Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mayer
Ward: Én pedig kérlek, hogy inkább terheld vele a fórumot, ha már itt vagy, így mindannyian olvashatjuk.

www.gaborhertelendy.com

Boba
ward: Köszi a kijavítást...
Ebben a cg-talk topicban azt állítják, hogy Dreamworks ILM legtöbbször Nurbs-t használ.
Ebben a topicban pedíg azt állítják, teszelálás nélkül történik a nurbs renderelés.

Kicsit ellentmondásos... persze közel sem tudok annyit ezekrõl, mint Te. Csupán ezeket olvastam, és ezeket láttam (Nurbs modell a Star Wars Ep2 2-ik dvd-n, vagy még pár lény amit mutattak patch modell volt.)
Ha nem kívánod terhelni a fórumot, de úgy érzed nem fáradnál vele sokat, és idõd is van hozzá, szívesen várlak ICQ-n HA gondolod. (145-131-952)

Peetmaya
ja igen, egy kis teszt idehaza: Haverok gépei itt vannak, gondoltam amíg munkában vannak, addíg én tesztelek egyet. Elkezdtem a small contestet bevilágítani, adtam neki jó kis minõségi beállításokat satara, 1300Mhz-es Intel Celeron 2-es gép 3 óra 17 perc alatt végzett a renderrel, pedig semmi GI semmi FG, sima raytrace árnyékok kicsit túllõtt aa-val, egy 2500+ barton AMD meg 35 perc alatt végzett a renderrel. Van egy csöpp különbség nemde?😊))) majdnem 6x akkora teljesítmény...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
üdv Ward,ha már itt vagy, gyorsan megkérdelek Renderman és MR közti különbségekrõl, lehet már sokan kérdezték, de azért én is megkérdem ne haragudj. Szóval miben jobb PRMan, és miért van az, hogy annak ellenére, hogy majdnem minden fórumon, többek közt itt sem kedvelik MR-t, szóval mindezek ellenére jópár filmet (pl Matrixot is) ezzel renderelték, és gyakran emlegetik PRMan vetélytársaként...

"Most jut eszembe rendermanos szép skin shadert nem láttam, hacsak nem azzal renderelték a FinalFantasyt mert akkor nem szóltam. "

igen, azzal keszult, es akkor mar ott van Gollum is, ha annak a bore neked nem szep, akkor....
mellesleg mivel a filmekben az osszes digital-double bore is PRMannal van renderelve, igy lehet, hogy lattal egy csomo jo borshadert, csak nem vetted eszre, hogy azok nem real karakterek 😊)

lead Lighting TD - Weta Digital www.balazskiss.com

2 gyors kiegeszites, ha mar idekeveredtem:
(foleg Bobanak szol)
Az ILM es a Dreamworks is csak akkor hasznal NURBot, ha nagyon muszaly. A NURB egyarant megneheziti a grafikusok es a renderelok munkajat is, mivel a PRMan is eloszor subdivva convertalja. Szoval nem erdemes eroltetni. Legalabbis azok miatt az indokok miatt, amiket felhoztal maximalisan nem.

lead Lighting TD - Weta Digital www.balazskiss.com

Mayer
Ótvar: szép neved van 😊. Ez egy olyan topic, ahol tudjuk mirõl beszélünk kedves ótvar. Ha érdekel a maya, akkor kérdezz arról, de semmiképpen ne indíts új témát egy másik témán bellül. Erre megvannak a játékoldalak, és SG gamer fórumai.

www.gaborhertelendy.com

Az átvitel folytatását a kiszolgáló nem támogatja, a fájl felülírása.
ezt irja ki Peet.
Tehát nekem van igazam😊))

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Boba
bocs, amiért kívülrõl belepofázok (csakmert nem csinálom a contestet. elkezdtem egy éjszakait mondjuk.) de 640*480 kevés ahhoz, hogy részletek kijöjjenek. Én ha másnak akarom mutatni a képeket 960*720at javaslom. Azt még 1024*768ban is kényelmesen lehet nézni.

Penatesz
Peet: lehet,hogy valahol feltuntetteted,csak en nem figyeltem ra,de milyen felbontasban kellenek a kepek a contestre?En (ha meg nem dolt el),akkor a 640x480-ast javallom.

Penatesz

Boba
ok,de miaza Maya??

youth
Ótvar hozzászólása törölve... Keress más témát ahol HL-ról tudsz csvegni. Köszi!

Youth

Boba

Mayer
Persze boba nem kell határidõ, de azért holnapra kész lehetne. 😊

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
végülis szét lehetne bontani 3 külön very small contestre, de nincs értelme. szerintem a 3 egyben ad ki egy egészet
mondjuk ennyivel nem lehet lerendezni a bevilágítási készségeket, mert sokkal komplexebb ez annál, de próbáljunk meg ragaszkodni ehhez a 3 témakörhöz...

