Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PaniC-
<b>Gnomon:</b>
- Digital:
- Character Animation I. II. III.
- Expression I. II.
- Kinematics I. II. III. IV.
- Dynamics I. II. III. IV. V. VI. VII.
VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV.
- Deformers I. II. III.
- Rendering I. II. III. IV.
- Introduction to Maya
- Texture Mapping I. II. III. IV. V.
- Nurbs Modeling I. II. III.
- Poly Modeling I. II.
- Organic Modeling I. II.
- Skinning I. II. III. IV.
- Constraints I.

- Analog
- Concept Desing I. II. III. IV.
- Sculpture I. II.
- Techniques of Fenq Zhu I. II. III.
- Techniques of Harald Belker I. II. III.
- Techniques of Ryan Church I. II. III. IV. V.
- Techniques of Scott Robertson I. II. III.
- Techniques of Carlos Huante II.

Cd1-Cd10

<b>Digital Tutor</b>
- Maya Fur Training Kit
- Maya Cloth Training Kit
- Maya Fluids Training Kit
- Maya Basics I. II. III. IV.

<b>Lost Pencil</b>
- Maya Training I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX.

<b>Mesmer</b>
- Maya & Mental Ray I. II. III.

<b>Simplymaya</b>
- SimplyMaya VIP Tutorials I

<b>Alias</b>
- Inside the Maya API I. II. III. IV.
V. VI.
- Learning Maya Rendering
- The Making of Bingo
- Melbot Wars
- Maya TD Course
- Particles for Visual FX
- Patch Modeling for Visual FX
- Rigidbody Simulation for Visual FX
- Fluid Dynamics
- Using Mental Ray for Maya
- Non Organic Surface Modeling
- Mastering the Human character
- Mental Ray for Games
- Learning Maya Beginner Guide
- Exploring Maya 5.0
- Particle Effects Tutorial
- Paint FX Techniques
- 3d rendering in 2d Enviroment
- Maya Games I. II.
- Advanced Maya Shader Network
- Maya Sprite Particles
- Maya Rendering Masterclass
- Advanced Character Modeling
- Maya Techniques - Modeling a Human Head
- Maya Techniques - Pre Visualization
- Maya 5 Beginner Guide - Modeling
- Maya 5 Beginner Guide
- Maya 5 Beginner Guide - Rendering
- Maya 5 Beginner Guide - Character Setup and Rigging
- Creature Rig
- Motion Tracking and CGI in Maya Live
- Rigging a Character Face for Animation
- Subdivision Surfaces I.
- Brush Up On Paint Effects
- Optimizing Production Pipeline
- Fast Animation Rigs
- Exploring Advanced Shading Network

<b>Otherz</b>
- Jeff Lew - Learning 3D Character Animation I. II. III.
- Drawing on the Right Side of the Brain
- Divinion Head Modeling Tutorial

<b>3D Buzz (9 Cd)</b>
- Maya, PHP, PS 7.0, Q3, UT, UT2003, Concept Art, Combustion, zBrush

PaniC-
mayer: ugyanezt a scenet lenyomnad MR-be is es kiraknad ide az idoket?

PaniC-
Peet : jaja, pesti

Mayer
Nem értek linuxhoz, szóval lehet hogy butaságot fogok mondani, de nekem akkor csinál ilyen dolgokat maya, mikor be van kapcsolva a Caps Lock. Nincs más ötletem. Ja? És igen ha engem kérdezel, akkor windows alatt kéne használni, de mivel nem ismerem linuxot, lehet hogy ott stabilabb szóval nem nagyon számít a vaéleményem 😊).

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Peet: Szerintem én nem fogok tudni menni. Messze lakom tudod, és aznap lesz egy 3.5 órás angolom is, szóval nem ígérek semmit. De ha ott leszek észre fogtok venni (remélem) 😊

Deko: Nagyon szép az oldal minden órában kattintgatok össze vissza rajta, hátha már frissítetteél egy kicsit 😊. Gyorsabban betölt és majdnem olyan mint a maya 😊. Arra gondoltam, hogy csinálhatnék flashben egy olyan menüt, mint a hotbox. Tehát amikor a "viewportban" van az egér és megnyomja a kedves látogató a spacet, akkor kijön a hotbox, és benne galériák, contacts, about us etc..).

+ egy intrót is kéne csinálni. Egy kis méretû szép sokatmondó és stílusos flash moviet. Ezt szívesen vállalom. Ha van 5let vagy javaslat hogy milyen legyen, akkor szóljatok mert ha egyedül találom ki akkor az valakinek tuti nem fog tetszeni, és azt meg nem akarom 😊.

