mar par napja a forumot, mondom mostmar regelnem kell😊

Majd neha lesz 1-2 kerdesem maya-val kapcsolatban...

Ja, sas vagyok😊

www.dw69.tk

Penatesz
Deko ebben a galeriaban van egy csomo olyan kep,ami mas galeriakon is font van.

Penatesz

PaniC-
Display/Head up Display/Poly Count

Davidka
hi,
azt honnan tudom meg, hogy hány poligon van a képemen?? És wire-ös képet hogyan rendereljek? elõre is köszi!

deko
szevasztok, próbálta ezt már valaki?:
turtle
Tapasztalat, vélemémény, egyéb infó?

Amúgy a linket itt találtam:
render.RU

ezek az oroszok is tunnnnak ám, érdemes meglesni a galériát.