Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boba
azám, Vray-t én is nagyon várom nurbs miatt.

oryon
Ezt mind várjuk...+ a vray for maya-t!!!!!!!! 😊

Oryon

ja hogy eddig, azt meg is találtam a highenden, de a polytools az jobb, belehuzhatna már 😮)
oryon
Eddig asszem csak a Bevelt írta át, legalábbis itt ezt állították...

Oryon

oryon
------Figyelem - Találkozó-------
Pontosítok:
Hétfõn 17:30-kor a Western Pub-ban!!!
(4,6os villamosról a Mester utcában kell leszállni, és ha leszálltál ne mozdulj, csak néz körül, mert látnod kell egy igazi western filmbe illõ pub-ot!!!)

Na, ha már ott vagy elötte, akkor merj bemenni és kutasd fel a helyet, mert mi (Deko, Oryon) ott leszünk, BENN!!!!!!!!!!

Kb. 90% (10% ha földrengés lesz, stb... 😊

Oryon

Sziasztok
Mit hallottatok a byronpoly 6 os maya verzios változatárol?
oryon
Youth egyik felét képviselem...már van 1,5 embernyi szavazatom, úgyhogy Vigyázat!!! 😊
...persze Ildinek 20 embernyi van + Youth másik fele...😛

-Persze, köszi, hogy bizol az izlésemben 😊

Oryon

fle go
ehh nem kovettem a dolgokat mostansag, jol vettem ki a dolgokat holnap utan hetfon talalkozo lesz??

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Boba
Poly-val vagy nurbsel?
Nurbs: ahogy minden más felületet összedobsz. Elõször attach, majd detach, majd stitch.

Poly: mirror geometry és beállítod, hogy merge vertices. Kész.

Penatesz
Koszi Boba,tenyleg erre volt szuksegem.Meg egy kerdes,amit minden arcmodellezesnel eltolok.HOgy a turoba csinaljam meg,hogy mikor duplikalom a masik felet az arcnak,kozepen ne maradjon egy csik,ami jelzi,hogy ez eredetileg azert ket reszbol lett osszerakva?

szjozsef: koszi neked is,az elejen tenyleg voltak ilyen problemaim,de mivel minden feluletet meretre vagok es az uv-k szama is megegyezik a ket feluleten,ezert ilyen gondjaim mar nincsenek.

Penatesz

Boba
Penatesz: "Max separation" beállítása lesz a Te barátod. Esetedben addíg kell lejebb venni amíg jó nem lesz.

Nem rajongok a nurbsért, az elején én is nézegettem, meg nem is értek hozzá, így ne röhögjetek, de talán rémlik valami hogy a nurbs összerakásánál figyeli hogy hol kezdõdik és hol végzõdik pl. a szélesége és ha a két felület nem passzol egymáshoz akkor a másiknak a végét fogja az elsõnek az elejéhez teeni, szóval kifordítja a felületet, lehet itt is az a gond, de mondom ez csak ilyen emlék kép, nem vágom a nurbsot.
Penatesz
bocsanat,elfelejtettem beszurni a kepeket:

http://penatesz.uw.hu/hiba1.JPG
http://penatesz.uw.hu/hiba2.JPG

Penatesz

Penatesz
Van 5 feluletem,amiket szeretnek global stitch-el osszerakni,de barhogy probalkozom,ez lesz belole. (lasd abrak),azon kivul hasznalom a rebuild curves es surfaces dolgokat,delete-t is nyomok gyakran,tudom,hogy az UV-ket teszi rendbe,es a delete-el a szarmazast torlom,de ennek ellenere irjon valaki valami oldalt,hogy hol olvashatom el az elmeletet hozza.

Penatesz

Hi mindenki, a gond csak annyi lehet hogy én Miskolci vagyok, és Pestre nem igen járok, így nem tudom hogyan lehetne megoldani a dolgokat.
deko
Kicsit jobban pontosítok a helyet illetõen, hogy ne lézengjünk a villamos megállóban, mint az õszi legyek az ablaküvegen😄

A West sörözõ elõtt vagy bent. A kedvenc törzshelyem😊
Oryon, Flegos nektek már ismerõs a hely, ugye? 😛

deko --- az élet értelme: 42 ---

peet! nem a vinyo gond hanem a havidij egyelore egy ket honapnal tovabb nem tudnam tovabb fizetni es ahogy elnezem nem vagyunk annyian hogy legalabb egy felevig fizetnenk a szervert
Peetmaya
Fúúú az oldalra, nagyon fontos. Textúrákat, töménytelen mennyiségben!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
szjozsef, ha lesz winyó, akkor fel kéne rá pakolni mindent, személyes találka keretein belül, hogy senkinek ne kelljen várni arra, hogy feltöltögetünk szépen lassacskán...