Most itt egy kis dof test TURTL-lel. Rohadt lassú ez a turtle az má biztos.

www.gaborhertelendy.com

Sziasztok!
Lenne ismét néhány problémám..... Felraktam maya 6.0 (linux) -t, mûködik is (eddig csak windows alatt használtam), de van néhány problem ami erõsen akadályozz a dolgokban.

1 : ha keringetni akarok, az alt + bal gomb -ra úgy reagál, hogy az alkalmazás ablakát mozgatja. Ez a helyzet a mozgatással, nagyítással is. Mindegyikhez alt gomb kell. Ki lehet-e kapcsolni a Linux-ban valahol, hogy ezeket ne tegye?????

2 : A space gombra nem úgy reagál ahogy én szeretném. Ez alatt azt értem, hogy megnyomom vált mondjuk 4-es nézetbe, rányomok valamelyik standart nézet fölött, nagyítt, de visszalépni egy újabb space-vel nem enged. ????

Lehet hogy nem Suse alatt kellenem Mayával foglalkoznom?
Peetmaya
Panic, te is pesti vagy ugye? Mert akkor ezt a hatalmas video tutor mennyiséget nem neten kéne majd fellõni winyóra, hanem valami ésszerûbb megoldást kell kitalálni. Persze ez még távoli jövõ, meg a winyó még függ bart barátunktól is.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
Na, akkor Deko pontosította az idõpontot. Ha jól értelmeztem, akkor a Boráros téren lenne a találka, azon belül egészen pontosan hol gondoltad Deko? Én mindenképpen megyek, akkor is, ha nem😊) Az idõpont is jó, a hely is, remélem még a nap is sütni fog😊 Oryon, tudjál jönni, Mayer, Panic, Inz, Boba, mindenkit nem fogok felsorolni, gyertek, mert csak!😊

Az oldalra szerintem külföldi tutorok fordítását is fel kéne tenni, persze a szerzõ elõzõleges beleegyezésével, mert erre is volt már igény itt a fórumban. Meg ugye vannak ilyen okos írások, amik úgy általában 3D-vel kapcsolatosak, pl hogyan állítsuk be a jelenetünk fényeit, jó textúrázás alapjai, satara, ezeket régen olvastam, a textúrázósat fordítottam is, csak meghalt a winyóm, és elveszett minden. Majd megkeresem újra. Szal hajrá skacok, ezt az oldalt meg kell csinálni, mert mindenkinek van rá igénye! Deko, neked meg nagyon köszönöm az egész társaság nevében, hogy a tapasztalataid ellenére buzdítasz minket! Nem is tudom mit kezdenénk nélküled😊))

PaniC-
inz: megvan mindketto

youth
Na én html-ben kezdõ vagyok szóval csak annyit tudok hogy összevágom a tutort és csak be kell rakni.

Youth

Mayer
Flashhez értek, de a programozásához már kevésbé.

www.gaborhertelendy.com

oryon
----------Mindenkinek-------------
Deko nem kevés munkát fektet az oldalba, szal viszonozzuk, minél többen!!!

Te benne vagy???
Igen v. nem?
Bizonyíték kell, nem igéret!!!

Amit fel tudok ajánlani:
-HTML szerkeztés alapfokon (referenciám az oldalam, kb. ennyire megy 😊
-Ötlet, szervezés....
-2D/3D-s grafika minimális hozzáértéssel 😛
-Munkáim (Tutorial, leírások, képeim, ...)
-stb.

Valaki értene itt a:
-PHP-ez
-Flash-hez
-Html-hez komolyabban???
(amennyiben igény van rá...)

DE szerintem csak saját tutorokat és egyebeket tegyünk fel!!!

Jó lenne konkrétabban is megbeszélni az oldalt, nem?
Ha tudok ott leszek a talin és mindenki aki tud!!!

Oryon

oryon
A minap néztem a Discovery-n a roswell-i Mustang típusú repülõgép katasztrófájának rekonstrukcióját (imádom a rekonstrukciókat 😊, és nem találnátok ki, hogy ki volt az akit felkértek, hogy valósághûen készítse el egy tárgyhoz a fényviszonyokat... a kísérlethez...naná, hogy Paul Debevec bácsi virított a képernyõn 😊 (-Yeeeee). Láthattam a "MESTERT" munka közben...mutatott ezt+azt 😛

Ezt követte: Hitler elleni merénylet rekonstrukciója és vagy egy tucadszor felrobbantották a bábukat azzal a címszóval, hogy Mi lett volna ha...

