Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Remélem minél többen eljátszunk ezzel a lehetõséggel.
deko --- az élet értelme: 42 ---
tudom nem ide illõ téma de hátha tudtok segíteni.
Nem tud vki xp-hez olyan progit ami megmutatja hogy ki mikor és mit indított el?
elõre is köszi sziasztok
\"Biztosan tudni hogy meghalunk sokkal rosszabb mint maga a Halál!\"
Akkor Peet állítson össze egy scene-t. mindegy milyen modellel/modellekkel, egy vagy több olyan shaderrel ami default. pl. egy cornelboxban elhelyezve... hm? a scene-t majd mindenki letölti és bevilágítunk neki 1000L...
Na kezdõdik az X-akták... TV ON😊

de úgy lenne az izgi, ha mindenki nekiállna és megcsinálná a fényeket!
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Flegos: amit PaniC leirt az tokeletes,es erdemes a sorrendre is ugyelni.A deformerst en mindenfele keppen a nurbs,poly es organic utanra hagynam.Ha pedig lelohely kell,akkor DC++ ott pedig keresd a GRAFIXLAB-ot es a DINOMEDIA-t,mert ezek azok a hubok ahol nagy valoszinuseggel talalsz ilyet.Amugy szerintem ha van idod megvarni a mayaponthu beindulasat,akkor oda fel fogjuk tolteni az osszes elerheto tutorialt.A gond csak az,hogy az oldal "fejlesztes alatt all,gyere vissza kesobb"
Deko: ugy tunik,hogy az otlet teli talalat,szerintem ne en valasszak temat,hanem egy olyan,aki tenyleg fel fogja tudni venni veled a versenyt es erdekli is a kihivas.(Hamar igy korbeirtam az illetot,akkor meg is nevezem😛EETre gondoltam
)Penatesz
miért is vagyok én dumagép?😊
A maya sotfware vs. mr engem is érdekel!!!
Az irc-ben benne vagyok...azért icq-zom mert mindenki ezt nyomja, de jobban szerettem volna irc-zni 😞
Deko: ha ez megnyugtat, nekem sem jobb 😛
Ja és ma 2 szívroham között gépelek mint a barom, már alig állok a lábamon, de fogjuk rá, hogy készül az oldal...
Igaz most elakadtam, de...😊
Oryon
Annyira jól elbeszélgettünk és végre megismertem Peet-et és Penatesz-t.
Jó élmény volt. De tényleg!
Peet a "nagy" dumagép és Penatesz aki még nálam is komolyabb (!) tökre feledtették velem az idõt.
Természetesen Deko meg hozta a szokásos csúcsformáját 😛...tõle tegnap hallottam a legrosszabb mondatot: "Bocsi, de lassan mennem kéne..." 😞
Végre kipróbálhatam deko csodajárdányát...igaz csak pár percre, de Smart - RULEZ!!! 😛
Oryon
Amúgy fehéret akartam, csak ritka mint a fehér holló és késésben voltam 😊
Oryon
Boba: freewebrõl így rakj be képet:
http://www.fw.hu/felhasználónév/kép.jpg
Youth
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Koszi Boba
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
A klánomnak is van csatija ott és azt akár deko is megtujja csinálni vagy mittomén ki akarna lenni admin.
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Instructor: Alex Alvarez Having predictable control over Maya's wide range of deformers is crucial.Simple mistakes made early on can cause a lot of headaches down the road.In this video we cover the intricacies of several deformers and how to set them up to avoid unwanted behavior. We also examine a variety of higher level workflow techniques.
Tools Covered:
Clusters
Component Editor
Set Editor
WeightTool script
Edit Membership
Blendshape
Playtime: 1h 47min 58sec
Nekem mint kezdonek ez jo lesz? Vagy ha nem most akkor kesobb😊
Ez nem halott technika. Lényegesen elõremutatóbb mint a sima MTD. És ugyan úgy gyárthatsz hozzá mapot, mintha sima displacement-et csinálnál. DE kombinálhatod frakálokkal is!
Boba, ez mind szép és jó, de ha ilyen nehéz hozzá mapot gyártani, akkor mi az elõnye???
nem egyszerûbb csinálni egy kilyukasztott nagyon low poly sziklát, és arra egy normál displacement, mint szarozni ezzel és verhetem utána a mellem, hogy dejó, én ezzel csináltam nem azzal. Igaz 3x annyi renderidõ meg 80x annyi munka, de én ezzel csináltam. Ez kb olyan, mint a GI meg FG mánia, tényleg semmi értelme nincs, mert meg lehet oldani egyszerûbben is. Na mind1, elnézést a heves hangnemért.
Ja kiváncsi lennék kit érdekelne ha lenne ennek a forumnak csatija valahol.