Penatesz
Tudom,hogy ez igy elegge sunyi dolog,hogy elosszor ratukmalok minden teendot Peetre a contestel kapcsolatban aztan meg ilyen kerdeseket teszek fel,de az er,hogy valaki csak az egyik temakorben (ertsd:csak tel vagy csak nyar) renderel?

Penatesz

Peetmaya
Nya sikerült felrakni, csak épp maya nem tudja betölteni, mert maya 6-hoz nemjó, csak 5-höz😊

Peetmaya
hm, gondoltam felrakom a rendermant, de rögtön 3 verzió is van serveren, melyiket kell felrakni?

Peetmaya
Boba, akkor hajrá ess neki a tutornak, szerintem nem csak engem érdekel, úgyhogy várjuk nagyon nagyon😊

Köszi Deko
deko
én innen okultam:
BPtools

deko --- az élet értelme: 42 ---

De lécci áruljátok már el mi az a villám vadász?DDDD

Szevasztok! Ahogy figyelgetem a népet, akad itt egy két ember aki Byron poly toolst használ, mondjatok már valami jó kis helyet ahol van hozzá tutor, mert én õszintén 1 szer raktam fel, de úgy összebogozta az objectet hogy semmit nem tudtam utána kezdeni vele. Amúgy kiváncsi vagyok hogy az irc fog e menni, igaz én nem vagyok nagy dumálós de azért szerintem mindig ott lennék és figyelnék.
Boba
villámvadászon az kb-ma6a/b -t szedd le, az végleges.

Srácok!
A maya 6 os full végleges...kinek van meg és honnan szedte.
Nekem OCG m van maya 6 bol de azt nem tom hogy milyen😊

Boba
A nagyon alapokat szívesen. Határidõt nemtudok garantálni.

Peetmaya
Boba akkor ha már ennyire reklámozod a PRMan-t, írhatnál egy tutort totál kezdõknek, hogy hogyan is lehetne belekezdeni megtanulni, mert ezek szerint te nagyon otthon vagy a témában😊) Ha Deko rámerõltette (bár nem kellett nagyon😊 a smallcontest jelenet elkészítését, akkor ezt meg én had erõltessem rád😊 Majd Dekon levered😊))))

deko
szorrrííí szorrí a WEB-eseknek, a regisztrációt írtam le.
Szóval csak ennyit kell tenni ami nagyon eccerû:
megnyomni a csúúnya nagy sárga chat feliratot. aztán beírni a nicket klikk a chat buttonon és a bejelentkezõ ablakba ennyit kell csak írni:
/j #maya

és enter.

deko

-= ELKÉSZÜLT A MAYA CHAT!!!=-

két módon léphettek a szobába:

A mIRC-et használók vegyék fel servernek a irc.godollo.hu -t és aztán csak: #Maya 😊

Akik Webrõl kapcsolódnak, azoknak kicsit bonyolultabb.
Elõször is erre az oldalra kell belépni: irc.godollo,hu
Aztán klikk a nagy sárga CHAT feliraton.
A pipát ki kell venni a GalaxNet elõl.

Elõször így kell belépni:
/ns register jelszó email
/ns ajoin add #maya
aztán utánna mindig be kell írni:
/ns identify jelszó (és ótómatikusan belép)

Irj az alias-nak, hátha segitenek :o)
Probálj meg vga drivert váltani, nekem is ez volt a gef 4 el, az uj driver hibás volt
Srácok a maya 6.0 am fatal errorozik...ez miért lehet bázzeg?😞 de csak mikro egy image plane van hattérben és egy bizonyos kép akkor....

Köszi

Boba
több mint 20 éve láttuk elõször... jóhogy megöregedett😊

deko
Ezt a képet és persze többet is az tavalyi Sci-fi találkozón készítettem:

Dartvéderbácsit (mármint a jelmez alatt megbúvó színészt) látni kicsit meglepõ volt, mennyire megörgedett már😞

Az idénre tervezett programokról itt olvashatsz.

deko
Igen Oryon, de valahogy az idõpontok közlése csípõbõl kimaradt, köszi, hogy figyelsz.

Mi az a hungaro con???

oryon
----SG és HungaroCon találkozó----
Deko, az idõpontot elfelejtetted:
Júli 30 - Aug 1 (jövõ péntek-szombat-vasárnap)

Az úgy jó lenne, hogy Péntek: SG-tali,
Szombat ill. Szombat,Vasárnap: HungaroCon???

