Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Davidka
Hello,

még nem igazán tudok textúrázni, és gondoltam, mélyebben belevetem magam a dologba, de nem lett sikeres 😞
Gondoltam hátha tudtok segíteni. Az alias oldalán találtam egy lemodellezett templomot, és azt, hogy hogyan csinálták. Teccett, ahogy a vakolat le van omolva, és alatta láccik a tégla, meg akartam csinálni, de sehogy sem sikerült... Nem elég részletes a tutor, és az angolom se a legfényesebb... Szal a bumpolásig megvan a dolog, de nem tudom hozzácsatolni a fekete pöttyökkel ellátott textúrát, amire késõbb be lenne rakva a téglatextúra... Valami alphaoffseteket, meg hasonlókat láttam...
Nos, ha valaki részletesebben el tudná mondani a dolgot, vagy adna egy részletesebb tutort (lehet angol is), akkor nagyon hálás lennék!
Elõre is thx!

Dávid

Boba
Most már csak simán Aljas... a Wérfront tagjai lemorzsolódtak, én az új verzióhoz tartozom😊

deko
Nem!
Boba az Aljas Wérfront szervezetéhez tartozik😄

deko --- az élet értelme: 42 ---

Boba
Neeem, dehooogy! Én a Közkedveltek frontjához tartozom! (nemtudom magyarul hogy volt, csak angolul láttam.)

és akkor Te a Judea Népe Frontja csoport tagja vagy?

Azmodan, akit csak Azmo-nak hívnak

Penatesz azaz...az a muki lesz😊
a nézetekért meg bocsi😄D
deko is említette minek nézett engem😄DD
Lassacskán tudok majd a projectemrõl képeket mutatni csak kéne egy normális render😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Boba
Lehet ez csak álca, és a Ti titkos szervezeteteket akarom leleplezni

deko
penatesz: neeeem, a leadási határidõ 08.08. (vasárnap) 12h!

deko
... de te mayázol boba😊 ... khhmm.😊

Penatesz
Oryon,mivel ma volt a beadasi hatarido,mar belinkelheted a romos hid contest-edet igaz?
Vagy ez csak eredmenyhirdetes utan lehetseges?

Penatesz

Boba
Megvan valakinek a CryEngine-hez passzoló Polybump script? Nekem csak demó van, de az 30k poly-t és 256*256os normalmapot támogat, az meg nemjó... 30k sem lenne elég, és min 1024*1024es map méretet kéne.

Penatesz
No tessek.Mivel penteken dorbezoltam,ezert most egesz hetvegen a baratnomet engesztelem,ugyhogy nem tudtam meg nekilatni a modellezesnek,pedig mar tenyleg viszket a tenyerem,hogy alkossak valamit polyban.
Deko koszonom a rajzokat,mindent leszedtem es legkesobb hetfon neki is fogok ulni,ha torik,ha szakad.

Peet:akkor holnap csorgok ugy ahogy megbeszeltuk.

Lekonel:az meg hagyjan,hogy 14 evesnek neztel,de meg tudalekosnak is????Amugy megkerdeztem fatert a fickot illetoen,akit te is emlitettel.Ugy hivjak,hogy Simonyi Karoly.(Charls Simonyi)Remelem egyre gondoltunk.

Maroon:ez a forum a mayarol szol...

Penatesz

Boba
Én is azért kussolok, mert képet nem tudok kirakni😊 Amit ma modelleztem az meg sajna nem publikus jelenleg. Szelá zsizny.

deko
akkor próbálkozz, mert úgy látom az utóbbi idõben nem is nagyon igyekeztél bármit is csinálnod mayában.
Ez egy maya fórum.

maroon
Én még az alapján se tudok... Sõt, még ha igen is, egyelõre nem fogom megtudni, mert nem mûxik a Maya... Újra kell majd telepítenem...

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

Úr isten...ember... hát ez nc😊)
Azér ne rohanjon már el az a paripa😊
És ezt itt be is fejeztük...pff:/

deko
flegos: a belinkelt kép csak egy hevenyészet illusztráció a boxmodelling bemutatásához, amit CorelDraw-ban készítettem kimondottan a találkozóra. A kép csak azt mutatja be nagy vonalakban, én hogy fogok neki egy organikus modell kezdeti felépítéséhez.😊

Mayer
köszi az üdvöt belém, mint ahogy mindenki másnak!

Jelenleg kutatom nagy hevesen ama helyet, ahol találhatok amolyan elhagyatott, romos házakról képet, rajzot, fotót stb. Esetleg tudtok ilyesmirõl? Persze nagyon nem akarok elhagyatott, összedõlt házat, csak kicsit lestrapáltat😊

Ezt a blöki tutorialt merre találhatom meg?

