Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

deko
Peet-tõl megkaptam a maya.hu elõfizetõjének nevét és tel. számát. ma egész nap próbáltam hívni, de nem vette fel. Én nem adom fel ennyivel... majd még próbálkozom jövõhéten míg nem beszélek a hölgyeménnyel.
(Aztán ha másképp nem megy, majd szólok az ukrán ismerõseimnek😄DDD )

deko --- az élet értelme: 42 ---

Peetmaya
de a legegyszerûbb, ha a textúrát színezed át😊

Inz nagyon jó lett a képed, kár hogy nincs befejezve, remélem ezt megteszed a késõbbiekben, Oryon, tiédet már kommentáltam, Potyek nekem kicsit üresnek tûnik a kép, de az autó az ott van tényleg😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

deko
mégis, mire gondolsz? a komplett felületed festheted ecsettel a Texturing->3D Paint Tool-al, a faceket esetleg külön színezheted, ha kijelölve a színezni szánt face-ekhez a Window->Rendering Editors->Hypershade-ben anyagot adsz és azt variálod... de még van számos lehetõség... kicsit pontosíts.

maroon
Oryon és Potyek: megnéztem a képeket. Nagyon jók lettek! 😉
Egy kérdés: hogyan tudok különbözõ részeket más színûre színezni? (Már a külön kijelölést próbáltam...)

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

Potyek azt nem te csináltad😄D
az is marha jó lett😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Inz...ez fantasztikus!
A világa huhh ! gratu

szkoryon
Itt az enyém is, de csak wip!
http://www.freeweb.hu/oryon/gallery/SzKOryon.jpg
Le lehet zizzenni a glow-ról!!!
De egyéb kritika jöhet, mert eltökéltem, hogy befejezem!!!

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

Na én is feldobok 2 képet a versenyröl, sajnos a képröl hiányzik még egy kerités is, de azt sehogy nem volt hajlando a maya kirenderelni, igy is 63 mega lett a scene :o( Szoval a verseny képem: http://cg.uw.hu/szala_contest.jpg
és egy wip a kocsirol : http://cg.uw.hu/viperke.jpg ha valaki nem ismerné fel, a terminator 2 motoros üldözös csatornás jelenetének elsö hidja, ugy ahogy kb a 3. részben kinézhetett volna a háboru idején :o)
szkoryon
Azért befejezd???

Én a fejembe vettem, hogy jól megleckéztetem magam: versenyen kívül, de befejezem!!!

Ha gondolod, rendezhetünk új idõpontot, mert rajtunk kívül még vannak egy páran 😊

inz
nem, ezzel is magamat próbáltam büntetni 😊

x

szkoryon
Wipet beküldtél, mint én???
Én is tudtam, de csak tegnap+ma csináltam 1000L 😛

inz
hi
csak hogy dagadjon a fórum képekkel, itt az én agyszüleményem. kár, hogy nem álltam neki hamarabb, jó lett volna befejezni határidõre és beküldeni 😞 de nembaj majd legközelebb elõbb nekiülök (hogy tovább ostorozzam magam elmondom, tudtam a versenyrõl már a kiírás napján )
azért ilyen kicsi hogy ne látszódjanak rajta a hibák (jobbanmondva az egész kép egy nagy hiba )
ste majd megnézem mit alkottak a többiek
by

x

Boba
És írtam is, hogy nem olyan lesz, csak a rajzon már nincs kedvem változtatni. Amogy a mellkasát csinálom és a kezeit. Majd este folytatom, most megyek torkot öblíteni hamarosan... kezdek kiszáradni😄

mookid
a segge nekem is feltûnt 😊)

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

szkoryon
Rég voltál itt! Jó újra látni!

FRenkie
Boba//a skeleton lényednek a segge miért nincs csontból? 😊)
Flego//aranyos a kutyus, de te már nem is vox mexezni? :/
mookid// egy budi... LOL!
deko// majd én rászólok miss mayára ha nem hajlandó a bzniszre😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

szkoryon
Nem kell, mert nem versenyképes, csak örülök, hogy megcsináltam, kár hogy wip 😛

Boba
Pont fordítva. Egy szebb, de lasabb bumpmap.

Peetmaya
magyarán egy csúnyább, ámbátor sokkal gyorsabb bump map, mielõtt túlságosan belemélyednénk a témába...