-Lassan átmegyünk kúlturális rendezvénysorozat tájékoztatásba 😊
Ja, és a kultúrálisba az SG-Tali is belefér 😛

Oryon

gyraph
OFF:
Valahogy en is igy vagyok vele...mar 3-szor olvastam, de biztos vagyok benne, hogy jon meg ram olyan hangulat, hogy azonnal el kell olvasnom megint. 😊

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Boba
De, megvan oldódva. Mondtam, hogy már egy jó Prmant raktam fel. Mostmár hibátlan prmant használok énis, nem csíkos a blinn.

Azmeg igaz, hogy Mr alatt nem okés a nurbs. Mr kétség kívül paszentosabb. Klikk-beállít-renderel munkamenete van. Prmannak azért egy fokkal hoszabb, de nem sokkal. Egyedüli hiba az, hogy a shaderek nem látszódnak a maya ablakban. Hogy a testen hogy fog kinézni egy textura, azt csak renderkor látod. (vagy felrakod a maya objectre is...)

Peetmaya
Boba, valóban, PRMan jól rendereli a nurbs-t, de az MR nem, én MR-t használok, mert PRmant beüzemelni nekem egyelõre gázos, másrészt annál gázok voltak a shadereléssel, ami még mindig nem lett megoldva ha jól tudom, úgyhogy amíg ezek a problémák nem oldódnak meg, én nem próbálom ki...

deko
Stanislaw Lem: VISSZATÉRÉS, alap regény! 2 évente újra olvasom! és így is lesz mindörökkééé... enter.

deko
Ezt a felsorolást... jajj nekem...
Egyedül az Úr hangja volt emészthetetlen számomra Tõle, de iylet?!!!

Boba
ha még nem törölték akkor villámvadászon fentvan a maya 5höz való.

Magnificat
Rendermant honnan lehet szerezni? Én Mental Ray-t használok, de megnézném az RM-et is

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Boba
Peet: Dreamworks, ILM szinte only nurbs üzemmódban van, Prman miatt IS. Pixar is használja, de nem olyan sûrûn mint az elõzõ két studió. Nekem ez a 2-2,5 név elég ahhoz, hogy tudjam a nurbs nem halott, sõt. Megéri vele foglalkozni, ha a legnagyobb kutyák is csak ezt használják. Textúrázás Ilm-nél is 3d-s festõrendszer segítségével megy.

animálásáról: 1: nem feltétlenül kell warp objectet csinálni. Yoda facial-expression-okat amikor állítgatták, Soft3d-ben közvetlenül a nurbs modellre nyomatták rá a csontokat. Szóval nem kell még poly-ba sem konvertálni. (Persze warp-ot lehet hogy használnak. de nem tudom. se azt, hogy igen se azt hogy nem.)

render meg sokkal gyorsabb, mintha poly-t renderelne az ember. Elég, ha egy gömböt számoltatsz ki. Egy nurbs gömb nekem 6 másodperc volt. Egy 16*16 szegmenses poligon gömb 11 másodperc. És persze a különbség ég és föld volt a kettõ közt minõségben. Ugye, mivel nincs teszeláció köözvetlenül renderelõdik a nurbs felület, egy feladattal kevesebb. Mr-ben van teszeláció, szívó is a nurbs renderelés.

Hogy érted, hogy félígmeddíg van mayába konvertálva a Prman? Lényegesen jobban hozzá van passzítva mint egy Vray vagy egy Turtle!!!

Peetmaya
Oryon:
Igen, csak a beállított shadert lehet használni, de ezt leírtam az infóban hozzá.
Csak lámpákat, de szerintem ez is elég világos volt😊
Lehet Turtle, meg Vray is, meg PRMan, minden maya-s renderelõ használható, PRMan mondjuk ebbõl a szempontból érdekesebb eset, mert az csak félig meddig van Mayaba integrálva, de legyen, használhattok azt is.
Szebb kép a lényeg, és a használt módszer, a renderidõ meg csak töltelékinfó, ez úgyis nagyon gépfüggõ.
Boba, Nurbs-el szerintem túlkomplikált organikus modelleket létrehozni, animálni meg úgyis úgy fogják, hogy polyvá konvertálják, aztán azt rá a csontra, szóval akkor már egyszerûbb egybõl polyba, és ahogy Wardtól hallottam majdnem mindenütt így használják...

Boba
deko: nagyon nehezen textúrázható nurbs-ról. tessék 3d-s festõ progit használni. Ha az alapokkal megvagy utána jöhet a Ps-beli editálgatás. gl.

nurbs élettelen objectek... nézzétek meg Yoda mestert, vagy a Gungan emberkéket, esetleg az Se Ep2-ben az arénabeli lényeket és szörnyeket.

Nah meggyüttem velencérõl😊
Deko ugye hogy jo idõ volt meg a viz is😛
Én nem érek rá...angliában leszek sziaszztok

fle go
Ja n sajnos nem erek ra jovo penteken😞((((( Elutazom.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen