Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.gaborhertelendy.com
Ebben a cg-talk topicban azt állítják, hogy Dreamworks ILM legtöbbször Nurbs-t használ.
Ebben a topicban pedíg azt állítják, teszelálás nélkül történik a nurbs renderelés.
Kicsit ellentmondásos... persze közel sem tudok annyit ezekrõl, mint Te. Csupán ezeket olvastam, és ezeket láttam (Nurbs modell a Star Wars Ep2 2-ik dvd-n, vagy még pár lény amit mutattak patch modell volt.)
Ha nem kívánod terhelni a fórumot, de úgy érzed nem fáradnál vele sokat, és idõd is van hozzá, szívesen várlak ICQ-n HA gondolod. (145-131-952)
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
igen, azzal keszult, es akkor mar ott van Gollum is, ha annak a bore neked nem szep, akkor....
mellesleg mivel a filmekben az osszes digital-double bore is PRMannal van renderelve, igy lehet, hogy lattal egy csomo jo borshadert, csak nem vetted eszre, hogy azok nem real karakterek 😊)
lead Lighting TD - Weta Digital www.balazskiss.com
(foleg Bobanak szol)
Az ILM es a Dreamworks is csak akkor hasznal NURBot, ha nagyon muszaly. A NURB egyarant megneheziti a grafikusok es a renderelok munkajat is, mivel a PRMan is eloszor subdivva convertalja. Szoval nem erdemes eroltetni. Legalabbis azok miatt az indokok miatt, amiket felhoztal maximalisan nem.
lead Lighting TD - Weta Digital www.balazskiss.com
www.gaborhertelendy.com
ezt irja ki Peet.
Tehát nekem van igazam😊))
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Penatesz
mondjuk ennyivel nem lehet lerendezni a bevilágítási készségeket, mert sokkal komplexebb ez annál, de próbáljunk meg ragaszkodni ehhez a 3 témakörhöz...

Penatesz

BPtools
deko --- az élet értelme: 42 ---
A maya 6 os full végleges...kinek van meg és honnan szedte.
Nekem OCG m van maya 6 bol de azt nem tom hogy milyen😊
Szóval csak ennyit kell tenni ami nagyon eccerû:
megnyomni a csúúnya nagy sárga chat feliratot. aztán beírni a nicket klikk a chat buttonon és a bejelentkezõ ablakba ennyit kell csak írni:
/j #maya
és enter.
-= ELKÉSZÜLT A MAYA CHAT!!!=-
két módon léphettek a szobába:
A mIRC-et használók vegyék fel servernek a irc.godollo.hu -t és aztán csak: #Maya 😊
Akik Webrõl kapcsolódnak, azoknak kicsit bonyolultabb.
Elõször is erre az oldalra kell belépni: irc.godollo,hu
Aztán klikk a nagy sárga CHAT feliraton.
A pipát ki kell venni a GalaxNet elõl.
Elõször így kell belépni:
/ns register jelszó email
/ns ajoin add #maya
aztán utánna mindig be kell írni:
/ns identify jelszó (és ótómatikusan belép)
Probálj meg vga drivert váltani, nekem is ez volt a gef 4 el, az uj driver hibás volt
Dartvéderbácsit (mármint a jelmez alatt megbúvó színészt) látni kicsit meglepõ volt, mennyire megörgedett már😞
Az idénre tervezett programokról itt olvashatsz.
kimaradt, köszi, hogy figyelsz.deko --- az élet értelme: 42 ---
Deko, az idõpontot elfelejtetted:
Júli 30 - Aug 1 (jövõ péntek-szombat-vasárnap)
Az úgy jó lenne, hogy Péntek: SG-tali,
Szombat ill. Szombat,Vasárnap: HungaroCon???
-Lassan átmegyünk kúlturális rendezvénysorozat tájékoztatásba 😊
Ja, és a kultúrálisba az SG-Tali is belefér 😛
Oryon
Valahogy en is igy vagyok vele...mar 3-szor olvastam, de biztos vagyok benne, hogy jon meg ram olyan hangulat, hogy azonnal el kell olvasnom megint. 😊
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
Azmeg igaz, hogy Mr alatt nem okés a nurbs. Mr kétség kívül paszentosabb. Klikk-beállít-renderel munkamenete van. Prmannak azért egy fokkal hoszabb, de nem sokkal. Egyedüli hiba az, hogy a shaderek nem látszódnak a maya ablakban. Hogy a testen hogy fog kinézni egy textura, azt csak renderkor látod. (vagy felrakod a maya objectre is...)
Egyedül az Úr hangja volt emészthetetlen számomra Tõle, de iylet?!!!
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
animálásáról: 1: nem feltétlenül kell warp objectet csinálni. Yoda facial-expression-okat amikor állítgatták, Soft3d-ben közvetlenül a nurbs modellre nyomatták rá a csontokat. Szóval nem kell még poly-ba sem konvertálni. (Persze warp-ot lehet hogy használnak. de nem tudom. se azt, hogy igen se azt hogy nem.)
render meg sokkal gyorsabb, mintha poly-t renderelne az ember. Elég, ha egy gömböt számoltatsz ki. Egy nurbs gömb nekem 6 másodperc volt. Egy 16*16 szegmenses poligon gömb 11 másodperc. És persze a különbség ég és föld volt a kettõ közt minõségben. Ugye, mivel nincs teszeláció köözvetlenül renderelõdik a nurbs felület, egy feladattal kevesebb. Mr-ben van teszeláció, szívó is a nurbs renderelés.
Hogy érted, hogy félígmeddíg van mayába konvertálva a Prman? Lényegesen jobban hozzá van passzítva mint egy Vray vagy egy Turtle!!!
Igen, csak a beállított shadert lehet használni, de ezt leírtam az infóban hozzá.
Csak lámpákat, de szerintem ez is elég világos volt😊
Lehet Turtle, meg Vray is, meg PRMan, minden maya-s renderelõ használható, PRMan mondjuk ebbõl a szempontból érdekesebb eset, mert az csak félig meddig van Mayaba integrálva, de legyen, használhattok azt is.
Szebb kép a lényeg, és a használt módszer, a renderidõ meg csak töltelékinfó, ez úgyis nagyon gépfüggõ.
Boba, Nurbs-el szerintem túlkomplikált organikus modelleket létrehozni, animálni meg úgyis úgy fogják, hogy polyvá konvertálják, aztán azt rá a csontra, szóval akkor már egyszerûbb egybõl polyba, és ahogy Wardtól hallottam majdnem mindenütt így használják...
nurbs élettelen objectek... nézzétek meg Yoda mestert, vagy a Gungan emberkéket, esetleg az Se Ep2-ben az arénabeli lényeket és szörnyeket.
Deko ugye hogy jo idõ volt meg a viz is😛
Én nem érek rá...angliában leszek sziaszztok