Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Phoenix007
Hja, vagy nem egy étteremben mítingelnénk, hanem mondjuk nálam gyülekeznénk, mindenki otthon a farzsebbe becsusszantja a kis obilrekkjét, aztán csereberélnénk. A pizzát meg kihozzák ide is.

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

deko
Asszem lassan egy olyan találkozóra lenne szükség, ahova mindenki viszi a gépét... és "aki kapja marja" alapon viszi mit talál a másén😊)) Na de ez UTÓPIA😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

Phoenix007
Oryon: másnap reggel néztem a vonatokat, és csak akkor láttam, hogy egy sem megy hazafelé délig... De legközelebb csövezünk!

Legközelebbi talin (akármikor is legyen az) meg lehetne oldani, hogy hozzatok nekem néhány Gnomon/Alias tutorial videót. Mondjuk kölcsönbe, amíg lemásolom, aztán akár vissza is vinném, vagy ahogy jónak látjátok. Vagy ha mindenki félti a cuccát - ahogy én is - akkor vinnék nyers DVD-t.

youth
Én meg ne makarok ráérni 😊 Angoloznom is kéne 2 hét és itt a nyelvvizsga... jó lenne ha sikerülne

Youth

szkoryon
Én mondtam, hogy maradj!

Legalább visszajöhettél volna!!! 😛

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

szkoryon
Phoenix007 bocsi!

Phoenix007
Maron: (ha már így kell írni a neved...) nem vagyok egy hirtelen-sértõdõs fajta, nehogy már lelki problémát csináljunk a dologból!
Oryon: Te már legalább az ötvenedik vagy, aki rosszul írja a nickem (phEOnix) ... már kezdek aggódni ... ez már olyan X-aktás dolog ...
>A legjobb hangulat olyan 23-tól 1-ig tartott...!

K**** jó ... én meg leléptem 22.45-kor ...

Naszóval a csütörtöki taliban mindenképp benne vagyok, meg egyáltalán ha vasárnap-csütörtök este van, az nekem általában mindig jó.

deko
Én 100% NEM érek rá.

szkoryon
Lehet megszívatom a fönököm, de akkor tudni kéne mikor lesz a deko-féle tali!!!

Mindegy, addig is marad a kérdésem:
----Következõ Találkozó!!!----

Augusztus 19.-én (csütörtök) a Western Pub-ban...mondjuk egyenlõre 18:00-tól???

Ki érne rá, biztosan???
Aki igen, az 18:00-nál elöbb v. késöbb (tehát pontosan mikortól)???

szkoryon
Sajna én du.-os leszek, így csak ekkor jó 😞

mookid
Oryon, nem úgy kéne, hogy egybekössük a bizniszeléssel, és deko és sanyimano is ott lehessen?? miután dekonak csak a hét elején jó, sztm próbáljuk meg úgy szervezni...

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

maroon
következõ tali: hmm... 50%, és lehet, hogy csak késõbb tudnék menni... Majd szólok idõben.

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

maroon
Oryon: Igen, jól írtad a valódi nickem.
Lerágott fél citromkarika: tényleg ennyire poén volt?? Mindig ezt csinálom, szeretem a citromot, van amikor csak úgy félbevágok egyet és megeszem... 😊 De legalább jót mulattatok rajta! 😄 Na és sikerült megörökíteni? 😊))
Örülök, hogy Ti is jó fejnek találtátok a barátomat. Õ is megkedvelt Titeket! És persze én is... 😊
Remélem legközelebb tényleg tovább tudok maradni... De most legalább lemaradtam a sörfürdõrõl... 😊)

szkoryon
----Következõ Találkozó!!!----

Augusztus 19.-én (csütörtök) a Western Pub-ban...mondjuk egyenlõre 18:00-tól???

