Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Lost Pencil
erre keress rá, 9 cd kell hogy legyen..

Youth

gyraph
Youth!
Emlitetted valamelyik nap, hogy megvan neked az elefantos Lost Pencil tutor. Meg tudnad mondani, hogy mi a pontos cime a vidnek, hogy ra tudjak keresni DC-n. Neked DC-rol van, mert antidot-on nem talalok ilyesmit.?

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

youth
Na találka megvolt emberek? Majd ha hazaértetek számoljon be valaki mire jutottatok. köszi!

Youth

Boba
Peet: Melyikre gondolsz, a Vray videóra? Azt Mr-el nemlehet. "3D Implicit Micro Confinement" nevü technikát használ. Itt a displacement nem csak a normalok mentén folyik, és át is lyukad a tárgy, mint látod. Ilyet normális displacementtel nemlehet csinálni. Az egész egy lowpoly objectre pakolt displacement, valamilyen fractal 3d-s textúrával. A render 2 percíg tartott.

Peetmaya
Azta mindenit! Mondjuk ennél arra lennék kíváncsi, hogy mekkora mapokat használtak, milyen minõségi beállításokat, és mennyi volt a rendertime, mert ugyanilyen szépre meg lehet csinálni MR-el is, csak kérdés, melyik a gyorsabb...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

fle go
Boba koszi

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Boba
Vray
Very impressive feature!

youth
hehe, gyorsabb vagyok és én már cgtalkon is írtam a topicba , beee 😄D

Youth

Azt nem irja honnanm töltsem le😊)

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Boba
vazz youth!😄 Én elõbb láttam cg talkról!😛

Flegos: asszem az egy másik Alias program. Technikai tervezõ progi.

Boba
Finalrender Stage-2 for Maya 6!
Elkell áruljam, ezt jobban várom mint a Vray-t. Remek valós motion blur, és Fr alatt láttam eddíg a legszebben legpontosabban megvalósított bumpmappingot. Még max alatt egy scenet rendereltem vray, brazil és fr segítségével. Bump mappingban nyert az fr, igen szépen számol!

youth
fle go
Udv!
A Stodio tool az a maya egy kulon resze, vagy hogy van ez?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
Oryon = Krisztián! 😊

Youth

oryon: kössz így már csak összehoztam...
Peetmaya
Oryon = Krisztián?
Kb hányan leszünk amúgy?

youth
Gyorsan írj 987 hozzászólást és akkor Te vagy a nyerõ 😊)

Youth

Basszus lekéstem😞(
Na majd a 8k t elveszem😄

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

deko
priviben megy egy telószám, bár szerintem Krisztián mindent elkövet a felismerhetõségért😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

Peetmaya
ha nem lesz hely, akkor feltûnõek lesztek, hogy ott ácsorogtok😊
a biztonság kedvéért valaki adjon egy telefonszámot, hogy ha a föl alól se tud titeket elõkeríteni, de nagyon szeretne, akkor utól tudjon érni...

oryon
-------Találkozó-------
Gyk (gyengébbek kedvéért): kirakok egy nyavajás táblát rajta SG-CG felírattal az asztalra, nehogy emiatt ne találkozzunk valakivel!
(Sajna tapasztalatból mondom 😞 )
-Értetek mindent 😛

Ha ezek után nem találkozunk valakivel, aki megigérte, annak vége 😊

-De tényleg nézzetek szét bent, mert van egy pár asztal és nem tudom hol lesz hely...

Oryon

oryon
Na átléptünk egy új generációba/századba: 7k

Oryon

oryon
Fene az a nagy szívedet 😛

Oryon

oryon
A Displacement approxit be kell állítani, mert alapból eléggé alacsonyan van a MR-ben!
Ezt a Window/Rendering/mental ray/Approxi...editor-ban találod: Displacement Approxim...
Itt klikk a Kockára és a párbeszédablakból válaszd a legalsót (Fine High...)
Így mennie kell, remélem jól írtam.

-Tényleg megcsinálja az MR egy polyval is!!!

Oryon

deko
Flegos: Modify - Convert - NURBS to Polygons.

mon: amúgy "esetleg kösz.. izé vagy mi... szívesen".

youth: kössz a tutorialt... biztos az én készülékemben van a hiba (vagy bennem), de nekem nem igazán mûködik az, hogy egy polygon plane-m van, és erre rárakom a megfelelõ shadert (lambert + displacement map + checker)...
Ha egy polyból áll akkor nem csinál semmit (mentálraynél, de simánál azt adja ami a tutoriálban le van írva), ha növelem a polygonszámot, akkor kirajzolódnak a kitüremkedések (mentalrayben csinálja ezt és simában is)...
Nem tudom, hogy mi lehet a baj, lehet, hogy a mentalraynél kéne beállítani valamit (nem nagyon kenem ezt a témát 😞 sajna)
// maya 5.0.1
Peetmaya
na majd 8000-nél. annyira pörög a fórum, hogy 2000hsz-enként lehet csak képeket pakolgatni😊) Na akkor holnap fórumtali, jöjjön mindenki aki csak tud, fél 6-kor a western sörözõben, de mondjuk az tényleg egy jó kérdés, hogyan fogjuk megismerni a bandát?😊