maya ha meg itt vagy !szerintem es rebuszok nelkul :par honap mulva meg lehet oldani a tarhelyet anyagilag .
lohi ,ha kinott a szakallad es meg mindig nem ment le render par honap utan probald meg aonline renderfarmot.ja az arakat ne kerdezd.
deko
IGEN😊)))

deko
azért jó lesz szétválasztani a szabadon felhasználható és a fiztõs dolgokat. Részemrõl az oldalon a magyarul olvasható tutókat favorizálnám, nem lenne szerencsés a szerzõi jogviszonyok miatt pereskedni. persze ez utóbbiakra is nyílik lehetõség, ezért lesz jó a személyes diszkurzus.

deko
Akkor most mi a helyzet? Remekül rébuszokban fogalmaztál, nem lehetne pontosítani mire gondolsz?

orvendek hogy alakul a mayasag.hu. en meg total kezdo vagyok es keves idom van mayazni ugyan de a tavol jovoben remelem lesz idom ra. kb felev -ev mulva remelem hogy majd teletomom penzeszsakom is akkorara hogy ha majd meg erdekelni fog valakit a tarhely par honapig en allnam a havidijat .szerintem igy ha kesobb fizetokeptelen lesz is csapat de legallabb elmondhatnank hogy volt egyszer budan kutyavasar es ftpzett egy ideig a nep.
Szevasztok! Látom nyomtatok fel video listát, én is csatlakozok ehez.Ime a lista:

AW Rigid body Dynamics
AW Polygon Lighting and Shading
AW Flow Workflows
AW Pre-Vizualization
AW Paint FX Techniques
AW Fluid and Dynamics
AW Maya 5 Rendering
AW Production Pipeline
AW Paint Effects
AW Mental Ray Games
AW Non-Organic Surface Modeling
AW Subdivision Surface Texturing
AW Advanced Shading Networks
AW Using Mental Ray for Maya
AW APIDISC2 Anatomy of a Maya Character
AW Maya Techniques Modeling Human Head
AW Maya Techniques Mental Ray Custom Shaders
Digital Tutors Fluid Training Kit
Digital Tutors Cloth Training Kit
Digital Tutors Fur Training Kit
Digital.Tutors.Insider.1
Digital.Tutors.Insider.2
Digital.Tutors.Insider.3
Digital.Tutors.Insider.4
Mesmer
• Mental Ray I
• Mental Ray II
• Mental Ray III
Gnomon
• Intro to Maya
• Intro To Nurbs
• Nurbs I
• Nurbs II
• Nurbs III
• Freeform Modelling
• Polygon I
• Polygon II
• Organic I
• Organic II
• Texture I
• Texture II
• Texture IV
• Texture V
• Rendering I
• Rendering II
• Rendering III
• Rendering IV
• Deformers I
• Deformers II
• Deformers III
• Kinematics I
• Kinematics II
• Kinematics III
• Kinematics IV
• Skining I
• Skining II
• Skining III
• Skining IV
• Constrains I
• Character Animations I
• Character Animations II
• Expressions I
• Expressions II
• Dynamics I
• Dynamics II
• Dynamics III
• Dynamics IV
• Dynamics V
• Dynamics VI
• Dynamics VII
• Dynamics VIII
• Dynamics IX
• Dynamics X
• Dynamics XI
• Dynamics XII
• Dynamics XIII
• Dynamics XIV
New Riders Digital Texturing and Painting
Lost Pencil Elephant (4 cd)
• Modeling CD Set
• UV Mapping and Texturing CD Set
Divinion head modeling

Plussz ha majd lesz ftp, szivesen töltögetek fel havi 2-3 videot, de sajan chellos vagyok és ugye van az a frány korlát. Na csak ennyit akartam.
Üdv!

youth
Valakinek megvan az ANIMAL MOTION SHOW??
Annyira hírdetik mindenhol...

Youth

youth
Oryon! Fasza márcsak tényleg egy galéria rész kell a help mellett. A találkán Te és Ildi képviseltek ha nem lenne baj 😊

Youth

Peetmaya
Deko nekem van egy cloth v1 tutorialom, amit feláldozok az oldal oltárán, csak matrix styleban lett megcsinálva. Átalakítod a designek megfelelõen, vagy jó úgy ahogy van? átküldjem at anyagot?