Ki érne rá, biztosan???
Aki igen, az 18:00-nál elöbb v. késöbb (tehát pontosan mikortól)???

szkoryon
Persze, legközelebb te mész középen 😛

szkoryon
Sok jó képrõl maradtam le 😞

De készítgetem Peet-nek a smallcontestjét!!! 😛

Köszönet mindenkinek a pénzéért egy jobb és komolyabb weblapért!!!

youth
Én csak 2 csepp sört kaptam a gatyámra én megúsztam 😊)

Youth

szkoryon
Élménybeszámoló:
Köszönöm mindenkinek, hogy eljöttek!!!
Nagyon jól éreztem magam...ez most kegyetlen jó tali volt!!!
Rég röhögtem ennyit egyhuzamban 😊, de nem csak én fetrengtem a röhögéstõl a földön 😛

A legjobb hangulat olyan 23-tól 1-ig tartott...!
Ehhez jött még a csövezés is!!!
Tehát ehhez mérten lépjen le mindenki korábban...nem tudjátok mit vesztettetek 😊))

Szép kis disznóólat hagytunk ott, mi? 😊)))))

Érkezési sorrendben:
Maron: - remélem jól írtam a "valós" nickneved 😊 ...nagyon örülök, hogy megismertelek, kár, hogy nem tudtál sokáig maradni, de legközelebb a csövezés végéig nem engedünk haza!!! 😊
-Meg akartuk örökíteni a héjáig lerágott fél citromkarikád!!! Nagyon poén volt!
-A barátod meg tényleg jó fej...😛

Pheonix: Részemrõl a szerencse, hogy megismertelek! Nagyon állat volt a pólód 😛
Te törted meg a hallgatás csendjét az elején 😛
Kár, hogy nem maradtál csövezni!!! 😊

Lekonel: Mekkora csövezés volt, mi? Nagyon hoztad a hangulatot is!!! Fõleg, ha arra gondolok, mikor nem találtál minket az emeleten 😛
-Tök jó, hogy ennyire ismered Pestet...simán hazajutottam 😊))

Youth: Na végre megtiszteltél a jelenléteddel minket.... Ennyi hülyeséget honnan találtál ki???
Komolyan mondom, hogy komolytalan vagy 😊)))
Tessék, csövezés is volt! 😛

Lekonel + Youth: Miért nem akartatok feljönni a Gellért-hegyre???
Már próbáltam mindehogyan rábírni titeket, de...
Csak nem mert nem volt kivilágítva az út és nem láttunk semmit??? 😛

Deko: Hát az a barack és márványsajt nem illett a képbe ill. tányérba (legalább neked ízlett 😊, de a csirkemell és a sültkrumpli tényleg finom volt. Köszi!
Kár, hogy nem jöttél csövezni 😞
Legközelebb nem engedünk haza, azzal az indokkal, hogy aludnod kell...vagy csak ha 30 perc múlva vissza jössz, mert az nem járja, hogy hazamész és nem alszol!!! 😛
A vágókésedet szétkaptam...még müködik??? 😛
-A Te barátod is jó fej volt - bár tõled ez megszokott 😊... õ is sok poént elsütött 😛

Ezuton üzenem annak az illetõnek, aki a 3.-ról egy Bartók Béla úti lakásból sörrel lelocsolta Youth-ot, Lekonel-t + engem, hogy legközelebb vagy minõségi sörrel lepjen meg minket, vagy ásványvizzel, mert olyan büdös volt a sör, hogy tényleg emelte a csöves közösségbe illeszkedésünk hangulatát 😊))))

deko
off...hámercsakéskész😊...amúgy isteni zenéket írtál fel nekem...nem gyõzök betellni velük!...on

Peetmaya
de ha ez nem tetszik, akár befektethetnénk valami külföldi textúra csomagba vagy hasonló... sosem jön rosszul.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
A maradék pénz természetesen fórumtali pizzázásra fog elmenni😊)))

Peetmaya
Deko, amint sikerül felvenni vele a kapcsolatot máris tudósítalak, hogy mi a helyzet, de egyelõre nem veszi fel a telefonját.
Srácok, gratulálok midnenkinek, nagyon gyorsan sikerült összeszedni a pénzt, úgyhogy azt hiszem nekiláthatunk a munkának!

Peetmaya
Bazeg ez az exigos video nagyon ott van! Minden elismerésem nekik!

