Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Phoenix007
Hogy tudok olyat csinálni, hogy a már meglévõ poligonokat (mind téglalap) felosztom mondjuk 50 részre, de csak az egyik oldal mentén?

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

fle go
Huhh latom nyomultok rendesen, nem semmi, Deko igazan jo a kis csald😊
En meg mar vagy 3 hete nem modeleztem, es ez most mar elegge zavar engem, szakitanom kell ra idot!
Na majd jelentkezem. Talalkozo holnap? Ne mar...nem tudok menni, basszus!
Udv

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

menteni nem is fogod tudni, csak exportálni, ott vannak különbözö lehetöségek, pluginoktol függöen
Penatesz
*.obj modban akarok menteni es a plug-in manager-ben be is kapcsolom az obj export-ot.A save scene as... viszont nem ajalja fel a mentest,csak mb-ben es ma-ban.Mit rontok el?

Mayer mi ez a D21 napi render?(Amugy nagyon jo,talan egy picit tul sotetre sikeredett.)

Penatesz

youth
Ide Oryon kell!!! Õ képes csak közûlünk talit szervezni, meg Deko.

Én tuti nem jövök, ez a nyelvvizsga teljesen felõröl, meg más is... legyetek jók, boldogak!

Youth

Davidka
Hm... az jó lenne, thx.... bár ha lesz tali, akkor sem biztos, hogy tudok menni 😞
Egyébként a total textures-öket egy idõben keresgéltem dc-n, megvan az 1,2,3 és a 6.... Azokat nagyjábõl átnéztem, de nem volt jó... Asztalnak semmilyen jó nem volt... Nekem olyan barna, vízszintes vonalkás asztal kell 😊 ha értitek mire gondolok 😊 falból volt 1-2 majdnem jó, de a színük zöld volt... lehet majd valahogy megpróbálom átalakítani fehérre....

lóóhl_😄D
"Holnap hova megyünk? Meging Western Pub? 😊 "
Fõnix😄DD
Ha lesz tali szoljatok légyszíves bár az éjszakázás elmarad most már nekem de szívesen ott lennék😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Phoenix007
Dave, nekem vannak olyanok, hogy 3d total textures összesen 8 CD. Abban biztos találnál magadnak valót. A legközelebbi talin odaadom, ha gondolod. Már úgyis hetente van tali. Holnap hova megyünk? Meging Western Pub? 😊

Mayer
Na! Színesítsük a fórumot egy picit.

D21 napi renderre csináltam. 20 perc volt az elkészítése. Természetesen Mental.

itt

-Mayer

www.gaborhertelendy.com

Megfejtettem😄
Köszi😊http://leko.srv.hu/Haz.jpg

Minden kedves forumozó segitségét kérném!
itt van két link ami a bugot mutatja.(Boolean közben)
http://leko.srv.hu/elotte.JPG
http://leko.srv.hu/utana.JPG

Davidka
thx 😊
Nem a kocsimodellezõst csináltam 😊 egy hajót, meg egy fürdõszobát csinált benne a csávó, egyébként az éleket asszem tudnám tompítani, asszem benne volt az elsõ hónapos tanulmányaimban 😊

Tök jó ez a bogár (bár én tudnék csinálni hasonlót 😊 ).... Egy bajom van vele, pl amikor mosolyog, akkor olyan, mintha valami öregember idétlenül mosolyogna 😊 hiába vannak fogai, valahogy az álla olyan idétlen öregemberre hasonlít 😄
Orrlyukszerûség nem lesz rajta?

Mayer
Elég jól néz ki Dávid. Ha gnomon NURBS videókat néztél akkor lesz hiba rendesen a képeddel, mert azokban a videókban nem nagyon térnek ki az élekre és ezek tompítására, de mindenesetre ebbõl a szögból nagyon egyben van a cucc. Például látom a tetején a bevágásokat innen nem látszik de azok nagyon élesek nem? Legalábbis ha a kocsimodellezõs tutorról beszélünk, és úgy csináltad akkor igen. Na de mint már mondottam volt 😊 jól néz ki.

Én pedig hoztam nektek ajándékot 😊. Egy kicsit blendelgettem, és kész az arc mimikáinak a fele kb. Szal még LIRB (low imotion range bug 😊). Na de holnap csinálok még neki pár csodálkozós meg meglepõdõs fejet.

Itt a kép.