Oryon hajrá hajrá, mi drukkolunk neked!😊

Boba
Peet: normal mapping rövid leírás.
magyarul röviden: Elkészíted egy object high és lowpoly változatát és egy 3 csatornás (rgb = x, y, z vektor) image fileba lemented a 2 object különbségét. Ez hasonlít a bumphoz, viszont a bump csak a z vektort tartalmazza. A végsõ lowpoly modellen meg alacsony polyszám mellett látod majd részletesnek a testet. Olyasmi, mint a Zbrush-os displacementmap+lowpoly object, csak ez virtuális kitolást végez, vertexeket nem mozdítja és a felületet sem osztja fel, + realtime. Ld Doom3, Farcry.

szkoryon
Sikerült!!!
Túlélve alvás, evés nélkül, 2 viharral és 1 áramszünettel 24 óra alatt megcsináltam a contestet!!!
Tény, hogy nem teljesen kész, de annyira igen, hogy elküldtem, és ennyi idõ alatt ez már 100%-os meló...a glow-ot túllöttem, de ahhoz képest ,hogy nem volt idõm tesztrenderekre és csak 1 rendert inditottam, majd az elküldtem, szerintem már-már egész jól elõreláttam, hogy melyik kapcsolót mennyire kell húznom 😛
Majd sírva fakadtam mikor 11:55-kor kinyögte a render, hogy kész...12:00 a határidõ!!!
Erre a netszolgáltatóm nem engedett fel a netre...majdnem elvonultam egy csendes sarokba egy kötéllel...😊
De elvileg sikerült elküldeni!

inz
letöltesz egy mirc klienst pl innen elindítod a progit, bállítod szervernek hogy irc.godollo.hu és belépsz a #maya csatornára. ha nem találod az optoinsban hova kell írni, akkor csak alul írd be hogy /server irc.godollo.hu és utána hogy /j maya
ha nemmegy kérdezz 😊

x

fle go
maroon en egyebkent vagy masfel honapot kinlodtam mire sikerult normalisan felraknom a mayat😊
Deko: hat texturazasban elegge bena vagyok mayaban de ha egyenlore nem is kesobb megprobalkozom a kutya texturazasaval meg szorozesevel😊 De meg sok tanulni valom van...igyekszem!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Udv!
Koszi a hozzaszlasokat a munkamhoz, nekem is teccenek masok munkai, meg azt vettem eszre iszonayatos porgesbe lendult a maya forum😊 Ami jo csak rengeteget kell olvasni😊
De meg senki nem tajekoztatott arrol hol is talalhato a maya chat! Meg hogy kinek hova milyen bankszamlara kell a penzt befiztni.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

maroon
Tudom, hogy maya fórum, azért is jöttem ide, hogy tapasztalatokat szerezzek. De nem megy minden elsõre, pláne program nélkül... 😞(

maroon
Oké. 😊

Peetmaya
Na én utánanéztem, megvan a csaj száma, címe mindene, úgyhogy fel lesz véve vele a kapcsolat😊 Lehet a maya oldal web címe csak ennyi lesz: www.maya.hu😊)))))))))

Peetmaya
Hééééééékááás
Penatesz a tanár úr, én vagyok a dumagép, mijazhogyazéncímemetcsakígyelveszedtõlemejnyebejnye?!😊
Hétfõtõl újabb látványterv munka 3 napig, fasza egybe fog esni a vége a sziget bontással, úgyhogy lehet elsõ napot ki is fogom hagyni, de azért kéne menni, mert 2 nap alatt 15 rongyot össze tudok szedni, és akkor viszont már meg volna a gépemre a pénz😊)
Deko, elgondolkoztam azon a 3d tanításos dolgon, ha még megvan az az ismerõsöd...😊 szólj neki😊

szal, felvette már valaki a kapcsolatot a maya.hu domain tulajával? Vagy tudja már valaki, hogy ki az?

szkoryon
Én és a contest:
A buli után elmentem aludni 5 órát a rokonhoz, majd irány haza és egybõl nekiestem a contestnek!
Aztán 15:00-kor kaja és fél óra alvás és utána újra contest!
24:00: fél óra alvás és pár netezés...

Eddig 6 órát aludtam...szal eléggé fáradt vagyok 😛
DE akkor is megcsinálom a contestet 11-re!! 😛

Már az egész család szúrkol nekem, hogy sikerüljön befejezni 😊

szkoryon
Aranyos lett! Tényleg.
A két fél egyesítésénél létrejövõ élt majd még alakítsd! 😊

szkoryon
6-kor, de megvárjuk a vonatodat!
Addig "elcsövezgetünk" 😛

szkoryon
Jaj bocsi Mookid!
Elírtam a neved!
Ne haragudj!

szkoryon
Nagyon élveztem a találkozót, tényleg nagyszerû volt, mégha nem is látszott rajtam 😊

Bocsánat, hogy olyan szótlan voltam, de ez az egy-két heti alig alszom és meló "orrvérzésig" nagyon lefárasztott és már alig maradt erõm így hétvégére 😞

Mooky és Lekonel: Nagyon élveztem a társaságotokat kár, hogy mennetek kellett 😞
Remélem legközelebb jobban megismerhetlek titeket!