Jah és ha minden jol megy 3 kerek rugot utalnék neked ha az nem kevés, bocs de ennyit tudok szánni rá...😞
Mookid te meg figyelmeztess legközelebbi talin hogy jövök egy fél pizzával😛

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Deko???
Az 5 öset is kiirtad?😊
Örülök meg minden , de minek?😊)) ha már van 6 os is😊
Hogy tetsszett amit irtam neked?😊

mookid
szerintem én nem ismerem a végleges felépítés-tervet. elmagyaráznád röviden? amúgy tuti nem lesz semmi kifogásom 😊
ez a találka sanyimanoval egy újabb fórumtali lesz, vagy csak egy kisebb, gyorsabb, célirányosabb dolog? 😊

maroon
"Ne feketíts Maroon!"

Nem annak szántam... Bocs, ha így sült el...

deko
A találkozóról:
ismételten jól sikerült, önfeledt beszélgetés/röhögés/gyógyfoglalkoztató mûsort sikerült mindanyiunknak elõadni. Amit sajnálok, hogy késõi érkezésem miatt Maroon-al már nem sikerült találkoznom.
Youth: valóban kár volt hazajönnöm, mert mire hazaértem, teljesen felébredtem😛
Fõleg a vonatjegyeid miatt kisöcsém! 😛PP
Phoenix: igérem többet kevesebbet beszélek😄
Lekonel: a 5.0 és a 6.0-ot már lemezbe karcoltam, a hétfõi postával megy Neked.

Maya site:
A találkozón az alábbi emberkéktõl sikerült szerveradományt gyûjteni:
Youth: 2000,-
Phoenix: 3000,-
átutalás is érkezett:
Flegos: 2000,-

A jelenlegi állás: 24.500,-
Ezennel bejelentem, hogy elindulhatunk a domain név regisztálásával, amit én hétfõn elfaxolok a mobicom-hoz. Ha jól emléxem senki sem tiltakozott a "maya3d.hu" ellen, ezért ezt jegyeztetem be. Ha valaki kifogást emel ellene, akkor hétfõig légyszíves jelezze.

Peet: Sanyimanó barátoddal légyszives beszélj meg egy találkozót, hogy átadhassuk az összeget és Oryon által összeírt site elképzelést is elmagyarázhassuk (a héten H, K, Sze. jó csak nekem délután.)
A grafikára igyekszem ráfeküdni, de eddig senkitõl sem jött a fejlécre 5let.
A felépítés nem kétséges, azon már túlvagyunk. ugye?

Phoenix007
Sziasztok! Én meg leléptem korán, hogy majd reggel haza tudjak menni vonattal, csak elfelejtettem megnézni, hogy egyáltalán van-e reggel vonatom hazafelé ... szerintetek volt? Na mindegy ... végül nem is mentem haza ...

>Maya-ról tényleg nem sok szó esett, de a horrorisztikus filmekrõl annál több. (Ugye Phoenix? 😊)

Ne feketíts Maroon!

>megyek legközelebb is és igyekszem tovább maradni.

Na akkor majd készülök elõre is, és majd a késõ esti órákban mesélek neked a filmélményeimrõl

Amúgy legközelebb tényleg eshetne kicsit több szó is a Mayáról ...

youth
Hogy meddig maradtunk? Khh... Reggel 5ig, vagyis ott csak 1ig aztán reggel 5ig sétálgattunk a Gellért-hegy környékén aztán elmentünk Délibe ahol 5kor indult a vonatunk...
Ildi, nem tudom minek mentél el amikor otthon úgyse aludtál... Ja és ügyesen kicsented a vonatjegyeket a zsebembõl, errõl külön beszélnék veled, de inkább priviben mert nem bírná el a fórum azokat a szavakat. (wuhaha)

Youth

maroon
No hali megint!
Bocs, hogy nem írtam, de nem akart bejönni a fórum egész szombaton... pedig többször is próbáltam... 😞
Na mind1, lényeg, hogy mostmár mûxik.
Fórumtali: én sajnos csak este 8-ig tudtam maradni, de örülök, hogy megismerhettelek Titeket! (Már aki ott volt.)
Maya-ról tényleg nem sok szó esett, de a horrorisztikus filmekrõl annál több. (Ugye Phoenix? 😊)
De egészében véve jó volt, ha tudok, megyek legközelebb is és igyekszem tovább maradni.
Egyébként Ti meddig maradtatok?