Remélem nem mondtam hülyeséget! :-))
Nahszóval. Ez nem igazi displacement, csak lemodelleztem, lévén nemtudnám mayában megcsinálni. A lényeg, hogy csak 1 displacement van alkalmazva a testre. A bal oldali objecten van a normális, normál irányú displacement (nem pont így nézne ki, hanem táguló sugarú kör lenne, mind1). A jobb oldali képen ugyan az a displacement, normálok szerint modelleztem, de lehetne bármilyen szögben, és nem is feltétlen kell egyenesnek lenni a kitolásnak. Én megtörtem a vonalat, de a megtörés lehet ív mentén is. Az alulról kijövõ extrudálás, szintén ugyan ebben a folyamatban renderelõdik. Ez szintén lehet megtört, és szintén elágazhat. Akár vissza, a test felé. Akár lyuk is képzõdhet, és át is fúrhatja a testet. Ha a testhez hozzáér, azt a következõ ábrán mutatnám be, szintén modellezve csak.
Az elsõ képet Mr displacement-el esetlegesen meglehet oldani. Elsõ vektort megcsinálni, elmenteni magát az objectet displacement-el együtt. Utána ujra felúvzni, hogy a normálok lefelé nézzenek, ujra displacement és elmenteni a testet displacementtel együtt, és így tovább. Megoldható, de 1: több millió poligonos objecteket lehet így kapni. 2: macerás, 3: nemvagyok abban biztos hogylehet bele "bake-lni" a testbe a displacementet. Ahogy látni lehet, csak szimplán az újabb displacement átmegy a testen.
A 2es képen ezzel ellentétben egy fázisban történik az egész. Tehát nekünk elég egy kockát elkészíteni, abból a displacement elvégezheti az egész munkát. Ahol találkozik a test, ott pedíg mintha merge-lés történne. Nem szimplán átmegy a felületen, hanem egy felületet képez, torzul ahogy kell.
Remélem érthetõen fogalmaztam és hasznos volt azok számára, akit érdekel ez a technika rövid leírása. Alkalmazásáról semmit nemtudok még mondani, jelenlegi Vray 1.5 béta fázisban van, a véglegesben lesz majd ez a metódus megtalálható.
, hogy Oryon fedõnevû mayafan erõteljesen dolgozik a "mayaponthuolcsóverzió" projekten.
Azért remélem Krisztiánnak lesz majd annyi szabad kapacitása, hogy txt formátumban leközli a találkozón megszavazottakat.
Youth részünkrõl tökéletesen szavazott, mondhatni egyet értett velünk...öööö....😊
Mayer sem marad ki semmibõl, teljeskörû szavazatokat kreált Peet által😊
Ja pár szó a találkáról:
ÖT azaz 5😊 folymatos órányi szómenés, némi levegõvétellel😊
Mikor megeszméltünk, kicsit a mayaponthu oldalról is esett szó, de ez már csak a végehúzósban😛
"Lepergett a film végén a szöveg, de a moziból nem nagyon volt kedvünk kimenni."
Úgy hogy hamarosan replay!
Aztán mindenki bevilágítja AZ ADOTT scene-ben. Mondjuk írjuk ki, hogy:
1, napsütésben,
2, borús idõben,
3, szobában.
Tehát 3 féle rendert kéne mindenkinek megcsinálni azzal a renderelõvel amit kedvel.
HM? jó így?
ezek után nem lesz értelme a modellezésnek vagy mi??
nem szeretem az ilyen újításokat😞(
Deko:szerintem mindenki orulne egy olyan tanulmanynak,hogy mondjuk a te modszereddel bevilagitasz egy adott modellt es rendereled,feltuntetve renderidot es mindent,es ugyanezt a modellt megcsinalna valamelyikunk par fennyel es MR-el es szinten renderidovel,hogy kapjon minden MR hivo (koztuk en is
) egy fricskat,hogy megy gyorsabban is es egyszerubben is es nem kell feltetlenul idoigenyes rendermodokhoz nyulnunk.
Mit szolsz hozza?
Penatesz
Kerdesem lenne, hozzajuthatok ehhez a cdhez: GNOMON MAYA TRAINING (Video CD,) ismeri-e valaki kozuletek, erdemes lenne megszerezni?
Itt a link.
Lehet olvasgatni, nem egykét olyan dolog van itt ami pofa letevõs...
Szóval a válaszom: Mennyivel lenne több a renderidõ _ugyan így_? Végtelennel. Mr nemtudja megcsinálni, Vray meg igen (meg fogja tudni csinálni. a jelenlegi verzióban ez még nicnsen benne asszem).
lééééééééééééééééééééééééééégyszii!😊)
Deko, én is köszönöm, jól éreztem magam, a közeljövõben megismételhetnénk!
www.gaborhertelendy.com
Peet
Penatesz
köszönöm neketek! Csodás egy este volt. Majdnem megváltottuk a világot, tényleg kevés hiányzott hozzá😊 Legközelebb meg is tesszük😄