Deko: Nos...hát igen, Te hoztad a szokásos csúcs formád és hangulatod 😛
Hangulatfelelõs! 😛
Legközelebb többet hagyunk beszélni 😄DDD
Igaz Peet és Penatesz??? 😛

Peet: Én örülök, hogy lekésted a buszt...így legalább többet tudtunk beszélgetni 😊
A kicsit hideg levegõ és a kis sétálás felébresztett és jobban eltársalogtunk, remélem 😊 !
Viszont a "nagy dumagép" jelzõ egy részét kénytelen vagyok elvenni tõled 😛

Penatesz: A "nagy dumagép" jelzõ ezennel téged illet 😛
Félelmetes mennyire átlátod a dolgokat!!!
4Komolyan jó volt hallgatni téged!
Köszi a fuvarozást...amennyire komoly vagy olyan komolyan is vezetsz!
Nem úgy mint "MAD MAX deko" 😛

Peet és Penatesz megint felosztották/kiértékelték/megváltották a világot 😛
Ez volt a "Gondolatok a világról" 2.0
A következõ talin jön a 3.0! Szóval mindenkinek ott a helye az elõadáson!!! 😄DD

Megint CSAK a maya oldalról beszélgettünk és "...minden körülmények között az operaházban tartózkodtam" (Hyppolit, a lakáj) 😊

Igérem a következõ talira megpróbálom kialudni magam és még egy szabadnapot is kiveszek a munkából, hogy többet beszélgessünk!

A következõ talit senki nem hagyja el addig, míg be nem zár a pub és utána teszünk egy kis kirándulást is a Gellért-hegyre!!! 😄

Mert úgye még Augusztusban lesz tali?!?!?!

szkoryon
Peet, igazad volt, az MR tényleg kezeli a Glow-ot!
De csak 6 alatt hajlandó...legalábbis nálam maya5-tel nem 😞
A lényeg, hogy megy, köszi!

Peetmaya
srácok, no comment, nagyon jók a modellek!
Boba, mi ez a normal mapos dolog, amit említettél?

szkoryon
Légy üdvözölve egy SZUPER társaságban!!!

deko
Jajj, ugyan miattam aztán ne, ez az én szoc.problem-ám, nem a tiétek)
Színesítsétek a fórumot, hogy minél érdekesebb legyen.
Szép munka mookid, bár ahogy írtad: "a nurbsöt most hanyagolom kicsit..." , támogatom😊

Profi munka😊 teccik. majd én is neki szállok egy ilyesmi használati tárgyat kidolgozni😊
monjuk bidét😊

mookid
bocsánat, ezentúl csak url-t nyomok... bár mind2 10k körüli, szóval talán nem ettõl fog elfüstölni a mobil 😊

deko
Amúgy az ekkora képekkel öltök meg😞
mobil netemmel egy vagyon mig letöltöm az ilyen belinkelt képeket😞 Frissíteni meg szinte nem is merem már utána a fórumot😞

Boba
Ennek örülök, mindenki most dobálja be a képeket a fórumba😊 Remélem sok szép kép lesz majd a 10k-ik hozzászólásra😊))

mookid
érdekes, hogy mindenki most küld képet... én most lettem kész (reggel óta nyomom, de nem az elsõ próbálkozásom 😊 az elsõ vállalható modellemmel.

azt hiszem, a nurbsöt most hanyagolom kicsit... érdekel a poly és talán nem érzem majd ennyire korlátozva magam (nem is beszélve a résekrõl a felületek között...)

Hát majd nagy hdrizés lesz belõle, csak éppen a texturázás a gyengém, de majd alakítok valamit beõle! THNX
Boba
Köszi Deko😊
A high alapján készül majd a normalmap (ala doom3, farcry).

szjozsef nagyon jól dolgoztad ki, nemtudom milyen az eredeti, de ha jó shadereket használsz igen realisztikus lehet! Kíváncsian várom majd a kész képet😊

deko
Igen Low és igen remek munka, gratulálok!
A High gondolom majdan a reklám fogásokgoz készül.

Hupsz kicsit nagy lett, sorry !
Na mivel tesztek be képet, én is csatlakozom. Egy készülõ jelenetbe lesz ez a kis gép. Nem 100 % osan részletes mert nem ez lesz a lényeg :-)
Boba
ui: azt elfelejtettem, hogy egy játék modhoz készül. ezért a lowpoly a fontosabb. A high poly-t is mutatom, és az lesz majd kidolgozva jobban. Az alapján fog a normal map elkészülni.

Boba
Nah, necsak a szám járjon. Ma délutáni modellezésem.
Kép-WIP
EZ
ÉS EZ
alapján modellezem. A modell nem pontosan követi a rajzot, mayában könyebb próbálgatni a formákat. A test alakja, és a torso és a láb találkozása sem pont ilyen lesz, azonban maga a lényeg változatlanul marad.

no látod azt én is néztem, engem is érdekelne!!!!!

Azmodan, akit csak Azmo-nak hívnak