Deko a tavajit...😊) itt szenved a forum aztán dob egy üzit és bebüntet mindenkit ajo képével😄D

Mookid nagyon jo!
Bárcsak én lennék ilyen szorgalmas😛

mookid
ott a pont! köszönöm! 😊

youth
Na, törlöd a smootholt mesht és ami marad meg nyomsz egy lambertet vagy bármilyen shadert, aztán tudod folytatni a modellezést...

Youth

youth
Ehh... Ezzel már én is szoptam. Ezért csinálom azt hogy simán csak lesmootholom néha megnéni hoyg fest vagy akár SubD-be aztán vissza Undo-zom amíg nem lesz low poly 😊 De csinálhatod azt is hogy lemásolod a testet és azt smootholod így nem kell Undo-zni...
De mindjárt megnézem megint hátha tehetünk még valamit...

Youth

mookid
sziasztok!
proxy mesh-sel modellezek, de vissza akarom csinálni: azt szeretném, hogy tûnjön el a smootholt mesh és láthassam/renderelhessem a low-poly modellt újra shaded módban, mit kell tennem? (a smootholt modellt le tudom törölni, de az eredeti low-polyt sehogy sem tudom visszaállítani)

FRenkie
Tõtjük...

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Szerintem festhetnél kicsit részletesebb textúrát is, a gyûrõdéseket, erezeteket pontosabban.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

youth
A taliról: nagyon nem tudok mit mondani, jól éreztem magam. Ennyi 😊 Különösebben mayaról vagy az ftp-rõl nem esett szó, vagy egyáltalán nem 😊

Emberek!!!
Ezt nézzétek meg: Exigo introja
Magyar szerzemény, Siggraphon komoly helyezésük lett. Le a kalappal.

Youth

Peetmaya
Na meséljetek, milyen volt a tali😊

Peetmaya
Nocsak, rendbejött a fórum?
Tudja valaki mi volt a probléma?

deko
Nekem nagyon furcsák a szemek, olyan mintha agyagba nyomtak volna bele ujjal, a fülek furcsán kifelé domborodnal, vagy a bump nem stimmel rajta, az elefánt lábai meg olyanok, minha nem lennének izületei, nem térdõl, bokából hajlana. A kicsi fánin látszik leginkább ez. (és talán lehetne másmilyen cakkos a füle mint a muteré..)
Nos a kritikák után még annyi, hogy nagyon klasz lesz, fõleg ha rendes enviroment is társul a modellekhez. A színes kép nekem is jobban tetszik.

Aldaryn
Egész jó lett! Nekem mondjuk a kieffektelt verzió nagyon nem tetszik, egyáltalán nincs régi fotó hangulata, a szépiatónusú kép színe nem ilyen. 😊 de ezen kívül super, raksz egy-két gizgazt a jelenet köré még, pár fát a háttérbe, és kész a fullos kompozíció!

Amúgy ez is benne van a tutorban? Gondolom nem... minden nagyelefánt mellé kell kicsi is? 😛 Neeem, nem kötekszem. Komolyan.

per aspera ad astra

Mayer
Mivel FW elszaródott (megint), itt vannak az új linkek.

Far To Africa
Far To Africa Colorfull

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Na és itt egy colorfull kép is

Far To Africa

www.gaborhertelendy.com

Mayer
na és a képet elfelejtettem 😊 lol

Far To Africa

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Na hy all!

2 rugóval én is beugrok mintahogy azt már peetnek is mondottam volt 😊.

Egy újabb elephantos kép. Tudom hogy még hibás, de a mayám nem mentette el a scenet (to much information lost) szóval nem rok újat renderelni ebbõl a szögbõl, szóval PS kompozitbeállításait is csinálhatom megint 😞. Pedig egy kicsit diffúzabb árnyákokkal akartam renderelni még egy képet merthogy ugye borús az idõ, de ezt már nem tom megcsinálni.

C&C are welcome!

www.gaborhertelendy.com

Peetmaya
mookid, ha csinálunk valamit, akkor csináljuk jól! kell a domain

Peetmaya
marha jó deko, te nagyon tudsz mondtam én😊) asszem még gyakrolok kicsit😊
na skacok, már nincs sok hátra a szerverig, gyûjteni gyûjteni ezerrel! Youth Mayer Boba? ti is mondtátok, hogy beszállnátok a költségvetésbe! Ne hagyjatok minket cserben!