Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jut eszembe.Ilyet lattatok mar?http://penatesz.uw.hu/fatal%20error.JPG

Penatesz
Ezek kénének:
Concept Design, 1 - 4
Feng Zhu, Volume 1 - 3
Ryan Church, Volume 1 - 5
James Clyne, Volume 1 - 2
Harald Belker, Volume 1-3
Carlos Huante, Volume 1 - 2
Scott Robertson, Volume 1 - 4
Mark Goerner, Volume 1 - 2
Neville Page, Volume 1 - 4
Sculpture, 1 - 5
Youth
Youth
Youth
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
soft body dynamics az tuti, particle az összes vertexhez, és gravity field, meg minden szar kell hozzá, ezekbe még nem néztem bele annyira, de érdekel a téma, van egy gnomon video ami ezzel foglalkozik, nézd meg itt a dvd-k között:
Gnomon Workshop
Esetleg olyan tutorialt, ahol ennek a köteles softbodynak a beállításai is megvannak 😉
Maroon: a kepet ugy tudsz beilleszteni,hogy elosszor megnyomod a space-t,hogy 4 nezetet mutasson.(elol oldal hatul es a 3d-s nezet).Ezek utan menj arra a nezetre,amelyikre be akarod illeszteni a kepet.Tehat ha mondjuk oldalnezeted van,akkor az oldalnezet perspektivara menj es ott kapcsold be a VIEW-IMAGE PLANE-IMPORT IMAGE... menut,ahonnan mar ki tudod valasztani a kepet es automatikusan beteszi neked.Ezek utan,ha meghivod az atribut editort (ctrl+a)akkor a tulajdonsagait is fogod tudni valtoztatni.
Masolni pedig ugy tudsz,hogy kijelolod a testet es EDIT-DUPLICATE (ctrl+d)nyomsz.Ha nem tortenik valtozas,akkor csak azert nem ,mert pontosan ra masolta a kijelolt targyadra a kovetkezo targyat.Ha alrebb tolod,megtalalod az eredetit is alatta.Mozgatni pedig ugy tudsz,hogyha kijelolted a tested,akkor megnyomod a W pillentyut.
Penatesz
be kell rakni az ortografikus nézetbe egy imageplane-t
kijelölöd a side vagy a front kamerát, behozod az attribute editort, ott az envoirement tabnál van az imageplane, create és azon belül meg betöltöd a filet.
láttam itt pár olyan képet (pl. most a Deko-ét), hogy rajzot illesztettél be és azt modellezted utána. Olyat hogy lehet? (Próbáltam importálni, de nem jött össze... bár lehet, hogy csak béna vagyok hozzá... 😊)
\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"
Akkor jöhet még pár kérdés? 😊
1. ha csináltam egy testet (pl. téglatest), akkor azt hogy tudom lemásolni és beilleszteni?
2. Boba: azt a "Frame/Animation EXT"-t hol találom pontosan?
nem is indulhatsz a contesten, úgyhogy kicsit megspékeled az alapötletet a saját "elborult agyszüleményeddel" ahogy te fogalmaztál😊) de akkor is kötekszem! nekem romos híd kell😊
deko --- az élet értelme: 42 ---
najó, csak kötekszem😊
Utjelzo tabla szerintem maradhat, jol mutat a kepen, kicsit lehetne megviseltebb toredezett, vagy hasadozott a szelein.
Inz: koszi a tippet webkamera ugyben.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
www.gaborhertelendy.com
Amúgy a napkorona is modellezett, megpakolva glow-al rendesen.
A talin nem biztos hogy ott leszek, de igyexem minden követ megmozgatni miatta.
A render globals panel tetején lesz egy olyan legördülõ menü, hogy "Frame/Animation EXT". Ezt legördíted, és kiválasztod a neked szimpatikus elrendezést. A lényeg, hogy az alatta látható pár rész, szürkébõl fehérre váltson, aktív legyen. Beállítod mi legyen az elsõ és az utolsó képkocka, és beállíthatod minden hányadik kép jelenjen meg (by frame asszem). Majd pedíg rendermenü batch render-re bökj és várj😊 Én azt ajánlom, hogy képfájlba mentsd le, majd kompozitáld, és utána füzd össze a képeket mozgókép formátumba, könyebb így kezelni az animációt szerintem.
Ez van, Te legalább felvállalod, hogy nem akarsz warezolni. Nekem van PLE-m, egy könyvhöz kaptam de nem használom.
Légyszi majd nézd meg Penatesz, hátha így már érthetõbb lesz a kérdésem...
Na mégegyszer...

Legalábbis tegnap még az volt 😊
De gondolom azért egy kis glow van rajta?!
Oryon
A modellezésel kész vagyok...holnap textúrázás 😛
Oryon
De van egy kis "hiba"...nem vagy 100% hû a rajzodhoz!
