Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Augusztus 19.-én (csütörtök) a Western Pub-ban 18:00-tól lesz (100%)!!!
Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"
Itt meg realtime látod 😛PPPP
De való igaz kell még egy kis idõ...
Bár néha jól jöhet a displacement, de még nem kell eröltetni!
Meg másoknak is jól jöhet... 😊
Kíváló Textúrával simán feletetheted!!! 😛
Peet: Deko szépen haladsz, de nem igen tudjuk, hogy ez konkrétan hova is készül. Penatesz említette, hogy valakinek dolgozol most, mondasz errõl néhány szót a közönségednek?😊 Youth, a ps-es festegetés nem gyorsabb, mint szenvedni zbrushban, mire minden változtatást leszámol a gép? Nekem Oryon múltkor mintha azt mondta volna, hogy jobban megéri ps-t használni, bár nagyon szép és nagyon jó a zbrush. Számomra kicsit olyan szaga van ennek, mint a fényszimuláció, az is nagyon szép dolog, cska még nem jött el az ideje.
Penatesz
Neked sikerült annak idején a Maya > Zbrush > Displacement > Maya kombináció.
Na én addig jutottam el hogy Maya > Zbrush SubD-be nyomom a testet aztán tudod sculpt-toolal vagy hogy híják festek rá mintázatot de meg vagyok lõve mert nem tudom ezt a festést kimenteni képként hogy aztán mayaban rá tudjam rakni a testre mint Displacement.
Elõre is köszi!
Youth
Plumbernek megleltem a linkjét is közben:
http://www.antropus.com/senzaazione/videos/plumber640x480.rar
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?
De ha már arckifejezéseknél tartunk: az Antropus féle "Plumber's dream"-et láttátok már?
Paintel készült kevesebb mint 22 mp alatt és haonlit az igazi aláírásomra😄DD

deko --- az élet értelme: 42 ---
Amúgy Penatesztõl jelentkezem, nekiállunk poly modeling lecture 2-nek😊
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Ez büntet ahogy kell:'''++!!😄D
hát ez kurvajó😊))) tényleg szép, a nõ arckifejezései nekem nagyon tetszenek😊
http://www.witanimation.com/mavis.html
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
létrehozol egy point ligthot.
bekapcsolod az árnyéknál hogy Raytracelt legyen,
aztán Mental Ray boxnál alatta bepipálod hogy löveljen photonokat.
A Global Renderbe vagy hogy hííják meg beállítod a MR-t és a GI opciót.
Így kell mennie a többi már csak részletkérdés hogy mekkorák legyenek a becsapódó photonok, mekkora legyen az energiájuk, stb...
Ígyse megy?
Youth
Nyugodtan írjátok ide ki mikor ér rá, elbírja a fórum. Amúgy le a kalappal Krisztián elõtt hogy összehozza ezeket a talika. Azt hiszem félreértettetek engem... Menjen a jópofizás, taliszervezés, ezzel nincs baj én azt hiányoltam hogy emellett eltûnt a mayas hozzászólások.
Szóval nyugodtan írjatok bármirõl, csak néha napján mayas hozzászólás is jöhet, ez volt a mondanivalóm és nem az hogy, buznyákok útálom a talikat meg mindenkit... mert nem.
Youth
Mindenkinek privátban már elküldtem a kérdést újra!!!
Aki nem tudja használni az SG/privátot ill. véletlenül kihagytam (jó sokan vagytok 😊 attól elnézést kérek és kérem, hogy küldjön e-mailt [email protected] -ra (nick névvel!) és akkor megbeszéljük!
MOSTANTÓL ÚJRA A MAYA KÖRÜL FOROG A FÓRUM!!!
MAYA FOREVER!!!
Peet: az baj, hogyha a smallcontest-edre elküldöm pl.: a nappali bevilágítást két külön beállításokkla???
Tehát megcsinálnám sima lámpákkal + Gi, FG-vel !
Sajna lehet, hogy nem csak mi olvasnánk, így ki kéne találni egy magánúton megbeszélõ dolgot, ahol csak mi vagyunk!!!!!
Addig mindenki küldjön e-mailt nekem, hogy jön e és mikor!!!!
[email protected]
Az eredményekrõl mindenkit tájékoztatok e-mailben!!!
Igazat adok Mayer-nek és Youthnak, már engem is zavazt ez és így a találkozókat szervezni sem volt könnyû, hogy vegyes hozzászólások jönnek...
Már rég kellett volna egy külön topic!!!
Találokók szervezése topic!!!
Tehát akit érdekel a találkozó, az oda írja be mikor ér rá...
Így megfelel mindenkinek???
U.I.: talán az általános témába kellett volna...mostmár mindegy...😊
Sajnálom, hogy egyeseket zavar, hogy találkozókat szervezek, meg nem mindenkinek tetszik a hangulata...
De tényleg nincs még egy hely, ahol feltehetném a kérdést, hogy ki ér rá...
Lassan én is ott tartok, hogy több a tali, mint a maya, de higyétek el, hogy ez csak most van!!!
Ha elkezdõdik az egyetem, akkor több tanulás, kevés maya és mégkevesebb tali lesz 😞
Mookid, kijelölöd a vertexeket, amiket a tengelyre akarsz mozgatni, windows/general editors/component editor
ez egy új ablakot nyit meg, marhasok minden van itt, a lényeg neked most a vertex x y z világkoordinátái lesznek. A channel controlban azt hiszem lokális elmozdulást jegyez meg, nem világ koordinátát, de a component editorban az utóbbi.