Boba
Flegos, akkor mit szólnál ahhoz, ha a Maya-ba beépített mentalray-t használnád? nem olyan rosz az. Vagy másért akarod exportálni, és nemcsak renderelni akarod maxban?

youth
Hehe direkt nem írtam hagy legyen másé az öröm 😊

Youth

Penatesz
BOCS SRACOK,NEM HAGYHATTAM KI,HOGY NE EN LEGYEK A 7000.

egy kerdes.En egy roppant felenk fiucska vagyok,honnan fogom megismerni a tomegbol a tarsasagot?Kopogjak oda minden asztalhoz?
az ugy gaz...

Penatesz

fle go
Boba: azt sem engedelyezi...

Davidka
de 8k-nál legyen, szeretem nézni a képeiteket, mid nagyon jók 😊

Davidka
hát, igen, picit késõ 😊))

youth
Wuhaha

Youth

inz
már hogy lenne késõ ??!

x

youth
Hát már késõ szerintem 😊

Youth

Davidka
mindjárt 7000... most nem lesz olyan képkirakós buli?

Boba
De dxf/3ds-t engedélyez? asszem max azt is támogatja. dxf elvben még görbét is támogat, bár nemtudom maxba tudja-e küldeni.

fle go
deko: nalam nem mukodik a program amit belinkkeltel, pont azt nem engedelyezi amit hasznalni szeretnek max vagy chr kiterjesztes.

Boba
Ne is! Ne pazarold erre az idõd... inkáb írj egy másikat😛

youth
Hehe 😊 Azt tudtam hogy v-raynél ez a neve a többinél nemtudtam hogy pont így híják, de már nem írom újra 😊

Youth

Boba
Írtad, hogy ezt használja Mr, PrMan is... de a neve is ugyan ez, meg Fr-nél is.

Najoh, nem akarok kukacoskodónak meg ilyesminek tûnni, szóval azt is mondom, hogy jó tutor:! Nah😊 bal lábbal kelve nemkéne forumra jöjjek... inkább megyek vissza mayázni.

Boba
Youth, még az elején vagyok a disp tutor olvasásának de feltünt egy érdekesség.
" (v-raynél micro triangle displacement(MTD)"
Így hívják Mr-nél, PrMan-nál és Fr-nél is. A vray max a spanyolviaszt találta fel.

fle go
koszi deko...csak azt nem tom hogy konvertalok nurbst polygonna

youth
CSinálsz egy sima lyukat semmi extra és kiteríted szépen a fal UVjait. aztán ahol a lyuk van ott belefesteketsz a displacement mapba és akkor ott olyan töredezett lesz. Nézd meg ezt:
Displacement tutor by: na vajon ki??? 😊

Youth

nem tudnátok segíteni nekem? Egy olyan falat szeretnék csinálni, amibõl ki van szakadva egy elég termetes darab ( van rajta egy lyuk amit valami sérülés okozott), már többször nekikezdtem a dolognak, de nem nagyon sikerül olyanra amilyet szeretnék... 😞
Nem tudtok ajánlani valami tutoriált, vagy esetleg olyan oldalt, ahol ilyen témájú képeket lehet telálni?
deko
Flegos: konvertáld polyvá, és mentsd ki *.obj-ban. Ehez kapcsold be a az objExport.mll funkciót a Plugin Manager-ben.
Ha ezzel megvagy, akkor ez a kis helyes programocska segít majd átkonvertálni neked olyan formátummá, hogy max-ba vihesd át:
3DS Konverter

fle go
Sziasztok!
Szeretnek segitseget kerni, keszitek valamit mayaban, nurbsben, ezt szeretnem atvinni maxba, hogy lehet ezt megoldani mi kell hozza? Konvertalni kell polyva ha igen akkor azt hogyan?
Udv

deko
mon: Sajna mások a default beállítások az 5-ösben mint a régebbiekben.
Klikkelj kétszer a Move Tool-on és a megnyíló ablakban a Move Snap Setting a vertex-et pipáld ki. Ekkor már mûködni fog a v key vertex snap-elése.

nem tud valaki megoldást adni a kérdésemre? Elég fontos lenne, mert enélkül kissé el vagyok akadva dologban 😞

Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet megcsinálni azt polygon modellezésnél, hogy van 2 vertexem és az egyiket az y tengelyen ugyabba a pozicóba akarom helyezni mint ahol a másik van. Ezt maya 4.5-ben simán ment úgy, hogy megnyomtan a v -t, s megfogtam az y tengelyt, és az egeret egyszerûen a másik pontra vittem ( az elsõ pont a megfelelõ pozicióba ugrott), viszont ez a módszer nekem nem nagyon mûködik 5.0.1 -ben sem 6 -ban 😞
Az utóbbi verziókben ekkor a megfogott pont elkezd összevissza ugrálni 😞 (viszont, ha magát a pontot fogom meg + v, akkor simán rá tudom illeszteni az másik pontra)