Az útjelzõ tábla... 😛
Látod, ha hagylak dolgozni mindjárt haladsz 😊
Bezzeg én 😞
Oryon
Most pénteken, 17:30-tól a Western Pubban TALÁLKOZÓ!!!
Aki tud jöjjön, 3-an már 100% biztosan leszünk 😊 !
Mayer: köszi...Te vagy az egyik megmentõ...
Peet: Köszi, Te pedig a másik.
Aki nem tudja, hogyan jut oda, az írja meg priviben a telszámát, megbeszéljük ( de minél elöbb, mert Pénteken csak reggel 4:30-ig nézem meg, hogy kinek kell...)!!!!
Egyébként Mester utcába van a pub, 4-es, 6-os villamossal pont a pub elé rak le!!!
Oryon
mert csak modell kellett semmi más
megcsináltam nurbs-ben mert marha egyszerû modellezni, de ha textúráznom kéne, kezdeném újra az egészet...
ja és megyek fórumtalira😊
www.gaborhertelendy.com
Matadorról semmit nem tudtam, csak annyit, amennyit láttam, a feliratot és a felhasználói felületbõl egy keveset. Deep paint-es dolgot meg úgy oldom meg, hogy a nurbs-t polyvá konvertálom, azt megfestem DP-ben, majd azt vissza az eredeti nurbs felületre, nekem beválik.
Azzal csak egyetérteni tudok, hogy mind a két módszerrel lehet fantasztikus képeket elõállítani. Engem sem a módszer, sem maga a program nem fog vissza, szóval végülis szavam nemlehetne. A materialokkal és fényekkel valóban nagyon sokat lehet hozzáadni a képen (gondolok itt arra, hogy fényekkel szerintem remek hangulatot lehet adni egy clay rendernek is akár.)
Egy kérdésem még lehetne? Írod, hogy a skinning meg lipsync nehézkes. Egyik gnomon videóban láttam, hogy nurbs felületre is illesztenek wrap modifiert. Ha a wrap kellõen jól beállított, akkor sem megoldható a jó skinning vagy a lipsync?
Amúgy, miért is nurbs? Még régebben makacsságból kezdtem el egy nurbs projectet. Renderman megpróbált lebeszélni, hasonló indokokkal mint a Többiek. De a "ki kell próbálni" dolog motivált. És tetszik. Úgy vagyok vele, hogy a nurbs-t FÕLEG azért erõltetem, mert ezt is ki szeretném próbálni. Most kezdtem organikus modellezést nurbs-ben, szóval ez tényleg csak próbálgatás. Polyval szintén dolgozok.
Azt is említetted, hogy a hard surface csapat nurbs-t használ, no ez remek mivel most egy interiörön dolgozom, és nurbs-ben. Animáció semmi nem lesz, textúrázás sem feltétlen.
eddíg is köszi, hogy benéztél
www.gaborhertelendy.com
x
Boba: Elfelejtettem irni este, az ILM meg azert hasznal NURBSot, mert ok a scannelt adatot tudjak sajat szoftverukkel NURBSe konvertalni, igy ezzel sok idot sporolnak meg, viszont nem igazan mondanam akkor ezt NURBSben valo modellezesnek. A kepen lattszik amugy, hogy Matadorral festik a NURBoket, ami azert otthoni felhasznalasra nehezkesen beszerezheto. (Amugy kisse elavult is, bizonyos szempontobol a DeepPaint tobbet tud, de ugye ha a pipelinejuk erre epul, akkor ezt kell hasznalniuk (A DP ugyanis nem kezel Nurbst.)
Sok mindent meghataroz igy az is, hogy egy cegnel mi a mar bevalt pipeline, aminek lecserelese nem 2 nap. Vegul egy nagyon sarkitott pelda, es nem is bizonyit vegulis semmit, csak megemlitem, a Hulk Nurbs patch volt (illetve egy BSplineok halmaza ami a scanre illeszkedett) Gollum meg full poly. Vagyis mindket megoldassal lehet tokeleteset alkotni a maga modjan, es a vegredmenyt ugysem az donti el, hogy mibol epul fel a modell. Ez ha jol megnezzuk a neginkabb nem mervado a vegso kinezetben. Tobb mulik a texturan, lightingon, renderen, compoziton.
lead Lighting TD - Weta Digital www.balazskiss.com
Off topic: egy kis segitseg kellene, vasarolnek webcamerat de nem tudom milyet, van valami otletetek, milyet erdemes venni?Kb 20eFt-ot szannek ra maximum de nem baj ha olcsobb😊
Es bocs hogy maya topicba ilyesmit kerdezek nezzetek el nekm Koszi
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
A mindig tesz ra olyan feliratot kerdesedet nem nagyon ertettem... bocs
Penatesz
Debizony az a nap "segge"