Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Falabu, a PLE rakja oda azt a vízjelet, renderbe is, mindenhova, pont azért, hogy csak tanulásra tudd használni a progit, és semmilyen szellemi terméket ne hozhass vele létre, amit valaki más fel tudna használni.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Augusztus 19.-én (csütörtök) a Western Pub-ban 18:00-tól!!!
Én ottleszek!
És te?
Nem válasz kell, bizonyíték!!! 😊
Mondjuk, hogy megjelensz!!! 😛
Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––
Angollal nincs gond, csak kedvem nemvolt angolt fordítgatni😊!
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––
Kezdésnek ezt nézd meg:
http://learning-maya.com/
itt sok mayas tutor van, magyart nem találsz nagyon az a baj. Vagy 3dtotal.com-on a tutor résznél ott is vannak mayas leckék, angol nélkül meg nem boldogulsz, legalább alap szinten jó lenne ha értenéd a dolgokat... legalábbis ez a tapasztalatom :/
Youth
Én most kezdeném el a Mayat-t! És nemtom hol induljak el, mert a kezelõfelület számomra ismeretlen! Letöltöttem ez a Maya Pesonal Leraning Edition-t ami szerintem kezdéshez jó... vagy nem? Szóval honnan tudnék (ha lehet magyar) turolialokat nézni, mert a könyv az most nemfér bele a költségvetésembe!😊 Elõre is kösz a válaszokat!
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
nemhivatalosan:
az digital resz az pont egy 52cd tartonyi nalam 😉
az analog meg az oldalon mostanaban beharangozottakkal szamolva nem fog beleferni a 32-esbe 😊
jah, az oldalon latszik, hogy a digital-t az elegge lezartak, es most az analog-ra erositettek bele (Concept art, sculpture).
Youth
És mig sörözünk addig valaki projektjét le lehet tolni a gépeken😊
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Keresd ezeket a hubokat:
4fx.no-ip.com
gorehide.mine.nu
lataverne.dyndns.org
Penatesz
Honnan lehet majd tölteni (szeptemberben lesz gyors netem). Érdekelne, hogy esetleg valami nem p2p helyen fenn van? Lehet, hogy nem lesz engedélyezve a DC++
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
LOOOOOOOL hát ez nagyon nagy!!!!!!!!!! Te ezt magyarul se értenéd 😄DDDD mondjuk nagy valószínûséggel igazad volt 😊))
szerver ügyintézés folyamatban, ne aggódjatok, de most hétvégén le kell lépjek egy kicsit segget áztatni valami álló vízben, amit nem a csapból folyatok ki, nomeg a nap sem ártana, ha picit megkapna😊)
amúgy tényleg totál tom hanks.
nekem egyébként nincs más gnomon csak a két poly... tényleg jó lenne már az a szerver, vagy egy lanparty, vagy legalább valami vincseszteres-rackes akció.
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
Pedig ti még nem is ismertek, de gondoltátok, hogy hülyegyereknek elmondjuk háromszor, csak megérti valahogy!
Na de most komolyan, köszi szépen srácok!
Mookid: a tutorial videókat én is vadászom ezerrel, az Alias/Gnomon félékbõl megvan 27 db, de a Character setup and Rigging-nek nem ülök neki, amíg nem tudok modellezni, meg a MEL-script programozásnak sem látom még elérkezettnek az idejét... A NURBS modeling 3, meg a két polymodeling hiányzik, pedig az kéne leginkább. Azért mondom, hogy jó lenne úgy mítingelni, hogy gép is van a közelben, hogy tudjunk másolgatni mindenféle jóságokat.