-Mayer

www.gaborhertelendy.com

ok😄

Davidka
jah, és thx 😊
valami jó kis textúrás lapot nem tudsz? már nagyon kéne... 😞

Davidka
4 hónap alatt alig nurbsöztem, csak az alapjait tuttam, és most megnéztem 2 tutort, összesen 2 óra, és azok alapján jöttem rá, hogy a nurbsöt is lehet könnyen alakítgatni, sõt könnyebben, mint a polygont 😊
Szal végülis télleg nem csak két videó alapján, mer maya tanulásom elsõ hónapjában is foglalkozta vele 😊

Szép nagyon...de ne mond hogy most kezdted a nurbsot 2 videjo után..😛

Davidka
Hello!

Míg nem írtam, azért én is modellezgettem egy kicsit 😊 Szóval a története a vonatnak, az, hogy én a 4 hónapos mayázásom alatt nem nagyon használtam Nurbsöt, és múlt héten elhatároztam, hogy kicsit a nurbsbe is beletanulok, így megnéztem 2 gnomon nurbs tutort. Aztán elkezdtem modellezni ezt a vonatot, és gondoltam, majd belehelyezem egy olyan környezetbe, amiben makettnek fog tûnni. Erre ma került sor, de akadt egy kis problémám... nincs megfelelõ textúrám... 😞 Próbáltam magam csinálni, de az lett a baj, hogy bump mapot nem tuttam hozzá csinálni, mer nem tudom hogy kell 😊 Úgyhogy azt reméltem ti tudtok adni 1-2 lapcímet, ahol van jó asztal ill. faltextúra, és hozá bump.

A vonat majdnem készen, nagyban:

Makettformában, tectúra nélkül:
(ezen is látni, milyen csúnyák a textúrák, plussz el vannak mosódva 😞 )...
A bill és a monitor egyébként régebbi munka, újrahasznosítva 😊

mookid
szia!
persze, jó. ha elég kitartó vagy, ismered kicsit az elméletet és tudsz angolul, akkor nincs túl bonyolult program 😊 sok sikert.

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Adam5
Sziasztok!
Most kezdenék Hobbi szinten Modellezni és most ülök elõször modellezõ progi elé. A Maya PLE 6.0-át töltöm, azt szeretném kérdezni hogy ez jó hogy gyakoroljak? Vagy egyszerübb progi kell?

Phoenix007
Nya. Most elkezdtem renderelni ... Vót ilyen global illumination, meg mindenféle opcióablak, elkezdtem mindenfélét átállítani, anélkül, hogy tudnám, mit csinálok. Közbe' megvacsiztam, a 640x480-as képbõl még nincs kész semmi, csak az a rész, ahol amúgy tök fekete. A fórumon scrollozni alig tudok, mert szaggat, viszont az mp3 lejátszó nem akad meg... Ki érti ezt...

youth
Szép a banda! Majd szórjad a képeket róla... ha lehetséges.

Youth

youth
Köszi, majd kijavítom, de elõször jó lenne megcsinálni a full férfi fejet, persze jövõ péntekig nem nyúlo ksemmihez, majd utána, pedig nagyon várom...

Youth

deko
Youth: szerintem az orrnyereg nagyon vékony lett, de amúgy fasza!

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko
itt a nagypapa is, de az SpotLamp munkája azzal nem tudom villoghatok-e.
Remélem nincs kifogása, hogy így együtt bemutatom:

deko --- az élet értelme: 42 ---

Phoenix007
MaYer pakold fel a bogárka munkafázisait. Vagy legalább linkeket.

szkoryon
ARANYOSAK!!!
Nagyon!

Ha meglesz az öreg, akkor összerakva az egészet tökre családias feelingje lesz! 😛

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

szkoryon
Figyú, megkérdeztem, hogy lehet e a lámpákon kívül ezt+azt állítani...
Válasz: NEM!

Tehát nem állíthattam át a Normálokat softra és kénytelen voltam megcsinálni így 😞

Most maradjon, vagy kirendereljem újra az egészet???

szkoryon
Megnéztem:
-A maya6 alatt a gi eszméletlenül hülyén megy...csak irreális értékekkel hajlandó dolgozni 😞

-A Turtle Render leállt (expired), véletlenül nem tudna vk segíteni ebben?

mookid
igen, arra, hogy jól látszik, hol vannak az objektumaid határvonalai. ha vannak, nyílt az objektum, ha nincsenek (minden edge folytatódik egy újabb polygonban), akkor zárt (többnyire ilyennek kell lenniük, már csaz azért is, mert pl. booleant így nem is lehet végezni velük). van, hogy zártnak tûnik, mégis nyílt, mert két edge egymáson fekszik, de nincs egyesítve (merge). cleanup után ez gyakori. ezt csak ezzel a display border edge funkcióval lehet elsõre észrevenni (utána mehet a merge multiple edges).