Azmodan, akit csak Azmo-nak hívnak

gyraph
Mayernek igertem az elefantot...3.CD utan igy nez ki, bar meg 1vid van a modelezesbol. 1 hete nem nyultam hozza, de mostmar lassan en is folytatom.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

gyraph
Nem...nem volt ilyen frizura rajta 😊 , vagy legalab is nem pont ilyen, ha jol emlekszem...de ha mar cartoon dog...gondoltam kitolom a hatarokat 😊. Nekem tetszik igy, persze ez szubjektiv.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

deko
flegos: ZZJJUUPER😊
viszont nem értem mire volt jó a kezdeti nurbs szüttyügés, mikoris polyban tolod be a célba. node a lényeg a finish, szerintem zsír lesz. Ugye textúrázod is?

Gyraph: ilyen frizõr a tutorban van a kobakján?

gyraph
Ezt a kutymant en is megcsinaltam...nem is reg.

fle go
Szivesen segitek amiben tudok, a kutyat en is tutorial alapjan csinaltam, ott meg nem tartok hogy, sajat agyszulemenyemet valositsam meg mayaban😊
De tanulni jo dolog!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

maroon
Nekem tetszik! Majd megtaníthatsz ilyet készíteni...

fle go
Udv!
Vegre volt egy kis idom a modelezesre is.
Jelenleg befejezettnek tekintheto a kutya, mar csak egy kis utomunka van es finomitas, es veglegesen elkeszul maga a modell.

Mi a velemenyetek? Elso dologa amit mayaban kezdtem el.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

maroon
Tali: ok. És megy vonat is hazafelé olyankor?? 😊

maroon
Milyen flörtölés?? Épp ezt akarom megakadályozni... meg a továbbiakat... (Mellesleg megjegyzem, hogy van már barátom, úgyhogy ezért sem...) A téma részemrõl befejezve.

Hétfõn sziget rulz majd helyettetek is bulizom😊

A tesszellációt elvileg ugy csinálod hogy kijelölöd az objectedet és beállítod és azt mondod set and close vagy mi.
Na most aamit hátrább akarsz és ne legyek részletes annyira ott meg kisebb tesseláciot állítasz.

mookid
szia Mayer! ha már kilovagoltad magad, és így a nurbsnél tartunk: rendereléskor lehet olyat, hogy a tesszeláció intelligens legyen? tehát a távoli objektumokat kevésbé részletesen jelenítse meg, mint a közelieket. ha igen, hol lehet beállítani?
a tegnapit nagyon élveztem, ha nem bánjátok, részemrõl ebbõl rendszer lesz 😊

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Peetmaya
Mayer ez nem igaz😊) gátat szabsz a saját fejlõdésednek, szégyelld magad😊)
A flörtöléssel meg mi bajod? Had bimbózzon a szerelem a fórumon😊
Maroon a talik nagyon késõ délutántól hajnalig szoktak tartani, úgyhogy próbáld meg így szerverzni😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Mayer
Mi ez a flörtölés itt fényes nappal 😊. Minnyá bepöccenek 😊.

(...)

Nem bírok leállni. Megint NURBSözni fogok 😊. Hazajöttem és muszáj NURBSöznöm 😊 Na nem baj, gyorsan lemodellezek valamit, hátha elmúlik 😊 ehh.

-mayer

www.gaborhertelendy.com

Gihi😊)
Te ne kezdjél ki velem!!!

Amuyg telleg nem értettem de hagyjuk...inkább alkoss😛

maroon
MaYer: Szia megint! De jó, hogy újból itt vagy! 😊

Lekonel: hogy hoyg értettem? Magyarul... 😊 szerintem érted azt Te is 😊

TALI: könyörgöm, ha lesz jövõhéten, akkor NE pénteken délután legyen, meg ne is délelõtt (angolozni fogok hétfõtõl). De még hétfõn írok, hogy ez az angol hogy is lesz, mert lehet, hogy hétvégén jó lenne.

Peetmaya
Mayer jövõ héten másik party, bár ez még függ többiek kedvétõl is...

Mayer
Astranita: Köszi 😊.

Bryan életét meg aki nem látta az marhagyorsan pótolja 😊.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Megjötteeeem 😊!

Lovagoltam egy hetet a mártában, szóval megjött a kedvem lovat modellezni, miután befejeztem az elefántot.

Na az van hogy most pipa vagyok az egész bagázsra.....Ha jól olvasom, ti nélkülem partyztatok már megint! Húúúú de mérges vagyok. Miért kérdezitek meg hogy mikor érek rá, ha totál beszerveztek más idõpontra 😞(.

Azmodan örülök hogy regiztél. Mivel most jöttem haza még nem írtam vissza, de legkésõbb holnap írok.