Mookid: nem értem mit akarsz... Ha vertexeket akarsz mozgatni X mentén akkor megnyomod a W billentyût és csak az X tengelyel párhuzamos nyilat húzod így csak X mentén tolja el. De szerintem nem ez érdekel, de nem értem mondd el bõvebben vagy példán keresztül kérlek.
Youth
de mivel most mindenki away, itt egy kérdés: hol lehet beállítani, hogy a channel boxban, attribute editorban stb. a transzform értékeket a tengelyekhez a világ origójához képest írja ki?? mindehova mindig nullát ír. tehát van pl. egy objektum, amiben bizonyos vertexeket szeretnék egyszerre, pontosan, csak az x tengely mentén az origó síkjára illeszteni. hogy lehetne ezt megoldani?
Youth
Youth
Youthnak és Mayernak messzemenõig zsigerig-hatóan igaza van.
Lassan semmi értelmes infó nincs a fórumban csak egyéb, találkozások .... az igazság odaát van? Nem!!! Ideát van. Srácok, ez a fórum maradjon meg MAYA fórumnak, ahol specifikus kérdések, válaszok, megoldások szerepelnek.
Persze jó dolog, hogy barátkozunk... remek, hisz állatira jó találkozók jöttek létre, de ezt szervezzük magán jellegûen és ezt a fórumot hagyjuk meg szakmailag mûködni. Én is is hibás vagyok némi off-al, a jövõben igyekszem visszafogni magam, ezek után igyekszem tudásom legjavával segíteni a fórum tagjait.
deko --- az élet értelme: 42 ---
Amúgy mellesleg egyedül Oryon és Deko mondta, hogy foglalkozott small contestel, ha nagyon nincs senkinek mit csinálnia, akkor miért nem foglalkozik azzal? És te hogy állsz azzal Youth, és Mayer?
Kell szerezni egy laptopot
skacok, összedobunk rá?😊)))))))))))))))))
Na örvendek, hogy jó volt a tali. Sanyimanó lehet egész héten nem fog ráérni, én meg pénteken elutazom a hétvégére, úgyhogy lehet ez a tali nem túl jó ötlet egyelõre... A másik meg, a köv talit Sanyimanóhoz kéne ütemezni, hogy õ mindenképpen ott legyen, mert végülis vele kell megbeszélni a dolgainkat, úgyhogy alkalmazkodnunk kell.
Na megyek holnap dolgozni, úgyhogy mára jóccakát mindenkinek!
"Emberek, Mayerrel az elmúlt percekben arra a következtetésre jutottunk, hogy ebben a fórumban mindenrõl van szó de Mayaról nincs, pedig ez a téma, megy a nagy haverkodás minden, nem mondom hogy rossz ez, sõt, nagyon is jó legalább közelebbrõl megismerjük egymást, de akkor mi értelme hogy kiírjuk hogy MAYA már senki nem ír arról min dolgozik mi a problémája, megy a ki mit evett, mi volt... Énis már ilyen katasztrófális helyekre mint D21 szokok vissza mert ott megy a ki mit fejleszt, milyen cég mit adott ki, szal szakmai cuccok. Nem azt mondom, hogy ne írjatok személyes hozzászólásokat, írjátok csak ettõl lesz emberszagú a fórum, de lehet hogy el kéne kezdeni írni az olyan hozzászólásokat is ahol olyanról is szó esik hogy Maya, nem? Lehet csak én vagyok ilyen kedvemben, de én amikor a Max fórum indult itt SG-n akkor ment a pörgés mit hogy merre hány, engem ez vonzzott az egészben, ez is így indult de lassan már csak azért nézek be hogy megtudjam ki mit evett ki mit nem :| Youth személyes vallomása... "
Youth
Lassan több fórumtali lesz mint hozzászólás a fórumban srácok 😊 (egyébként valszeg én is megyek csütörtökön). Szerintem egy "Maya" megnevezésû fórumon igenis mayáról legyen szó. Nekem 1 hónappal ezelõttig annyira tetszett a légkör hogy 5 percenként frissítettem a fórumot hogy megtudjak új információkat mayáról renderengineekrõl és egyéb fontos dologról, és persze rólatok, de most napi 2* frissítek és akkoris csak annyit látok hogy kinek milyen pólója van, meghogy mikor volt a legjobb hangulat a meetingen 😊. Skacok&lányok tényleg senkinek nincs kérdése mayával kapcsolatban? Mert már egy hete nem olvastam olyan hozzászólást ami igazán mayával foglalkozozz volna (persze ez erõs túlzás)
Deko: Az elefánt izületei és csontjai nem egészen olyanok mint az emberéi. Például az elefántnak nincs térde. Illerve nem elöre hanem hátra csuklik, és közel van a hasához. A bokaizület elõretolásával és a térdizület hátrahajlításával jár kel a kis komisz 😊 Ezért néz ki úgy mintha nem lenne térde. (ha nem felejtem el teszek felé neked képet elefántanatómiáról) Egyébként a tutor alapján csontoztam szóval a vázrendszer ugyan olyan + a srác mutatott elefántcsontvázról képet is.
Aldaryn: Köszi szépen. Kiselefánt meg kell. A kiselefánt aranyos jábor állatfajta 😊. Mindnki szereti a kiselefántot. nemá hogy ne kelljen. Környezet az nem biztos hogy lesz, neked már ugyan elmondtam hogy miért de had tudják meg a többiek is. Ezt gyakorlásnak szántam és annyit akartam vele elérni hogy nagyjából átlássam a poly modellezést és uv-zést. Nem hiszem hogy ezt tovább kéne még fényeznem. DE perstsze lesz még pár render.
A fentebb említettekbe youthhoz hasonlóan én is a saját véleményemet fogalmaztam meg.....
www.gaborhertelendy.com