Peetmaya
én maradok MR mellett, azért nem hiába a 2.legjobb renderelõ a világon...

lehet csinálni az oldalon portfóliókat is, saját galériát berendezni meg ilyenek. szerintem ezek is mind fontos dolgok.
Aztán a kicsit távolabbi terv, hogy ebbõl a bandából egy csapat alakuljon és közösen tudjunk dolgozni egy projecten. Remélem elõbb vagy utóbb megjön ehhez a társaság kedve és akarata...😊

oryon
Hehe. Persze, hogy magas a renderidõ, mert alapból minden gömbhöz 100 Sample Light-ot számol 😛

Oryon

oryon
Köszi, akkor igényt tartanánk a Flash-es tudásodra...
Ha jösz a "bulira", akkor majd ott, ha nem akkor majd ICQ-n faggatlak!

A Turtle meg nagyon állat!!!
Pár kattintás és tényleg jó minõség...de nincs benne SSS 😛
Szal addig kitart míg nem jön a VRAY FOR MAYA 😛

Oryon

oryon
Dekonak meg nem tudok elléggé hálásnak lenni, hisz nagyon húzza az a szekeret és nem hagy leesni róla 😊

Oryon

oryon
Na, végre egy téma a tutorok mellett:
-Fordítások

Szvsz lehet minden, de csak saját "kézzel" készített mû, mert annak nincs érteleme, hogy minden oldalról összelopkodjuk az összes külföldi tutorokat!!!

Oryon

oryon
Kis ráncfelvarrás a Deko féle Layout-hoz!!!

Nagyban!!!

A lényeg, hogy minden Fõtémához, amit a maya alapmenüszerkezetébõl vettem (F2-F7), logó és nagyobb "vizuális" kép ill. Tanulmányokhoz is nagyobb "vizuális" kép is tartozik...egy lépcsõ a látvány felé.
Így töltés elött kaphatunk izelítõt az aktuális tanulmányból.
Vagy maradhat egyszerûbb is, mondjuk, csak a Fõtéma képe jelenne csak meg.

Ha meg rákattint valaki a neki tetszõ tanulmányra, akkor a "vizuális" panel helyett tölti be a tanulmányt.

Nos, vélemény?

Egyébként gondolkozzatok el mi legyen az oldal fõprofilja???
Mert ha fõként csak tutorialokat helyezünk el, akkor eléggé túlzás lenne a címben a "Minden ami maya", nem???

A találkozón - eddig még - ott leszek és remélem nem egyedül 😛
Aki tud jöjjön és akkor minden L-dõl 😊
Mikor és hol lesz pontosan???

Oryon

Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet megcsinálni azt polygon modellezésnél, hogy van 2 vertexem és az egyiket az y tengelyen ugyabba a pozicóba akarom helyezni mint ahol a másik van. Ezt maya 4.5-ben simán ment úgy, hogy megnyomtan a v -t, s megfogtam az y tengelyt, és az egeret egyszerûen a másik pontra vittem ( az elsõ pont a megfelelõ pozicióba ugrott), viszont ez a módszer nekem nem nagyon mûködik 5.0.1 -ben sem 6 -ban 😞
Az utóbbi verziókben ekkor a megfogott pont elkezd összevissza ugrálni 😞 (viszont, ha magát a pontot fogom meg + v, akkor simán rá tudom illeszteni az másik pontra)
Penatesz

NA AKKOR ENGEDELMETEKKEL PONTOSITOM A DATUMOT!!!!!!
TEHAT DEKO JAVASLATA ALAPJAN:
07.19. 17:30h, BP, PETOFI HID PESTI HIDFO,4-6 VILLAMOS MEGALLOJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Penatesz

youth
Ja látom Panic neked már megvan :/ Mindegy 😊

Youth

youth
Mayer!
Ha csak reflekciókat számoltatod már akkor minimum pár percig számol, ha szórt fénnyel csinálod az árnyékokat akkor akár pár óra is lehet, a DoF meg eleve az AA függvényében lassítja be a rendert szal ne csodálkozz.

Szép a távcsõ!!!

Emberek nekem van Lost Penciltõl 9 CDnyi videóm. vagy mennyi... Egy elefántot csinál az elejétõl a végéig minden benne van UV-zás minden kivéve a textúra festés de csontozás is van ha jól emlékszem. Majd ha összejön a vinyós dolog és kell valakinek...