És mégeccer kösz a segítséget!
u.i.: kis közjáték a Gnomon videókkal kapcsolatban: éppen nézem a NURBS modeling 2-t, odajön a nõvérem, és megkérdezi, hogy mit nézek, mer' a fickónak olyan hangja van, mint Tom Hanks-nek (Darrin Krumweide osztotta az észt éppen). Elondom neki, hogy nagyjából mirõl van szó. Érdeklõdik, hogy értem-e egyáltalán, hogy mit magyaráz, mondom, hogy értem. Kérdezi, hogy mégis mit mond, kicsit gondolkozok, mondom "Ne haragudj, de TE ezt magyarul se értenéd..." Na erre megsértõdött... Ki érti ezt...
Te phoenix én nem is olvastam NURBS-ös kérdést, Vagy átsiklottam?

www.gaborhertelendy.com
extrude: polygon/tool options/keep faces together
pivot: vannak snap billentyûk, a curve spnap a c. move toolal mozgatsz egy pontot, és lenyomod a c-t közben, akkor a közeli curve-ön tudod mozgatni. elég nehéz használni, a vertex snap (v) gyakrabban sikerül😊 grid snap x
particle system: ha a particle-jeid pontok vagy vonalak, akkor azt csak a maya hardware rendererjével tudod renderelni, de a cloud particle-t pedig csak maya software-el vagy MR-el. ha sw jel van a particle type neve mögött, akkor az megy MR-el.
mûvelettõl függ, de általában esc (pl render, cloth simulation, polygon reduce satara)
a shelf elején van egy nyilacska lefelé, arra katt, és edit shelf vagy ilyesmi, nincs elõttem a progi, nem tudom pontosan.
nursbel kapcsolatban Mayert kérdezd, de van egy olyan érzésem, hogy te azt úgy sohasem fogod attacholni. amúgy a kivágást a trim toollal kell csinálni.
scroll gomb álatalában a zoomolást csinálja, én nem használom.
a clustereket kijelölt cv-khez, vertexekhez is hozzá lehet adni, és paint cluster wight toolal meg állítani lehet a cluster befolyását az adott vertexre 0-1ig. elég jó kis cucc😊
most pedig csak gyorsan, amit tudok:
-tükrözés: erre jó a mirror geometry... hogy együtt tudd módosítani õket, arra biztos be kell állítani, hogy az egyik reference legyen, nem tudom, én úgy szoktam, hogy dupcicate-elem -1-es scale értékkel a megfelelõ tengely mentén (vigyázni kell, hol a világ tengelye vagy a pivot, attól függ, melyik lesz a tükrözés középpontja!), mindez nem copy, hanem instance opcióval. that'll do the trick.
-extrude face: ha mindig közösen akarok extrudeolni õket, akkor polygons, tool options, keep faces together. ha extrude-onként akarod változtatni, akkor ugyanez az opció on-ra v off-ra állít a channel box megfelelõ extrude node-ja alatt.
-pivot: objektum kiválaszt, insert-et nyomsz, majd a megjelenõ három tengely mentén húzod. igazítás: a status line-ben bekapcsolod a snap to curve gombot, és középsõ gombot nyomva tartasz a curve-ön, így húzod, és ahhoz fog igazodni. ha nem érthetõ, próbáld ki, rá fogsz érezni.
-a megszakításra én is kíváncsi vagyok, bár a windózt ismerve erre nincs sok remény úgy, hogy túl is éli a process 😊
-shelf: középsõ gomb nyomva tart bármilyen ikonra és húz.
-a scroll gomb alatt az egérgörgõt érted? az hatos mayában alapjáratban mûködik (de csak nézetekben, gördülõ menükben nem), a korábbiakból asszem, kimaradt
-fillet körvonala: kiválasztod a megfelelõ körvonalat (isoparmként), majd edit curves, duplicate surface curve (rögtön az elsõ 😊
a többit nem tudom... de látod, máris volt értelme írni 😊 egyébként tutorialok ezerrel és türelem!
1. Azt majában úgy hívják hogy far, és near clip plain. Ez arra való hogy a géped memóriája ne teljen meg pillanatok alatt a virtoális tárben fényávekre lévõ geometriai adatokkal. Átállitása a perspektivikus kamera "atributte Editor"-jában történik (CTR+a) itt negkeresed hogy far meg near clip plain aztán átállítod.