Akit érdekel:
Holnap 20:00-kor szintén a Discovery-n lesz az állatok harcainak rekonstrukciója!!!
Elöszõr mechanikusan rekonstruálják a különbözõ állatok erõviszonyait, majd SZÁMÍTÓGÉPPEL (CG a köbön)!!!
Lesz benne Elefánt Vs. Tigris....(lehet fogadni ki nyeri de úgy, hogy én nyerjem a lóvét 😛)

Már mindenhol jelen van ez az életforma/stílus/feeling/szabadság/...: CG.

Oryon

Penatesz
Ha mindenkinek jo,akkor nekem is az,ugyanis a Petofi hid budai hitfonel dolgozom

Penatesz

Penatesz
Nagyjabol amivel szolgalhatok videotutor a kovetkezok:
Gnomonbol vannak a kovetkezok😄eformers 1,2,3;Expression;Light Fog;Nurbs 1;Poly 1,2;Render 1,2,3;Texturazas 1,5;AW-bol pedig Mental Ray
En dolgozom meg a jovo heten,de utana elvileg tobb idom van.Amugy Bp.II.ker.

Penatesz

deko
Jövöhét hétfõ, azaz 07.19. 17:30h, Bp, a Petõfi híd pesti hídfõjénél. ha az idõpont és a hely OK. többeknek, akkor a egy térképet felteszek a helyszínrõl. aztán megbeszélhetjük a teendõket személyesen

deko --- az élet értelme: 42 ---

inz
AW ból a rendering master class részek, gnomonból char animation3 és texturing 4

x

Peetmaya
jövõ hét nekem is jó, egyelõre úgy áll a helyzet.
Deko tûzz ki idõpontot és találkahelyet, aztán mindenki szól, hogy mi jó neki...

nekem gnomonból van szép gyûjteményem...😊 30 video asszem

PaniC-
inz: melyik ketto? nekem is eleg jelentos gyujtemenyem van 😉

inz
Nekem bármikor jó augusztus elejéig. Ki hol lakik egyébként? /me 11ker.
Videotutorok feltöltését majd vállalom, egy két AW rész hiányzik csak, amúgy megvan minden elvileg.

x

youth
Az oldal still cute!! 😊 Ha ír valaki tutort csak meg kell csinálnia egy oldalra és aki vagy akik szerkesztik az oldalt csak egy linket kell berakni az adott szekcióba hogy amit megcsináltunk oldalt linkelje abba a framebe.
Az nekem nem fér bele az idõmbe hogy utazgassak, de mivel Ildivel egyetértek ezért ha összejöttök õ fog képviselni 😊 Ha ne mgond persze...

Na írjatok már ki mikor ér rá ne mindig Ildinek kelljen titeket noszogatni, ha még mindig áll a buli...

Youth

deko
Veszett? Bõvebben? Mint írtam csak vázlat, lécci valaki segítsen már összollózni az alapokat!

Ahogy Peet is kérte, talán jobb lenne ezt személyesen megbeszélni.
Skacok, mikor lehetne összehozni egy találkozót? Részemrõl jövõhéten délután ráérek.

Másik:
Gondoltam a fõoldalra elférhetnek az alapinfók, így elkezdtem feltöltögetni az általános infókat amiket írtam.
De természetesen csak akkor maradna így, ha beleegyeztek, hogy ott a helye.
Lécci valaki... segítsen bevezetõ szöveget is írni!

Ja az alapinfók alatt azért nincs még kép, mert kicsit húzós így nekem mobilról a netre töltögetni képeket😞

Lécci 5leteljetek design-ban, szövegben, stb!

Amiket én feltettem csak irányadó!

frissítve a fõoldal egy része: mayasite

Kreativ lett az oldal Deko😊
Tetszésem van irántaság.
De egy picit veszett a környezet😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Peetmaya
miért nem mûködik?
beállítod a render globalsban, hogy hogyan számozza a file-okat, milyen filetípust csináljon, min end frame számok, aztán rendering menüszett, batch render és show batch render vagy ilyesmivel tudod nézni script editorban, hogy melyik képet csinálja, és hol tart.

Mayer
kéne egy kis help!