MaYer

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
😊))) a történelmet mindig átbeszéljük, ebbõl már hagyomány lesz, elõbb utób eljut majd Deko oda, hgy ilyenkor kikapcsol minket😊
Penatesz, akkor vasárnap hívjál fel, addigra én is bõvebb infóval rendelkezem a jövõ heti programomról, és akkor mindenképpen össze kéne futnunk!
Srácok, nagyon jó volt a találkozó ismételten, remélem ti is jól éreztétek magatokat, lesz legközelebb is, ezt garantálom!😊

Penatesz te vagy az egyetlen akit nem igy képzeltem el....😄D
Arra számítottam h beállít egy kis nyüzüge 14 éves tudáloks gyerkõc...😊) (már bocs)
DE nagyon "arc" vagy 😊
Legközelebb kifejtegetjük a világgazdaságot is😄D

Zsíros a haja

fle go
Sziasztok!
Sajnalom hogy tegnap nem tudtam megjelenni a talalkozon!
Melo volt,tudom erre a legkonnyebb hivatkozni.
Mas en csak most hallok errol a maya chatrol, hol milyen cimen erheto el az odal? Tajekoztassatok.
Jovo het elejen ugy kb szerdara tudom igerni hogy feladom a penzt amit igertem. En 2000Ft-ra gondoltam. Meg annyi hogy ezt rozsaszin csekken vagy bankon keresztul kell atutalni?
deko: jol alakul a boxmodeling😊!

deko
Ja persze, itt a tegnapi illusztráció ha már elázott a nyomtatás: boxmodelling deko módra😊
Penatesz, beformáztam a leányzó arcát neked az image plane-hez:
Front face
Side face
jó munkát, várom a fejleményeket.

deko
Inz: Hajrá, a displacement map legyõzésére holnap délig még van idõd😊

Oryon: ugyeugye??? Khhm...

Penatesz: Fantasztikus voltál, szerintem esze ágában sem volt senkinek lekapcsolni Téged.😊 Amúgy meg lemerült magától a duracel elemed😛

Penatesz
Igy utolag kerek bocsanatot mindenkitol,kicsit elragadott a hev.Ilyenkor csak le kell kapcsolni,de ugy tunik,hogy a csapat mar ahhoz is faradt volt a vegen.
Peet-et feltettuk Oryonnal a buszra,Oryont pedig vittem kemeny 200 m kocsival,hogy visszasetaljon olyan 100 m mielott agyba esik.

Lekonel,Mookid orulok,hogy eljottetek.
Mookid mikor legkozelebb jossz,ne felejts el szolni,hogy masoljak neked CD-t!!!(Magamtol tuti elfelejtem)
Peet utana neztem a videonak es az AW-Using Mental Ray for Maya c. van meg nekem.
Oryon neked elvileg priviben elment a lista arrol,amivel szolgalhatok.

Penatesz

inz
hah sok alkesz bagoly 😊
bárhova nézek csak ap-betûket látok mondjuk rég aludtam.. de akkoris befejezem a képet, nem gyõzhet le holmi displacement map

x

Peetmaya
Deko nyekk az ágyba persze persze, most értem haza, de az ICQ-t még itt nyomod😊))

Azmodan üdv a csapatban!😊

na srácok, látjátok, gyûlik a pénz mint az állat, küldjétek a többit, és ami "fölöslegbe" gyûlne össze, azt beruházzuk a szerver kifizetése utáni soron következõ fórumtalálkozóra, hogy mindenki jól érezhesse magát😊)

Na most viszont megyek szunya, mert marha fáradt vagyok😊
jóccakát mindenkinek, és hajrá AP contest, még így a célegyenesben is!😊

deko
Üdv, jelentem én is hazaérkeztem. A találkozó 01:15-kor zárult, mert különben ránkzárták volna a pub-ot😊
Végre megismerhettük Lekonelt és Mookid-ot személyesen is😊

Penatesz új oldaláról mutatkozott meg a késõi órákon, fantasztikus elõadássorozatot hallottunk Tõle!
(ugye tanárúr?😊
Oryon, Peet, ismét remek este volt.😊

Rövid helyzetjelentés:
1,
gyûlik a pénz, a jelenlegi adományozók eddigi névsora:
Astrantia: 3000,-
Penatesz: 5000,-
Oryon: 2500,-
Peet: 2000,-
Deko: 3000,-

A számlaszámot kiteszem a #maya chat bannerébe, és aki befizet rá összeget, kérem küldjön egy scannelt bizonylatot a mélcímemre. (az is a chat bannerében lesz)

2,
Valaki keresse meg légyszíves a maya.hu domain név bitorlóját és juttassa el hozzám az adatait, felveszem vele a kapcsolatot, talán átvehetjük tõle a nevet. (eddig semmi tartalom sincs a neten ez alatt a cím alatt)
De mivel hölgyrõl van szó, lehet, hogy egy kellemes hangú "basszbariton" közületek nagyobb hatással lenne rá, mint én (???). 😄

3,
már nem tudom mit akartam, mert mire az elõzõ mondat végére értem már elfelejtettem, de ami késik, nem múlik. na nyekk az ágyba....

Srácok valahgy maya elsõ cd jét oldjuk fel a netre lécci😊
Ami a villámvadászon volt😊

NO-no??😊)
az mit jelent?😄D

Nah megjöttem😊
Látjátok nekem eddig tart😊)
Jo volt tali GG legközelebb is😊