2. Van egy olyan funkció hogy Duplicate ( hotbox/ edit/ duplicate optionbox) itt beállítod hogy -1 es duplikáció legyen azon a directionon (x,y,z) amejyoken tükrözni akarod, és átállítod a copit instandance vagy valami ilyesmire 😊 (nem megy minden fejbõl 😊) és akkor accept. (fontos hogy a geometria forgástengeje (mejet insert lenyomása után tudsz helyezni) a tukrozni kívánt modell szélén negyen (snappeld rá vagy állítsd be numerikusan a pozíciót)
3. A funkciót amire szüséged van úgy hívják hogy "keep faces together" ez a hotbox/poly/legylsó menüpont 😊/ keep faces together alatt található. Ha ezt bepipáltad akkor utána extrudálhatsz.
4. "c" lenyomása mellett.
5. Nem értem 😊
6. Sehogy... kifagysz kiváve ha meghagysz egy kis szabad memóriát operálásra de ez már más és szerintem akkor is kifagysz 😊
7. Van egy olyan a self ball oldalán hogy self editor.
8. Csak a render view ablakban müxik (legalábbis nálam) de nincs is ré szüség szal.
Remélem segítettem valamennyit.
www.gaborhertelendy.com
Phoenix, megpróbálom sorrendben már amelyikre kapásból tudom a választ😊
- AnimaLogic MayaMan 1.2.10
- Biographic AI implant 1.81
- Hypermatter for Maya
- Illuminate Labs Turtle 1.0
- Okino Nugraf Rendering System 4.1.2
- Okino PolyTrans 4.1.2
- RoyalRender 4.5.04
Na de csak feldobok egy pár témát, mert egyik másik kezd már bosszantó lenni:
- Van valami olyasmi, hogy "camera view distance cut", legalábbis valahol így láttam, nemtudom Mayában hogy hívják. (A persp. view-ban csak egy bizonyos távolságon bell mutatja az objektumokat és a rácsot.) Ezt hol tudom kikapcsolni?
- Hogyan lehet szimmetrikusab modellezni? (Valahogy úgy, hogy miközben modellezem egy fej egyik felét, közben real-time-ban mutassa mellette a tükörképét.)
- Extrude face-nél hol lehet beállítani, hogy ha több face-t extrude-olok egyszerre, akkor azok együtt maradjanak?
- A pivot-ot hogy tudom a görbe végpontjához (vagy csak simán a görbéhez) igazítani?
- Ütköztetésnél miért van az, hogy az objektumok átesnek egymáson? (A mozgó object iránya megváltozik, de a statikus objektumon átesik.) Isoparmok sûrûségének növelésével ki tudtam küszöbölni a problémát, de honnan tudom, hogy mennyi szükséges?
- Particle system-et hogy lehet renderelésnél láthatóvá tenni? Fel kell valahogy textúrázni azt is?
- Hogyan lehet egy mûveletet megszakítani, ha a gép nem bírja szuflával?
- Hogyan tudom a Shelf ikonjait átrendezni?
- Hogy tudom a fillet kötvonalát a felületbõl kivágni (,hogy aztán késõbb attach-olni tudjam) ?
- Miért nem mûködik a scroll gomb a Mayában? (Vagy ha mûködik, akkor hol/mit kell átállítani?)
- A clusterekre van-e valami selection mask? (Illetve tudom, hogy van, de nem találom?)
Hát pillanatnyilag most ennyi lenne a problémám, elõre is köszi a segítséget.
Ez mi lenne konkretan?
http://vray.info/newsread.asp?ID=91
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
ha kell vkinek felpakolom a villámvadászra
Ki találkozott már olyan maya hibával, hogy csak a kép 1/4 ét rendereli ki vmiért a mental ray , mitöl lehet ez?