Egyszer már leírtam de kifagyott a böngészõ szal most rövidebb leszek. egymás utáni frameket szeretnék renderelni külön képekbe PL.10 framet 10 jpg-ként. beállítom render globalsban a start meg az end framet, aztán nem tudom mit kell nyomni, hogy elinduljon a render. Batch renderre emlékeztem, de nem mûködik úgy, szóval légyszi help me. köszi.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Mostmár én is deko 😊. Nagyon jo lett!! Élvezem nagyon. Én egy angol tutorral tudok egyenlõre beszállni, de tervezek egy video tutort is NURBS témakörben. Ez jöhet? É ha igen mekkora legyen? több, kisebb rész, vagy egy komplett modell elkészítése lenne praktikusabb?

www.gaborhertelendy.com

deko
ja:
most a Fõoldal klikkjén jön csak bele valami butaság a bal menübe, az animaton linkjén is csak érzéletes bemutató van, a Paintben raktam csak egyedül tartalmat.

Hmmm😊 viszont azóta errõl nézem a sg fórumot😊)) 😛

Peetmaya
Skacok, most 1-2 napig megint van munkám hálistennek, úgyhogy ha azzal végeztem, akkor bedobom a kreativitásomat az sg tarsolyba, aztán csak lesz valami...

youth
Igen! Igen!! Így kéne átgondolni tényleg!
Na nekem van 3 tutorom plsu készülõben van még pár, szóval én azzal szállok be. De nehogy az legyen mint nemrég hogy persze egymásnak csinlunk tutort és nemigazán láttam sokat...

Youth

deko
Üdv!
Elsökörben szeretném megmutatni meddig jutottam a MAYA oldal ollózgatásával.
Amúgy olvasgatva a hozzászólásokat ezzel kapcsolatban felmerül pár olyan probléma, gondolat,amit nem ártana elõbb górcsõr alá vetni, mielõtt az anyagiakon kezdetek el beszélgetni.
Elõbb álljon össze egy használható környezet, felület, aztán legyen tartalom.
Ha ezek megvannak és valóban mûködõképes a gárda együtt, akkor talán érdemes azon gondolkodni, hogy anyagiakat
is fektessünk bele.
Addig szerintem kicsit pihentessük ezt a részét, és próbáljunk meg együtt mûködve felépíteni egy használható site-ot.
A Maya felhasználói felület webre ültetve sokatoknak tetszett, ezér tovább alakítgattam a környezetét.
Természetesen ez még mindíg csak felületes elképzelés:
Maya site

a következõkben leírom én hogyan tudom elképzelni a elõzetes felkészülést erre a site-ra:

-Menüpontok:
jelenleg azokat a menüpontokat raktam fel, ahova már nagyrészt készülhettek tutorok.
a menük átírhatók, tovább fejleszthetõk.

Tartalom:
A Fõoldal bevezetõje, egy általános séma kialakítása. jelezve esetleg a legutolsó feltöltések dátumát, a feltöltõ nevét. meg mittomén... gondolkozzatok mi kerülhetne a fõoldalra.

A menük tartalma:
Az általam elképzelt megvalósítás egyszerû.
1, Más veboldalak belinkelése (mint most a fórum), azaz olyan tutoriálok megjelenítése
a Maya oldalon, mely már létezik és a felhasználója nem szeretne változtatni rajta.
2, Olyan tutoriálok,melyeket a saját designunkra szabhatunk, de legyen egyszerû, hogy bármelyikönk
akár HTML szerkesztõben, vagy esetleg Wordben összeollózhatja. Lásd. az általam feltett tutort
a Painteffets tab alatt. (klikk az outliner ikonon)

A tartalomban természetesen sok lehetõség lenne, éppen ezért ezeket elõre meg kellene vitatni,
mert a deign csak ennek tudatában készíthetõ el.

Szeretném ha kicsit töprengenétek, egyenlõre több infót nem zúdítok rátok, pedig
a tizedét sem írtam még le a gondolataimnak.

Kérlek benneteket, írjátok le ide, vagy doc file-ba a gondolataitokat, elképzeléseiteket, hogy elindulhassunk a megvalósítás útján.

youth
Kösz

Youth

Penatesz
Amugy is gyenge az angolom,de ez
mondjuk annyiban szerencses,hogy kb 20 szavas a szokincse,es ebbe mar az olyat is beleszamoltam,hogy Edit Nurbs

Penatesz

inz
jelige: #6714 (villámvadászon van ¢¢)

x

youth
Elárulná már valaki mit takar "Panic tutorja" szóösszetétel? 😊 Linket plíz 😊

Youth

inz
Az az akcentus istenem 😊) eleinte még mókás volt hallgatni, aztán már a hajamat téptem az arctól 😊
amúgy fura, hogy nemrég adták ki és mégis egy "régebbi" modellezési formát mutat be. Bár kétségtelen, hogy aki polyval akar modellezni annak is sokkal egyszerûbb így elkezdenie felületekkel, ahogy benne van a videóban. Pár perc alatt összedobta a fej formáját

x

Boba
Nemtudom melyik Panic tutorialja.