Youth

Mayer
Na egy kicsit megint haladtam.

Quick Time (200k)

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya: nekem erre van egy másik gépem, azon megy az összes wines alkalmazás. Igaz az a gép lassabb is (AMD2200+, 512RAM dual, Asus a7nx8, 2x40GB, Ati 9200). A photoshop,illustrator,CAD ezen fut. Nem tudod, hogy a hogyan lehet összekötni a linuxos mayat a winessel netrenderre?
Peetmaya: Köszönöm!! A space gombbal a problem, hogy elõl,felûl,oldal nagyított ablakból nem lép vissza a négyablakos módba....
Mayer: Sajnos igen mert a gépem már nem a legjobb.... (AMD2800+, 1024RAM dual, Abit NF7, 160GB, TI4800) Egyébként egy rajzfilmen dolgozom, demég kezdetleges állapotban van, de a története nagyon tuti 😊) Ha majd mûködi fog rendesen linuxban akkor hálóban renderelek maj a másikkal is... Csak még nem tudom az hogyan lehet. A 6 maya elméletileg tartalmaz maya network renderin progit, csak még nem használtam. Van ilyen téren tapasztalatod?
Peetmaya
én meg alszom, mert megint jó 24 órát dolgoztam egyhuzamban, na jóccaka

Peetmaya
jééééé te ennyire itt vagy?😊)
tünés dolgozni😊)
vagy csinálj mr dof tesztet😊))

Peetmaya
Mayer, az MR dof-ot nem saját shaderrel kell csinálni? hozzáadsz a kamerához egy lens shadert az MR custom shaderek közül, és ott van dof. Én legalább is így emléxem, de ne kövezz meg ha tévedek.

Lohi egyet értek veled, ennek ellenére én azért win alól használom a mayat, mert sokat használok mellette ps-t, és nem fogok fél percenként oprendszert váltani, mert most ps-ben van dolgom, most meg mayaban. Amúgy használtam linux alatt mayat elég sokáig, igaz red hat és fedora alatt, de az lényegtelen. A problémádra a megoldást a vezérlõközpontban keressed, az ablakmûveleteknél be van állítva, hogy az alt lenyomása mellett mozgatod az ablakot, ezt ki kell szedni, és utána pörögni fog a maya. A Space-es problémára nem tudom a választ, igazából nem is teljesen világos, hogy mi nem jó...

Mayer
Lohi: 1-2 hólap render? 😊 Nem is olyan rosszak az én rendertimejaim 😊.

Panic: Persze biztosan. ez most high minõségû dof, de van még ennél 1 el jobb minõség is, és 3 mal rosszabb is, + ugye a render globals beállítások stb stb. Ja és a shaderek se mindegyek (na ez jó mondat volt 😊.

www.gaborhertelendy.com

mayer : köszönöm, megnézem, nem nagyon figyeltem erre -igaz hajnali fél négy volt- de majd megvizslatom. Azért eröltetem a linuxot mert sokkal stabilabb és ami nem hátrány még, a gépet is jobban kihasználja, mellesleg elfér a windows mellett, látja és ahsználja a fáljait is (ha akarom). Nekem fontos, hogy ha kell minden gond nélkül is tudjon 1-2 hónapig is renderelni és ne legyen kék halál, ne lassúljon. Ha valaki tényleg komolyan akarja csinálni a Maya-t csak ajánlani tudom a linux alá.... Igaz problémák vannak, de szerintem, csak én vagyok hozzá hülye...
PaniC-
akkor hagyjad...

de gondolom akkor lehet jatszani a beallitasokkal meg, hogy hasonlo eredmenyt rovidebb idovel

Mayer
Szívesen, de MR nem tudja leszámolni 😊. Ugyan ez a dof beállítás és MR-nél tuszta zizi lesz a kép. Egyáltalán nem olyan mintha dof lenne, hanem mintha rajta lenne egy wather color effect. Nagyon csúna. Nem lehet vele (én nem tudtam) rendes dofot számoltatni camera dof setuppal.

Ennek a képnek a renderideje 6 óra volt, de 800*600 as felbontáson, és szerintem azért mert turtle alapbeállításai nagyon magasak, a reflekciókat és a HDRI qualityt tekintve, és én ezeket nem nagyon állítottam át 😉.

www.gaborhertelendy.com