Mayer
Phoenix örülök hogy meggyõztelek 😊

A bogárkám meg alakul szépen ha valakit érdekel. 😊. Holnap 4 körül mikor hazajövök befejezem és illetve elkezdem rendesen megcsinálni a blendelést az arcon, a csontváz és az UV-zás valamint a modell is kész szal nemsokára ha az influenzáltam (szépen magyarul) 😊 a mesht akkor utána dobok fel képeket mindenrõl.

Na végre pörög a fórum 😊 Nagyon jó, mindenki befelé azokkal a képekkel és Let's create. hiszen Can you imagine 😊 Na jó leállok 😊.

-Mayer

www.gaborhertelendy.com

de ez mire jó?😊
határok?

netom belinkelni mer nem megy a kurva srv de röhögni fogtok😄PDD

Mayer
Ezt a border edges funkciót az uv-zésnél és a modelezésnél is egyaránt tudod használni. Ajánlatos gondolni rá akkor is.

www.gaborhertelendy.com

mookid
hozzá lehet szokni 😊

Nah köszi szépen ujabb gond lépett fel😄

mookid
lekonel: egyáltalán nem vagyok profi, de annyira ráfeküdtem most a modellezésre, hogy ismerem már az elméletet meg a parancsokat, attribútumokat elég jól. különben meg gyorsan tanulok és hajlamos vagyok elsõre megjegyezni a dolgokat, csak ezt ritkán használom ki (lustaság 😊 szóval a technikai alapok megvannak, már csak fantázia kéne (meg egy nyomorult rajzszakkör 😊.
ja, persze, borderek: display/custom polygon display opcióablak, highlight border edges beikszel, alatta a csúszkával megvastagít. vagy ha ojjektumonként akarod ki-be kapcsolni: ojjektum kijelöl, attribute editor, mesh component display, display borders.

Az a border cucc merre van?😊

én azt sem tom megmagyarázni mér van poly meg nurbs külön😄DD

Mookid köszönöm!
Ahogy beszélsz te nagyon nagy pro lehecc mokid nem vicc😛

mookid
...
szék

mookid
youth: kösz! beérem 😊
mielõtt kisebbrendûségi komplexus alakulna ki nálam, csatlakozom:

mookid
Lekonel: ugyanez volt nálam ma, az volt a baj, hogy nem voltak zártak a poly objektumok. nézd meg, vannak-e borderek (display borders, adj neki mondjuk 5-ös értéket, nem fogod szem elõl téveszteni 😊, ha igen, az nem jó, ki kell javítani.

youth
Jó a konyha!!! majd mondok pár tippet bevilágításról, persze csak elméletit mert mayaban képtelen vagyok megvalósítani.

Youth

youth
Ha beéred ennyivel:

Youth

Srácok, adott a házam, amibõl ki kéne vágni az ablakokat, monjuk boolean all (poly) de ekkor eltûnik az egész amik ki vannak jeélölve és azt irja ki h caanot perform the boolean 😄DD
mi lehet ez?😊

mookid
deko: nagyon tetszik, nem is ömlengek most inkább 😊
youth: nagyon ügyes az arc geometriája, ami hiba van benne, az simán menthetõ. nem küldenéd el esetleg a referencia fotókat? nekem nincs egy sem, nyugi, nem akarlak lenyomni szakmailag 😊
peet: köszi a villámvadász infókat! lehet már tudni, mikor lesz elõrelépés szerverügyben?

Én meg nem csatlakozok bee😊

Én is csatalakozok a képek bemutatásához.
youth
Hali!
Itt van egy pár hetes próbálkozásom:

Nagyban.

Természetesen nem folytatom mivel mesh nem tökéletes, meg majd egyszer újracsinálom, most kaptam nagy felbontású fotókat, úgyhogy majd inkább arra összpontosítok így egy 20-30 év körüli csávót modellezek le... Nem tudom ki látta Kisbe munkáját ITT szóval nagyon megtetszett és jó lenne hasonlót alkotni ami nagyon nehéz és nem fog sikerülni de megpróbálom...

És többiek, ki mit alkot?

Youth