Penatesz
Te is PaniC tutorjat csinalod?

Penatesz

Boba
Énis csak azért tudom, mert most nurbsben modellezek fejet, szóval nekem is muszáj volt kitapasztalni😊

Penatesz
Uhh
mostanaban nem vagyok formaban.
Kosz boba

Penatesz

Boba
intersect majd cut.

Penatesz
EP vonalakkal dolgozom es most problema,hogy az osszes bekotott vonalamat elvagjam ott,ahol a masik vonal kapcsolodik hozza.(Nem metszi,hanem kapcsolodik hozza mint egy T)mert kulonben nem tudom rendesen hasznalni a biral-t.
Ha pedig egy insert knot-ot csinalok es detach,akkor nem biztos,hogy a ket vonal talalkozasanal fogja elmetszeni nekem,mivel nem all meg a pont a ket vonal talalkozasanal,hanem fut tovabb az iven,ugyhogy csak saccra tudom beloni.Van valakinek valami otlete?

Penatesz

Penatesz
Ha nem rohadtul surgos,akkor en is megkerdezek par embert,hatha tudom BARATI aron.A gond csak az,hogy az a baratom aki ilyen ugyeket intez,most egesz nyaron kulfoldon dolgozik.Mikorra akarjatok uzembe helyezni?

Peet en nem azt mondom,hogy 500 Ft sok,hanem azt,hogy ez az osszeg az ido mulasaval biztos hizni fog,es szerintem elobb utobb nem fogja megerni a sracoknak es kiszallnak belole.

Penatesz

Peetmaya
Az árat nem lehet lejjebb tornászni, de az volna a lényeg, hogy aki le akar tölteni, az beszáll a server költségvetésébe, ezen kívül a szerver fenntartói is. Ha valaki azt mondja, hogy havi 500 ft erre sok, az hazudik, vagy már most kihalt a lelkesedés belõle.

Bart, ha tényleg jól meggondoltad ezt a winyó dolgot, akkor az egész társaság nevében szeretnék egy nagyon nagyon nagy köszönöm szépent küldeni neked!

Nah hi allz.
Én is benne vagyok ha letornásszuk azt az árat.

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Penatesz
Peet: szerintem nem vagyunk 15-et mayasok.A rendszeres havi (mondjuk) 750-1000 Ft az mar kelloen magas osszeg ahhoz,hogy elobb utobb ha alabb hagy a lelkesedes,akkor sokan megfeletkezzenek rola,vagy ha szep fokozatosan paran abbahagyjak a mayat,mert elkezdenek dolgozni es napi 8-10 ora monitorbamulas melle,nem akarnak ujabb 3-4 orat betenni,akkor azok,akik maradnak,ossze fogjak szarni magukat,hogy fenn tudjak tartani a webhelyet.

Penatesz

youth! en mint irtam inkabb kipengetnem a husz rugot mert
kuldtem ketszer is valakinek (igaz voltam olyan naiv hogy biztam a postasban es nem csomagoltam buborek foliaba )es mind a ketszer tonkrement.
gyraph
En ma este jottem haza 3het nyaralas utan, de ha lehet en is beszalnek a webes dologba...jo otlet mindenkeppen. Anyagilag is tamogatom a dolgot, webet is tudok csinalni plusz mindig van valami feltolteni valo okossagom 😉.
Szoval, ha lehet benne lennek.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Peetmaya
na, arcok.
7500ft volna havonta a szerver, ezért cserébe kapnánk:
- sajat domain fenntartasa
- webtarhely a mi winyonkrol
- ftp tarhely a mi winyonkrol
- email postafiokok max 100 db, alias nelkul de at lehet iranyitani mashova
- levlistak, ebbol lehet 10 korlatlan

az összeg soknak tûnik, de mi is sokan vagyunk, ha összedobjuk, fejenként havi 500ft-ra jön ki kb, ennyit viszont megér, de gondoljátok át.

PaniC-
A Byron Poly Tools-os srac ujraforditotta maya 6-hoz a free bevel pluginjet, gondolom akkor a BPT is napokon belül megjelenik itt-ott.. 😊

BPT Bevel for Maya 6 v0.0

Boba
Az 5ös verzióhoz való Mj polytools tökéletesen fut Maya 6 alatt is. Connect edge természetesen van benne.